Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik staram się jak mogę ;) ;)

A właśnie, w wolnej chwili zapraszam Was na mojego bloga florystycznego :)
    www.kwiatostanumyslu.blogspot.com

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor no to trzymam ;) suknia z kwiatów to wyzwanie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć :)
    Potrzymajcie za mnie kciuki jutro bo biorę udział w tak zwanym Święcie Róży i sporo pracy mnie czeka - warsztaty florystyczne będę prowadzić i mam do dokończenia całą kwiatową suknię - dzisiaj tworzyłam kapelusz z płatków róż ;)

Zmęęęęęęczona jestem x_x

Trzymam kciuki Kochana! Zajrzałam na bloga i jestem pod wrażeniem Twoich prac!!! Przepiękne :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana:)
    Ida dobrze że wróciłaś:* tak czytam co piszesz i na Twoim miejscu nie rezygnowałabym jednak ze starań, może odpuściłabym mierzenie temperatury i poszła na spontan a życie pokaże, trzymam za Ciebie kciuki

Eklerka trochę musisz poczekać na tego kardiologa ale na pewno będzie warto

Szpilka odpoczywaj ile się da, ważne że wyniki ok :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

vincaminor - przepiękne kompozycje i cudowny blog :) Masz niewątpliwie talent :) Gratulacje :)

Szpilko - odpoczywaj i w miarę możliwości zaglądaj :) My czekamy :)

Gosiu86 - dziękuję za Twoje słowa. Wiesz, przemyśleliśmy wszystko z mężem i faktycznie trochę zbyt zerojedynkowo do tego podeszłam. Będziemy się nadal starać, ale bez tempki, wykresu itd. Bez spiny i myślenia, że to ma się stać już. Czyli tak jak Ty mówisz Gosiu :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus wszystko na pewno się ułoży

A u mnie jeszcze czerwone światło na starania:( dzisiaj 37 dzień po zabiegu a @ nie ma :( 20.06 idę do Gina to może dowiem się czegoś konkretnego, do starań chcę wrócić w lipcu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Idus wszystko na pewno się ułoży

A u mnie jeszcze czerwone światło na starania:( dzisiaj 37 dzień po zabiegu a @ nie ma :( 20.06 idę do Gina to może dowiem się czegoś konkretnego, do starań chcę wrócić w lipcu
    No to już niedługo. Pewnie @ się trochę spóźni, a jak nie to gin coś wymyśli.
    Lipiec za pasem :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda lipiec za pasem, oby tylko gin dał zielone światło

Ida lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) jak Wam weekend mija?

Gosia będzie zielone światełko do starań zobaczysz :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka, Ida dziękuję, cieszę się, że się Wam podoba :)

...uff... przeżyłam! Jutro mam pierwszy wolny dzień od...hmm... bardzo dawna ;)

magdalenka_ka, Ida lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! :)

Niedziela słoneczna, ale rześka. Idziemy z mężem na obiad na miasto. To nasza taka mała tradycja - staramy się w weekendy, albo raz na tydzień/dwa sobie gdzieś wychodzić :)
    Ale przedtem mam jeszcze trochę papierkowej pracy :/

Jutro idę do pracy po 9 dniach przerwy. Oj, wynudziłam się totalnie... I brakowało mi ludzi. I choć teraz mam mega stresujący czas, to jednak cieszę się, że wracam. Wprawdzie tylko na niecałe 2 tygodnie (bo niedługo przecież wakacje) ale jednak :)
    No a w przyszłym tygodniu wszyscy chyba mają trochę wolnego - w czwartek jest święto :) Więc tydzień będzie trwał 3 dni robocze :P

Wczoraj z mężem popełniliśmy pierwsze serduszkowanie od...baaardzo dawna. W 22 dc, kiedy zazwyczaj już u mnie po owulacji (wg Ovf oczywiście). Nie nastawiam się, że coś z tego może być, bo i po jajeczkowaniu i po długiej przerwie u męża, więc plemników pewnie mało albo sklejone. Ale kto wie :P Może któryś się załapał spóźniony na jajeczko :P

• aja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki!
    dawno mnie tu nie było, ale to brak czasu, a po drugie trochę chciałam odpocząć od forum, choć wykres sobie prowadzę. jednak staram się nie spinać i nie myślę o staraniach. tydzień temu udało się nam troch odpocząć, pojechaliśmy z mężem w Pieniny, potem na zamek do Niedzicy> pogoda i wypad się udało :) wieczorem grill u znajomych, a niedziele upłynęła na błogim lenistwie. odpoczęliśmy i miniony tydzień szybko zleciał w pracy.
    wczesniej pisałyście o kłótniach z naszymi facetami. też już nie raz się tak pokłóciliśmy, że masakra... można mówić, prosi, tłumaczyć, ale i tak nie dociera ;/ gdzieś przeczytałam, ze każdy facet ma coś z rycerza - zakuty łeb ;) tak samo wczoraj się pokłóciliśmy o to żeby mąż trochę mnie pracował i więcej czasu spędzał w domu, żebyśmy więcej czasu spędzali razem. za cały miniony tydzień jeden wieczór spierdzielimy razem, ale do mojego męża nie dociera, że to za mało. a dziś mi mówi, że wczoraj nie mógł zasnąć, bo się źle czuł, że mu serce strasznie mocno i nierówno biło, że to pewnie z powodu przemęczenia. eh, może wreszcie coś do niego dotrze.
    tak poza tym to walczę z momi zaparciami. Za rada Sebzy w wątku o PCOS pije wodę z octem jabłkowym i widzę poprawę. ponadto ide w tym tyg do kontroli do endo. musze zrobić tsh, ft4, prl i przy okazji zrobię sobie witaminę D. wyczytałam, że brak witaminy D u kobiet z pcos utrudnia zajście w ciąże. jak będe miec urlop to się wybierzemy do naszego gina w klinice i mam nadzieje, będziemy stymulować owu i monitorować cykl. może wtedy się uda. a narazie luz.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam opowiem lepszy numer :) W byłej pracy miałam same dziewczyny. Jedna zarzekała się, że nigdy nie będzie w ciąży, że ona sobie siebie z brzuchem nie wyobraża, nie rozczulały ją widoki wózków z dziećmi ani samych dzieci. Cóż, w naszym wieku nie czuła jeszcze instynktu macierzyńskiego ;) Zaszła w ciążę, wpadka na tabletkach anty... W piątek urodziła ;) Druga z koleżanek zaszła w ciążę miesiąc po ślubie, rodzi we wrześniu... A dziś dowiedziałam się, że trzecia koleżanka... w wieku 38 lat... zaliczyła wpadkę... i... spodziewa się trojaczków :D Żeby było lepiej, z tym swoim partnerem jest dopiero od 6 miesięcy i ma syna z poprzedniego małżeństwa :)

A co do staranek, sama mam ochotę rozpocząć je już teraz ;)

Aja, jaki ocet pijesz? Robiłaś sama? Polecam ten z Rossmanna, tylko poczekaj na promocję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 19:16

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć :)
    Potrzymajcie za mnie kciuki jutro bo biorę udział w tak zwanym Święcie Róży i sporo pracy mnie czeka - warsztaty florystyczne będę prowadzić i mam do dokończenia całą kwiatową suknię - dzisiaj tworzyłam kapelusz z płatków róż ;)

Zmęęęęęęczona jestem x_x
    Różany kapelusz? :) Nieźle! Może mi podpowiesz jak nazywają się takie małe zielone kwiatuszki, które są często w bukietach ślubnych? :) I ogólnie jakie kwiaty byś polecała do takich bukiecików? :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z Jastarni :-)

Do tej pory odwiedziliśmy Trójmiasto, Władysławowo, Hel, Jastrzębią Górę, Rozewie. Opalenizną już jestem muśnięta, ale jeszcze nie ma szału - boję się przesadzić. Czuję się nadal dobrze, zajadam się rybami i innymi smakołykami - jedno jest pewne - nakieruję dziecko na słone smaki :-) Codziennie dużo pokonujemy na nogach, więc zaliczam to do aktywności :-)

W ogóle na naszych kwaterach to chyba tylko my jesteśmy takimi aktywnymi wczasowiczami - większość jak postawiła samochody w dniu przyjazdu tak stoją. My należymy do ludzi aktywnych i nawet jak wczoraj lało (na razie 1 dzień) to i tak poszliśmy przejść się taką leśną drogą, gdzie drzewa powstrzymywały deszcz :-)

Ida-super, że wróciłaś :-)

Szpilka - ja też mam bakterię w moczu. Na razie walczę uroseptem i żuravitem - za tydzień kontrolne badanie.

Ida, Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opis małe zielone kwiatuszki to troszeczkę za mało, żebym mogła na takie pytanie odpowiedzieć, ale pierwsze co mi przychodzi na myśl to chryzantema santini - o ta:
    http://4.bp.blogspot.com/-bJY81DMnmBI/UTj5wO8Y9yI/AAAAAAAAOqo/qeLZsRLNZH4/s1600/89687bafaafcbfb4.jpg

Co do kwiatów do bukietów ślubnych to jest pełna dowolność - ja nie uznaję "zestawów", chociaż wiem, że część osób zajmujących się kwiatami poleca Pannom Młodym konkretny, utarty schemat. U mnie zależy jaki to ma być bukiet, jaka kolorystyka, czy PMka jest tradycjonalistką czy lubi ekstrawagancję, jaką ma sukienkę, jaka to pora roku i inne ;)
    Eklerka wrote:
    Różany kapelusz? :) Nieźle! Może mi podpowiesz jak nazywają się takie małe zielone kwiatuszki, które są często w bukietach ślubnych? :) I ogólnie jakie kwiaty byś polecała do takich bukiecików? :)

h84fi09kllurhqo8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dodać zdjęcie? To pokażę Wam mój bukiet ślubny :)

• aja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, nie robiłam sama, kupiłam ten z rossmana :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naforumzapodaj.net

Ida lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fa0ea64e0ad.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95d0f08d78e4.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62502f20e6e6.jpg

To mój 'bukiecik' ślubny :)

gosia86, vincaminor, Tygrysek lubią tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ