X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinni ograniczyć nam dostęp do testów :D!!

_Ania_, elcia86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczesniej tez robilam testy, teraz przyjelam granice 31dni najdluzszy cykl normalny jaki czasem u mnie wystepuje. I zawsze przychodzi @. A jak mowie sobie musze zrovic test to zawsze bywa tak: dzis juz 27dc jak jutro nie przyjdzie @ to kupie, 28dc poczekam fo jutra i zazwyczaj wieczor @.
    Wczesniej doszukiwalam sie najmniejszych objawow ciazy i konczylo sie zawsze zroczarowaniem, placzem i dolkiem. Wiec nie warto sie nakrecac.

_Ania_ lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Elcia! Powodzenia jutro na wizycie, daj znać jak Ci poszło. Będziemy trzymać kciuki :)
    Dzieki Magdalenko :-) dam znac napewno :-)

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko twoje tsh jest delikatnie podwyzszone jesli chodzi o starania. Ja mam ponad 4. Jutro ide do lekarza w tej sprawie niech przepisze cos na zbicie i bedzie co bedzie :-)

• Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Dziewczyny ja wczesniej tez robilam testy, teraz przyjelam granice 31dni najdluzszy cykl normalny jaki czasem u mnie wystepuje. I zawsze przychodzi @. A jak mowie sobie musze zrovic test to zawsze bywa tak: dzis juz 27dc jak jutro nie przyjdzie @ to kupie, 28dc poczekam fo jutra i zazwyczaj wieczor @.
    Wczesniej doszukiwalam sie najmniejszych objawow ciazy i konczylo sie zawsze zroczarowaniem, placzem i dolkiem. Wiec nie warto sie nakrecac.

Ja mam problem nieregularnych cykli.. w zeszłym miesiącu 27 dni, w tym wyliczyło mi 31.. myślałam że trochę mi się wyreguluje ale jednak tak się nie stało. Jeśli teraz przyjdzie @ to biegnę po zakończeniu do gina i niech myśli jak tu mnie "zapłodnić" :p

elcia86 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • paula86 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, ja 28 lat kończę w grudniu, ale mój mąż jest ode mnie starszy o 5 lat - w czerwcu skończy 33 lata, i jak sobie pomyślę, że jak teraz zaszłabym w ciążę i urodzę w 2015, to już będziemy starzy, a co dopiero, jak dalej nie będzie się udawalo...Tym bardziej, że podjęcie decyzji o staraniach wcale (jak widać na naszych przykładach) nie oznacza, że od razu będziemy mamami :/ Także dla mnie wiek jest optymalny, jeśli by nie powiedzieć, ze już nawet czuję się "staro", no ale to temat już wielokrotnie wałkowany (chodzi mi tutaj o odkładanie tej decyzji, bo studia, ślub, praca, mieszkanie itd.)

Co do podejścia teściów / rodziców, to u nas jest ok, tzn. dają nam znać, że oczekują wnuków (moi teściowie mają już kilkuletnią wnuczkę i wnuka w drodze - u rodzeństwa męża), ale nie ma jakiś strasznych nacisków, tematu tabu czy coś takiego. Nawet w dalszej rodzinie nie spotkałam się z pytaniami o dziecko (o czym często słyszę od koleżanek), jedynie w te Święta taka dalsza ciotka (której nie trawię) zaczęła mi rzucać teksty (przy mojej teściowej i innej cioci), że "ona nas szczerze namawia, żebyśmy nie odkładali decyzji o dziecku, że juz jesteśmy ponad 2 lata po slubie, nacieszylismy sie sobą i można już powiększać rodzinę, no naprawdę, ona nas namawia, żeby juz o tym pomyśleć, nie ma na co czekać". Nie musze Wam mówić, jak mnie wkurzyła, co jej w ogóle do tego <??>, a moze nie chcemy dzieci albo staramy się, ale nie możemy? Oczywiście miałam ochotę tak jej odpowiedzieć, żeby jej w pięty weszło, ale nie chciałam - bo nie byłyśmy same, nie chciałam też się tak wprost ujawniać, że już się staramy (bo i po co - od razu by sie plota po całej rodzinie rozniosła brr), więc finalnie skomentowałam tylko, że jak przyjdzie pora, to pojawi się dziecko i odeszłam.

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis musisz udac sie do gina na wizyte. Robilas juz jakies badania?

Paula brawo za podejscie do calej sprawy :-)

• Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Sis musisz udac sie do gina na wizyte. Robilas juz jakies badania?

Paula brawo za podejscie do calej sprawy :-)

Leczę się już od jakiegoś czasu, u mnie głównym problemem (jedynym na ten moment zdiagnozowanym) była wielka torbiel. 2 miesiące temu miałam laparoskopię. Jeden jajnik niby jest zdrowy a drugi niestety dostał po dupsku i zostało go tylko kawałek więc nie wiem na ile jest sprawny. Lekarz dał mi 2 miesiące żebyśmy się starali bez dodatkowych wspomagaczy, żeby jajniki i wszystko tam w środku doszło do siebie i jeśli się nie uda podejmiemy jakieś leczenie. Czekają mnie więc teraz wszystkie badania i zobaczymy co dla mnie wymyśli.. Przyznam szczerze że jestem zielona w tych sprawach.. Dlatego tak mi zależy żeby obecny cykl okazał się szczęśliwy żebym nie musiała na nowo przechodzić tych stresów itp.. Czuję już w kościach że @ przyjdzie bo brzuch boli niemiłosiernie ;(

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • paula86 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeszcze Wam zapytam - pisałam tu już wczesniej, ze przy cytologii wyszedł mi stan zapalny i gin przepisał mi globulki - gynalgin (kuracja 10-dniowa i ponowna cytologia), któraś z Was może stosowała? Był skuteczny?

• Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula86 ja mam 28 lat a mój mąż 34 więc teoretycznie "bardziej stary" od Twojego męża :) nie możemy sobie wkręcać że jesteśmy już starzy :)!! Ludzie mają w różnym wieku pierwsze dziecko, jedni w naszym wieku mają już całkiem odchowane potomstwo a inni dopiero planują. Też mnie nachodzi czasem myślenie że głupia byłam że wcześniej nie podjęłam decyzji o ciąży ale czasu się nie cofnie.
    Co do rodziny też mam takiego jednego wujka który co nas widzi to niby w żartach śmieje się że mój mąż jest jakiś lewy bo nie umie żony zapłodnić ale z wariatami nie ma co dyskutować ;)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Paula86 ja mam 28 lat a mój mąż 34 więc teoretycznie "bardziej stary" od Twojego męża :) nie możemy sobie wkręcać że jesteśmy już starzy :)!! Ludzie mają w różnym wieku pierwsze dziecko, jedni w naszym wieku mają już całkiem odchowane potomstwo a inni dopiero planują. Też mnie nachodzi czasem myślenie że głupia byłam że wcześniej nie podjęłam decyzji o ciąży ale czasu się nie cofnie.
    Co do rodziny też mam takiego jednego wujka który co nas widzi to niby w żartach śmieje się że mój mąż jest jakiś lewy bo nie umie żony zapłodnić ale z wariatami nie ma co dyskutować ;)
    hej a u nas mój G 2 tygodnie kończy 36

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis nie wiem czy gin od razu wprowadzi ci leczenie, napewno bedzie maraton badan i dopiero leczenie. Przykro mi z powodu tego jajnika :-(

Paula niestety nie mialam do czynienia z tym lekiem.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula86 wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze Wam zapytam - pisałam tu już wczesniej, ze przy cytologii wyszedł mi stan zapalny i gin przepisał mi globulki - gynalgin (kuracja 10-dniowa i ponowna cytologia), któraś z Was może stosowała? Był skuteczny?
    dostałam to na paciorkowca jako pierwszy cykl leczenia, ale nie pomógł tak jak i jeszcze jeden inny razem z dwoma antybiotykami, dopiero trzecie podejscie, czyli antybiotyk i globulki robione z antybiotykiem nystatyna i innymi jeszcze lekami dały radę

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale co innego infekcja a co innego paciorkowiec, którego trudno wytepic, więc bądź dobrej myśli

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, dołączam do Czarnobylek. już trochę do was zaglądałam, choć częściej bywam w tematach dla starających się z pomocą medycyny i pcos. powodzenia nam wszystkim życzę :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    cześć Dziewczyny, dołączam do Czarnobylek. już trochę do was zaglądałam, choć częściej bywam w tematach dla starających się z pomocą medycyny i pcos. powodzenia nam wszystkim życzę :)

Cześć :) długo się starasz o bobaska?

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zajrzałam na forum kwietniówek , jejusiu ile tam czerwonych serduszek jest na liście... prawie wszystkie zafasolkowane!!! Jak taki BUM był w kwietniu to i u nas też czarnobylek w końcu zaskoczy :)

magdalenka_ka, _Ania_, Lillith, aja, Nasturcja lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową Koleżankę :)

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u nas też będzie dobrze :) zobaczycie. Trzymajcie się Kochane słodkich snów.

aja lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula86 wrote:

Ja dostałam jakieś 8 miesiecy temu Gynalgin bo tez przyplatał mi sie stan zapalny, co z resztą nieraz mogłam sama odczuć(piekło i swędziało). Ale po globulkach wszystko wróciło do normy. Tylko aplikuj sobie wieczorem przed pójściem spac bo się lejeeeee.... :)

Bliźniaki są z nami :*
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ