X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za Was wszystkie trzymam kciuki :) Ewelinka jestesmy myslami razem z Toba jutro dasz rade na pewno.

Marti tak jak szpileczka mowi podkurujesz meza i bedzie jak nowy :) najwazniejsze,zeby on sie nie podlamal tym.

Ja dzisiaj tez ryczlam pol dnia a moj maz lezal obok i mnie pocieszl a pozniej sam sie poplakal a na koniec stwierdzil ze zrobi wszystko zebym byla szczesliwa

marti_marti, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ja za was trzymam kciuki dobrze ze nasi mężowie nie wątpią ze kiedyś zostaną ojcami bo to daje dużo siły do walki mój m też mówi ze nie podda sie bo inaczej to zwariować można

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki, jesteście kochane!
    Już mąż ma witaminy na półce i od jutra bierze, a ja czuję że wraz ze zbliżającym się @ spływa ze mnie całe napięcie i od przyszłego cyklu koniec spiny, bo już mam dość.
    Pani psycholog powiedziała, że jest to teraz tak nagminne, że pary nie mogą mieć dzieci, a jak poluzują w mózgu to i nasienie dobre i sprawy kobiece też.

Luzuję więc :)
    I za nas wszystkie trzymam kciuki :)

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Izik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Izik masz napisane, ze masz stwierdzone pco. Mozesz mi napisac jak Ci je stwierdzono, jakie masz objawy i czy bierzesz cos na to? Wypytuje tak, bo ja mam podejrzenie, a że mieszkam w uk, to wiesz jaka tutaj diagnostyka i leczenie :(

cykle od zawsze 60 dni w góre
    pęcherzyki na jajnikach ok 20 na każdym
    lh 18 fsh 7
    oponka na brzuchu na szczescie nie otyłość jak wszyscy w rodzinie
    czarne włoski na sutkach i pojedyńcze na brodzie

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • ulaa8 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :-* Melduję się po wizycie u gina. Co prawda miałam ją mieć dziś ale byliśmy w czwartek.. No i wszystko jest ok, dzidzia mierzy 11 mm, sedruszko wali jak oszalałe, tętno 150 :-) i jesteśmy z moim K. przeszczęśliwi, termin na 23 grudnia :-) jak to lekarz powiedział, do K. "A miała być wędka albo narty pod choinkę", a ja im na to "A tu niespodzianka, będzie Mikołaj".. Z objawów tylko senność i czasem mdłości, tak jak Ty Kora :-) No i TSH za wysokie ale biorę leki także jestem dobrej myśli.
    Buziaki Dziewczyny i życzymy Wam powodzonka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 13:31

szpilka, ewelina27, aja lubią tę wiadomość

dqprpiqvrgjwgx24.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dobre wieści dbajcie o siebie :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ulaa8 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Ula dobre wieści dbajcie o siebie :)

Dzięki Kochana :-* Ty też o siebie dbaj i głowa do góry :-)

ewelina27 lubi tę wiadomość

dqprpiqvrgjwgx24.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula bardzo dobre wiadomosci :)

Izik dzieki za odpowiedz, ja mam okres regularnie, zawsze wydawalo mi się, że czuje owulacje, ale co raz bardziej zastanawiam się, czy lekarz nie ma racji...za 2 tyg chce jechac do mojego gina, to wypytam o wszystko...

Dzisiaj koniec brania progesteronu i zaliczony test, oczywiscie -
    Zebym to jeszcze wiedziala, gdzie problem jest, a tak to nie wiadomo z czym walczyc...no nic, to czekam na @...

Milego dnia dziewczyny!

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka przytulam mocno dopiero 1 cykl macie za sobą wiem,ze to zadne pocieszenie ale jestescie na poczatku pojdziesz do gina moze cos wymyslicie razem.

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 10 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik to juz drugi - musze to sobie zmienic w opisie...wiem, ze to dopiero poczatek, ale juz panikuje, bo nie wiem czy to przez przegrode, czy jajniki, czy po prostu nie udaje się bez przyczyny i w koncu się uda. W tym cyklu troche sie nastawilam i jak sie pokazala 1 krecha, to rozczarowanie...glupie testy, wzielam najdrozszy z polki, moglam sobie za to cos kupic ;) bylabym spokojniejsza, gdybym mogla sobie porobic wszystkie badania. No nic, damy rade :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze dacie. Nie ma innej opcji :) nie panikuj bo wiem po sobie jak to wplywa na wszystko doslownie u mnie niby tez tragedi nie ma bo czekmy na okres i bedzie 8 cykl ale juz mam glowe uruchomiona mega czy znowu mnie jaja nie zrobia w bambuko itp. Tak czy siak badan ktore bym chciala ominac nie omine.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny - jestem po chwilce przerwy :)

Ewik - przykro mi Kochana, ale może nie wszystko stracone? Trzeba być dobrej myśli.

Magdalenka - głowa do góry, jeszcze chwila i Wam się uda :)

Marti - my żyjemy jeszcze w niepewności, bo nie wiemy czy paramenty męża nasienia są ok czy nie. Ale zbadać je możemy dopiero za miesiąc, a nawet dłużej... Tak więc głowa do góry, boerzice suplmenty i czekajcie dwóch kreseczkek :)

Ula - gratulacje, dobre wieści :)

U nas lipa. Bo raz że nie mamy totalnie czasu, praca, praca, praca. A przez to chyba przegapiliśmy owulkę. Nie mamy czasu i ochoty na serduszkowanie. A dwa, że już dziś 18 dc, w którym to najczęściej mam owulkę, a tu tylko śluz czuję i to od już kilku dobrych dni. Nie kłują mnie jajniki jak zawsze. Nie wiem, może to bezowulacyjny, a może owulka się przesunie przerz stresy, któe obecnie mam. Szkoda, bo C+ stoi i czeka na lepsze czasy.

Ale dziś weekend, może się postaramy. Tylko nie wiem czy jest sens skoro owulki jakoś nie widać za bardzo. No nic, będę obserwować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ja jeste już po komisji nawet dobrze poszło najpierw rozmowa z panią z urzedu pracy a następnie rozmowa i badania z Panią doktor neurolog dosyć szybko i sprawnie to poszło a teraz pozostaje czekać na decyzję Ida nie rezygnuj z serduszkowania bo może nóż widelec trafisz ja nie wiem kiedy była owulka u mnie wiec elektryzowaliśmy jak popadnie objawów też nie miałam tych co zawsze po owu tylko jeden psikus mi wyskoczył piersi zaczeły być tkliwe dopiero teraz gdy za rogiem @ czekam na nią z niecierpliwością bo chce zrobić badania i od nowa serduszkowac

Ida, szpilka lubią tę wiadomość

• aja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo napisałyście, a ja czasu nie mam;/ jak będę mieć chwile to poczytam. u mnie w wielki skróce: pierwsza tabletka donga za mną. w tym tyg wybieram się do gina, bo mam wrażenie, że się moja nadżerka odnowiła ;/

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w końcu udało nam się serduszkować. I to był nasz pierwszy raz z Conceive Plus. Wrażenia bardzo pozytywne, dobre nawiżenie i poślizg, doznania lepsze, jak dla nas :)

Ale podczas toalety 'po' zauważyłam w śluzie krew... Nigdy czegoś takiego nie miałam. Nic mnie nie boli, niczego niepokojącego nie czuję. Nie wiem skąd to się mogło wziąć. I przyszło mi na myśl kilka odpowiedzi - że to obtarcie, albo że plamienie owulacujne. Bo o niczym innym nie mogę myśleć - na krwawienie implantacyjne mi to nie wygląda, bo to zwyczajnie niemożliwe, nie było jeszcze owulki (chyba). A jak była to tylko jedno serduszko mamy, więc nici z tego. No nie wiem, zdziwiło mnie to plamienie. Mam nadzieję, że to tylko obtarcie i że będzie dobrze.

Jak Wam mija weekend? Zauważyłam, że ostatnio nasz wątek trochę przyhamował ;) Hm, wina wiosny?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

wróciłam umordowana zasypiam na stojąco:) byłam dzisiaj jeszcze raz na usg tak jak pani doktor zaleciła,żeby mieć pewność co i jak, taka byłam zestresowana ehh... jednak ktoś nad nami czuwa słowa gin "pani Ewciu proszę popatrzeć pęcherzyk pękł widać płyn i wszystko wygląda na świeże " oczy mi mało nie wyszły :) jednak cuda się zdarzają i nawet sama ona to mówiła bo wszystko wskazywało po piatkowej wizycie,że jednak jest przerosnięty i nie pęknie.

Jutro wizyta męża u urologa za kilka dni badanie nasienia i moje badanie posiewu żeby uporać się z bakteriami tak mysle,że to mam po basenie bo przecież nic takiego nie robie innego co bym mogła co chwile łapać. Od przyszłego cyklu luteina i dalszy monitoring.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze z ciekawostek pani doktor prześledziła wszystkie leki które brałam w marcu na niby zatrucie później wyszła ogromna angina i się okazało,że lekarz rodzinny dał mi tak fantastyczne leki które nic nie dały a wręcz odwrotnie wzmocniły stan zapalny organizmu i one też wstrzymały okres,prawidłową owulację itp.sprawy kobiece (a leki które kobiety powinny w miarę możliwości nie uzywać to właśnie na bazie ibuprofenu ja miałam naproxen w super dawce 3 razy dziennie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 17:20

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 11 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki :)

Ewik super wiadomosci :) a wiec nawet jak myślimy, że wszystko stracone, to jednak jeszcze może się zmienić na lepsze :) musimy o tym pamiętać...

Ida też się zastanawiam nad tym żelem, chciałam spróbować metodami naturalnymi, ale wiesiolek jest tak duży w tych kapsułkach, że nie przejdzie mi przez gardło. Muszę zakupić ten żel, szkoda czasu na czekanie. Jeszcze syrop zakupie :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka spróbuj Donga no u mnie wręcz zawojował śluz na dużo dużo lepsze

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane a mnie męczy okropna grzybica pochwy, nie wiem skąd to się bierze dziadostwo.... nic nie pomaga ani maści ani laktacyd ani jogurt naturalny. Pomocy;-(

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ