Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aj Ania szkoda gadać, ja to o nich cały esej mogłabym napisać...najgorsze jest to, że jak kilka razy teściowie zapytali o dziecko, to otwarcie mówiłam, że nie chce. Nie wiedzą, że nam się pozmieniało, a ja im nie powiem. Wiec my jesteśmy tymi gorszymi jestem głupią karierowiczka i kiedyś zostanę na starość sama, a praca i pieniądze to nie wszystko - to też kiedyś usłyszałam aaa jeszcze - komu wtedy zostawimy dom i całą reszte???? Moja odpowiedź: na koty przepiszę kuźwa...
Czasem Dziewczynki to ręcę opadają, a serce pęka z bòlu...gosia86, Ewik lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
rah wrote:Gosiu, a jak długie masz cykle? Ja obstawiam,ze dopiero teraz sie zaczynaja dni płodne . Dopiero pierwszy dzien rozciagliwego sluzu i zaczęły "działać" jajniki. Zobaczymy kiedy podskoczy temperatura.
32-35 dni
tak myślę żeby zrobić w sobotę i w poniedziałek
endokrynolog mowila pomiędzy 22-25 dc
a to wypadnie 21 i 23
ja się naprawdę cieszę że u mnie te pytania ustaly teraz pewnie głupio wszystkim poruszać ze mną ten temat
i bardzo dobrze przynajmniej nie muszę się nikomu tłumaczyć -
gosia86 wrote:dzięki dziewczyny
32-35 dni
tak myślę żeby zrobić w sobotę i w poniedziałek
endokrynolog mowila pomiędzy 22-25 dc
a to wypadnie 21 i 23
ja się naprawdę cieszę że u mnie te pytania ustaly teraz pewnie głupio wszystkim poruszać ze mną ten temat
i bardzo dobrze przynajmniej nie muszę się nikomu tłumaczyćgosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalenka_ka wrote:Aj Ania szkoda gadać, ja to o nich cały esej mogłabym napisać...najgorsze jest to, że jak kilka razy teściowie zapytali o dziecko, to otwarcie mówiłam, że nie chce. Nie wiedzą, że nam się pozmieniało, a ja im nie powiem. Wiec my jesteśmy tymi gorszymi jestem głupią karierowiczka i kiedyś zostanę na starość sama, a praca i pieniądze to nie wszystko - to też kiedyś usłyszałam aaa jeszcze - komu wtedy zostawimy dom i całą reszte???? Moja odpowiedź: na koty przepiszę kuźwa...
Czasem Dziewczynki to ręcę opadają, a serce pęka z bòlu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:18
-
Cześć dziewczynki
Przytulam wszystkie mocno z nami też nikt oprócz mojej mamy nie rozmawia normalnie na temat dzieci teściowie to już przechodzą samych siebie krzywo się popatrzysz albo nie zrobisz tak jak oni uważają lub co gorsze masz swoje zdanie to jesteś traktowany jakby cię nie było.
Dzisiaj też musieliśmy iść oglądać dziecko chociaż nikt nas nie prosił ale teściowa już nam wykład dała ze tak nie ładnie a dopiero minęło nie całe 3 tyg. -
No i kicha... dorobiłam się pięciocentymetrowej torbieli - tym razem dla odmiany po prawej stronie. Torbiel czynnościowa, najpewniej z przerośniętego pęcherzyka, więc temperatura temperaturą i objawy objawami a owulacji w tym miesiącu raczej nie było - pewnie gdyby nie to, że brałam luteinę to i okresu by nie było, a tak to przynajmniej jest szansa że przylezie.
Za dwa miesiące mam przyjść na kontrolne USG, Pan Doktor zalecił spróbować za ten czas Inofolicu, a we wrześniu upakuje mnie do szpitala na HSG a później niestety clo. W każdym razie powiedział, że ma nadzieję, że ten temat u mnie zamkniemy do końca tego roku. Ja też mam nadzieję - naprawdę zmęczona jestem.
Ania1986 wrote:Dziewczynki ja zaczełam 12 cs:( miałam dosyc juz wszystkiego zbyt duzo sie działo przez ten rok, i postanowilam sie zbuntowac, zrobic sobie detoks od tabletek, witaminek ,nawet kw foliowy pieprzlam w kąt, mierze tylko temp(z przyzwyczajenia)przestałam sie udzielac na forum, ale jakos mi złe bo nie mam sie komu wygadac, moje znajome z reala albo nie mialy takiego problemu z zajsciem i sie wymadrzaja a "odpusc to zajdziesz"itp. nawet jedna byla na tyle przemadrzała ze chiała byc madrzejsza od mojego gina.
Widziałam dzis nasza liste, jest nas masa a tylko garstka szczesliwie zaciazona, kurcze moze to faktycznie przez ten czarnobyl mamy takie jazdy?
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Gosiu, tak strasznie bym Ci chciała pomóc w interpretacji Twojego wykresu, ale dopiero w tym raczkuję To mój pierwszy cykl mierzenia tempki.
Ohooo, ile ja się nasłyszałam, że zostanę starą mamą...że już tyle koleżanek w moim wieku ma dzieci... Co chwilę: a kiedy planujecie? a czemu nie teraz? Żółć się od tego przelewa...
Czarnobylki, a tak z innej beczki. Jak to jest z próchnicą zębów w ciąży?? Szkodzi maleństwu? Macie wszystkie ząbki zaleczone?
gosia86 lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Co do złotej rady 'odpòść sobie, a zajdziesz', to niech sobie do dupy ją wsadzą ostatnio usłyszałam ją od małża, a jak tak bardzo się chce dziecka, to nie da się nie mysleć i robi się wszystko, aby zajść...
gosia86, Lenka@ lubią tę wiadomość
magdalenka_ka wrote:Co do złotej rady 'odpòść sobie, a zajdziesz', to niech sobie do dupy ją wsadzą ostatnio usłyszałam ją od małża, a jak tak bardzo się chce dziecka, to nie da się nie mysleć i robi się wszystko, aby zajść...
A jak ja np. mam o tym nie myśleć jak najpierw muszę się obserwować, czekać na skok temperatury, później zapodawać luteinę, później kończyć z nią, robić te pierdzielone testy ciążowe i czekać na @ czy przyjdzie czy nie? Jakoś żadna z tych osób które mi te złote rady o odpuszczaniu dawała - nie umiała mi odpowiedzieć na to pytanie.Ewik lubi tę wiadomość
-
Lenka,lepiej idź do dentysty "zawczasu". W ciąży zeby wystarczająco sie mogą popsuć same z siebie. Lepiej nie zaczynać ciąży z ubytkami, próchnica, czy nawet kamieniem. kontrola nikomu nie zaszkodziła.
Ewik lubi tę wiadomość
-
Vincaminor a przy tej torbieli można się starać, czy musicie się wstrzymać? Kurcze 5 cm to strasznie duża...ja mało wiem o torbielach, bo miałam tylko raz przy tabletkach anty, ale wchlonela się po miesiącu...
Ewik lubi tę wiadomość
Nic nie mówił Pan Doktor że nie można, wręcz stwierdził przy planowaniu tego HSG, że może ja mu plany pokrzyżuję zachodząc w ciążę. Chociaż szczerze to chyba szanse marne, bo skoro tak to przerasta, to pewnie znowu przestałam jajeczkować. No ale jak się trafi to się trafi spinać się nie będę w każdym razie. A torbiel pewnie zniknie - wszystkie znikały, a raz, jeszcze u innego lekarza wyhodowałam taką wielką na 8 cm, już prawie mnie pod nóż kładli i jakoś sama się wchłonęła...magdalenka_ka wrote:Vincaminor a przy tej torbieli można się starać, czy musicie się wstrzymać? Kurcze 5 cm to strasznie duża...ja mało wiem o torbielach, bo miałam tylko raz przy tabletkach anty, ale wchlonela się po miesiącu...
magdalenka_ka, Ewik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry jak humorki dzisiaj? Ja zaczęłam dzisiaj nowy cykl...najbardziej lubię ten czas przed owulacją także przez dwa tygodnie znów będę wyluzowana, a później będę szopki odwalała, a co
Vincaminor oby torbiel sie wchłonęła jak najszybciej...wiesz czemu tak Ci się te torbiele tworzą?
Ewik lubi tę wiadomość
magdalenka_ka wrote:Dzień dobry jak humorki dzisiaj? Ja zaczęłam dzisiaj nowy cykl...najbardziej lubię ten czas przed owulacją także przez dwa tygodnie znów będę wyluzowana, a później będę szopki odwalała, a co
Vincaminor oby torbiel sie wchłonęła jak najszybciej...wiesz czemu tak Ci się te torbiele tworzą?
Torbiele to u mnie najprawdopodobniej jeden z efektów PCOS.magdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Pogoda piękna nawet za gorąco ale jest pięknie u mnie o dziwo humorek dopisuje.
Lato w pełni więc damy radę kochane moje ja teraz jak mam gorszy okres zaszywam się z książką na balkonie albo idę do parku karmić kaczki i jakoś mi przechodzi chociaż już sama stwierdziłam,że czasami ciężko ze mną wytrzymać bo chęć posiadania maleństwa rzuca mi się na mózgmagdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość
-
vincaminor wrote:No to idziemy łeb w łeb, mi też dzisiaj rano @ zapukała do drzwi
Torbiele to u mnie najprawdopodobniej jeden z efektów PCOS.
Vincaminor, to może w tym samym czasie będziemy oglądały dwie krechy na teście ???
Ewik zgadzam się książka i przyroda mogą zdziałać cuda dla mnie spacery z psiurem są mega relaksujące. I wyjazdy weekendowe, jedna noc w hotelu i baterie naładowane na kilka tygodni a reszta nas jak sobie radzi w te gorsze dni??? Może stworzymy listę zajęć na nasze dołki????[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Witajcie Kochane
u mnie gorąco i burzowo ale na razie burza w oddali a ja na szczęście w domku
co do dentysty to dobrze wszystko porobić w trakcie starań
byłam w maju po owu ale jeszcze przed zagnieżdżeniem kamień zdjęła jedyny ubytek zrobiła kazałam plomby posprawdzać i niby szczelne, pomijając, że ten jeden mały ubytek to się koszmarem okazał, pisałam zresztą wtedy jaka to była masakra, ale oczywiście tylko ciąża sie rozwinęła i ułamał mi się kawałek zęba tam gdzie jedna z tych szczelnych plomb i zaczęła mnie jeden raz boleć moja krzywa ósemka tam oczywiście plomba też niby szczelna, teraz czekam do wizyty za tydzień i poproszę o zaświadczenie, że mogę korzystać ze znieczulenia i tylko drugi trymestr wybije i lecę do dentystki prywatnie, bo tej na fundusz nie wrócę, a zęby w ciąży potrafią dać popalić