X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane moje bardzo wam dziękuję:* siekrowanie mam ważne do 30.08 najwyżej wyżebram nowe w przyszłym tygodniu:)
    Kati gmina Siechnice a Ty?
    jutro popytam we Wrocławiu może tam znajdę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam testy owulacyjne, będę pilnować bardziej w przyszlym cyklu i może wtedy coś z tego wyjdzie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a ja gmina miejsko-wiejska Oborniki Śl. czyli dzieli nas cały Wrocław ;) we Wrocławiu już raczej tego problemu nie będzie. Na pewno mieli w aptece między Galerią Dominikańską a Halą Targową chociaż pewniejsze będzie na Dąbrowskiego 44 - tam na górze jest Invimed a na parterze wejście od razu z ulicy - to jest apteka właśnie Invimedu i tam to już będę w szoku jak nie dostaniesz. To są dwie apteki jakie wiem że dobrze wyposażone i chyba na trasie z Siechnic do centrum W-w

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kati jutro będę w okolicach galerii dominikańskiej to podejdę do tej apteki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny!

Gosiu, chyba też bym się wstrzymała z robieniem badania. Z wykresu wynika, że chyba owulki jeszcze nie było :* Jeszcze będziesz miała śliczną owulacje :)))

Czarnobylki, poniżej mój cykl. Pierwszy z mierzeniem temperatury...ehh. Będę wdzięczna za jakieś opinie. System mi wyznaczył owulke w 15dc, przy czym ja chyba największe objawy odczuwałam wczoraj i dzisiaj... Więc już się sama pogubiłam.

W ogóle czuję się dziwnie, mam wrażenie jakby mi wiecznie drętwiały nogi :(:(
    Od czasu do czasu czuję lekkie kłucia.

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Nie wiem,pierwsze słyszę że badanie progesteronu ma być na czczo nawet w laboratoriach jest napisane że nie ma takiej koniecznośći jedynie to powinien być 23 24 dzień cyklu
    Będę powtarzać do upadłego, bo wiele kobiet wciąż popełnia ten błąd.
    Progesteronu nie bada się w żadnym 21,22,23 czy 24 dniu cyklu. Progesteron się bada 7 dni po owulacji czyli dla każdej kobiety wypadnie to innego dnia cyklu.

rah, vincaminor lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekko, ja bym obstawiala bardziej środę sądząc po skoku, odczuciach, teście, sluzie...zapisuj sobie takie uwagi, a zobaczysz ze przy każdym kolejnym cyklu bedzie Ci łatwiej rozpoznać te dni. Przy czym pamiętaj, ze owulacji wykres nie wyznaczy, tylko prawdopodobną datę "szczytu" jak ja to mówię.;) ale wiedząc które dni są najbardziej płodne, wiesz kiedy jest najwieksza szansa na dzidzię.:) no i jesli chcesz, to mozesz dzien czy dwa przed "planowaną" owulacją isc do gin. i Ci powie jak duży jest pęcherzyk i kiedy owu moze wystąpić.
    P.S. Wykres czasem koryguje swoje zaznacZenia i np. za 2-3 dni mozesz miec linię w innym dniu.

Lenka@ lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, całe czas mi tablet Lenko poprawia na Lekko:) wybacz:)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Będę powtarzać do upadłego, bo wiele kobiet wciąż popełnia ten błąd.
    Progesteronu nie bada się w żadnym 21,22,23 czy 24 dniu cyklu. Progesteron się bada 7 dni po owulacji czyli dla każdej kobiety wypadnie to innego dnia cyklu.
    Nasturcjo ja dostałam skierowanie od endokrynolog kazala mi zrobić między 22-25 dc biorąc pod uwagę długość moich cykli 33-35
    poczekam jeszcze co się dalej wydarzy i może powtórzę wynik w przyszlym tygodniu lub poczekam na kolejny cykl uzbrojona w testy ovu

Rah ja mialam linię kilka dni potem zniknęła i już jej nie ma

Lenko ja też jest jeszcze zielona w te kolocki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Nasturcjo ja dostałam skierowanie od endokrynolog kazala mi zrobić między 22-25 dc biorąc pod uwagę długość moich cykli 33-35
    poczekam jeszcze co się dalej wydarzy i może powtórzę wynik w przyszlym tygodniu lub poczekam na kolejny cykl uzbrojona w testy ovu

Rah ja mialam linię kilka dni potem zniknęła i już jej nie ma

Lenko ja też jest jeszcze zielona w te kolocki
    A nie zleciła Ci monitoringu cyklu w celu ustalenia daty owulacji? Przecież robiąc progesteron w np.22 dniu cyklu możesz być na przykład 3 dpo, jeśli owulację dostałabyś w 19 dc.
    Oj Ci lekarze.... :/

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję Rah. A Czy aby skok temperatury nie jest zbyt mały? Wiesiołek już przestaję brać po owu (a dlaczego nie można go stosować przez cały cykl?).

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Już wszystko wiem o wiesiołku, podobnie jak o siemieniu lnianym. Odstawiam już :) Będę brała wyłącznie do owulacji.

Gosiu, co do progesteronu to pamiętam, że mój gin też na oko wyliczył mi kiedy powinnam zbadać jego poziom.

rah lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    A nie zleciła Ci monitoringu cyklu w celu ustalenia daty owulacji? Przecież robiąc progesteron w np.22 dniu cyklu możesz być na przykład 3 dpo, jeśli owulację dostałabyś w 19 dc.
    Oj Ci lekarze.... :/
    dostałam zalecenie od ginki tylko jest problem bo ona przyjmuje tylko w soboty i wizytę mam niestety dopiero za tydzień

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia drogie kolezanki :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawzajem Gosiu! :)

Lenko, wybacz że nie odpisałam, ale dobrze że sobie znalazłaś :)

gosia86, Lenka@ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczynki, witam się i miłego dnia również życzę:)

Dziś tempka mi skoczyła do 37,02 (chyba dobrze, nie?) i faktycznie automatycznie wykres przesunął mi dzień owulacji z 15tego na 16 dc.

Zobaczymy, oby dalej rosła i nie spadła ! :)

Ja dziś mam kolejną wizytę u dentysty. Wolę zaleczyć nawet najmniejsze dziurki przed zafasolkowanie...

A jakie Wasze plany na weekend:)?

• szpilka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    u mnie standardowo w ostatnim czasie leżenie i w między czasie może natchnienia dostanę i zrobię cos w domu, energii mam tyle co mucha w środku zimy czyli jak już się obudzę to i tak jakaś taka senna :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To śpij ile można;) na zapas się nie da ale podobno później jest już tylko gorzej ;)

Kati86 kupilam termometr w aptece tumskiej pierwsza od strony galerii za nie całe 19 zl

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szpilka, u mnie pogoda taka, że i bez ciąży czuję się jakbym już w niej była:) Dziś zaszalałam ze spaniem...obudził mnie jedynie budzik na poranne mierzenie tempki... a potem dalej drzemka.

Dobrze, że mąż zrobił śniadanko...:))

Gosiu, a u Ciebie jak dziś z samopoczuciem?

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lenka jest ok :* szaleję u fryzjera więc humor dopisuje :*

A Ty jak?

Lenka@, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ