X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja dziś też całkiem ok :)
    Mnie dziś czeka szoping...czyli polowanie na buty. Także będzie się działo:)

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja buty kupilam w niedziele i w czwartek zajebiste szpilki wstawię wam foto jak będę w domu:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiu, to koniecznie wrzucaj! Z chęcią obejrzę.
    Podejrzałam też Twój wykresik i widzę, że temperatura podskoczyła. 3mam kciuki, oby na owulke:*

Ewik, jak długie masz cykle? Po wykresie widzę, że może w podobnym czasie będziemy testowały

gosia86, Ewik lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :*

Gosiu cieszę się, że dobrze doradziłam ;)

Mąż zabrał mnie dziś na rybki tzn on łowił a ja się wylegiwałam na wielkim fotelu - żeby pomieściły moją pupę to muszą być wielkie ;) Pogoda idealna, chwila słoneczka chwila chmurek i nawet pod koniec deszczyk przez 3 minutki popadał i powietrze zrobiło się boskie :D mam nadzieję, że moim bliźniakom słoneczko nie zaszkodzi ;)

temperaturka delikatnie do góry i Ovufriend wyznaczył owulke tak jak sama podejrzewałam ;)

Gosiu trzymam kciuki za Twoją owulkę; zaczęłyśmy cykl w tym samym dniu i obyśmy się cieszyły obie z obecnego cyklu i zielonego finału ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) a ja chciałabym powiedzieć, że się lenimy, ale niestety ciężko zapierniczamy przy remoncie :( a upał dziś taki, że nadaje się tylko na wypad nad morze...

Kati a podajesz mężowi robaczki ;) ??? Jak jeździłam z ojcem na ryby, to byłam odpowiedzialna za robale :) , zeby nie uciekły hihi, ale uwielbiałam jeździć, zawsze brałam ksiazke I kocyk zawsze, ale to zawsze zasypiałam :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka robaczków nie podaję ;) oczywiście książka była ;) no i oczywiście zasnęłam... nie na długo bo branie było i mnie złośliwiec obudził ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • aja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Czarnobylki, dawno tu nie zaglądałam. niestety nie mam czasu, koleżanka z pracy na urlopie, więc wszystko na mojej głowie i do domu przychodzę mega zmęczona. do tego siostra mam problemy ze zdrowiem poważne, a że szwagier w trasie, więc pomagamy jej z moim mężem. jeszcze nam pies zdechł w moim rodzinnym domu :( nasz ukochany pies :( eh... na poczatku w sierpniu jedziemy do naszego lekarza do kliniki, niech się nasze starania wreszcie posuwają do przodu.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 fajny dzień miałaś:)
    ja siedzę na grillu u teściów :)

Lenka jutro wrzucę bo u teściów jestem
    wrzucę zdjęcie sandałków i szpilek

Kati ja się jeszcze nie staram, dopiero dwa miesiące po poronieniu i muszę jeszcze trochę poczekać
    ale może zacznę w sierpniu najpóźniej we wrześniu:)
    i jeszcze raz dziękuję za namiary na aptekę:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:18

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Gosiu, to koniecznie wrzucaj! Z chęcią obejrzę.
    Podejrzałam też Twój wykresik i widzę, że temperatura podskoczyła. 3mam kciuki, oby na owulke:*

Ewik, jak długie masz cykle? Po wykresie widzę, że może w podobnym czasie będziemy testowały

Lenka cykle mam 30,31 dni Z Dupkiem mi się skrócił na 29dni.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! To Wy z południa chyba wszystkie, ze u Was jeszcze upały ! U mnie wczoraj było 17 stopni, chmury i padało!

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć, miłego dnia życzę! :)

Rah, ja jestem z południa i u mnie pogoda wczoraj była fatalna. Cały dzień padało. Dziś z kolei odbicie...piękne słonko. Także na bak wykorzystam pogodę... chyba wygrały dziś rolki :)

Dziewczyny, mam pytanie. Te temperatury w moim cyklu w tej drugiej fazie strasznie skaczą :( Zastanawiam się czy to dobrze... Jak przeglądam inne wykresy to kurcze widzę, że te tempki skaczą ale lekko...albo tendencja jest z reguły wzrostowa...

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewik, czyli cykle mamy podobne. Tzn ja nie biorąc dupka mam cykle średnio co 30-33dni.

Czy są jakieś testujące w najbliższym czasie? :)

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję pomocy (rozjaśnienia mózgu, bo mi się wszystko plącze już :)).

Wczoraj testy owulacyjne po raz pierwszy pokazały wynik dodadni, dzisiaj skok temperatury, czy mam rozumieć, że owulka pojawiała się wczoraj/dzisiaj?

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Under, chyba ciężko jest to określić, bo nigdy nie wiadomo kiedy owulka dokładnie nastąpiła (no chyba jedynie USG może to potwierdzić).

Na testach owu zazwyczaj piszą, że może pojawić się do 48h po pozytywnym teście.
    Mi np owu wyznaczyło dzień przed skokiem tempki.

Ciężko jest jednoznacznie to stwierdzić, bo chyba nie ma reguły. Najlepiej by było żebyś kochała się wczoraj i dziś i jutro... ;):))

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka,

właśnie tak postanowiłam :D

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Under, wiem, że zapewne zbytnio Ci nie pomogłam...:)
    Może bardziej doświadczone dziewczyny na forum się więcej wypowiedzą :)

Tak, czy inaczej trzymam kciuki!

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dobrze napisałaś :) tylko usg może jednoznacznie potwierdzić owulkę...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam leci niedziela kochane, ja leżę na słoneczku:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leniwa niedziela...i jakaś taka śpiąca...chyba wypiję drugą kawkę:)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję kawy od kwietnia odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży
    a gdy było już po ciąży to stwierdziłam że nie będę zaczynać żeby później znów się odzwyczajać;)

Kati86, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ