Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka a daleko masz do rzeszowa?

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela jutro idę do Gina. Badanie Małż robił w Rzeszowie jeszcze musze zaraz tam dzwonić do lab. bo gin kazał mi się dowiedzieć dokładnie według jakiej metody i protokołu WHO było robione badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 07:53

elcia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze klinika Medicor?
    Moze tam cos wam doradza.

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu a Ty skąd jesteś?

Jak dzwoniłam do lab.w Medicorze bo rozważaliśmy tam to pani powiedziała że tylko podstawowe info.podają a na necie właśnie nie było pochlebnych opini

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 08:02

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z nowego sacza. Ale widzialam ze to klinika wspolpracujaca z klinika parens z krakowa, wiec pomyślałam ze ten medikor tez bedzie na dobrym poziomie.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jeszcze przychodnie parens w rzeszowie w razie czego nastepnym razem zrobimy tam badanie tylko wypytam co uwzględniają w wyniku.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kwiatostanumyslu.blogspot.com
    aja wrote:
    Vincaminor, chętnie pooglądam bloga :) poporszę o linka :)

Dzień dobry :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Jak dzień minął? ja od rana do teraz wydzwaniałam do analityka który robił badanie i się wkurzyłam bo nie udzielił mi żadnej konkretnej informacji a chodziło mi tylko według jakiego protokołu było robione badanie WHO.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! dawno mnie tu nie było - musiałam odpocząć ochłonąć i wszystko sobie poukładać. także proszę u wkrót co w was, jak wyniki, jakie badania, jak samopoczucie :) bo ja chyba nie nadrobie tego tak łatwo ;p i oczywiście najważniejsze - komu się udało!

a co u mnie... obecnie mam przerwe na dwa miesiące wyjechał mój mąż, miałam 3 cykle stymulowane clo, dwa owulacyjne, niestety się nie udało, w następnym cyklu ide na hsg niestety ;/ czego strasznie sie boje, ale wiem że da mi to dużo. aha a jak mężuśkowi uda się przyjechać na weekend to idzie w pon na badanie nasienia :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Misia :)

Super,że wróciłaś :) Na pewno się udało Szpilce i Małej Mi (jest jeszcze klika czarnobylek zafasolkowanych ale już nie pamiętam).

Misia mnie też czeka Hsg po wakacjach jak nic nie wyjdzie. Nie będzie tak źle,damy radę. Mój Małż robił badanie wyniki nie powalające ale jakieś tragiczne nie są, być może przez infekcję bo coś "wyhodowali" w lab.

Misia mojego Małża nie było 9 miesięcy więc wiem jak to jest. Jesteś silna babeczka więc dasz radę.

elcia86, Miśkaa lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badanko hsg to nic groznego :-) mialam w maju robione. Dziwne uczucie jest jak wpuszcza kontrast, takie rozpieranie i trwa z 15 sekund. Pozniej przez dwa dni mialam dziwne uczucie jakbym miała dostac @ taki niepokuj w tamtym miejscu.
    Ewka to moze w koncu uda sie rozwiazac problem twoich infekcji i leukocytow u meza trzymam kciuki za was :-)
    Ewka a jak tato? Odzyskal juz sily?
    Witam Misia .:-)

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Dziewczyny badanko hsg to nic groznego :-) mialam w maju robione. Dziwne uczucie jest jak wpuszcza kontrast, takie rozpieranie i trwa z 15 sekund. Pozniej przez dwa dni mialam dziwne uczucie jakbym miała dostac @ taki niepokuj w tamtym miejscu.
    Ewka to moze w koncu uda sie rozwiazac problem twoich infekcji i leukocytow u meza trzymam kciuki za was :-)
    Ewka a jak tato? Odzyskal juz sily?
    Witam Misia .:-)

Właśnie mam taką nadzieję,że to wszystko wyjaśni. I tak jest już lepiej jak odstawiłam basen ale tak czy siak co chwilkę coś wychodzi i można fioła dostac.
    Elu dziękuje tato już dużo lepiej się czuje, śmiga o kulach, już wychodzi na polę więc jest to nie lada wyczyn bo mieszkają i jest dużo schodów do pokonania.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka to super jak tato takie postepy robi :-)
    Zawsze tak jest se cos musi byc. Jak nie jedno to drugie, zmartwienia, klopoty, nerwy :-( jak nie w zyciu prywatnym to w kregu najbliższej rodziny i w pracy. Zawsze cos musi sie po*+&%/) :-( sorki sa slowko ale zawsze cos jest nie tak :-/

• Izik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy jestem opuchnięta nie mam na nic siły staram się ruszać ale wszystko jest pod górke, jest mi strasznie ciężko cały czas bym spała nigdy tak nie miałam... w pracy zawsze tryskam energią a od dwóch dni poprostu walka o przetrwanie aby dotrwać, czuję się jak wieloryb ale waga tego nie pokazuje. czy miałyscie takie spadki sił? nie chce cały czas spać...

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zaszłam w ciążę, generalnie to mam mało energii życiowej ale na poczatku ciąży jeszcze gorzej niż zwykle
    mam nadzieję Izik, że to TO

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Dziewczyny pomocy jestem opuchnięta nie mam na nic siły staram się ruszać ale wszystko jest pod górke, jest mi strasznie ciężko cały czas bym spała nigdy tak nie miałam... w pracy zawsze tryskam energią a od dwóch dni poprostu walka o przetrwanie aby dotrwać, czuję się jak wieloryb ale waga tego nie pokazuje. czy miałyscie takie spadki sił? nie chce cały czas spać...
    Ja mam podobnie czasami, najczęściej jak jest mega upalnie. I jak się nieziemsko najem :P U mnie wiem, że wpływ ma na to dieta. Jak jem dużo słodyczy to jestem ociężała i śpiąca. Jak jem zdrowiej, to wigor mi wraca.
    Mam też taką tendencję w II fazie cyklu, im bliżej @ tym bardziej. Po 2 dniu okresu mija.
    Ale rozumiem, że u Ciebie to nienaturalne.
    Pij dużo wody wysokomineralizowanej - Staropolanka 2000, Muszynianka, Galicjanka. Ja jak wypiję z pół butelki to od razu mi lepiej, cokolwiek by mi nie dolegało.

Izik lubi tę wiadomość

• Izik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test wczoraj i negatyw, też mi to przeszło przez myśl;-) ale czuje się taka ciężka i ospała i opuchnięta i cały czas narzekam do małpy dwa dni więc to pewnie ona, sikam co chwila, wiec nie powinnan być taka opuchnięta przepraszam za swoje narzekanie... ide spać znowu;-)

niedoczynność tarczycy
    05.2021 poronienie 6tc
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Robiłam test wczoraj i negatyw, też mi to przeszło przez myśl;-) ale czuje się taka ciężka i ospała i opuchnięta i cały czas narzekam do małpy dwa dni więc to pewnie ona, sikam co chwila, wiec nie powinnan być taka opuchnięta przepraszam za swoje narzekanie... ide spać znowu;-)
    Kochana, a robiłaś badania na tarczycę? Bo objawy, które opisujesz odpowiadają tym, które towarzyszą przy problemach z tsh czy przeciwciałami...

• Izik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wszystko w normie... to pewnie okres i się napełniłam;-0

niedoczynność tarczycy
    05.2021 poronienie 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Cześć Misia :)

Super,że wróciłaś :) Na pewno się udało Szpilce i Małej Mi (jest jeszcze klika czarnobylek zafasolkowanych ale już nie pamiętam).

Misia mnie też czeka Hsg po wakacjach jak nic nie wyjdzie. Nie będzie tak źle,damy radę. Mój Małż robił badanie wyniki nie powalające ale jakieś tragiczne nie są, być może przez infekcję bo coś "wyhodowali" w lab.

Misia mojego Małża nie było 9 miesięcy więc wiem jak to jest. Jesteś silna babeczka więc dasz radę.

ja nastawiam się pozytywnie, nawet jak chwile zaboli to da ogląd na budowę i drożność a to ogromna wiedza jeśli chodzi o staranie. trochę się przestraszyłam że tak szybko mnie skierował na to badanie, ale w sumie lepiej szybciej wiedzieć co i jak. na pewno odezwe się po badaniu napisze jak było :):) i gratuluje zafasolkowanym!

Eklerka lubi tę wiadomość

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ