X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro plamienie to pewnie juz za rogiem @ trzeba cierpliwie czekac. Tak jest zawsze Iduś jak potrzeba to krzyzuje plany. Ja nie odczuwam nic. Raz na jakis czas pobolewa mnie delikatnie jajnik lewy i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 21:00

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, intryguje mnie bardzo ten Twój cykl :) Powodzenia Kochana, bo może nic stracownego ;)

Ewik lubi tę wiadomość

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś, jeśli tego potrzebujesz, to odpocznij, Kochana i wróć do nas z dobrymi wieściami! :)

A Ciebie, Ewik, wspieram i wierzę, że jeszcze nic straconego. :*

Ewik lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik ja również nadal trzymam kciuki!

Ewik lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ewik, intryguje mnie bardzo ten Twój cykl :) Powodzenia Kochana, bo może nic stracownego ;)

Iduś mnie też intryguje i zarazem wkurza :)

Aniu serdecznie dziękuje :)

Magdalenka Tobie również dziękuje :)

Jesteście genialne Kochane Czarnobylki:) wszystkie bez wyjątku

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, moge sie dolaczyc?
    Tez jestem z Czarnobylowego rocznika i podobnie jak pewnie wiekszosc z Was myslalam ze dziecko magicznie sie pojawi jak tylko podejmiemy decyzje o staraniach.
    Tak sie nie stalo, staramy sie od wrzesnia ale jestem dobrej mysli i wierze ze sie uda niebawem.
    Duwo rzeczy sie tutaj dowiedzialam wiec bede zagladac :)

elcia86 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane :) u mnie pogoda dzisiaj nie dopisuje jest chlodno i zbiera sie na deszcz le co tam. Milego dnia Dziewczynki :)

Witamy Anielle :) jasne,że możesz dołaczyć.

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anielle!

Ewik będziesz powtarzała test czy czekasz cierpliwie na @???

U mnie znow deszcze :( ale juz za niecałe 2 tyg urlop, mam nadzieję, że pogoda dopisze!

Ewik lubi tę wiadomość

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, witaj Anielle!

Miłego dnia Wam życzę.
    W Częstochowie nie pada (jeszcze), ale jest pochmurno i mgliście. Wczoraj była burza i lało jak z cebra.

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida - oj potrzeba czasem takiego odpoczynku od ovf. Ja jak odpoczęłam 2 tygodnie to bach i zielony kropek:-)

Dziewczyny czekam na dalsze kropki - musicie jakoś zainaugurować 2015 rok :-) Trzymam kciuki!!

marti_marti lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anielle. O tak, tutaj panuje istna kopalnia wiedzy. Ja tez mam nadzieje sie sporo dowiedziec, choc z drugiej strony kazda z nas jest inna i reaguje inaczej.

A ja dzisiaj jestem kompletnie nie do zycia. Caly czas chce mi sie spac. Na dworze upal, nic sie nie chce. Mialam dzisiaj piec jablecznik, ale jednak zrobie w weekend, bo dzisiaj doslownie usypiam na stojaco.

A wracajac do Czarnobylu - naprawde myslicie, ze tamten wybuch mogl miec jakies znaczenie dla ciezarnych kobiet w Polsce? Ja sie urodzilam w maju. Pamietam jak mama mi mowila, ze wybuch nastapil kilkanascie dni przed moimi urodzinami, a jej lekarz kazal lykac bodajze witamine D, o ile sie nie myle. Jednak mama mowila, ze ludzie na Slasku mogli bardziej to odczuc. My z Pomorza pochodzimy. Niemniej jednak, dwa tygodnie po moich urodzinach wyladowalam w szpitalu z zapaleniem pachwiny. Nie mam pojecia czy to cokolwiek mialo wspolnego z wybuchem w Czarnobylu, ale jak tak sobie czytam, to zaczynam rozne rzeczy sobie wyobrazac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 09:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ja też z maja jestem, ale nigdy nie zastanawiałam się czy to miało na nas jakiś wpływ! w sumie nigdy nie chorowałam, ani jak byłam mała ani teraz :-)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Cześć Anielle!

Ewik będziesz powtarzała test czy czekasz cierpliwie na @???

U mnie znow deszcze :( ale juz za niecałe 2 tyg urlop, mam nadzieję, że pogoda dopisze![/QUOTE

Magdalenka cierpliwie czekam w najbliższy poniedziałek mam wizyte u Gina więc wtedy zobacze co i jak może @ sama przyjdzie do tego czasu.
    Chyba,ze dalej się nie zjawi to zrobie w pon.rano jeszcze raz

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za powitanie.
    Ja tez jestem z maja i jak bylam nastolatka to mialam problemy z tarczyca, moze cos w tym jest.
    Ale z drugiej strony dwie moje przyjaciolki z naszego rocznika wlasnie sa w ciazy i staraly sie moze ze 2-3 cykle (troszke mnie to podlamalo, zaczely sie starac pozniej odemnie a juz sa brzuchate).

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ta przerwa świąteczna pozwoliła mi zresetować myślenie o ciąży i troszki pomogło przynajmniej tak o tym nie główkuję i odpoczęłam psychicznie Ida masz ochotę na przerwę z ovu to rób jak najbardziej to pomaga Ewik trzymam kciuki za Ciebie interesująco sie robi Trzymam za każdą kciuki

Ewik, elcia86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koleżanki z rocznika już wszystkie prawie dzieciate, te które nie są nie mają dzieci z wlasnego wyboru, a więc ja czarnobyla nie winię ;) nie muszę dodawać, że większość ma dzieci z wpady :) nadal nie rozumiem, jak można wpaść :)???

_Ania_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kolezanki z rocznika '86 tez juz dzieciate. I to nawet maja po dwojke, trojke dzieci. A my z mezem odkladalismy starania od prawie 4 lat. 4 lata temu po raz pierwszy zaczelismy rozmawiac o dzieciach, ale stwierdzilismy, ze jeszcze nie, nie stalismy dobrze finansowo, nasze dochody byly takie sobie, nie mielismy oszczednosci. I dopiero od listopada zeszlego roku zdecydowalismy sie zaczac. Najpierw na luzaka, bez zadnych aplikacji owulacyjnych - myslalam, ze zajde od razu w ciaze. Jak widac nie jeste to takie proste. Troche jednak zaluje, ze zaczelismy starania tak pozno. Czasem mysle, ze tyle ludzi odklada plany ze wzgledu na nieustabilizowana sytuacje materialna badz kariere w pracy, a potem, kiedy juz sa gotowi, nie moga miec dziecka przez kilka lat.

Rowniez nie rozumiem jak mozna wpasc. Niektore kobiety "wpadaja" za pierwszym razem, po jednym stosunku. To chyba jakies ogromne szczescie musi byc.

A najlepsza jest moja mama. Jak jej powiedzialam, ze zaczynamy starania to powiedziala: "A po co Wam juz dziecko? Macie jeszcze czas".
    No faktycznie, ja za miesiac 28, a maz ma 31 lat. Faktycznie, mamy mnostwo czasu. Coz zrobic, jestem jedynaczka i mama wciaz mnie traktuje jak male dziecko.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja takie samo podejscie ma moja Teściowa względem dzieciaczków już nawet nic nie odpowiadam bo szkoda słów. Też jesteśmy w tym samym wieku ja 28 Maż 31 a on twierdzi,ze M.m jeszcze czas a ja spokojnie moge urodzic dziecko w wieku 30,32 lat.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koleżanki właśnie są na razie mało "dzieciate".

Moi rodzice za bardzo się nie odzywali, bo mają już wnuki. Większe naciski były ze strony Teściów - Teściowa ostatnio zasugerowała, że już moglibyśmy zacząć myśleć o dziecku. Zrobiło mi się wtedy trochę przykro - bo nie miała pojęcia, że my już próbujemy tylko się nie udaje. Nauczona własnym doświadczeniem - nigdy nie będę pytać innych kiedy dziecko itp. Znajomi starają się od 7 lat....

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest trochę zazdrosna o mnie :P Chyba większość mam jedynaków tak ma ;)
    Mój mąż też jedynak, ale u niego sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Ja z treściami nie utrzymuje kontaktów. Nie lubimy się i koniec. Ale teściowa w życiu nie zapytałaby się mojego męża o dziecko. Ona się do takich spraw nie wtrąca. Teść tym bardziej. Nic nie wiedzą o naszych staraniach i niech tak zostanie.
    Czasami to sobie nawet myślę, że teściowa gdzieś tam w duchu cieszy się, że nie mamy dzieci. Pewnie myśli, że skoro dzieci nie ma to związek łatwiej zakończyć...:D

Kor_a, Eklerka lubią tę wiadomość

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ