Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewik, właśnie nic! Kompletnie zbagatelizowała moją wysoką prolaktynę, kazała jeszcze raz sobie zrobić w 2-6 dc. Nie po to kurde mam 3 wcześniejsze wyniki z lipca, lutego i kwietnia żeby nie widzieć tendencji wzrostowej...
Sugerowałam jej, że może by tak coś na to przepisać, żeby to zbić, to czułam że się wkurzyła, że chyba podważam jej zdanie i kazała zrobić jeszcze raz.
Dałam dziś moje wszystkie wyniki mojej kursantce lekarce, w sumie neurolog, ale pokaże te wyniki dobremu ginekologowi znajomemu i on powie, co dalej.
MASAKRA!!!
No i nic nie wiem więcej, niż wiedziałam, a 120 zł mniej w kieszeni.
We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
marti_marti wrote:Ewik, właśnie nic! Kompletnie zbagatelizowała moją wysoką prolaktynę, kazała jeszcze raz sobie zrobić w 2-6 dc. Nie po to kurde mam 3 wcześniejsze wyniki z lipca, lutego i kwietnia żeby nie widzieć tendencji wzrostowej...
Sugerowałam jej, że może by tak coś na to przepisać, żeby to zbić, to czułam że się wkurzyła, że chyba podważam jej zdanie i kazała zrobić jeszcze raz.
Dałam dziś moje wszystkie wyniki mojej kursantce lekarce, w sumie neurolog, ale pokaże te wyniki dobremu ginekologowi znajomemu i on powie, co dalej.
MASAKRA!!!
No i nic nie wiem więcej, niż wiedziałam, a 120 zł mniej w kieszeni. -
marti_marti wrote:Ewik, właśnie nic! Kompletnie zbagatelizowała moją wysoką prolaktynę, kazała jeszcze raz sobie zrobić w 2-6 dc. Nie po to kurde mam 3 wcześniejsze wyniki z lipca, lutego i kwietnia żeby nie widzieć tendencji wzrostowej...
MASAKRA!!!
No i nic nie wiem więcej, niż wiedziałam, a 120 zł mniej w kieszeni.
Marti w takim razie koniecznie zmień lekarza. Pieniądze do kieszenie zabierze i dziękuje bardzo. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny z rocznika '86.
Z tej strony kolejna starająca się od 5 cykli. Na razie zabieramy się z mężem do tego dość niepoważnie. Prowadzę drobne zapiski samopoczucia, ale nie mierzę temperatury oraz śluzu. Za to mam super bolesne bóle owulacyjne każdego miesiąca.
Niestety nasze starania póki co są bezskuteczne.
Od jutra zaczynam regularnie sprawdzać temperaturę.
Mam nadzieję, że przyjmiecie kolejną "nową" do Waszego grona, gdyż naprawdę nie mam z kim pogadać na tematy ciążowe.
Pozdrawiamelcia86, Ewik lubią tę wiadomość
-
Kochane dziewczyny!
Z okazji zblizajacych sie Swiat Wielkiej Nocy,
Pragne zlozyc zyczenia Wam Wszystkim i kazdej z osobna.
Zycze aby te swieta byly dls Was pogodne,pelne milosci i milych chwil spedzonych w gronie rodzinnym i bliskich.
Smacznego Swieconego i mokrego poniedzialku
A zajaczek wielkanocny niech spelni wasze najskrytsze marzenia :-*
szpilka, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny witam w ten piękny wiosenny dzień pragnę złożyć Wam serdeczne życzenia, zdrowych rodzinnych Świąt, a na wiosnę zielonych kropek :*
Nasturcja witaj! u nas znajdzie się miejsce dla każdego i na każdy temt
Marti zmień lekarza, bo to szkoda czasu!
dopiero zaczynam dostrzegać jakie mam szczęście ze swoim lekarzem!szpilka, Ewik, elcia86, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Witaj Nasturcja widzę,ze Wasze starania są podobne do naszych,tzn. ja tez do tej pory nie mierzylam temperatury i liczylam,ze po prostu zajdę w ciaze,ale niestety okazuje sie,ze to nie takie proste w każdym razie powodzenia i oby starania jak najszybciej zaowocowały !
a wszystkim Wan dziewczyny zycze zdrowych i spokojnych świąt, dużo pozytywnych fluidów i uśmiechu ja wlasnie wracam z pracy i wyczytałam,ze ma byc bardzo cieplo,nawet powyżej 20 stopni w najblizszych dniach (a ja jeszcze dodatkowo wzielam sobie wolny wtorek ),wiec trzeba tą wiosenną,słoneczną aura naladowac porzadnie akumulatoryszpilka, elcia86 lubią tę wiadomość
-
moja koleżanka żaliła się, że od roku współżyje ze swoim partnerem i nie może zajść w ciąże, to ja jej powiedziałam, że to nie wystarczy tak na prawdę ponieważ może robią to w niewłaściwe dni.. i wyobraźcie sobie, że kiedy jej poradziłam aby obserwowała swój śluz nagle okazało się, że to wystarczyło i teraz jest w ciąży
Tak czy owak, trzeba na serio mieć pozytywne nastawienie i się nie poddawać.
Teraz robi się coraz cieplej, więcej słoneczka tak więc uważam, że i humory zaczną nam siłą rzeczy dopisywać a to tym bardziej służy rozmnażaniu -
Witaj Nasturcja w naszym gronie.
Gwiazdeczka masz racje slonce,lato jakoś tak inaczej się spedza czas wiec i luzniejsze beda staranka o dzidzie.
Misiu ja też doceniam swoja pani doktor, kiedy chce moge przyjsc przyjmnie mnie bez zapisow,wyslucha zlego slowa nie powie na moje czasami przewrazliwione nastawienie do roznych spraw. Moge pisac smsy,dzwonic wysylac maile. Zawsze jest pomocna i nieba by przychylila.Gwiazdeczka27, ewelina27, Miśkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula86 - właśnie wczoraj dowiedziałam się, że koleżanka jest w ciąży i jakoś mnie to zmotywowało do lepszej obserwacji. Także temperatura od jutra rano i zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie orientuje się ktoś czy cukrzyca męża może być problemem? Lekarka zapewniała, że nie, ale.... po pół roku bezskutecznych prób kazała nam przyjść na badania męża. Moje po roku - w razie niepowodzenia. A pół roku starań nam minie pod koniec maja. Też się stresuję. Zawsze myślałam, że w ciążę można zajść od razu. A jednak jak czytam historie dziewczyn to widzę ile par tak naprawdę ma problemy z zajściem.
Ja również życzę miłych i wesołych świąt Wielkanocnych.
Będę się starać zaglądać na forum regularnie.elcia86 lubi tę wiadomość
-
oj... zajście w ciąże jak i sama ciąża to skomplikowane procesy, I ani w pierwszym ani w drugim przypadku nie jest to takie łatwe i proste i piękne jak by się mogło wydawać. Mówi się, że dzieci same wybierają kiedy mają pojawić się na świecie. Coś w tym musi być.
Złośliwość losu jest taka jak same pewnie dobrze wiecie, kobiety robią multum badań, starają się latami, a inne zachodzą w niechciane ciąże i to nie jedne a wiele.. co często kończy się tragicznie o czym w ostatnich latach tak głośno niestety...
Na szczęście medycyna poszła tak do przodu, że można uzyskać pomoc i znaleźć takie rozwiązania aby sobie pomóc jak tylko to możliwe.
Ale dziewczyny kochane, jak tak [przeglądałam forum to ile to wpisów było dziewczyn, które podobnie jak my starały się i marzyły o dzidzi , miały wzloty i upadki a teraz widać w nicku jakie mają cudne zdjęcia swoich ukochanych pociech. Nas też to czeka Jeszcze będziemy się "spotykać" w dziale ciężarówekNasturcja lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane Dzis na wykresie wyznaczyło mi owulacje w 11 dc. Czyli tak jak to odczuwałam. A w 12 dc miałam monitoring i gin nic nie mówił że była owulka... Czy mógł mnie okłamać? Powiedział tylko ze jest pecherzyk w prawym jajniku 26 mm i w najbliższych dniach owulka. Ale ja od 12 dc miałam juz biały śluz, a w 10 i 11 był przeźroczysty i myslę ze 11 dc był szczytem objawu sluzu. Wszystko się zgadza, śluz, temperatura, odczucia, a jednak gin nie powiedział ze owu juz było, bo duzo rzeczy na to wskazuje. W 12 dc cyklu po usg z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i wyszła blada kreska, a w kolejnych dniach juz coraz mniej widoczna. Nie wiem co mysleć. Dodam ze brałam clo od 2 do 6 dc. Poradzicie cos? czy owulka mogła byc w 11 dc przy clo?
-
Beata to, że pojawia się u nas kobitek śluz płodny nie oznacza, że w tym czasie musi nastąpić owulacja. Śluz jest rozciągliwy i sprzyja jakościowo w dotarciu plemnikom do celu. Dlatego się mówi, że najlepiej jest współżyć właśnie w te dni kiedy jakość śluzu jest najkorzystniejsza. Ginekolog widział pęcherzyk, który lada moment powinien zostać uwolniony i pęknąć. ja to tak rozumiem.
paula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się muszę nauczyć Waszych slangów, bo czasem czytam i nic nie rozumiem z tych zaszyfrowanych tekstów
Życzenia świąteczne już składałam wczoraj. Obyśmy wszystkie pięknie zaszły jeszcze w tym roku! To musi być szczęśliwy rok, koniecznie._Ania_, szpilka, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość