X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik no to jeszcze mocniej trzymam kciuki! I pamiętaj, jak dwie krechy się pojawią, to nie mozesz tak od razu od nas uciec :) będziesz musiała wiruski regularnie nam przesyłać ;)
    Spojrzałam dzisiaj na listę na początku i zastanawiam się, co się dzieje z dziewczynami, które są na liście, ale nie widać na forum?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam na forum :)
    U mnie kolejny cykl, tym razem zastanawiam się czym się wspomóc aby uzyskać wreszcie choć odrobinę śluzu... :(

Ewik, ja bym nie wytrzymała nawet do jutra :D

Kora i jak tam reakcja rodziny na bocianie wieści? :)

Nasturcjo, witaj :) Filipiny?????!!!!!!

Nasturcja, szpilka, Kor_a lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w UK też mieszkaliśmy. Ponad 5 lat w Manchesterze. Ale potem mąż dostał transfer z pracy i tak oto wylądowaliśmy w stolicy Filipin.
    Mieszka się ok. Opieka medyczna nie jest na jakimś rewelacyjnym poziomie, ale jest strasznie drogo. Zwykłe pobranie krwi na badania w prywatnym, dobrym szpitalu kosztuje 80 funtów (nadal przeliczam na GBP). Na razie jesteśmy tu ponad rok czasu. Kontrakt mamy do końca roku a potem zobaczymy czy wracamy do UK czy gdzieś indziej. Podoba mi się Singapur, ale chciałabym już zamieszkać na stałe w jednym miejscu. No i upały u nas są nie do zniesienia. Cały rok gorąco. Za dnia koło 40 stopni, w nocy prawie 30. Powiem Wam, że tak mi tęskno za śniegiem albo chociaż jakimś powiewem wiatru :P
    No i przy takich upałach to się nic człowiekowi nie chce.

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka witaj :)

Ja w zeszłym cyklu nie widziałam u siebie ani grama śluzu plodnego, przez jakiś czas tylko taki kremowy. Dziewczyny poleciły picie dużej ilości wody. A więc tak robie, może pomoże. A probowałaś już coś? Jeszcze łykam witaminę b6.

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastrucja mimo wszystko zazdroszczę :) przypomnij sobie te deszcze w Anglii ;)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj po przerwie Eklerka :)

Magdalenka tutaj się zakorzeniłam i mi dobrze :)

Eklerka pij wode i mozesz syropek :) mi pomoglo troszke ale mozesz miec tak jak ja schowany gdzies dalej i go nie odczuwasz.

Właśnie sama się zastanawiam jak Nasza Kora i ogłoszenie wieści.

Od kilku dni mnie pobolewa jajnik lewy nie wiem czy na @ czy tak tylko jakos.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka - czasami jak sobie wspomnę Nandos to aż drgawek z tęsknoty dostaję :) U nas w czerwcu zaczyna sie pora monsunowa i będzie lać z nieba do października. Ale i tak będzie gorąco :P

Ewik - ja bym jeszcze się wstrzymała z testem do 17dpo. Jeszcze troszkę - wytrzymasz. Wiem, że korci. Ale dobrze, że nie masz testów w domu. Jest łatwiej. Ja sobie zamówiłam parę miesięcy temu Basal Body termometr z UK i przysłali mi także 25 testów owulacyjnych i 25 ciążowych. I korci mnie zawsze jak cholera. Mąż już mówił, że je schowa, żeby mnie nie kusiło następnym razem :P

Ja akurat ze śluzem problemów nie mam. Zawsze mam go "tam" pełno :D
    Ale wiesiołek podobno pomaga. Sama biorę, tylko że u mnie akurat na problemy z cerą.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Na pewno nie miałam ovu..wtedy co mi zaznaczyl program nie sugeruje sie tym nawet bo juz kilka razy w 2 poprzednich cyklach mi przesuwal itp.a objawy i organizm mowily inaczej.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Mirunia Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik testuj jutro, według mnie to już dzisiaj masz 16 wyższych :) nie nakręcam Cię, ale ja bym miała już nadzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 21:00

Ewik lubi tę wiadomość

<3 cykl starań
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki!

Jak tam po świętach? Ja nie przygotowywałam zbyt wiele, ale mama i babcia sprawiły, że jeszcze przez jakieś 3 dni będziemy dojadać resztki ;)

Ewik, również trzymam mocno kciuki, bo faktycznie jakiś zawiruskowany Czarnobylek by się nam przydał - Kora sama nie da rady porozsyłać wirusków nam wszystkim ;), ale nie będę Cię nakręcać, bo to nic dobrego. Mam nadzieję, że już za kilka dni będziemy wszystkie cieszyć się razem z Tobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 23:11

Ewik, Eklerka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ ANIU :)

nie nakręcacie mnie :) oj po Świetach jak zawsze dużo pracy a tylko 2 dni ja jestem zdecydowanie przejedzona nigdy nie robimy zbyt wiele bo Rodzice jedni i drudzy strasznie nas obdarowują i nie sposób przejeść to wszystko.
    Dobrze,że dzisiaj było słoneczko to sporo spacerowałam.

_Ania_ lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Wracam na forum :)
    U mnie kolejny cykl, tym razem zastanawiam się czym się wspomóc aby uzyskać wreszcie choć odrobinę śluzu... :(

Ewik, ja bym nie wytrzymała nawet do jutra :D

Kora i jak tam reakcja rodziny na bocianie wieści? :)

Nasturcjo, witaj :) Filipiny?????!!!!!!
    witajcie Kochane po przerwie świątecznej

Eklerko i jak z Twoim serduszkiem??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Izik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pierwszy raz w życiu dostałam okres 28 d c duphaston działa;-)
    Ewik no testuj bo pęknę z ciekawości proszę proszę

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :-)

Ewik za ciebie trzymam mocno kciuki - ja bym na bank już nie wytrzymała :-) Podziwiam za cierpliwość :-)

Reakcja rodziny super, choć w nocy mi się śniło, że zareagowali tak jakbym miała 15 lat i wpadła :-) Moja mama powiedziała, że już się zaczęła martwić, że coś jest nie tak i że przy najbliższej okazji idzie na emeryturę i po macierzyńskim będzie się zajmować dzieciątkiem. Tata powiedział, że nawet nie śniła mu się taka wiadomość. Moja siostra też przeszczęśliwa - ma mi oddać pościel po swoich dzieciach i łóżeczko też jak tylko zechcę. :-)

A jak poinformowaliśmy najbliższych? Dostali od nas zdjęcie na którym stały 3 pary butów - moje, męża i dziecięce (dokonaliśmy pierwszego zakupu :-) ). Nad butami były imiona (na dziecięcymi znak zapytania), a pod spodem nasze daty urodzenia, a pod dziecięcymi grudzień 2014. Jest radość i mama zabroniła mi myśleć, ze coś będzie nie tak:-)

U mnie zaczęły się mdłości. Trwają przez cały dzień. Nie są silne, ale już trochę uciążliwe. Na szczęście guma do żucia pomaga :-)

magdalenka_ka, Eklerka, Beata86 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! zgłaszam się po świętach z nowymi siłami :-) tylko o mierzeniu temp przez święta zapomniałam i chyba ten cykl będzie bez wykresu!

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, ale świetny pomysł na poinformowanie rodziny! :):):)

Kor_a lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka - trochę zainspirowany internetem, ale wszystkim się podobał. Mama powiedziała, ze weźmie do pracy i zobaczy czy koleżanki będą wiedziały o co chodzi :-) W majowy weekend dowiedzą się Teściowie (mieszkają 400 km od nas i dopiero wtedy pojedziemy). A za tydzień kolejna wizyta - mam nadzieję, że dzidzia się już pokaże :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, wzruszyłam się, to musiał być piękny moment :*

Kor_a lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)

Dziękuje za trzymanie kciuków, jak tylko zrobie test dam znać co i jak :)

Kor_a super pomysł na ogłoszenie nowiny.

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a Świetny pomysł i wspaniałe nowiny na te święta dla rodziny :) i oczywiscie dla was :)

Ewik kciuki i testuj już dziewczyno :) taki ładny wykres coś z tego musi być czterolistna-koniczyna.gif

Nie składałam życzeń i cop prawda jest już po świętach ale nie miałam za bardzo jak.
    Wiecie mimo to że każdej życzę swojego małego zajączka :)

Kor_a, Ewik lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ