X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu święta racja ja tez jestem z tych osób które lubią wiedzieć na czym się stoi. Oczywiście wolałabym być bez tej wiedzy którą mam i zafasolkowac bez problemu ale... jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to zaczynałam starania i w tym samym miesiącu dowiedziałam się o pco :p także od razu pod górkę ;p ale jestem pełna nadziei,co prawda bywają gorsze dni. ale tłumacze sobie, że 4 cykle starań w tym tylko dwa owulacyjne to mało i nie ma co się przejomwac

Izik, Ewik lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia będzie dobrze :) nie ma innej opcji.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Misia wróciła :)
    Masz rację, lepiej się przebadać i wiedzieć na czym się stoi :) Dziewczyny starają się niekiedy przez 2 lata i dopiero wtedy okazuje się, że jajniki są niedrożne. Tyle miesięcy pełnych nadziei, a i tak miały szanse na zostanie mamą dość ograniczone i żyły w błogiej nieświadomości, wydawały pieniądze na badania... Udrożnili jajowody i ciąża gotowa :)
    Jeśli chodzi o diagnozy, to wychodzę z założenia, że im wcześniej się ją pozna, tym lepiej :) Więc drąż, szukaj, węsz aż w końcu dowiesz się skąd wynikają Twoje problemy :)

Ja mam teraz przeboje z serduchem. Lekarze sugerowali tarczycę, ale zrobiłam nawet USG i jest idealna. Potem niedobór magnezu i potasu, a mam je w górnej granicy normy. Później przyszedł czas na zepsute zęby, zrobiłam zdjątko szczęki i poza jedną maleńką utajoną dziurką nie było nic do leczenia. Ząb wyleczony, elektrolity i morfologia jak u konia, żadnych stanów zapalnych (nawet dostałam antybiotyk żeby pozbyć się ewentualnego stanu zapalnego). Wada serca wykluczona (robiłam dwukrotnie echo serca u dwóch różnych kardiologów), EKG wysiłkowe wykluczyło nawet jedyną wadę, która może być ukryta i nie wychodzić nawet na echo. I tak latam od lekarza do lekarza i każdy rozkłada ręce, bo jak to się wyraził jeden z lekarzy "zdrowy ze mnie egzemplarz", a dolegliwości się nasilają nawet na lekach ;) Ale nie dam się spławić aż nie dowiem się dlaczego moja pikawka pika jak chce ;)

A teraz pytanie z innej beczki. Co byście zrobiły gdyby przy 29-31dniowym cyklu owulka pojawiała się u Was w 23 lub 24 dc? :( To mój 4 cykl z rzędu i jak byk 23 albo 24 dzień i wyznaczona owulka potwierdzona i temperaturą i testami...

Miśkaa lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki w sloneczny dzien :-)
    Izik mam nadzieje ze lepiej sie dzis masz? I trzymam kciuki za zielonego kropka :-)
    Eklerko calkiem mozliwe ze tak pozno wystapi owulka.
    A u mnie tempka zaczyna spadac i zwiastuje nadejscie @ niestety :-(

Izik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Od rana piękne słoneczko i cieplutko :) Umówiłam Męża do androloga, po południu wbijam się do ginekologa bez zapisu bo braknie mi dupka na następny cykl. Jajniki mnie ciągną jak przed @ wiem,że przyjdzie ale jestem bardzo spokojna.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    A teraz pytanie z innej beczki. Co byście zrobiły gdyby przy 29-31dniowym cyklu owulka pojawiała się u Was w 23 lub 24 dc? :( To mój 4 cykl z rzędu i jak byk 23 albo 24 dzień i wyznaczona owulka potwierdzona i temperaturą i testami...
    Jeśli @ miałaby przyjść w 29-30 dc to jest zdecydowanie za krótka faza lutealna - ja bym progesteron zbadała. W zeszłym miesiącu ovu mi wyznaczyło owulację bodajże na 20 dc ale i miesiączka się wtedy przesunęła - 14 dni fazy lutealnej było.
    Najlepiej doczekaj do końca, zobacz czy faktycznie okres się nie przesunie - jeśli nie to trzeba się temu przyjrzeć bliżej.

Ewik, Eklerka lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Jeśli @ miałaby przyjść w 29-30 dc to jest zdecydowanie za krótka faza lutealna - ja bym progesteron zbadała. W zeszłym miesiącu ovu mi wyznaczyło owulację bodajże na 20 dc ale i miesiączka się wtedy przesunęła - 14 dni fazy lutealnej było.
    Najlepiej doczekaj do końca, zobacz czy faktycznie okres się nie przesunie - jeśli nie to trzeba się temu przyjrzeć bliżej.
    Właśnie ostatnio stopniowo faza lutealna mi się wydłuża. Przy pierwszym cyklu wynosiła 6 dni, przy ostatnim 11 :) Dzięki za radę :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Mirunia Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że po prostu cykl Ci się wydluży, nic strasznego. Stale skrócona faza wyższych temperatur (poniżej 10) może świadczyć o problemach z płodnością.

Ja jestem chora, oskrzela, gardło, eh mam juz dość, od owulacji czuję się fatalnie, przedokresowo. U mnie dopiero 7 wyższa, w tym są jeszcze przedwcześnie podwyższone, eh szczerze, to już wolałabym dostać @, byle się uspokoiło.

<3 cykl starań
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) co u Was?

mi udało się załatwić wszystko u Gina :) aż mi się humor poprawił ale został skutecznie zepsuty przez teścia. dajcie mi cierpliwość bo rozszarpie kogoś.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wspaniały dzień z koleżanką :) troche oderwania od chwil w samotności ;p niestety dzisiaj już wraca do wrocławia :( ale za to jutro będzie mój mąz na weekend! w pon ma badanie nasienia, a ja za jakies dwa tyg hsg, wierze ze wyniki beda dobre :):)

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Cześć Dziewczynki :) co u Was?

mi udało się załatwić wszystko u Gina :) aż mi się humor poprawił ale został skutecznie zepsuty przez teścia. dajcie mi cierpliwość bo rozszarpie kogoś.
    Ewciu, i co gin powiedział na wyniki męża?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś wyniki nie są najgorsze ale według nowych protokołów WHO2010 (niestety jego badanie było wykonane według starszych) moga być gorsze więc musi być pod opieką andrologiczną w celu ustalenia leczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 07:23

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Iduś wyniki nie są najgorsze ale według nowych protokołów WHO2010 (niestety jego badanie było wykonane według starszych) moga być gorsze więc musi być pod opieką andrologiczną w celu ustalenia leczenia
    Rozumiem. Na pewno androlog da mężowi odpowiednie leki i po jakimś czasie będzie lepiej :)

Ewik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! miłego długiego weekendu!!:)

gosia86, Ewik lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak się czujesz?pozbierałaś się?u mnie już nie najgorzej, odkąd wróciłam do pracy jest lepiej

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aniu jak się czujesz?pozbierałaś się?u mnie już nie najgorzej, odkąd wróciłam do pracy jest lepiej
    Kochana jest ok jak sie czyms zajmuje, jak chodze do pracy a jak mam wiecej wolnego jak teraz to jakas chandra mnie dopada i glupie mysli ze nigdy nie bede mamą;/ ze wszystcy na okolo maja dzieci tylko nie my itp..

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) jak dzień mija? ja dopiero wróciłam do domku byłam dzisiaj na bardzo długim spacerze i pysznym obiadku u rodziców :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana jest ok jak sie czyms zajmuje, jak chodze do pracy a jak mam wiecej wolnego jak teraz to jakas chandra mnie dopada i glupie mysli ze nigdy nie bede mamą;/ ze wszystcy na okolo maja dzieci tylko nie my itp..
    bo u Ciebie to jeszcze świeża sprawa, pewnie dlatego tak masz, mi jutro mija 6 tydzień czyli bylby to 17 tydzień ciąży:(
    ale już nie płaczę jakoś zebrałam się i niebawem zaczynam starania:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    cześć dziewczynki :) jak dzień mija? ja dopiero wróciłam do domku byłam dzisiaj na bardzo długim spacerze i pysznym obiadku u rodziców :)
    ja byłam u siostry na grillu w ramach obiadu :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ