Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu, ja też już od jakiegoś czasu zrezygnowałam z kawy. Wcześniej nie potrafiłam sobie wyobrazić dnia bez niej. Takie placebo, bo i tak po niej senna byłam.
Ja dziś byłam na rolkach, super sprawa:) A potem ploty u znajomej "już zafasolkowanej". Miło się patrzyło, jak brzunio już lekko zaokrąglony...ehh
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Ja dzisiaj zrobilam trening z Chodakowską mam mega zakwasy na pupie ale warto się trochę pomęczyć czasem
w moim otoczeniu na szczęście brak ciężarnych, chyba ciężko by było mi to znieść
rolki super sprawa niestety u mnie nie za bardzo jest gdzie jeździć
mam łyżwy ale mam nadzieję że w przyszłym sezonie nie będę mogła jeździć ze względu na fasolkę -
Cześć Dziewczyny!
Czy mogę się dołączyć?
Razem z mężem od kwietnia staramy się o Maleństwo. Na początku kwietnia odstawiłam tabletki, co spowodowało istny armagedon w moim organizmie: dwa pierwsze cykle prawdopodobnie bezowulacyjne, temperatury nieregularne i skaczące.
Teraz jestem w trakcie 3-go cyklu i chyba jest już ciut lepiej, wydaje mi się bardziej "uporządkowany". Teraz się zastanawiam, czy wraz ze wczorajszym spadkiem temp mogła iść owulacja? Jak myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 11:45
-
Czesc kroliczku! jak to się mowi, poczekamy zobaczymy. Testy owu ujemne (tak, tez sie czasem myla). Moze temp. jeszcze spadnie i owu jeszcze przed Tobą. A może wszystko się poukładało ale ten miesiąc akurat bez owu wyjdzie. Tak tez sie zdarza i to normalne...pewnie się wyjaśni w ciągu 2-3 dni. Będziemy obserwować!
Dziewczyny, a ja nie moge sie odzwyczaic od kawy! Nawet w pewnym momencie piłam inke zamiast drugiej kawy, a przez 2 tygodnie nawet zamiast porannej! Ale zawsze wracam do złych nawyków.... wprawdzie pije rozpuszczalna, nie za mocna, ale nie moge jej odstawić ;( tak samo jak jest 35 stopni, to czasem nie mogę się oprzeć zeby nie wypić zimnego piweczka ;p -
rah wrote:Czesc kroliczku! jak to się mowi, poczekamy zobaczymy. Testy owu ujemne (tak, tez sie czasem myla). Moze temp. jeszcze spadnie i owu jeszcze przed Tobą. A może wszystko się poukładało ale ten miesiąc akurat bez owu wyjdzie. Tak tez sie zdarza i to normalne...pewnie się wyjaśni w ciągu 2-3 dni. Będziemy obserwować!
Dziewczyny, a ja nie moge sie odzwyczaic od kawy! Nawet w pewnym momencie piłam inke zamiast drugiej kawy, a przez 2 tygodnie nawet zamiast porannej! Ale zawsze wracam do złych nawyków.... wprawdzie pije rozpuszczalna, nie za mocna, ale nie moge jej odstawić ;( tak samo jak jest 35 stopni, to czasem nie mogę się oprzeć zeby nie wypić zimnego piweczka ;p
No by się przydało, by wreszcie te jajniki wzięły się do roboty i zaczęły pracować a nie takie leniwce z nich już od 3 miesięcy dzisiaj mi temperatura odbiła (od kilku dni spadała) więc mam nadzieję, że to była owulka a tym testom owu to nie do końca wierze, bo gro dziewczyn pisze, że ich w bład wprowadziły. Jutro/pojutrze się wyjaśni czy to owulka w weekend była. Mam nadzieję, że tak, bo w tym tygodniu mało okazji do serduszek będzie bo Mąż w rozjazdach...
-
Och dziewczyny ale mi minęła niedziela ostatnio to jakieś same dobre dni mam wczoraj męża babcia robiła urodziny 77 pojechaliśmy chociaż opierałam się bo z teściową (babcia mieszka z teściami) nie rozmawiałam od końca kwietnia. Teściowa nie wytrzymała, na spokojnie wyjaśniłyśmy wszystko i tak po prostu przeszłyśmy na dobrą stronę relacji wieczór był fantastyczny - grill
Za zdrowie babci, która musi ostatnio jeździć na dializy pozwoliłam sobie na trochę szampana
Laski ja kawę też odstawiłam chociaż nigdy nie miałam parcia na picie kawy ale dobrego piwka to mi się już tak chce, że jak już kiedyś będę mogła to się chyba upiję
a próbowałyście Mama Coffee? można trochę oszukać organizm a jednocześnie nie zaszkodzić. Osobiście nie próbowałam ale może warto pomyśleć i poczytać o tym?gosia86, rah lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati, jak przeczytałam pierwsze 2 zdania to od razu mi się gębą uśmiala:)
Ale mnie dołujcie z tą kawą i piwkiem :p o eeejjjj...ale serio wierzycie, ze 1, słaba kawa rozpuszczalna dziennie szkodzi? O piwo , to nie pytam :p no ale kawa? Naprawdę? -
Rah ja tam wolę kawę odstawić tak samo jak w zeszłym roku w kwietniu skończyłam "współpracę" z papierosami chociaż i tak dużo nie paliła bo może paczka na tydzień ale to zawsze używka jedyne co to mnie alkohol jeszcze męczy
Gosia ale dobrze chyba mieć w szafce w razie głodu kofeiny
A tak na marginesie to chyba za dużo miłych zdarzeń miałam... właśnie miałam tel w sprawie panieńskiego sąsiadki - miałam iść ale teraz to chyba nic z tego podobno zrzuta 100zł a obecna walka o dzidzie pochłania każdą złotówkę a 100zł to już majątek
No cóż trudnoIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Rah no to rzeczywiście bez sensu. Ja Inki nie lubię więc jak będę musiała to spróbuję to Mama Coffee, w razie nagłego ataku głoduIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Wracając do tematu progesteronu to mam pytanko - ile czeka się mniej więcej na wynik?IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Gratuluje rzucenia fajek! ja w ta szkodliwość kawy jakos aż tak nie wierze, pewnie dlatego trudno mi rzucić. Bo trudno porównywać szkodliwość kawy z papierosami, alkoholem i Bóg wie cYm jeszcze:) ja kiedyś Inki nie lubiłam, a okazała sie smaczna :p Po prostu kawa to musi byc kawa, a nie jakies smakowe siki
Kati86 lubi tę wiadomość
-
byłoby super jakby u mnie też tak było to w środę od razu mail do mojego ginekologa i niech mnie uspokaja, chociaż jak zobaczę >10 to sama się uspokoję
Gosia też idziesz jutro czy odpuszczasz ten cykl z progesteronem jednak?IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
rzucenie fajek było "dziwnie łatwe" mąż kupił mi elektronicznego a ja po tygodniu już nie paliłam żadnego męża tylko zdenerwowałam bo sie chłopak wykosztował a ja "pobawiłam się" tydzień i koniec
rah lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Kati byłam dzisiaj
wynik powinien być jeszcze dzisiaj lub jutro bo czeka się jeden dzień
a ja mam podgląd elektroniczny to może będzie i dzisiaj
ja nie mogę się oprzeć słodyczom ale jak cwicze to się dwa razy zastanawiam czy zjeść batonika
Lenka@ lubi tę wiadomość