X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • aja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Śniło mi się dzisiaj, że jestem w ciąży :) powiedziałam rodzicom i nim zdążyłam powiedzieć, żeby jeszcze nikomu nie mówili, brat zdążył ogłosić na fejsiku :) ale się usmialam jak wstałam. Faktycznie, jak już się uda, będę musiała wziąć to pod uwagę ;) młody wszystko ogłasza na fejsie...
    hihi :) mnie też się śniło, że jestem w ciąży. nie wiem dlaczego robiłam test ciążowy przy siostrze i wyszły dwie kreski, ale jedna blada. to chyba efekt naszych rozmów, moich i siostry na temat ciąży, starań o dziecko itd.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

Ewik super, że wszystko u męża ok

Vincaminor- trzymam kciuki za wystawę

u mnie wczoraj znów po serduszkowaniu skurcz macicy lekko bolesny więc sobie dajemy trochę na wstrzymanie na wszelki wypadek do następnego pn- wtorku, bo wtedy wszystko będzie jasne :)
    a dziś narobiłam się przy sadzeniu kwiatów a i tak mężuś wszystko wcześniej skopał, ale jakaś taka bezsilna jestem, bo w długi weekend nie było czasu odpocząć a w kochanej pracusi teraz będzie mega intensywnie

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w kochanej pracusi teraz będzie mega intensywnie - to tak jak u mnie... Współczuję.

Trzymam za Ciebie kciuki i zazdroszczę, że już w przyszłym tygodniu się dowiesz co i jak. U mnie owulka nie chce się ujawnić. Ale dam radę :)

szpilka lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hejka!

Ewik - fajnie że byłaś z mężem na wizycie. Normalnie weszłaś z nim do gabinetu i byłaś cały czas, nawet podczas badania? Ja chciałam iść z mężem, ale mąż wolał sam. No nie wiem, może jak będziemy mieć wyniki nasienia to pójdę, wtedy nie wytrzymam już.

U mnie jakoś tak dziwnie. Nic nie czuję w tym cyklu, żadnego bólu jajnika, a ZAWSZE mam i to dość mocny. Nie wiem, może to przez stres w pracy? Dziwne. Pewnie nic nie będzie z tego cyklu, ale przynajmniej C+ wypróbowaliśmy :)

Iduś cały czas byłam w gabinecie :) mąż nawet sam zaproponował jeszcze długo przed wizytą czy mogę z nim wejść bo jak coś zapomni dopytać to ja będę. Zresztą on też ze mną chodzi do gina jak tylko nie jest w pracy. Sam mówi "kochanie oboje się staramy więc mamy się wspierać". ja nie proponowałam bo myślałam,że może się czuć skrępowany czy coś.

spokojnie może owulka będzie :) sama widziałaś po moim wykresie że górki i doliny a wszystko oki.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, cieszę się razem z Wami, że u Twojego męża nie stwierdzono żadnych problemów :)
    I swoją drogą, kochany z niego facet. Po przeczytaniu kilkudziesięciu pamiętników doszłam do wniosku, że tak naprawdę mało który mąż jest w 100% zaangażowany w starania i jest dla swojej partnerki wsparciem. Tylko pozazdrościć :)
    A co do owulek, ja byłam pewna, że w tym cyklu już nic dobrego mnie nie spotka, a tu nie dość, że nagle pojawiła się fala śluzu rozciągliwego (jakim cudem? skąd? :D), to jeszcze dziś odnotowałam wysoki skok :)
    Ida, trzymam kciuki :)

Na razie będę tu rzadko zaglądać, bo teraz mamy fazę na organizowanie wesela. Swoją drogą nigdy bym nie przypuszczała, że zespół weselny będzie trzeba rezerwować z takim wyprzedzeniem... Dziś obdzwoniłam dokładnie 23 kapele, z czego aż 15 miało zajęty nasz termin :D SZOK! Póki co mamy zajętą salę i zespół (wstępnie), ale nadal się za czymś rozglądam :) Wy też miałyście takie cyrki z organizacją wesela? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 23:16

Ida, Ewik lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesele trzeba organizowac z 2 letnim wyprzedzeniem, przynajmniejw dużych miastach...a skąd jestes Eklerka?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - ja przez kilka lat grałam w zespole i nie dziwią mnie terminy:-) Na dwa lata z góry to standard :-)

Wspominałyście o snach - mi dzisiaj się śniło, że byłam w szpitalu po porodzie i leżałam na sali, a w wanience obok - córeczka, której Mąż dał na imię Zosia choć rozmawialiśmy o innym imieniu. W ogóle ten sen był dziwny - jechałam do szpitala z bólami, a potem się budzę i dziecko jest z nami :-) Żeby to się tak dało :-)

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) u mnie dzisiaj piekna pogoda sloneczko az chce sie zyc bo wczoraj to tylko bym spala.

Eklerka niestety takie sa terminy po czesci ludzie sami w pewnym momencie nakrecili taka machine,ze trzeba az z takim wyprzedzeniem. My tez lokal orkiestre i fotografa rezerwowlismy prawie 2 lata wczesniej.

Kor_a moze to jakis znak,ze bedzie coreczka?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to i znak - nie mam pojęcia :-) Z relacji owulacja, a serduszka pasuje mi na dziewczynkę, ale z drugiej strony wszyscy mówią, ze jak mam awersję do słodkiego to będzie chłopak. Cóż pozostaje cierpliwie czekać, bo decyzja i tak już dawno zapadła :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ja w Warszawie zespól i salę rezerwowałam 1,5 roku wcześniej, a i tak terminy na sali były prawie wszystkie zajęte.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my załatwialismy sprawy weselne rok wcześniej, ale z zespołem był największy problem, na szczęście znalazłam taki, który zadowolił moje uszy, bo z tym był największy problem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zespoły już mało kto zamawia, lepiej sprawdzaja się dje

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy co kto lubi mi bardzo marzył się zespół z saksofonem i wokalistką, która potrafi śpiewać i udało się, przy czym wesela z djem tez są fajne, ale to trzeba do siebie dopasować

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo chcieliśmy mieć zespół, ściągaliśmy ich z innego województwa :)
    Bawiłam się super na weselach z DJ'em ale u siebie chciałam zespół z prawdziwego zdarzenia :)

szpilka lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane kobitki, możecie mi na liście zaznaczyć czerwone serduszko, dzisiaj dwa testy pokazały dwie kreski. Jestem w szoku, jestem szczęśliwa ale też zmartwiona, bo wyskoczyło mi zimno i smarowałam je zowiraxem, mało tego na wyjeździe piłam alkohol i też brałam ketonal, strasznie mnie to martwi :(

Ida, Vaniliaa, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze Gwiazdeczko gratuluję z całego serca
    a co do alko to na tamtym etapie fasolka jeszcze nie była połączona naczyniami krwionośnymi z Tobą, więc jej nie upiłaś, nie martw się

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko - gratulacje!!! :) Super Kochana :) Cieszę się strasznie :)
    Powiedz standardowo, który to był cykl starań i jaką masz receptę :)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój drugi cykl starań :)
    recepta? hmmm... w pierwszym cyklu starań serduszkowałam jak opętana dzień w dzień w dni płodne - to nie poskutkowało .
    Drugi cykl starań- korzystając z kalendarza dni płodnych w internecie serduszkowałam co drugi dzień w dni płodne , jak zobaczyłam nagły spadek temperatury to serduszkowałam, następnego dnia był nagły wzrost temperatury też serduszkowałam ( i wówczas była najprawdopodobniej owulacja), przyznam też , że po współżyciu opierałam nogi o ścianę :P no i cykl zakończył się sukcesem :D
    Teraz tylko modlić się, żeby wszystko było dobrze.

Ida, aja lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do pracusi będziemy siedzieć do późna bo mamy radę pedagogiczną, do później/do jutra*

*niepotrzebne skreślić

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko gratulacje :) ciesze się bardzo

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ