Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalenka_ka wrote:Miśkaa dzięki za odpowiedź uspokoiłaś mnie..
Szpilka na dzieciątko nigdy nie ma dobrego czasu, jak nie kasa, praca to coś innego. Może się mylę, ale myślę, że jak dzidzia się pojawi, to wszystko samo się poukłada ja mam pracę i po macierzyńskim będę miała gdzie wrócić, ale samego macierzyńskiego będę miała tylko 25% mojej miesięcznej wypłaty! Strasznie mało takie głupie zasady w UK...boję się tego, ale damy radę! Oby tylko zafasolkować
To tez prawda kochana co piszesz, nigdy nie ma dobrego czasu. U mnie sie tez nie ciekawie robi i nie wiem co bedzie dalej ale nic nie przerywamy bo nie po to tracimy teraz kasiore na badania i wyprostowanie pewnych spraw.szpilka lubi tę wiadomość
-
nie zawieszamy starań tylko mnie wqrw dopadł na tę sytuację, bo nie wiem jak sobie poradzimy, ale jakoś sobie poradzimy
kurde nie zachodziłam zaraz po slubie, żeby nie byc świnią w poprzedniej pracy i może doczekać umowy więcej niz na rok i wtedy tez pewnie nie byłabym taka i nie zaszla od razu, bo prezcież ktos mi zaufał, skończyło się tym, że po dwóch latach przy redukcji zatrudniania zredukowali mnie całkiem na rzecz niezamężnej, która pracowała rok krócej, a teraz nawet na tej durnej umowie na zastępstwo nie udało mi się zdążyć przed planowanym powrotem tamtej, ale może jeszcze przedłuży sobie o wychowawczy
sorry, że taki wisielczy humor przyniosłam na wątek, ale nie miałam sie komu wygadać, bo wszyscy w okolicy albo w ogóle bezrobotni, albo na takich umowach, że im sie przedłuża, no i w szczególności nie rozumieją co znaczy starać się miesiącami, rada w takiej sytuacji to nie staraj się zaczniesz jak będziesz miec inną pracę a nie po to tyle badań leków i innych cyrków, żeby kiedyś znów zaczynać od zeramagdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
Szpilka po to tutaj jestesmy. Ja tez z nikim nie rozmawiam o takich sprawach bo tez maja takie super rady, a tylko dlatego ze maja stala prace bardzo dobrze platna i nie martwia sie o przyslowiowe jutro. U nas nawet nikt nie moze wiedziec o staraniach ze strony Małża bo niezly by byl sajgon wlasnie z naskakiwaniem dobrych rad itp.trzeba ich postawic przed faktem dokonanym. Mnie kiedys tesciowa tak wkurzyla jak zaczela mi wyjezdzac w luznej rozmowie bo cos Maz zazartowal ze my jeszcze mamy czas na dzieci ja 28,maz 31 dobila mnie tym. No bo przeciez ona urodzila jak miala 31 lat.
-
Hej dziewczynki, właśnie się obudziłam. Jakoś tak dziwnie się czuję. Piję herbatkę miętową. To raczej nie żaden wirus, ale chyba powoli przechodzi. Może zwyczajne zmęczenie?
Kochana Szpilko, oj tak, na umowę na zastępsstwo nie ma szans na macierzyński, ja to niestety wiem od dawna. Jest tylko umowa przedłużana do czasu porodu i tyle. No i jeśli urodzisz w czasie trwania tej umowy to tak, masz wtedy macierzyński. A jeśli nie - trudno - radź sobie sama...
Ja też mam tką sytuację. Umowa do końca sierpnia i jeszcze nie wiadomo co później. Może mnie zostawią, może nie, ale nic nie jest pewne, więc równie dobrze może się okazać, że nic z tego i od września zostaję z niczym...
I tak bardzo mnie to męczyło, że w pewnym momencie chciałam przerwać starania i poczekać, aż coś się okaże. Ale, jak już wiecie, po wizycie męża u urologa nie chcę miczego innego, jak zajść w ciążę.magdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewik i Ida czekam na zielone kropy nie znam się na wykresach, ale tempka wyższa niż na początku, powiedzcie mi wyglądają Wasze wykresy ciążowo??? Ida mam nadzieję, że mdłości na fasoline masz Ewik kiedy testujesz??? Będę trzymać kciuki, ja już bym nie wytrzymała. Szacun
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczyny kolejne wyniki badań
progesteron faza lutealna norma 4-24 mój wynik 0,44 ;-( a biore duphaston
anty tpo 23,8 w normie
anty tg 28 w normie4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Szpileczko polecamy się na przyszłość
Magdalenka wiesz na razie nie chce jeszcze testowac bo mam przeczucia,ze nic z tego było jak było w tym cyklu zawirowań troche. Nie mam żadnych objawow, sluz taki jak zawsze bialy gesty i sama nie wiem czy owulka byla. Wedlug gina w 10 dc cykl wygladal na bezowulacyjny bo nie bylo pecherzyka dominujacego itp. Chociaz nie powiem dzisiaj mnie Małż nakrecił bo mi powiedział "coś inaczej wygladasz masz taki inny brzuszek i ta tempka, może jestes w ciazy" ale bede silna nie dam sie...bo moze byc cykl rozregulowany a mimo wszystko nie chce sie rozczarowac. -
Izik wrote:Dziewczyny kolejne wyniki badań
anty tpo 23,8 w normie
anty tg 28 w normie
Izik współczuję jakie będziesz miała leczenie? Wiesz już coś więcej?[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Izik wrote:Dziewczyny kolejne wyniki badań
anty tpo 23,8 w normie
anty tg 28 w normie
Izik niski ten progesteron ale myślę,że opanujecie z lekarzem. Glowa do gory,wspieramy
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:ale się wkurzyłam
właśnie okazało się, że źle interpretuję bycie ubezpieczoną po ustaniu umowy na zastępstwo a w trakcie l4 ciążowego
i dupa jeżeli zajdę to nie dostanę macierzyńskiego, chyba, że ta babka za która jestem przedłuży sobie wolne, tj jakieś l4 weźmie lub na wychowawczy pójdzie,
co prawda jeszcze się nam nie udało, ale kurczę jak już wreszcie doszliśmy do konkretów to przerywać starania i przechodzić ten cały cyrk znów za kilka lat jak będę mieć inną umowę
normalnie ryczeć mi się chce
Szpilka ja się niedawmo dowiedziałam, że szefowa zamyka interes i nie bede miała pracy. szczerze - już olewam to, ważne aby udało się zajść, nie odpuszczamy! nie bez powodu mówią, że nie ma dobrego czasu na dzieckoIda lubi tę wiadomość
-
nic dobrego to znaczy że moje jajniki nie działają dobrze i nie produkuja podstawowego horonu ach4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
magdalenka_ka wrote:Ewik ja nadal trzymam kciuki i podziwiam, bo ja w zeszłym cyklu strzeliłam trzy (!) testy. Ten się dopiero zaczął...wszystko przede mną hehe[/QUOTE
Dziękuje kochana ja za Ciebie i Was wszystkie tez bardzooooo trzymam kciuki Musi się w końcu w lecie u Nas zazielenic.
Poczekam jak minał święta to wtedy cos pomysle jak nie bedzie zolzy -
Izik, przytulam... Nie martw się, pewnie jeszcze da się coś z tym zrobić.
Ewik, ja też czekam po świętach i już si€ zastanawiam kiedy @ przyjdzie, bo w 2-4 dc muszę zrobić resztę badań, a żeby je zrobić muszę wziąć w pracy wolne. Ostatnio na pobranie czekałam 2 godziny. A wg statystyki te dni niestety nie przyjdą kiedy do pracy mam na 12...Ewik lubi tę wiadomość