Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, no to niezły ten pęcherzyk. Ile mają mm jak pękają? Bo się nie orientuję.

A od czego masz problemu z cukrem? Od dawna je masz czy to coś nowego?

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś właśnie z tym cukrem to świeza sprawa ale gin mowila ze to moze być związane z alergia albo coś świruje tarczyca.

Sama bylam zdziwiona,ze taki duzy jest :) ale chybaa Dong tak spowodowal, 26,28 mm jak pekaja ale nie ma reguly bo ja nigdy nie mialam w tym dnym dniu 11 takiego duzego.

Plus dzisiejszej wizyty jeszcze taki,ze byl ze mna Malż i było mi razniej i co najwazniejsze nie zaplacilam nic i w piatek tez bo bede przyjeta w szpitalu jupi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:13

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to świetne wieści. A z cukrem na pewno się unormuje, ważne byś to kontrolowała.

Kochana, a jak Donga brałaś w tym cyklu?

Ewik lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane
    Ewik cieszę się, że pęcherzyk taki duży, serduszkujcie może juz na wszelki wypadek, bo może pęknąć już od 18mm

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/owulacja/jaki-jest-rozmiar-dojrzalego-pecherzyka-graafa,59.html

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pt miał 16,3 mm a w pn już było po owu, nie wiem jaki urósł, ale do gigantów chyba nie należał :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś dziękuję
    najważniejsze to mieć wsparcie nawet jeśli szaleństwo pada nam na głowę :)

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś przepraszam,ze dopiero teraz odpisuje ale byłam na basenie - cudnie się czuje.

Donga bralam po 1 tab.dziennie od 6 dnia cyklu do 10 czyli jak skonczylam okres to zaczelam brac. 5zisiaj bylo serduszkowanie ale mam zamiar popracowac nad malym bablem jeszcze dzisiaj :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli brałaś przez 5 dni. Ja brałam tym razem 6 dni po jednej tabletce, ale po pierwszym dniu brania zapomniałam żeby wziąć kolejnego dnia i mam dzień przerwy :P Ale w sumie 6 tabletek wzięłam. Dzisiaj jest 3 dzień po odstawieniu i powiem Ci, że już wczoraj coś czułam. Dziś śluz rozciągliwy, wczoraj też. Tak więc coś tam działa na pewno :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj pierwszy dzień po odstawieniu ale jestem zadowolona mysle,ze wielkosc tego pecherzyka to sprawa Donga. Sluzu tez mam ciut wiecej bo czuje ze jest tak inaczej.

Dziewczynki Kochane zerknijcie na moj wykres jak mozecie, co myslicie o tej temp? Nie powinna byc nizsza jak na zblizajaca owulacje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:49

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, a w którym dc masz zazwyczaj owulkę? Może to jeszcze za wcześnie? Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale ja mam tak, że zazwyczaj przed owulką są dwie małe górki, takie hopki i jest owulka, a potem tempka rośnie.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj w 15 dc jest owulka. Musze kupic tez termometr z 2 miejscami po przecinku. Wiem,ze kazdy cykl tez jest inny i nie ma co porownywac pokaze jej w piatek to mi powie co i jak.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, gdzie kupujecie donga? ja narazie kupiłam plastry borowinowe i jak skończy mi się okres spróbuje się obkładać.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    Gratuluję zafasolkowanym :) mam nadzieję, że niedługo dołączymy do nowego wątku :) ja jeszcze 2 dni na urlopie, ale pogoda dziś nie dopisała, więc zajrzałam do Was, oj troszkę tu ucichło a i nastroje różne...mnie to ovu w ogóle nie męczy, nie traktuję tego jako wyścigu...po prostu jest mi miło z Wami popisać, bo nie chce się naszymi starami narzucać znajomym, bo nie wiadomo jak długo zejdzie no i nie chce czuć tej presji czy to już, czy nie...ale Wszystkie Wasze decyzje szanuję, bo sama nie wiem jak ja się będę czuła za jakiś czas...ale na razie jest super, zapomniałam o możliwych policystycznychjajcorach...nie mam zamiaru się przejmować, bo może będzie ok :)

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w nowym dniu :-) Pochmurny, ale może dla kogoś zaświeci słońce :-)

Ja dzisiaj mam 4 rocznicę ślubu, więc idziemy z Mężem na obiad do restauracji :-) Będzie bosko, bo włosko :-)

Eklerka, Ewik, ewelina27, aja lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)

U mnie taka pskudna pogoda,ze ciezko bylo wyjsc z domu pada deszcz okropnie.

Kor_a nas czeka za tydzien 9 rocznica poznania i 4 ślubu...oj jak ten czas ucieka mam wrażenie jak dopiero byśmy ślubowali a to juz taki szmat czasu

Kor_a, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    dziewczyny, gdzie kupujecie donga? ja narazie kupiłam plastry borowinowe i jak skończy mi się okres spróbuje się obkładać.

Ja zamawialam w sklepie zielarskim i za 2 dni byl ale w niektorych aptekach tez jest. Mozna tez zamoowic na ovushop :) w lewym gornym rogu masz zakladke

ewelina27, aja lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w tym roku minie 10 lat od poznania, ale związku 7. I tak wydaje mi się to szmat czasu :-)

ewelina27 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane Ewik ciesze sie ze jest dobrze teraz tylko działac działac u mnie jak na razie spokój bo wiem ze @ przyjdzie zrobię sobie ten testosteron i estradiol nie mogę sie doczekać starań bo to jedyna przyjemnośc w staraniach :)

Ewik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora piękny staż

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na co się bierze tego donga?

Ewik lubi tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ