Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • aja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Śniło mi się dzisiaj, że jestem w ciąży :) powiedziałam rodzicom i nim zdążyłam powiedzieć, żeby jeszcze nikomu nie mówili, brat zdążył ogłosić na fejsiku :) ale się usmialam jak wstałam. Faktycznie, jak już się uda, będę musiała wziąć to pod uwagę ;) młody wszystko ogłasza na fejsie...
    hihi :) mnie też się śniło, że jestem w ciąży. nie wiem dlaczego robiłam test ciążowy przy siostrze i wyszły dwie kreski, ale jedna blada. to chyba efekt naszych rozmów, moich i siostry na temat ciąży, starań o dziecko itd.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

Ewik super, że wszystko u męża ok

Vincaminor- trzymam kciuki za wystawę

u mnie wczoraj znów po serduszkowaniu skurcz macicy lekko bolesny więc sobie dajemy trochę na wstrzymanie na wszelki wypadek do następnego pn- wtorku, bo wtedy wszystko będzie jasne :)
    a dziś narobiłam się przy sadzeniu kwiatów a i tak mężuś wszystko wcześniej skopał, ale jakaś taka bezsilna jestem, bo w długi weekend nie było czasu odpocząć a w kochanej pracusi teraz będzie mega intensywnie

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w kochanej pracusi teraz będzie mega intensywnie - to tak jak u mnie... Współczuję.

Trzymam za Ciebie kciuki i zazdroszczę, że już w przyszłym tygodniu się dowiesz co i jak. U mnie owulka nie chce się ujawnić. Ale dam radę :)

szpilka lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hejka!

Ewik - fajnie że byłaś z mężem na wizycie. Normalnie weszłaś z nim do gabinetu i byłaś cały czas, nawet podczas badania? Ja chciałam iść z mężem, ale mąż wolał sam. No nie wiem, może jak będziemy mieć wyniki nasienia to pójdę, wtedy nie wytrzymam już.

U mnie jakoś tak dziwnie. Nic nie czuję w tym cyklu, żadnego bólu jajnika, a ZAWSZE mam i to dość mocny. Nie wiem, może to przez stres w pracy? Dziwne. Pewnie nic nie będzie z tego cyklu, ale przynajmniej C+ wypróbowaliśmy :)

Iduś cały czas byłam w gabinecie :) mąż nawet sam zaproponował jeszcze długo przed wizytą czy mogę z nim wejść bo jak coś zapomni dopytać to ja będę. Zresztą on też ze mną chodzi do gina jak tylko nie jest w pracy. Sam mówi "kochanie oboje się staramy więc mamy się wspierać". ja nie proponowałam bo myślałam,że może się czuć skrępowany czy coś.

spokojnie może owulka będzie :) sama widziałaś po moim wykresie że górki i doliny a wszystko oki.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, cieszę się razem z Wami, że u Twojego męża nie stwierdzono żadnych problemów :)
    I swoją drogą, kochany z niego facet. Po przeczytaniu kilkudziesięciu pamiętników doszłam do wniosku, że tak naprawdę mało który mąż jest w 100% zaangażowany w starania i jest dla swojej partnerki wsparciem. Tylko pozazdrościć :)
    A co do owulek, ja byłam pewna, że w tym cyklu już nic dobrego mnie nie spotka, a tu nie dość, że nagle pojawiła się fala śluzu rozciągliwego (jakim cudem? skąd? :D), to jeszcze dziś odnotowałam wysoki skok :)
    Ida, trzymam kciuki :)

Na razie będę tu rzadko zaglądać, bo teraz mamy fazę na organizowanie wesela. Swoją drogą nigdy bym nie przypuszczała, że zespół weselny będzie trzeba rezerwować z takim wyprzedzeniem... Dziś obdzwoniłam dokładnie 23 kapele, z czego aż 15 miało zajęty nasz termin :D SZOK! Póki co mamy zajętą salę i zespół (wstępnie), ale nadal się za czymś rozglądam :) Wy też miałyście takie cyrki z organizacją wesela? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 23:16

Ida, Ewik lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesele trzeba organizowac z 2 letnim wyprzedzeniem, przynajmniejw dużych miastach...a skąd jestes Eklerka?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - ja przez kilka lat grałam w zespole i nie dziwią mnie terminy:-) Na dwa lata z góry to standard :-)

Wspominałyście o snach - mi dzisiaj się śniło, że byłam w szpitalu po porodzie i leżałam na sali, a w wanience obok - córeczka, której Mąż dał na imię Zosia choć rozmawialiśmy o innym imieniu. W ogóle ten sen był dziwny - jechałam do szpitala z bólami, a potem się budzę i dziecko jest z nami :-) Żeby to się tak dało :-)

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) u mnie dzisiaj piekna pogoda sloneczko az chce sie zyc bo wczoraj to tylko bym spala.

Eklerka niestety takie sa terminy po czesci ludzie sami w pewnym momencie nakrecili taka machine,ze trzeba az z takim wyprzedzeniem. My tez lokal orkiestre i fotografa rezerwowlismy prawie 2 lata wczesniej.

Kor_a moze to jakis znak,ze bedzie coreczka?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to i znak - nie mam pojęcia :-) Z relacji owulacja, a serduszka pasuje mi na dziewczynkę, ale z drugiej strony wszyscy mówią, ze jak mam awersję do słodkiego to będzie chłopak. Cóż pozostaje cierpliwie czekać, bo decyzja i tak już dawno zapadła :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ja w Warszawie zespól i salę rezerwowałam 1,5 roku wcześniej, a i tak terminy na sali były prawie wszystkie zajęte.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my załatwialismy sprawy weselne rok wcześniej, ale z zespołem był największy problem, na szczęście znalazłam taki, który zadowolił moje uszy, bo z tym był największy problem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zespoły już mało kto zamawia, lepiej sprawdzaja się dje

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy co kto lubi mi bardzo marzył się zespół z saksofonem i wokalistką, która potrafi śpiewać i udało się, przy czym wesela z djem tez są fajne, ale to trzeba do siebie dopasować

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo chcieliśmy mieć zespół, ściągaliśmy ich z innego województwa :)
    Bawiłam się super na weselach z DJ'em ale u siebie chciałam zespół z prawdziwego zdarzenia :)

szpilka lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane kobitki, możecie mi na liście zaznaczyć czerwone serduszko, dzisiaj dwa testy pokazały dwie kreski. Jestem w szoku, jestem szczęśliwa ale też zmartwiona, bo wyskoczyło mi zimno i smarowałam je zowiraxem, mało tego na wyjeździe piłam alkohol i też brałam ketonal, strasznie mnie to martwi :(

Ida, Vaniliaa, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze Gwiazdeczko gratuluję z całego serca
    a co do alko to na tamtym etapie fasolka jeszcze nie była połączona naczyniami krwionośnymi z Tobą, więc jej nie upiłaś, nie martw się

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko - gratulacje!!! :) Super Kochana :) Cieszę się strasznie :)
    Powiedz standardowo, który to był cykl starań i jaką masz receptę :)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój drugi cykl starań :)
    recepta? hmmm... w pierwszym cyklu starań serduszkowałam jak opętana dzień w dzień w dni płodne - to nie poskutkowało .
    Drugi cykl starań- korzystając z kalendarza dni płodnych w internecie serduszkowałam co drugi dzień w dni płodne , jak zobaczyłam nagły spadek temperatury to serduszkowałam, następnego dnia był nagły wzrost temperatury też serduszkowałam ( i wówczas była najprawdopodobniej owulacja), przyznam też , że po współżyciu opierałam nogi o ścianę :P no i cykl zakończył się sukcesem :D
    Teraz tylko modlić się, żeby wszystko było dobrze.

Ida, aja lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do pracusi będziemy siedzieć do późna bo mamy radę pedagogiczną, do później/do jutra*

*niepotrzebne skreślić

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko gratulacje :) ciesze się bardzo

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ