Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus jak odbierałam wyniki to rozmawiałam z lekarzem który wykonywał badanie komputerowe i on mówił,że morfologia patologiczna nie powala i liczba w 1ml dobrze by było gdyby była większa bo według jakiś tam norm wynosi 60mln na ml. a u niego jest 14mln. I żeby okreslić jeszcze bardziej wogóle całą budowę plemników itp. ale to już muszę popytać swojej gin gdzie to zrobić żeby to badanie miało wszystko to co potrzeba bo jak widać badanie badaniu nie równe i trzeba sprawdzać jakie parametry badają żeby później nie trzeba było jeszcze raz.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Idus jak odbierałam wyniki to rozmawiałam z lekarzem który wykonywał badanie komputerowe i on mówił,że morfologia patologiczna nie powala i liczba w 1ml dobrze by było gdyby była większa bo według jakiś tam norm wynosi 60mln na ml. a u niego jest 14mln. I żeby okreslić jeszcze bardziej wogóle całą budowę plemników itp. ale to już muszę popytać swojej gin gdzie to zrobić żeby to badanie miało wszystko to co potrzeba bo jak widać badanie badaniu nie równe i trzeba sprawdzać jakie parametry badają żeby później nie trzeba było jeszcze raz.
    Hm, wiem że WHO ma normy, które niby obowiązują wszędzie.
    Idźcie do urologa albo androloga, on pewnie Wam powie jaki jest kierunek, jeśli się ma tego typu wyniki. Najważniejsze jednak, że wiecie, że mąż ma infekcje, możecie się skutecznie wyleczyć.
    Nie wiem, to pewnie też wpływa na ilość i jakość nasienia? Jak tak to wyleczycie się i będzie git :)

Ewik lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zieleń i fuksja to mogą być np. róże, eustomy, piwonie czy goździki, dodatek tych chryzantem albo hypericum zielonego, może storczyki, hortensja też jest taka mocno różowa. Ale to już Ci konkretnie osoba wykonująca bukiet powinna doradzić, bo to bardzo szeroki temat. :)
    Eklerka wrote:
    O matko! Tak, to te kwiatuszki! Pytałam w kwiaciarni, ale patrzyli na mnie jak na wariatkę i nie wiedzieli o co chodzi :)
    Hmm suknię planuję mieć białą, kształt literki A, gorset z koronki, dół pokryty koronką ;) A kolorystyka? Planowałam coś w kolorze fuksji i zieleni (moje ulubione kolory), buty pewnie przywdzieję właśnie w kolorze fuksji... A ślub 20 czerwca :) Polecisz mi coś? :) Wolałabym coś krótkiego, w takim stylu jak ten Twój fioletowy bukiecik :) Nie podobają mi się wachlarze ani wiązanki dłuuugie aż za kolana ;)

Ida, Ewik lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor ogladalam bloga :-) super :-) szczególnie te bukiety :-)
    Ja tez lubie czasem tworzyc :-P kompozycje kwiatowe z roznych materialow, koszyki na rozne okazje itd. Nawet podjelam sie kilku dekoracji weselnych. Ale jakos nie mam jak rozwijac swojej pasji :-/

Ida, Ewik, vincaminor lubią tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Jak zieleń i fuksja to mogą być np. róże, eustomy, piwonie czy goździki, dodatek tych chryzantem albo hypericum zielonego, może storczyki, hortensja też jest taka mocno różowa. Ale to już Ci konkretnie osoba wykonująca bukiet powinna doradzić, bo to bardzo szeroki temat. :)
    Dzięki Kochana za poradę :) Blog przejrzany od deski do deski i jedyne co ciśnie mi się na usta to to, że masz ogromny talent :) Ty i Twoja mama, a i mąż świetnie spisuje się w roli modela ;) A bukiet z ostatniego postu zrobił na mnie takie wrażenie, że zburzył całą moją koncepcję i mam ochotę go odtworzyć na swoim ślubie :D Cudeńko :)

Ewik, wyniki jak na moje oko nie są takie złe :) Wiadomo, że nigdy nie jest tak dobrze by nie mogło być lepiej, ale 14 mln to też sporo, tym bardziej, że do szczęśliwego zakończenia potrzeba tylko jednego silnego żołnierzyka :)

gosia86, vincaminor lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hm, wiem że WHO ma normy, które niby obowiązują wszędzie.
    Idźcie do urologa albo androloga, on pewnie Wam powie jaki jest kierunek, jeśli się ma tego typu wyniki. Najważniejsze jednak, że wiecie, że mąż ma infekcje, możecie się skutecznie wyleczyć.
    Nie wiem, to pewnie też wpływa na ilość i jakość nasienia? Jak tak to wyleczycie się i będzie git :)

Dokładnie :) najważniejsze,że coś wiadomo. Tak na prawdę wszystko może zaburzać jakość nasienia praca jaką wykonuje,ciągły stres, narażenie na różne choróbska itp. czekam na środę i pewnie gin.poleci kogoś dobrego

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pozwolę sobie na pokazanie Wam części dekoracji, jakie mieliśmy na weselu. Może jakiejś przyszłej pannie młodej się przyda trochę inspiracji :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c034f313231.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79af10565c60.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e82b787ac93.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22e92cb78c00.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea5fa972f062.jpg
    Kolorystykę mieliśmy w kolorach miętowym i żółtym, takim słonecznym. Buty, paznokcie, a nawet tort i inne dodatki mieliśmy w kolorze mięty. Kocham ten kolor <3 Korzystaliśmy z pomocy florystki, więc pomysł kolorów jest mój - wykonanie profesjonalnej ekipy :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cf1c245cfa0.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a21f94600dae.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7333ffbc8bd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6029a4a40ba.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be2ce7f31d33.jpg
    Obie Świadkowe - moja Siostra i siostra męża także miały sukienki i dodatki pod kolor - jedna miętową, druga żółtą :) A na rękach miały takie bransoletki z kwiatów. Jako wizytówki mieliśmy gruszki z wypalonymi laserowo imionami gości. To podobało się najbardziej. A wszędzie było mnóstwo większych i mniejszych słoiczków (w sumie ponad 100) przewiązanych wstążkami pod kolor :)

Taką miałam wizję już od dawna, więc ją spełniłam :)
    Pomyślałam, że może którąś zainteresuje :P

Izik, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To ja pozwolę sobie na pokazanie Wam części dekoracji, jakie mieliśmy na weselu. Może jakiejś przyszłej pannie młodej się przyda trochę inspiracji :)

Pomyślałam, że może którąś zainteresuje :P
    Mnie na pewno :) Też planuję rozetki papierowe, a do tego papierowe pompony jak u Ciebie i pompony z tiulu, które sama zmajstruję (już mam kilka w pokoju i na ścianie, więc wprawy nabrałam :)). Ciekawy pomysł z kolorystyką, nie przepadam za bielą, więc od dawna marzą mi się buty w kolorze mocnego różu, fuksjowo-zielony bukiecik, paznokcie pod kolor i zamiast nudnej biżuterii z kryształków, kolczyki wykonane metodą sutasz w kolorze fuksji z zielonymi kamykami ;)
    Szczękę zbieram z podłogi po tym jak zobaczyłam wysokość obcasów... Jak Ty wytrzymałaś w takich butach? :D Ja bym w nich nawet 5 metrów nie przeszła... :) Bogu dziękuję, że Mój K. do wysokich nie należy i nie będę musiała się tak katować... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 20:54

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, głowa do góry. Niech mąż zrobi seminogram (badanie nasienia wspomagane komputerowo), wtedy będziecie mieć dokładne wyniki. koszt ok.130zł (przynajmniej tyle mąż płacił w tamtym roku). mój miła ilość w normie, ale tylko 8% plemników o prawidłowej budowie. ja mam pcos, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemie i wierzymy, że się nam uda. mąż na poczatku brał salfazin, witaminę C, a ostatnio fertilman i czujemy poprawe :) Najważniejsze żeby u twojego męża wyleczyć infekcje, wtedy parametry nasienia z pewnością się poprawią:)

Vincaminor, chętnie pooglądam bloga :) poporszę o linka :)

Ida śliczne mieliście dekoracje :)

u mnie małe zaskoczenie, bo po 9 m-cach od laparo odezwał mi sie mój prawy jajnik. wczoraj porządnie mnie piknął, ale to na owu za wcześnie

Ewik lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja to właśnie było badanie komputerowe tylko u nas w regionie niestety tylko takie parametry określają.

Ida przepiękneeeeeeee wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:22

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Eklerko - te buty miały platformę, więc mimo iż były wysokie, to nie czuło się tej wysokości. To tak jakbym chodziła w o wiele niższym obcasie. I tak miałam na zmianę, bo już przy pierwszym tańcu zmieniłam na buty taneczne (także pod kolor) ;) A te są mega wygodne, więc w nich wytrzymałam prawie do końca. Pod sam koniec śmigałam tylko w takich stopkach koronkowych, jak teraz się wkłada do balerinek ;)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak buty taneczne są genialne:) miałam na swoim weselu - rewelacja

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, a jaki region? bo my małopolska, to robią w kilku miejscach w krakowie, w tarnowie też jest diagnostyka.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie u nowego doktorka, na razie dam mu szansę
    z rzeczy medycznie całkowicie nieważnych to jest na czym oko zawiesić tuz przed 40 całkiem calkiem
    cisnienie mi zmierzył, zważył, uspokoił odnośnie toksoplazmozy i potencjalnej różyczki (bo jeszcze mi wyniki przeciwciał nie przyszły), moich nieco obniżonych płytek krwi i bakterii w moczu (dostałam urosept i zurawit)
    Maleństwo ma już 17 mm i serduszko pieknie pulsuje, nie włączaliśmy dźwięku ale dobrze było widać włączył coś co pokazywało przepływy ale w tak małym ciałku głownie serduszko się odznaczało następna wizyta za miesiąc
    a no i mamy na razie gumisia haribo z tymi zalążkami rączek i nóżek :)

aja, Ida, gosia86, elcia86 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Mirunia Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was stosowała clotrimozolum dopowchwowo w czasie starań albo we wczesnej ciąży?

<3 cykl starań
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak już to tylko w postaci maści. W trakcie starań tak, w ciąży nie, bo nigdy nie byłam. Ale to łagodny lek, jeśli chodzi o zaszkodzenie, to na moje oko nie powinno. Jak jest - nie wiem.

Czyżbyś coś podejrzewała? :)

• Mirunia Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, choć za wcześnie na to jeszcze, nigdy się tak nie nakręciłam :(

<3 cykl starań
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko super że do nas zaglądasz i dzielisz się radością:*
    gumis haribo slodkie :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Ewik, a jaki region? bo my małopolska, to robią w kilku miejscach w krakowie, w tarnowie też jest diagnostyka.

podkarpacie i niestety wszędzie robią inaczej ale zobacze co mi gin powie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka masz racje odnosnie badan. Co region to co innego. A kiedy idziesz do gina? Wiem ze pisalas ale nie pamietam.
    Dzis mnie jajniki tak ciagna i kluja jak na owulke. @ sie pewno zbliża, ostatnio mam nieregularne cykle :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 07:38

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ