X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinni ograniczyć nam dostęp do testów :D!!

_Ania_, elcia86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczesniej tez robilam testy, teraz przyjelam granice 31dni najdluzszy cykl normalny jaki czasem u mnie wystepuje. I zawsze przychodzi @. A jak mowie sobie musze zrovic test to zawsze bywa tak: dzis juz 27dc jak jutro nie przyjdzie @ to kupie, 28dc poczekam fo jutra i zazwyczaj wieczor @.
    Wczesniej doszukiwalam sie najmniejszych objawow ciazy i konczylo sie zawsze zroczarowaniem, placzem i dolkiem. Wiec nie warto sie nakrecac.

_Ania_ lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Elcia! Powodzenia jutro na wizycie, daj znać jak Ci poszło. Będziemy trzymać kciuki :)
    Dzieki Magdalenko :-) dam znac napewno :-)

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko twoje tsh jest delikatnie podwyzszone jesli chodzi o starania. Ja mam ponad 4. Jutro ide do lekarza w tej sprawie niech przepisze cos na zbicie i bedzie co bedzie :-)

• Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Dziewczyny ja wczesniej tez robilam testy, teraz przyjelam granice 31dni najdluzszy cykl normalny jaki czasem u mnie wystepuje. I zawsze przychodzi @. A jak mowie sobie musze zrovic test to zawsze bywa tak: dzis juz 27dc jak jutro nie przyjdzie @ to kupie, 28dc poczekam fo jutra i zazwyczaj wieczor @.
    Wczesniej doszukiwalam sie najmniejszych objawow ciazy i konczylo sie zawsze zroczarowaniem, placzem i dolkiem. Wiec nie warto sie nakrecac.

Ja mam problem nieregularnych cykli.. w zeszłym miesiącu 27 dni, w tym wyliczyło mi 31.. myślałam że trochę mi się wyreguluje ale jednak tak się nie stało. Jeśli teraz przyjdzie @ to biegnę po zakończeniu do gina i niech myśli jak tu mnie "zapłodnić" :p

elcia86 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • paula86 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, ja 28 lat kończę w grudniu, ale mój mąż jest ode mnie starszy o 5 lat - w czerwcu skończy 33 lata, i jak sobie pomyślę, że jak teraz zaszłabym w ciążę i urodzę w 2015, to już będziemy starzy, a co dopiero, jak dalej nie będzie się udawalo...Tym bardziej, że podjęcie decyzji o staraniach wcale (jak widać na naszych przykładach) nie oznacza, że od razu będziemy mamami :/ Także dla mnie wiek jest optymalny, jeśli by nie powiedzieć, ze już nawet czuję się "staro", no ale to temat już wielokrotnie wałkowany (chodzi mi tutaj o odkładanie tej decyzji, bo studia, ślub, praca, mieszkanie itd.)

Co do podejścia teściów / rodziców, to u nas jest ok, tzn. dają nam znać, że oczekują wnuków (moi teściowie mają już kilkuletnią wnuczkę i wnuka w drodze - u rodzeństwa męża), ale nie ma jakiś strasznych nacisków, tematu tabu czy coś takiego. Nawet w dalszej rodzinie nie spotkałam się z pytaniami o dziecko (o czym często słyszę od koleżanek), jedynie w te Święta taka dalsza ciotka (której nie trawię) zaczęła mi rzucać teksty (przy mojej teściowej i innej cioci), że "ona nas szczerze namawia, żebyśmy nie odkładali decyzji o dziecku, że juz jesteśmy ponad 2 lata po slubie, nacieszylismy sie sobą i można już powiększać rodzinę, no naprawdę, ona nas namawia, żeby juz o tym pomyśleć, nie ma na co czekać". Nie musze Wam mówić, jak mnie wkurzyła, co jej w ogóle do tego <??>, a moze nie chcemy dzieci albo staramy się, ale nie możemy? Oczywiście miałam ochotę tak jej odpowiedzieć, żeby jej w pięty weszło, ale nie chciałam - bo nie byłyśmy same, nie chciałam też się tak wprost ujawniać, że już się staramy (bo i po co - od razu by sie plota po całej rodzinie rozniosła brr), więc finalnie skomentowałam tylko, że jak przyjdzie pora, to pojawi się dziecko i odeszłam.

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis musisz udac sie do gina na wizyte. Robilas juz jakies badania?

Paula brawo za podejscie do calej sprawy :-)

• Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Sis musisz udac sie do gina na wizyte. Robilas juz jakies badania?

Paula brawo za podejscie do calej sprawy :-)

Leczę się już od jakiegoś czasu, u mnie głównym problemem (jedynym na ten moment zdiagnozowanym) była wielka torbiel. 2 miesiące temu miałam laparoskopię. Jeden jajnik niby jest zdrowy a drugi niestety dostał po dupsku i zostało go tylko kawałek więc nie wiem na ile jest sprawny. Lekarz dał mi 2 miesiące żebyśmy się starali bez dodatkowych wspomagaczy, żeby jajniki i wszystko tam w środku doszło do siebie i jeśli się nie uda podejmiemy jakieś leczenie. Czekają mnie więc teraz wszystkie badania i zobaczymy co dla mnie wymyśli.. Przyznam szczerze że jestem zielona w tych sprawach.. Dlatego tak mi zależy żeby obecny cykl okazał się szczęśliwy żebym nie musiała na nowo przechodzić tych stresów itp.. Czuję już w kościach że @ przyjdzie bo brzuch boli niemiłosiernie ;(

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • paula86 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeszcze Wam zapytam - pisałam tu już wczesniej, ze przy cytologii wyszedł mi stan zapalny i gin przepisał mi globulki - gynalgin (kuracja 10-dniowa i ponowna cytologia), któraś z Was może stosowała? Był skuteczny?

• Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula86 ja mam 28 lat a mój mąż 34 więc teoretycznie "bardziej stary" od Twojego męża :) nie możemy sobie wkręcać że jesteśmy już starzy :)!! Ludzie mają w różnym wieku pierwsze dziecko, jedni w naszym wieku mają już całkiem odchowane potomstwo a inni dopiero planują. Też mnie nachodzi czasem myślenie że głupia byłam że wcześniej nie podjęłam decyzji o ciąży ale czasu się nie cofnie.
    Co do rodziny też mam takiego jednego wujka który co nas widzi to niby w żartach śmieje się że mój mąż jest jakiś lewy bo nie umie żony zapłodnić ale z wariatami nie ma co dyskutować ;)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Paula86 ja mam 28 lat a mój mąż 34 więc teoretycznie "bardziej stary" od Twojego męża :) nie możemy sobie wkręcać że jesteśmy już starzy :)!! Ludzie mają w różnym wieku pierwsze dziecko, jedni w naszym wieku mają już całkiem odchowane potomstwo a inni dopiero planują. Też mnie nachodzi czasem myślenie że głupia byłam że wcześniej nie podjęłam decyzji o ciąży ale czasu się nie cofnie.
    Co do rodziny też mam takiego jednego wujka który co nas widzi to niby w żartach śmieje się że mój mąż jest jakiś lewy bo nie umie żony zapłodnić ale z wariatami nie ma co dyskutować ;)
    hej a u nas mój G 2 tygodnie kończy 36

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis nie wiem czy gin od razu wprowadzi ci leczenie, napewno bedzie maraton badan i dopiero leczenie. Przykro mi z powodu tego jajnika :-(

Paula niestety nie mialam do czynienia z tym lekiem.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula86 wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze Wam zapytam - pisałam tu już wczesniej, ze przy cytologii wyszedł mi stan zapalny i gin przepisał mi globulki - gynalgin (kuracja 10-dniowa i ponowna cytologia), któraś z Was może stosowała? Był skuteczny?
    dostałam to na paciorkowca jako pierwszy cykl leczenia, ale nie pomógł tak jak i jeszcze jeden inny razem z dwoma antybiotykami, dopiero trzecie podejscie, czyli antybiotyk i globulki robione z antybiotykiem nystatyna i innymi jeszcze lekami dały radę

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale co innego infekcja a co innego paciorkowiec, którego trudno wytepic, więc bądź dobrej myśli

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, dołączam do Czarnobylek. już trochę do was zaglądałam, choć częściej bywam w tematach dla starających się z pomocą medycyny i pcos. powodzenia nam wszystkim życzę :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    cześć Dziewczyny, dołączam do Czarnobylek. już trochę do was zaglądałam, choć częściej bywam w tematach dla starających się z pomocą medycyny i pcos. powodzenia nam wszystkim życzę :)

Cześć :) długo się starasz o bobaska?

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zajrzałam na forum kwietniówek , jejusiu ile tam czerwonych serduszek jest na liście... prawie wszystkie zafasolkowane!!! Jak taki BUM był w kwietniu to i u nas też czarnobylek w końcu zaskoczy :)

magdalenka_ka, _Ania_, Lillith, aja, Nasturcja lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową Koleżankę :)

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u nas też będzie dobrze :) zobaczycie. Trzymajcie się Kochane słodkich snów.

aja lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula86 wrote:

Ja dostałam jakieś 8 miesiecy temu Gynalgin bo tez przyplatał mi sie stan zapalny, co z resztą nieraz mogłam sama odczuć(piekło i swędziało). Ale po globulkach wszystko wróciło do normy. Tylko aplikuj sobie wieczorem przed pójściem spac bo się lejeeeee.... :)

Bliźniaki są z nami :*
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ