X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik no to jeszcze mocniej trzymam kciuki! I pamiętaj, jak dwie krechy się pojawią, to nie mozesz tak od razu od nas uciec :) będziesz musiała wiruski regularnie nam przesyłać ;)
    Spojrzałam dzisiaj na listę na początku i zastanawiam się, co się dzieje z dziewczynami, które są na liście, ale nie widać na forum?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam na forum :)
    U mnie kolejny cykl, tym razem zastanawiam się czym się wspomóc aby uzyskać wreszcie choć odrobinę śluzu... :(

Ewik, ja bym nie wytrzymała nawet do jutra :D

Kora i jak tam reakcja rodziny na bocianie wieści? :)

Nasturcjo, witaj :) Filipiny?????!!!!!!

Nasturcja, szpilka, Kor_a lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w UK też mieszkaliśmy. Ponad 5 lat w Manchesterze. Ale potem mąż dostał transfer z pracy i tak oto wylądowaliśmy w stolicy Filipin.
    Mieszka się ok. Opieka medyczna nie jest na jakimś rewelacyjnym poziomie, ale jest strasznie drogo. Zwykłe pobranie krwi na badania w prywatnym, dobrym szpitalu kosztuje 80 funtów (nadal przeliczam na GBP). Na razie jesteśmy tu ponad rok czasu. Kontrakt mamy do końca roku a potem zobaczymy czy wracamy do UK czy gdzieś indziej. Podoba mi się Singapur, ale chciałabym już zamieszkać na stałe w jednym miejscu. No i upały u nas są nie do zniesienia. Cały rok gorąco. Za dnia koło 40 stopni, w nocy prawie 30. Powiem Wam, że tak mi tęskno za śniegiem albo chociaż jakimś powiewem wiatru :P
    No i przy takich upałach to się nic człowiekowi nie chce.

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka witaj :)

Ja w zeszłym cyklu nie widziałam u siebie ani grama śluzu plodnego, przez jakiś czas tylko taki kremowy. Dziewczyny poleciły picie dużej ilości wody. A więc tak robie, może pomoże. A probowałaś już coś? Jeszcze łykam witaminę b6.

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastrucja mimo wszystko zazdroszczę :) przypomnij sobie te deszcze w Anglii ;)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj po przerwie Eklerka :)

Magdalenka tutaj się zakorzeniłam i mi dobrze :)

Eklerka pij wode i mozesz syropek :) mi pomoglo troszke ale mozesz miec tak jak ja schowany gdzies dalej i go nie odczuwasz.

Właśnie sama się zastanawiam jak Nasza Kora i ogłoszenie wieści.

Od kilku dni mnie pobolewa jajnik lewy nie wiem czy na @ czy tak tylko jakos.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka - czasami jak sobie wspomnę Nandos to aż drgawek z tęsknoty dostaję :) U nas w czerwcu zaczyna sie pora monsunowa i będzie lać z nieba do października. Ale i tak będzie gorąco :P

Ewik - ja bym jeszcze się wstrzymała z testem do 17dpo. Jeszcze troszkę - wytrzymasz. Wiem, że korci. Ale dobrze, że nie masz testów w domu. Jest łatwiej. Ja sobie zamówiłam parę miesięcy temu Basal Body termometr z UK i przysłali mi także 25 testów owulacyjnych i 25 ciążowych. I korci mnie zawsze jak cholera. Mąż już mówił, że je schowa, żeby mnie nie kusiło następnym razem :P

Ja akurat ze śluzem problemów nie mam. Zawsze mam go "tam" pełno :D
    Ale wiesiołek podobno pomaga. Sama biorę, tylko że u mnie akurat na problemy z cerą.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Na pewno nie miałam ovu..wtedy co mi zaznaczyl program nie sugeruje sie tym nawet bo juz kilka razy w 2 poprzednich cyklach mi przesuwal itp.a objawy i organizm mowily inaczej.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Mirunia Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik testuj jutro, według mnie to już dzisiaj masz 16 wyższych :) nie nakręcam Cię, ale ja bym miała już nadzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 21:00

Ewik lubi tę wiadomość

<3 cykl starań
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki!

Jak tam po świętach? Ja nie przygotowywałam zbyt wiele, ale mama i babcia sprawiły, że jeszcze przez jakieś 3 dni będziemy dojadać resztki ;)

Ewik, również trzymam mocno kciuki, bo faktycznie jakiś zawiruskowany Czarnobylek by się nam przydał - Kora sama nie da rady porozsyłać wirusków nam wszystkim ;), ale nie będę Cię nakręcać, bo to nic dobrego. Mam nadzieję, że już za kilka dni będziemy wszystkie cieszyć się razem z Tobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 23:11

Ewik, Eklerka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ ANIU :)

nie nakręcacie mnie :) oj po Świetach jak zawsze dużo pracy a tylko 2 dni ja jestem zdecydowanie przejedzona nigdy nie robimy zbyt wiele bo Rodzice jedni i drudzy strasznie nas obdarowują i nie sposób przejeść to wszystko.
    Dobrze,że dzisiaj było słoneczko to sporo spacerowałam.

_Ania_ lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Wracam na forum :)
    U mnie kolejny cykl, tym razem zastanawiam się czym się wspomóc aby uzyskać wreszcie choć odrobinę śluzu... :(

Ewik, ja bym nie wytrzymała nawet do jutra :D

Kora i jak tam reakcja rodziny na bocianie wieści? :)

Nasturcjo, witaj :) Filipiny?????!!!!!!
    witajcie Kochane po przerwie świątecznej

Eklerko i jak z Twoim serduszkiem??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Izik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pierwszy raz w życiu dostałam okres 28 d c duphaston działa;-)
    Ewik no testuj bo pęknę z ciekawości proszę proszę

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :-)

Ewik za ciebie trzymam mocno kciuki - ja bym na bank już nie wytrzymała :-) Podziwiam za cierpliwość :-)

Reakcja rodziny super, choć w nocy mi się śniło, że zareagowali tak jakbym miała 15 lat i wpadła :-) Moja mama powiedziała, że już się zaczęła martwić, że coś jest nie tak i że przy najbliższej okazji idzie na emeryturę i po macierzyńskim będzie się zajmować dzieciątkiem. Tata powiedział, że nawet nie śniła mu się taka wiadomość. Moja siostra też przeszczęśliwa - ma mi oddać pościel po swoich dzieciach i łóżeczko też jak tylko zechcę. :-)

A jak poinformowaliśmy najbliższych? Dostali od nas zdjęcie na którym stały 3 pary butów - moje, męża i dziecięce (dokonaliśmy pierwszego zakupu :-) ). Nad butami były imiona (na dziecięcymi znak zapytania), a pod spodem nasze daty urodzenia, a pod dziecięcymi grudzień 2014. Jest radość i mama zabroniła mi myśleć, ze coś będzie nie tak:-)

U mnie zaczęły się mdłości. Trwają przez cały dzień. Nie są silne, ale już trochę uciążliwe. Na szczęście guma do żucia pomaga :-)

magdalenka_ka, Eklerka, Beata86 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! zgłaszam się po świętach z nowymi siłami :-) tylko o mierzeniu temp przez święta zapomniałam i chyba ten cykl będzie bez wykresu!

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, ale świetny pomysł na poinformowanie rodziny! :):):)

Kor_a lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka - trochę zainspirowany internetem, ale wszystkim się podobał. Mama powiedziała, ze weźmie do pracy i zobaczy czy koleżanki będą wiedziały o co chodzi :-) W majowy weekend dowiedzą się Teściowie (mieszkają 400 km od nas i dopiero wtedy pojedziemy). A za tydzień kolejna wizyta - mam nadzieję, że dzidzia się już pokaże :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, wzruszyłam się, to musiał być piękny moment :*

Kor_a lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)

Dziękuje za trzymanie kciuków, jak tylko zrobie test dam znać co i jak :)

Kor_a super pomysł na ogłoszenie nowiny.

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a Świetny pomysł i wspaniałe nowiny na te święta dla rodziny :) i oczywiscie dla was :)

Ewik kciuki i testuj już dziewczyno :) taki ładny wykres coś z tego musi być czterolistna-koniczyna.gif

Nie składałam życzeń i cop prawda jest już po świętach ale nie miałam za bardzo jak.
    Wiecie mimo to że każdej życzę swojego małego zajączka :)

Kor_a, Ewik lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ