Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
małolata wrote:dopiero jutro się dowiem czy wie ja dostałam do niej przekierowana od mojej poprzedniej ginekolog, która jak był 42 dc i ani widu ani słuchu @ powiedziała, że ona już to chyba nie pomoże i by iść do ginekologo-endokrynologa bo tu też specjalisty od hormonów chyba potrzeba. byłam na pierwszej wizycie, babka mądrze gadała, uspokoiła mnie i kazała te badania krwi zrobić. Zastanawiało mnie tylko czemu nie widziała potrzeby i nie dała skierowania na progesteron i estradiol. Jutro idę do niej z wynikami to zobacze co dalej...
ale moja endokrynolog dala mi skierowania
a później znalazłam fajną ginke
zobaczysz co Ci jutro powie
ja mam skierowanie na estradiol, lh i fsh w 3-5 dc -
Evell wrote:Witam.Ja też rocznik 86 o dziecko staram się już prawie rok i niestety nie moge zajsc w ciąże mimo iż tarczyca dobra i prl w normie to owulacji brak ale tsh mam podwyzszone bo 3.050 mam leki htz na poprawe @ bo mam skąpe i nieregularne może ktoś ma podobny problem ? naprawde nie wiem czemu nie moge zajsc mimo wyników dobrych
ja biorę euthyrox 88 na tarczycę teraz po ciąży mam niskie , ale jak zaszłam mialam 1.08
zaszłam w 2 cyklu, niestety poroniłam w 11 tc -
nick nieaktualnygosia86 wrote:to tsh wysokie
ja biorę euthyrox 88 na tarczycę teraz po ciąży mam niskie , ale jak zaszłam mialam 1.08
zaszłam w 2 cyklu, niestety poroniłam w 11 tc
Ja dziś miałam usg tarczycy i jest dobra niby ale lekarz powiedział ,że troszke lewy płat nie działa dobrze we czwratek mam odebrać wyniki krwi na pc/anty tpo,anty tg,kortyzol acth,ehh boje sie bo moja endo niby podejrzewa hashimoto ale tarczyca ok a jak wyjda wyniki to zobaczymy gubie się w tym wszystkim . -
Cześć dziewczynki.
Uff, nadrobiłam Was...bo ja średnio mogę w pracy wchodzić na strony www
Kati, ja taki śluz mam często po owulce. 3mam moooocno kciuki żeby wyniki wyszły ok.
Evell, ja mam TSH 2,700 i lekarz powiedział mi, że ogólnie w normie...ale dla staraczek za wysokie...i że dobrze by było zejść do 1 - max 1,5. Ja z kolei mam w miarę regularne cykle...i dość mocne.
Gosiu, moje USG tarczycy też wyszło super ...więc faktycznie to różnie bywa.
Dziewczyny...chyba mój cykl jest jakiś dziwny Średnio podobają mi się moje temperatury w drugiej fazie Co sądzicie?
gosia86 lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
nick nieaktualnyLenka@ wrote:Cześć dziewczynki.
Kati, ja taki śluz mam często po owulce. 3mam moooocno kciuki żeby wyniki wyszły ok.
Evell, ja mam TSH 2,700 i lekarz powiedział mi, że ogólnie w normie...ale dla staraczek za wysokie...i że dobrze by było zejść do 1 - max 1,5. Ja z kolei mam w miarę regularne cykle...i dość mocne.
Dziewczyny...chyba mój cykl jest jakiś dziwny Średnio podobają mi się moje temperatury w drugiej fazie Co sądzicie?
ja miałąm robione tsh w grudniu i było 3.050 więc za duże może faktycznie ten wysoki poziom blokuje mi ovulke ? pytam bo poprostu nie znam się na tym a widzę że tu wiekszosc doświadczonych kobitek )w następnym tyg mam wizyte u endo mam nadzieję,że dostane leki na zbicie.Tak bardzo bym chciała już być mamuśią i już trace nadzieje -
nick nieaktualny
-
Lenka@ wrote:
Nie znam się jakoś specjalnie na wykresach ale jak oglądałam naprawdę kilkadziesiąt wykresów to jeszcze nie jest źle u Ciebie. To dopiero 6dpo więc może się jeszcze ustabilizuje i porządnie podskoczy
Ale podkreślam, że to tylko moje przypuszczeniaLenka@ lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualnyLenka@ wrote:Cześć dziewczynki.
Kochana a co Ty chcesz od tych swoich temperatur, są wyższe niż w 1 fazie cyklu to jest dobrze:) mogla bys sie martwic jesli by byly spadki pod linie a tak to naprawde jest ok:)Lenka@ lubi tę wiadomość
-
Evell, wysokie TSH może faktycznie zaburzać cały cykl. Teraz biorę euthyrox 25 na zbicie TSH i bromergon na zbicie lekko prolaktyny.
Aniu, to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i dlatego tak wariuję. Bo jak przeglądam inne wykresy forumowiczek, to kurcze nie mają takich skoków (oczywiście patrzę na te zaciążone ). Chyba się nie znam. Dowiedziałam się, że te skoki są zapewne od prolaktyny.
Rah, no właśnie. Byłam u mojego ex-gina, któy też mi mówił, że moje TSH na poziomie 2,700 jest ok...po czym jak poszłam do drugiego a potem jeszcze do endo to mi powiedzieli, że dla staraczek za wysokie. I że super by było gdybym miała 1 - 1,5...
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Lenka@ wrote:Aniu, to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i dlatego tak wariuję. Bo jak przeglądam inne wykresy forumowiczek, to kurcze nie mają takich skoków (oczywiście patrzę na te zaciążone ).
Lenka u mnie też pierwszy z temp i od razu IUI ale dla Twojego spokoju zobacz te 2 wykresy, każda kobitka jest inna i inaczej "skaczemy"
https://ovufriend.pl/wykres,22775982278f7c6ae7f1ac9e7cac1711.html
https://ovufriend.pl/wykres,16d56217a730e1b0e3ee557bf1053379.htmlLenka@ lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
WITAJCIE Kochane
Witam tez nowe kolezanki
Bylam dziś na usg u mojego gina, dzidzia rośnie, serduszko bije, ma 2 rączki, 2 nóżki i nosek , rusza się i bardzo nie chciało współpracować przy mierzeniu, więc muszę się jutro na usg genetyczne umówić, z tych pomiarów co zrobił wychodzi, że ok, ale przez to ruszanie nie miał pewności i kazał powtórzyćLenka@, Kati86, rah, gosia86, aja lubią tę wiadomość
-
Kati, faktycznie dwa skrajne wykresy Chyba muszę trochę ochłonąć, bo przecież i tak jak się stresuję to mi prolaktynka skacze.
Szpilka, szczęściaro Gratuluję, pewnie mega super przeżycie...tak patrzeć na rozwijające się życie w Twoim brzuszku :*
szpilka lubi tę wiadomość
-
Evell wrote:ja miałąm robione tsh w grudniu i było 3.050 więc za duże może faktycznie ten wysoki poziom blokuje mi ovulke ? pytam bo poprostu nie znam się na tym a widzę że tu wiekszosc doświadczonych kobitek )w następnym tyg mam wizyte u endo mam nadzieję,że dostane leki na zbicie.Tak bardzo bym chciała już być mamuśią i już trace nadzieje
Evell, nie trać nadziei, proszę.
Musisz wierzyć...bo inaczej oszalejesz :* Każda z nas ma lepsze i gorsze dni. Też już ogromnie bym chciała dzidzię...każdy nowy cykl to nowa nadzieja.
Pójdziesz do endo...i unormujesz hormony.
Życzę Ci tego!!
Evell lubi tę wiadomość
-
No i dziś już raczej wyników nie będzie dziś chyba szybko spać aby nie myśleć i jutro będę tylko stronę z wynikami odświeżać ale po ilości mojego śluzu uspokajam sięIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Dzień dobry
Kochane w Was moja nadzieja poradźcie mi coś... dzisiaj mam 24dc temp.37.2 przedostatnia tabletka duphaston i dostałam plamienia brązowego wczoraj samym wieczorkiem dostałam delikatnych bóli brzucha i sama pomyślałam,że ta łajza się zbliża ale tak krótkiego cyklu nie miałam nigdy wychodziło by na to,że jednak owulka mimo wszystko była wczesniej? ja już nie ogarniam