Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik staram się jak mogę ;) ;)

A właśnie, w wolnej chwili zapraszam Was na mojego bloga florystycznego :)
    www.kwiatostanumyslu.blogspot.com

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor no to trzymam ;) suknia z kwiatów to wyzwanie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć :)
    Potrzymajcie za mnie kciuki jutro bo biorę udział w tak zwanym Święcie Róży i sporo pracy mnie czeka - warsztaty florystyczne będę prowadzić i mam do dokończenia całą kwiatową suknię - dzisiaj tworzyłam kapelusz z płatków róż ;)

Zmęęęęęęczona jestem x_x

Trzymam kciuki Kochana! Zajrzałam na bloga i jestem pod wrażeniem Twoich prac!!! Przepiękne :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana:)
    Ida dobrze że wróciłaś:* tak czytam co piszesz i na Twoim miejscu nie rezygnowałabym jednak ze starań, może odpuściłabym mierzenie temperatury i poszła na spontan a życie pokaże, trzymam za Ciebie kciuki

Eklerka trochę musisz poczekać na tego kardiologa ale na pewno będzie warto

Szpilka odpoczywaj ile się da, ważne że wyniki ok :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

vincaminor - przepiękne kompozycje i cudowny blog :) Masz niewątpliwie talent :) Gratulacje :)

Szpilko - odpoczywaj i w miarę możliwości zaglądaj :) My czekamy :)

Gosiu86 - dziękuję za Twoje słowa. Wiesz, przemyśleliśmy wszystko z mężem i faktycznie trochę zbyt zerojedynkowo do tego podeszłam. Będziemy się nadal starać, ale bez tempki, wykresu itd. Bez spiny i myślenia, że to ma się stać już. Czyli tak jak Ty mówisz Gosiu :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus wszystko na pewno się ułoży

A u mnie jeszcze czerwone światło na starania:( dzisiaj 37 dzień po zabiegu a @ nie ma :( 20.06 idę do Gina to może dowiem się czegoś konkretnego, do starań chcę wrócić w lipcu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Idus wszystko na pewno się ułoży

A u mnie jeszcze czerwone światło na starania:( dzisiaj 37 dzień po zabiegu a @ nie ma :( 20.06 idę do Gina to może dowiem się czegoś konkretnego, do starań chcę wrócić w lipcu
    No to już niedługo. Pewnie @ się trochę spóźni, a jak nie to gin coś wymyśli.
    Lipiec za pasem :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda lipiec za pasem, oby tylko gin dał zielone światło

Ida lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) jak Wam weekend mija?

Gosia będzie zielone światełko do starań zobaczysz :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka, Ida dziękuję, cieszę się, że się Wam podoba :)

...uff... przeżyłam! Jutro mam pierwszy wolny dzień od...hmm... bardzo dawna ;)

magdalenka_ka, Ida lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! :)

Niedziela słoneczna, ale rześka. Idziemy z mężem na obiad na miasto. To nasza taka mała tradycja - staramy się w weekendy, albo raz na tydzień/dwa sobie gdzieś wychodzić :)
    Ale przedtem mam jeszcze trochę papierkowej pracy :/

Jutro idę do pracy po 9 dniach przerwy. Oj, wynudziłam się totalnie... I brakowało mi ludzi. I choć teraz mam mega stresujący czas, to jednak cieszę się, że wracam. Wprawdzie tylko na niecałe 2 tygodnie (bo niedługo przecież wakacje) ale jednak :)
    No a w przyszłym tygodniu wszyscy chyba mają trochę wolnego - w czwartek jest święto :) Więc tydzień będzie trwał 3 dni robocze :P

Wczoraj z mężem popełniliśmy pierwsze serduszkowanie od...baaardzo dawna. W 22 dc, kiedy zazwyczaj już u mnie po owulacji (wg Ovf oczywiście). Nie nastawiam się, że coś z tego może być, bo i po jajeczkowaniu i po długiej przerwie u męża, więc plemników pewnie mało albo sklejone. Ale kto wie :P Może któryś się załapał spóźniony na jajeczko :P

• aja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki!
    dawno mnie tu nie było, ale to brak czasu, a po drugie trochę chciałam odpocząć od forum, choć wykres sobie prowadzę. jednak staram się nie spinać i nie myślę o staraniach. tydzień temu udało się nam troch odpocząć, pojechaliśmy z mężem w Pieniny, potem na zamek do Niedzicy> pogoda i wypad się udało :) wieczorem grill u znajomych, a niedziele upłynęła na błogim lenistwie. odpoczęliśmy i miniony tydzień szybko zleciał w pracy.
    wczesniej pisałyście o kłótniach z naszymi facetami. też już nie raz się tak pokłóciliśmy, że masakra... można mówić, prosi, tłumaczyć, ale i tak nie dociera ;/ gdzieś przeczytałam, ze każdy facet ma coś z rycerza - zakuty łeb ;) tak samo wczoraj się pokłóciliśmy o to żeby mąż trochę mnie pracował i więcej czasu spędzał w domu, żebyśmy więcej czasu spędzali razem. za cały miniony tydzień jeden wieczór spierdzielimy razem, ale do mojego męża nie dociera, że to za mało. a dziś mi mówi, że wczoraj nie mógł zasnąć, bo się źle czuł, że mu serce strasznie mocno i nierówno biło, że to pewnie z powodu przemęczenia. eh, może wreszcie coś do niego dotrze.
    tak poza tym to walczę z momi zaparciami. Za rada Sebzy w wątku o PCOS pije wodę z octem jabłkowym i widzę poprawę. ponadto ide w tym tyg do kontroli do endo. musze zrobić tsh, ft4, prl i przy okazji zrobię sobie witaminę D. wyczytałam, że brak witaminy D u kobiet z pcos utrudnia zajście w ciąże. jak będe miec urlop to się wybierzemy do naszego gina w klinice i mam nadzieje, będziemy stymulować owu i monitorować cykl. może wtedy się uda. a narazie luz.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam opowiem lepszy numer :) W byłej pracy miałam same dziewczyny. Jedna zarzekała się, że nigdy nie będzie w ciąży, że ona sobie siebie z brzuchem nie wyobraża, nie rozczulały ją widoki wózków z dziećmi ani samych dzieci. Cóż, w naszym wieku nie czuła jeszcze instynktu macierzyńskiego ;) Zaszła w ciążę, wpadka na tabletkach anty... W piątek urodziła ;) Druga z koleżanek zaszła w ciążę miesiąc po ślubie, rodzi we wrześniu... A dziś dowiedziałam się, że trzecia koleżanka... w wieku 38 lat... zaliczyła wpadkę... i... spodziewa się trojaczków :D Żeby było lepiej, z tym swoim partnerem jest dopiero od 6 miesięcy i ma syna z poprzedniego małżeństwa :)

A co do staranek, sama mam ochotę rozpocząć je już teraz ;)

Aja, jaki ocet pijesz? Robiłaś sama? Polecam ten z Rossmanna, tylko poczekaj na promocję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 19:16

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć :)
    Potrzymajcie za mnie kciuki jutro bo biorę udział w tak zwanym Święcie Róży i sporo pracy mnie czeka - warsztaty florystyczne będę prowadzić i mam do dokończenia całą kwiatową suknię - dzisiaj tworzyłam kapelusz z płatków róż ;)

Zmęęęęęęczona jestem x_x
    Różany kapelusz? :) Nieźle! Może mi podpowiesz jak nazywają się takie małe zielone kwiatuszki, które są często w bukietach ślubnych? :) I ogólnie jakie kwiaty byś polecała do takich bukiecików? :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z Jastarni :-)

Do tej pory odwiedziliśmy Trójmiasto, Władysławowo, Hel, Jastrzębią Górę, Rozewie. Opalenizną już jestem muśnięta, ale jeszcze nie ma szału - boję się przesadzić. Czuję się nadal dobrze, zajadam się rybami i innymi smakołykami - jedno jest pewne - nakieruję dziecko na słone smaki :-) Codziennie dużo pokonujemy na nogach, więc zaliczam to do aktywności :-)

W ogóle na naszych kwaterach to chyba tylko my jesteśmy takimi aktywnymi wczasowiczami - większość jak postawiła samochody w dniu przyjazdu tak stoją. My należymy do ludzi aktywnych i nawet jak wczoraj lało (na razie 1 dzień) to i tak poszliśmy przejść się taką leśną drogą, gdzie drzewa powstrzymywały deszcz :-)

Ida-super, że wróciłaś :-)

Szpilka - ja też mam bakterię w moczu. Na razie walczę uroseptem i żuravitem - za tydzień kontrolne badanie.

Ida, Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opis małe zielone kwiatuszki to troszeczkę za mało, żebym mogła na takie pytanie odpowiedzieć, ale pierwsze co mi przychodzi na myśl to chryzantema santini - o ta:
    http://4.bp.blogspot.com/-bJY81DMnmBI/UTj5wO8Y9yI/AAAAAAAAOqo/qeLZsRLNZH4/s1600/89687bafaafcbfb4.jpg

Co do kwiatów do bukietów ślubnych to jest pełna dowolność - ja nie uznaję "zestawów", chociaż wiem, że część osób zajmujących się kwiatami poleca Pannom Młodym konkretny, utarty schemat. U mnie zależy jaki to ma być bukiet, jaka kolorystyka, czy PMka jest tradycjonalistką czy lubi ekstrawagancję, jaką ma sukienkę, jaka to pora roku i inne ;)
    Eklerka wrote:
    Różany kapelusz? :) Nieźle! Może mi podpowiesz jak nazywają się takie małe zielone kwiatuszki, które są często w bukietach ślubnych? :) I ogólnie jakie kwiaty byś polecała do takich bukiecików? :)

h84fi09kllurhqo8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dodać zdjęcie? To pokażę Wam mój bukiet ślubny :)

• aja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, nie robiłam sama, kupiłam ten z rossmana :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naforumzapodaj.net

Ida lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fa0ea64e0ad.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95d0f08d78e4.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62502f20e6e6.jpg

To mój 'bukiecik' ślubny :)

gosia86, vincaminor, Tygrysek lubią tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ