Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu święta racja ja tez jestem z tych osób które lubią wiedzieć na czym się stoi. Oczywiście wolałabym być bez tej wiedzy którą mam i zafasolkowac bez problemu ale... jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to zaczynałam starania i w tym samym miesiącu dowiedziałam się o pco :p także od razu pod górkę ;p ale jestem pełna nadziei,co prawda bywają gorsze dni. ale tłumacze sobie, że 4 cykle starań w tym tylko dwa owulacyjne to mało i nie ma co się przejomwac

Izik, Ewik lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia będzie dobrze :) nie ma innej opcji.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Misia wróciła :)
    Masz rację, lepiej się przebadać i wiedzieć na czym się stoi :) Dziewczyny starają się niekiedy przez 2 lata i dopiero wtedy okazuje się, że jajniki są niedrożne. Tyle miesięcy pełnych nadziei, a i tak miały szanse na zostanie mamą dość ograniczone i żyły w błogiej nieświadomości, wydawały pieniądze na badania... Udrożnili jajowody i ciąża gotowa :)
    Jeśli chodzi o diagnozy, to wychodzę z założenia, że im wcześniej się ją pozna, tym lepiej :) Więc drąż, szukaj, węsz aż w końcu dowiesz się skąd wynikają Twoje problemy :)

Ja mam teraz przeboje z serduchem. Lekarze sugerowali tarczycę, ale zrobiłam nawet USG i jest idealna. Potem niedobór magnezu i potasu, a mam je w górnej granicy normy. Później przyszedł czas na zepsute zęby, zrobiłam zdjątko szczęki i poza jedną maleńką utajoną dziurką nie było nic do leczenia. Ząb wyleczony, elektrolity i morfologia jak u konia, żadnych stanów zapalnych (nawet dostałam antybiotyk żeby pozbyć się ewentualnego stanu zapalnego). Wada serca wykluczona (robiłam dwukrotnie echo serca u dwóch różnych kardiologów), EKG wysiłkowe wykluczyło nawet jedyną wadę, która może być ukryta i nie wychodzić nawet na echo. I tak latam od lekarza do lekarza i każdy rozkłada ręce, bo jak to się wyraził jeden z lekarzy "zdrowy ze mnie egzemplarz", a dolegliwości się nasilają nawet na lekach ;) Ale nie dam się spławić aż nie dowiem się dlaczego moja pikawka pika jak chce ;)

A teraz pytanie z innej beczki. Co byście zrobiły gdyby przy 29-31dniowym cyklu owulka pojawiała się u Was w 23 lub 24 dc? :( To mój 4 cykl z rzędu i jak byk 23 albo 24 dzień i wyznaczona owulka potwierdzona i temperaturą i testami...

Miśkaa lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki w sloneczny dzien :-)
    Izik mam nadzieje ze lepiej sie dzis masz? I trzymam kciuki za zielonego kropka :-)
    Eklerko calkiem mozliwe ze tak pozno wystapi owulka.
    A u mnie tempka zaczyna spadac i zwiastuje nadejscie @ niestety :-(

Izik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Od rana piękne słoneczko i cieplutko :) Umówiłam Męża do androloga, po południu wbijam się do ginekologa bez zapisu bo braknie mi dupka na następny cykl. Jajniki mnie ciągną jak przed @ wiem,że przyjdzie ale jestem bardzo spokojna.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    A teraz pytanie z innej beczki. Co byście zrobiły gdyby przy 29-31dniowym cyklu owulka pojawiała się u Was w 23 lub 24 dc? :( To mój 4 cykl z rzędu i jak byk 23 albo 24 dzień i wyznaczona owulka potwierdzona i temperaturą i testami...
    Jeśli @ miałaby przyjść w 29-30 dc to jest zdecydowanie za krótka faza lutealna - ja bym progesteron zbadała. W zeszłym miesiącu ovu mi wyznaczyło owulację bodajże na 20 dc ale i miesiączka się wtedy przesunęła - 14 dni fazy lutealnej było.
    Najlepiej doczekaj do końca, zobacz czy faktycznie okres się nie przesunie - jeśli nie to trzeba się temu przyjrzeć bliżej.

Ewik, Eklerka lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Jeśli @ miałaby przyjść w 29-30 dc to jest zdecydowanie za krótka faza lutealna - ja bym progesteron zbadała. W zeszłym miesiącu ovu mi wyznaczyło owulację bodajże na 20 dc ale i miesiączka się wtedy przesunęła - 14 dni fazy lutealnej było.
    Najlepiej doczekaj do końca, zobacz czy faktycznie okres się nie przesunie - jeśli nie to trzeba się temu przyjrzeć bliżej.
    Właśnie ostatnio stopniowo faza lutealna mi się wydłuża. Przy pierwszym cyklu wynosiła 6 dni, przy ostatnim 11 :) Dzięki za radę :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Mirunia Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że po prostu cykl Ci się wydluży, nic strasznego. Stale skrócona faza wyższych temperatur (poniżej 10) może świadczyć o problemach z płodnością.

Ja jestem chora, oskrzela, gardło, eh mam juz dość, od owulacji czuję się fatalnie, przedokresowo. U mnie dopiero 7 wyższa, w tym są jeszcze przedwcześnie podwyższone, eh szczerze, to już wolałabym dostać @, byle się uspokoiło.

<3 cykl starań
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) co u Was?

mi udało się załatwić wszystko u Gina :) aż mi się humor poprawił ale został skutecznie zepsuty przez teścia. dajcie mi cierpliwość bo rozszarpie kogoś.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wspaniały dzień z koleżanką :) troche oderwania od chwil w samotności ;p niestety dzisiaj już wraca do wrocławia :( ale za to jutro będzie mój mąz na weekend! w pon ma badanie nasienia, a ja za jakies dwa tyg hsg, wierze ze wyniki beda dobre :):)

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Cześć Dziewczynki :) co u Was?

mi udało się załatwić wszystko u Gina :) aż mi się humor poprawił ale został skutecznie zepsuty przez teścia. dajcie mi cierpliwość bo rozszarpie kogoś.
    Ewciu, i co gin powiedział na wyniki męża?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś wyniki nie są najgorsze ale według nowych protokołów WHO2010 (niestety jego badanie było wykonane według starszych) moga być gorsze więc musi być pod opieką andrologiczną w celu ustalenia leczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 07:23

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Iduś wyniki nie są najgorsze ale według nowych protokołów WHO2010 (niestety jego badanie było wykonane według starszych) moga być gorsze więc musi być pod opieką andrologiczną w celu ustalenia leczenia
    Rozumiem. Na pewno androlog da mężowi odpowiednie leki i po jakimś czasie będzie lepiej :)

Ewik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! miłego długiego weekendu!!:)

gosia86, Ewik lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak się czujesz?pozbierałaś się?u mnie już nie najgorzej, odkąd wróciłam do pracy jest lepiej

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aniu jak się czujesz?pozbierałaś się?u mnie już nie najgorzej, odkąd wróciłam do pracy jest lepiej
    Kochana jest ok jak sie czyms zajmuje, jak chodze do pracy a jak mam wiecej wolnego jak teraz to jakas chandra mnie dopada i glupie mysli ze nigdy nie bede mamą;/ ze wszystcy na okolo maja dzieci tylko nie my itp..

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) jak dzień mija? ja dopiero wróciłam do domku byłam dzisiaj na bardzo długim spacerze i pysznym obiadku u rodziców :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana jest ok jak sie czyms zajmuje, jak chodze do pracy a jak mam wiecej wolnego jak teraz to jakas chandra mnie dopada i glupie mysli ze nigdy nie bede mamą;/ ze wszystcy na okolo maja dzieci tylko nie my itp..
    bo u Ciebie to jeszcze świeża sprawa, pewnie dlatego tak masz, mi jutro mija 6 tydzień czyli bylby to 17 tydzień ciąży:(
    ale już nie płaczę jakoś zebrałam się i niebawem zaczynam starania:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    cześć dziewczynki :) jak dzień mija? ja dopiero wróciłam do domku byłam dzisiaj na bardzo długim spacerze i pysznym obiadku u rodziców :)
    ja byłam u siostry na grillu w ramach obiadu :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ