Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalenko, wiem co czujesz...
Ja w ubiegłym cyklu byłam prawie pewna, że szanse zajścia w ciążę zwiększyłam do maksimum. Wyjechaliśmy w "idealne dni"...zero stresu, seks codziennie po 2-3 razy (tak się w ciepłych krajach rozochociła ) Dużo słonka, witaminki D3...
I co?? @ przyszła idealnie, nie spóźniając się...
Załamałam się strasznie, poryczałam się... miałam na prawdę okropne myśli (nawet pomyślałam, że może bezpłodna jestem:().
Bo niby czemu nie zaskoczyło?? Ehh..
magdalenka_ka lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
No właśnie ciężko powiedzieć co nie zadziałało i dlaczego...ale już chyba nie będę się doszukiwała i wyliczała. Bez sensu to wszystko, bo wczoraj usłyszałam o kolejnej wpadce, kuźwa ja już nie wierze w żadne wpadki raz się z kimś przespać i już???
Lenka zazdroszczę ciepłych krajów, gdzie pojechaliście?Lenka@ lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
A nie miałaś dołączonych norm? Zdarza, ze ze w rożnych laboratoriach sa rożne przedzialy i takie sprawdzanie "na oko" mija się z celem, albo moze wystraszyć ;p
-
Magdalenka, Grecja...cudowność
Wróciłam strasznie wypoczęta i "prawie" pewna. No ale cóż, w totka to ja nie powinnam raczej grać
U mnie okres płodny się chyba rozszalał. Śluz płodny, pobolewania podbrzusza, dziwne kłucia. Dziś nawet miałam skok temperatury o 0,2 stopnia...zobaczymy jak jutro... Ale już raz miałam takie odczucia...i nici:(
Więc wolę się nie nakręcać...ale jak to zrobić, żeby nie myśleć??
Dziewczynki BYLE DO WEEKENDu ))))
magdalenka_ka lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Przelicznik : 1 ng/ml = 3,18 nmol/l
Kiedyś czytałam, że prog. wydziela się pulsacyjnie i jego wartość moze sie zmieniać z godziny na godzinę o 50% -
Gosiu, ja znalazłam takie info odnośnie progesteronu:
- w pierwszych tyg. cyklu miesiączkowego (norma to: 0,28-0,72 ng/ml)
- w okresie okołoowulacyjnym (0,64-1,63 ng/ml)
- w fazie lutealnej (4,71-18,0 ng/ml)
-
Gosiu dowiedź się jakie normy obowiązują w Twoim lab. bo każde takowe posiada więc dziwne,że na wyniku nie ma ich udostepnionych.
Lekarzami nie jesteśmy i nie będziemy Cię niepotrzebnie nakręcać ale jak na 2 fazę cyklu to niski więc ovu nie było jeszcze? -
Jezeli w poniedziałek miałaś rozciagliwy, w środę wodnisty to moze w tych okolicach była owu. Tak czy siak nie było to badanie robione 7 dni po owu ja bym dopiero w poniedziałek badała progesteron.
-
gosia86 wrote:Dziewczyn mam wynik progesteronu niby w 7 dniu po obu wyszlo 0,495 brak,norm a
na wyniku
zna się któraś?to dobrze czy źle?gosia86 lubi tę wiadomość
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito