Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja to zaczynałam starania i w tym samym miesiącu dowiedziałam się o pco :p także od razu pod górkę ;p ale jestem pełna nadziei,co prawda bywają gorsze dni. ale tłumacze sobie, że 4 cykle starań w tym tylko dwa owulacyjne to mało i nie ma co się przejomwac
Izik, Ewik lubią tę wiadomość
-
Ooo Misia wróciła
Masz rację, lepiej się przebadać i wiedzieć na czym się stoi Dziewczyny starają się niekiedy przez 2 lata i dopiero wtedy okazuje się, że jajniki są niedrożne. Tyle miesięcy pełnych nadziei, a i tak miały szanse na zostanie mamą dość ograniczone i żyły w błogiej nieświadomości, wydawały pieniądze na badania... Udrożnili jajowody i ciąża gotowa
Jeśli chodzi o diagnozy, to wychodzę z założenia, że im wcześniej się ją pozna, tym lepiej Więc drąż, szukaj, węsz aż w końcu dowiesz się skąd wynikają Twoje problemy
Ja mam teraz przeboje z serduchem. Lekarze sugerowali tarczycę, ale zrobiłam nawet USG i jest idealna. Potem niedobór magnezu i potasu, a mam je w górnej granicy normy. Później przyszedł czas na zepsute zęby, zrobiłam zdjątko szczęki i poza jedną maleńką utajoną dziurką nie było nic do leczenia. Ząb wyleczony, elektrolity i morfologia jak u konia, żadnych stanów zapalnych (nawet dostałam antybiotyk żeby pozbyć się ewentualnego stanu zapalnego). Wada serca wykluczona (robiłam dwukrotnie echo serca u dwóch różnych kardiologów), EKG wysiłkowe wykluczyło nawet jedyną wadę, która może być ukryta i nie wychodzić nawet na echo. I tak latam od lekarza do lekarza i każdy rozkłada ręce, bo jak to się wyraził jeden z lekarzy "zdrowy ze mnie egzemplarz", a dolegliwości się nasilają nawet na lekach Ale nie dam się spławić aż nie dowiem się dlaczego moja pikawka pika jak chce
A teraz pytanie z innej beczki. Co byście zrobiły gdyby przy 29-31dniowym cyklu owulka pojawiała się u Was w 23 lub 24 dc? To mój 4 cykl z rzędu i jak byk 23 albo 24 dzień i wyznaczona owulka potwierdzona i temperaturą i testami...Miśkaa lubi tę wiadomość
-
Witajcie kobietki w sloneczny dzien
Izik mam nadzieje ze lepiej sie dzis masz? I trzymam kciuki za zielonego kropka
Eklerko calkiem mozliwe ze tak pozno wystapi owulka.
A u mnie tempka zaczyna spadac i zwiastuje nadejscie @ niestetyIzik lubi tę wiadomość
-
Eklerka wrote:A teraz pytanie z innej beczki. Co byście zrobiły gdyby przy 29-31dniowym cyklu owulka pojawiała się u Was w 23 lub 24 dc? To mój 4 cykl z rzędu i jak byk 23 albo 24 dzień i wyznaczona owulka potwierdzona i temperaturą i testami...
Najlepiej doczekaj do końca, zobacz czy faktycznie okres się nie przesunie - jeśli nie to trzeba się temu przyjrzeć bliżej.Ewik, Eklerka lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
vincaminor wrote:Jeśli @ miałaby przyjść w 29-30 dc to jest zdecydowanie za krótka faza lutealna - ja bym progesteron zbadała. W zeszłym miesiącu ovu mi wyznaczyło owulację bodajże na 20 dc ale i miesiączka się wtedy przesunęła - 14 dni fazy lutealnej było.
Najlepiej doczekaj do końca, zobacz czy faktycznie okres się nie przesunie - jeśli nie to trzeba się temu przyjrzeć bliżej. -
Ja myślę, że po prostu cykl Ci się wydluży, nic strasznego. Stale skrócona faza wyższych temperatur (poniżej 10) może świadczyć o problemach z płodnością.
Ja jestem chora, oskrzela, gardło, eh mam juz dość, od owulacji czuję się fatalnie, przedokresowo. U mnie dopiero 7 wyższa, w tym są jeszcze przedwcześnie podwyższone, eh szczerze, to już wolałabym dostać @, byle się uspokoiło.cykl starań -
nick nieaktualny
-
Iduś wyniki nie są najgorsze ale według nowych protokołów WHO2010 (niestety jego badanie było wykonane według starszych) moga być gorsze więc musi być pod opieką andrologiczną w celu ustalenia leczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 07:23
-
Ewik wrote:Iduś wyniki nie są najgorsze ale według nowych protokołów WHO2010 (niestety jego badanie było wykonane według starszych) moga być gorsze więc musi być pod opieką andrologiczną w celu ustalenia leczenia
Ewik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:Aniu jak się czujesz?pozbierałaś się?u mnie już nie najgorzej, odkąd wróciłam do pracy jest lepiej
-
Ania1986 wrote:Kochana jest ok jak sie czyms zajmuje, jak chodze do pracy a jak mam wiecej wolnego jak teraz to jakas chandra mnie dopada i glupie mysli ze nigdy nie bede mamą;/ ze wszystcy na okolo maja dzieci tylko nie my itp..
ale już nie płaczę jakoś zebrałam się i niebawem zaczynam starania:)