X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małolata wrote:
    dopiero jutro się dowiem czy wie ;) ja dostałam do niej przekierowana od mojej poprzedniej ginekolog, która jak był 42 dc i ani widu ani słuchu @ powiedziała, że ona już to chyba nie pomoże i by iść do ginekologo-endokrynologa bo tu też specjalisty od hormonów chyba potrzeba. byłam na pierwszej wizycie, babka mądrze gadała, uspokoiła mnie i kazała te badania krwi zrobić. Zastanawiało mnie tylko czemu nie widziała potrzeby i nie dała skierowania na progesteron i estradiol. Jutro idę do niej z wynikami to zobacze co dalej...
    też miałam takiego gina który po poronieniu nie kazał robić żadnych badań bo po co
    ale moja endokrynolog dala mi skierowania
    a później znalazłam fajną ginke

zobaczysz co Ci jutro powie
    ja mam skierowanie na estradiol, lh i fsh w 3-5 dc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.Ja też rocznik 86 o dziecko staram się już prawie rok i niestety nie moge zajsc w ciąże :( mimo iż tarczyca dobra i prl w normie to owulacji brak ale tsh mam podwyzszone bo 3.050 mam leki htz na poprawe @ bo mam skąpe i nieregularne może ktoś ma podobny problem ? naprawde nie wiem czemu nie moge zajsc mimo wyników dobrych
    to tsh wysokie
    ja biorę euthyrox 88 na tarczycę teraz po ciąży mam niskie , ale jak zaszłam mialam 1.08
    zaszłam w 2 cyklu, niestety poroniłam w 11 tc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    to tsh wysokie
    ja biorę euthyrox 88 na tarczycę teraz po ciąży mam niskie , ale jak zaszłam mialam 1.08
    zaszłam w 2 cyklu, niestety poroniłam w 11 tc

Ja dziś miałam usg tarczycy i jest dobra niby ale lekarz powiedział ,że troszke lewy płat nie działa dobrze we czwratek mam odebrać wyniki krwi na pc/anty tpo,anty tg,kortyzol acth,ehh boje sie bo moja endo niby podejrzewa hashimoto ale tarczyca ok a jak wyjda wyniki to zobaczymy :( gubie się w tym wszystkim .

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moimi usg tarczyca wygląda ślicznie jak to mawia pan dr który zawsze robi mi usg , jest w szoku że przy niedoczynności mam tak ladna tarczycę
    nie martw się na zapas, może nie będzie źle:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczynki.

Uff, nadrobiłam Was...bo ja średnio mogę w pracy wchodzić na strony www :)
    Kati, ja taki śluz mam często po owulce. 3mam moooocno kciuki żeby wyniki wyszły ok.

Evell, ja mam TSH 2,700 i lekarz powiedział mi, że ogólnie w normie...ale dla staraczek za wysokie...i że dobrze by było zejść do 1 - max 1,5. Ja z kolei mam w miarę regularne cykle...i dość mocne.

Gosiu, moje USG tarczycy też wyszło super :) ...więc faktycznie to różnie bywa.

Dziewczyny...chyba mój cykl jest jakiś dziwny :( Średnio podobają mi się moje temperatury w drugiej fazie :( Co sądzicie?

gosia86 lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Cześć dziewczynki.

Kati, ja taki śluz mam często po owulce. 3mam moooocno kciuki żeby wyniki wyszły ok.

Evell, ja mam TSH 2,700 i lekarz powiedział mi, że ogólnie w normie...ale dla staraczek za wysokie...i że dobrze by było zejść do 1 - max 1,5. Ja z kolei mam w miarę regularne cykle...i dość mocne.

Dziewczyny...chyba mój cykl jest jakiś dziwny :( Średnio podobają mi się moje temperatury w drugiej fazie :( Co sądzicie?

ja miałąm robione tsh w grudniu i było 3.050 więc za duże :-/ może faktycznie ten wysoki poziom blokuje mi ovulke ? pytam bo poprostu nie znam się na tym a widzę że tu wiekszosc doświadczonych kobitek :))w następnym tyg mam wizyte u endo mam nadzieję,że dostane leki na zbicie.Tak bardzo bym chciała już być mamuśią i już trace nadzieje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a ty na co chorujesz ?Pozdrawiam

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:

Nie znam się jakoś specjalnie na wykresach ale jak oglądałam naprawdę kilkadziesiąt wykresów to jeszcze nie jest źle u Ciebie. To dopiero 6dpo więc może się jeszcze ustabilizuje i porządnie podskoczy ;)
    Ale podkreślam, że to tylko moje przypuszczenia

Lenka@ lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Cześć dziewczynki.

Kochana a co Ty chcesz od tych swoich temperatur, są wyższe niż w 1 fazie cyklu to jest dobrze:) mogla bys sie martwic jesli by byly spadki pod linie a tak to naprawde jest ok:)

Lenka@ lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka,ja tez mam teraz tsh 2,697 i lekarz powiedział, ze ok....:/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Evell, wysokie TSH może faktycznie zaburzać cały cykl. Teraz biorę euthyrox 25 na zbicie TSH i bromergon na zbicie lekko prolaktyny.

Aniu, to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury :) i dlatego tak wariuję. Bo jak przeglądam inne wykresy forumowiczek, to kurcze nie mają takich skoków (oczywiście patrzę na te zaciążone ;)). Chyba się nie znam. Dowiedziałam się, że te skoki są zapewne od prolaktyny.

Rah, no właśnie. Byłam u mojego ex-gina, któy też mi mówił, że moje TSH na poziomie 2,700 jest ok...po czym jak poszłam do drugiego a potem jeszcze do endo to mi powiedzieli, że dla staraczek za wysokie. I że super by było gdybym miała 1 - 1,5...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Aniu, to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury :) i dlatego tak wariuję. Bo jak przeglądam inne wykresy forumowiczek, to kurcze nie mają takich skoków (oczywiście patrzę na te zaciążone ;)).

Lenka u mnie też pierwszy z temp i od razu IUI ;) ale dla Twojego spokoju zobacz te 2 wykresy, każda kobitka jest inna i inaczej "skaczemy" ;)

https://ovufriend.pl/wykres,22775982278f7c6ae7f1ac9e7cac1711.html

https://ovufriend.pl/wykres,16d56217a730e1b0e3ee557bf1053379.html

Lenka@ lubi tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE Kochane
    Witam tez nowe kolezanki
    Bylam dziś na usg u mojego gina, dzidzia rośnie, serduszko bije, ma 2 rączki, 2 nóżki i nosek , rusza się i bardzo nie chciało współpracować przy mierzeniu, więc muszę się jutro na usg genetyczne umówić, z tych pomiarów co zrobił wychodzi, że ok, ale przez to ruszanie nie miał pewności i kazał powtórzyć

Lenka@, Kati86, rah, gosia86, aja lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kati, faktycznie dwa skrajne wykresy :) Chyba muszę trochę ochłonąć, bo przecież i tak jak się stresuję to mi prolaktynka skacze.

Szpilka, szczęściaro :) Gratuluję, pewnie mega super przeżycie...tak patrzeć na rozwijające się życie w Twoim brzuszku :* :)

szpilka lubi tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    ja miałąm robione tsh w grudniu i było 3.050 więc za duże :-/ może faktycznie ten wysoki poziom blokuje mi ovulke ? pytam bo poprostu nie znam się na tym a widzę że tu wiekszosc doświadczonych kobitek :))w następnym tyg mam wizyte u endo mam nadzieję,że dostane leki na zbicie.Tak bardzo bym chciała już być mamuśią i już trace nadzieje :(

Evell, nie trać nadziei, proszę.
    Musisz wierzyć...bo inaczej oszalejesz :* Każda z nas ma lepsze i gorsze dni. Też już ogromnie bym chciała dzidzię...każdy nowy cykl to nowa nadzieja.
    Pójdziesz do endo...i unormujesz hormony.

Życzę Ci tego!!

Evell lubi tę wiadomość

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś już raczej wyników nie będzie :/ dziś chyba szybko spać aby nie myśleć i jutro będę tylko stronę z wynikami odświeżać ;) ale po ilości mojego śluzu uspokajam się ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poćwiczyłam i padam na twarz
    Szpilka tak się cieszę. Jutro usg genetyczne jak ten czas szybko leci

szpilka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kochane w Was moja nadzieja poradźcie mi coś... dzisiaj mam 24dc temp.37.2 przedostatnia tabletka duphaston i dostałam plamienia brązowego wczoraj samym wieczorkiem dostałam delikatnych bóli brzucha i sama pomyślałam,że ta łajza się zbliża ale tak krótkiego cyklu nie miałam nigdy wychodziło by na to,że jednak owulka mimo wszystko była wczesniej? ja już nie ogarniam

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik może beta by coś wykazała?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie się bije z myślami co robić wzięłam na razie tą 9 tab.duphaston i zobaczymy co wyjdzie jak nie to jutro polecę

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ