Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie badasz szyjki, a ona moze duzo powiedzieć o dniach płodnych. Skoro mówisz, ze dzis miałaś sluz gesty (19dc), to obstawiam, ze dni najbardziej płodne były miedzy poniedziałkiem a środą. Wykres tego nie potwierdza jednoznacznie. Ale "na oko", patrząc na wykres, jezeli badanie ma byc 7 dnia po owu, to poszłabym poniedziałek/wtorek. Tym bardziej, że 7dnia po owu progesteron powinien byc najwyższy, natomiast nikt nie powiedział, ze 8 czy 9 dnia gwałtownie spadnie - wręcz nie wolno mu tego robić! natomiast jak pójdziesz np. 5 dnia to progesteron moze nie zdąży miec aż takiego skoku i zmartwisz się słabymi wynikami.
-
mi progesteronu nie kazali robic na czczo, jedzenie wplywa na prolaktyne, ale nie na progesteron, chyba, ze robisz oba badania razem to wtedy na czczo, ale ze wzgledu na prolaktyne, oczywiscie co do na czczo/ nie na czczo sa podzielone opinie lekarzy i laboratoriow, ale w sobote moze byc za wczesnie na badanie, pozdrawiam
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem,pierwsze słyszę że badanie progesteronu ma być na czczo nawet w laboratoriach jest napisane że nie ma takiej koniecznośći jedynie to powinien być 23 24 dzień cyklu4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Otworzyłam wyniki w pdf i jest opis
f. Pęcherzykowa. 0,2-1,5
f. Owulacyjna 0,8-3,0
f. Lutealna 1,7-27
i zaokraglilo mi wynik do 0,5 czyli wygląda to na cykl bez owulacyjny chyba
nic już nie rozumiem
mam jeszcze tsh 0,13 i ft4 1,69 tsh niskie ale rośnie -
Hej dziewczyny
szukałam i znalazłam - rocznik 86 i od razu odpowiedź na pytanie czy zrobienie dziś progesteronu coś daIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Gosia tak patrząc po Twoim wykresie to ja tu nie widzę owulacji niestety
Z resztą ja się w poprzednim cyklu przekonałam, że czasami te wszystkie pomiary i obserwacje to o kant tyłka można rozbić...
- miałam skok temperatury? - miałam
- miałam fazę wyższych temperatur? - miałam
- miałam śluz płodny, który skończył się w dniu skoku? - miałam
- miałam prawidłową obserwację szyjki? - miałam
...a owulacji nie miałamgrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Gosia spokojnie, raz w roku się może zdarzyć nawet zupełnie zdrowej kobiecie a Ty pamiętaj, że tak naprawdę Twoje ciało ciągle dochodzi do siebie... ja bym progesteronu teraz nie badała - wydaje mi się, że jeśli na razie nie ma znaku, że owulacja mogła nastąpić to byłoby to niepotrzebne kłucie i koszty.
Nie masz możliwości teraz wybrać się do lekarza? Zerknąłby jak to na USG wygląda - czy w ogóle rośnie pęcherzyk, czy nie rośnie, czy przerósł już - b może tak być, że Ci teraz na dniach odbije ta temperatura.
Masz termometr z jednym miejscem po przecinku? Tak pytam, bo takie masz równe te temperatury na wykresie - lepszy byłby taki z dwoma, nie musi mieć w nazwie "owulacyjny", ale pomiary są bardziej wiarygodnegrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Wczoraj pytalam w dwóch aptekach u siebie na prowincji i wielkie gały zrobili o co ja pytam
jutro będę we Wrocławiu to poszukam
wizytę mam niestety dopiero 19.07 a wtedy może być już za późno żeby było widać coś na usg
nie płacę za progesteron jak mam skierowanie, a mam jeszcze na 3 razy
to może jeszcze zrobić raz w tym cyklu zobaczyć czy rośnie?
no ale to chyba bez sensu bo nawet nie jest w fazie owulacyjnejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 12:35
-
Gosia stracisz chyba niepotrzebnie skierowanie po wykresie rzeczywiście nie widać owulacji, tak samo z resztą jak u mnie ale ja po IUI więc wole kontrolować.
Gosia gdzie mieszkasz jak mogę spytać bo ja też niedaleko Wrocławia i u mnie wiedzą i nawet mają takie rzeczyIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Gosia poczekaj parę dni, zobacz co się będzie działo - ja bym poszła na ten progesteron ostatecznie jeśli będzie wyraźny skok temperatury.
Jak kupowałam termometr to nie pytałam o owulacyjny, bo o to to rzeczywiście w większości aptek robią wielkie oczy. Zwykły elektroniczny, z dwoma miejscami po przecinkugrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Gosiu wreszcie mogłam popatrzeć na wykres w kompie i raczej nie ma sensu robic na razie tego progesteronu ani jutro ani w pn, jezeli teraz na dniach tempka znaczaco odbije i się utrzyma przez kilka dni to wtedy 7 po skoku zrób sobie, bo owu na razie nie bylo na pewno, ale może jeszcze być. co do termometru to pytałam w aptekach o taki z dwoma miejscami i nie mieli ale były w rossmanie
-
Ja pytałam (ze 3 lata temu juz) w całym mieście i nigdzie nie było z 2 miejscami po przecinku. Ostatecznie przejrzałam dostępne marki i zamówiłam w internecie.