Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • aja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Ja zamawialam w sklepie zielarskim i za 2 dni byl ale w niektorych aptekach tez jest. Mozna tez zamoowic na ovushop :) w lewym gornym rogu masz zakladke
    dzięki :)
    a czy kapsułki są duże? bo ja bardzo nie lubię połykać dużych tabletek, kapsułek itd. to straszna katorga dla mnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 11:18

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja to jak już się uda zajść w ciąże to powiedz o tym lekarzowi, bo witaminy często mają duże kapsułki. Moje na szczęście są małe :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja zamawaiałam Donga przez OvuShop. Kapsułki są niestety duże, ale da się przeżyć ;)
    A z mojego planu <3 wczoraj i testowania C+ nici. Zapracowani jesteśmy i mega zmęczeni. Ale liczę na dzisiaj, bo to już 16 dc a śluz płodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 12:57

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane lecę dziś wreszcie do dentysty, bo już kupę czasu nie byłam i pewnie cyrk będzie, bo mnie nigdy zęby nie bolą, tzn z reguły się okazuje, że ubytków nie ma, ale coś czuję, że tym razem coś będzie

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kapsułki Donga tez duze sa niestety. I powiem wam dziewczynki,ze jestem zadowolona bardzo widze poprawe mialam zawsze problemy ze sluzem i rozne preparaty stosowalam aa teraz 2 dzien od odstawienia donga i jest mega poprawa. Pierwszy raz mam widoczny i ladny sluz

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti wrote:
    Dziewczyny a na co się bierze tego donga?

Marti to sa naturalne hormony ktore stymuluja owulacje do 4-5 dni od odstawienia powinna pojawic sie owulka i wspomaga sluz i endometrium. O wlasnie zapomnialam napisac ze u mnie tez z tym poprawa co prawda moglo by byc jeszcze lepsze ale ginka powiedziala ze moze byc.

marti_marti lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal kiepska pogoda...trochę spaceruje, ale wiecej jem ;) po urlopie zastosuje dietę :)

Kora jak ten czas leci! 9 tydzień już :) jak się czujesz?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Marti to sa naturalne hormony ktore stymuluja owulacje do 4-5 dni od odstawienia powinna pojawic sie owulka i wspomaga sluz i endometrium. O wlasnie zapomnialam napisac ze u mnie tez z tym poprawa co prawda moglo by byc jeszcze lepsze ale ginka powiedziala ze moze byc.

A w ktorych dniach cyklu sie go bierze? Od przyszlego cyklu mysle tez o testach owulacyjnych, polecacie jakies? Te z allegro tanie np?

Ewik lubi tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • aja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoniłam dziś do sklepu zielarskiego i udało mi się zamówić donga. jutro będzie do odbioru, ale niestety nie mam jak go odebrać, więc pójdę po niego w sobotę. 100 tabletek (kapsułek) 30zł. trudno, że duże, jakoś muszę je przełknąć.

Ewik lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od zakończenia krwawienia do 10 dnia cyklu się bierze donga. u mnie się skonczylo w 6dc wiec tak zaczełam

Dziewczynki a jak kto jest z tymi testami owulacyjnymi od którego dnia je robicie i obie kreski maja byc calkiem widoczne wtedy jest pozytywny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 17:53

aja lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik jak kupisz testy, to na ulotce jest taka tabelka, podajze jezeli cykl ma 28 dni, to od 11 dc robi się testy. Test pozytywny jest wtedy kiedy kreska testowa, jest ciemniejsza lub taka sama jak kontrolna.

Ewik, szpilka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od dentysty umarnięta, chyba więcej do tej baby nie pójdę, tylko jedna mała dziurka a teraz boli jeszcze boli dwie godziny po choć już nie tak mocno, a najlepsze, że przed nie bolało tylko poszłam kontrolnie bo przed ciążą trzeba wszystkie zęby wyleczyć, no i wyszlam stamtąd blada i trzęsąca się, juz trochę lepiej na razie nic nie biorę, wezmę na noc jak nie przejdzie, żebym spać mogła

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i muszę dodać, że co prawda nie lubię dentystów, ale chodzę i poza jednym innym zębem spapranym przed laty nie miałam żadnych takich jazd aż do dziś

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje magdalenka :)

Nie wiem jak u Was ale u mnie wyszło piękne słoneczko jest cudnie ciepło :) poczyniłam w tajemnicy dla męża plany rocznicowe - zamówiłam sesje u fotografa który nam robił zdjęcia ślubne i album ze zdjęć ślubnych których nie mamy wywołanych

szpilka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Szpileczko strasznie współczuję wiem co to znaczy :( ja miałam ostatnio przez kilka miesięcy leczenie kanałowe brr... też nie lubię dentystów ale udało mi się trafić do świetnego faceta który co prawda jest drogi ale idę kładę się i przede wszystkim ma odpowiednie podejście do pacjenta (już wie co i jak,że się boje jakie znieczulenie silne itp.)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja najczęściej poza dawno spapranym zębem na zwykłe borowanie idę na żywca i jest ok a dziś to mnie aż to przedmuchiwanie bolało, a ta baba jakaś ąkła nic nie powie, że dziurka mała, ale głęboka ani nic co się dzieje a weź będę mieć koszmary

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcale się nie dziwie ja to idę zawsze na znieczulenie bo mam uraz z dzieciństwa właśnie przez podobną babę. Kochana zaaplikuj sobie środek przeciwbólowy bo szkoda się męczyć

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już jest trochę lepiej niż po wyjściu i chyba wolę na noc wziąć, zresztą muszę zobaczyć czy ból sam z siebie słabnie, bo jakby się nasilał to leczenie kanałowe no i jutro zamiast do pracy znów do baby

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przytulam mocno :)

szpilka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka :

https://www.youtube.com/watch?v=3ioyMfmaKp0

https://www.youtube.com/watch?v=O9jtkAPwSMQ

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ