X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :*
    u mnie pogoda piękna i mam nadzieję, że u Was także bo w końcu niedziela ;)

ale u mnie to już tylko pogoda piękna :/ wczoraj po długim celibacie <3 ale teraz nie wiem czy to był dobry pomysł bo zaczęłam plamić :( dziś rano niby jakby ustało ale zawsze tak było przed @ na wieczór się pojawiała w nocy cisza i następnego dnia się rozkręcała :/ termometr się zbił wczoraj więc nawet nie wiem jaka temp czy spadła czy stoi :( to raczej jeszcze nie mój cykl ;(
    Najbardziej to się chyba mężuś wystraszył, że to przez niego bo mogliśmy już odpuścić póki nie dowiemy się czy się udało czy nie.
    Obiecywałam sobie, że się nie załamie i powalczymy w kolejny cyklu a teraz siedzę, piszę i ryczę ;(

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik widzę, że brałaś dupka. Powiedz mi w jakim celu ginka Ci go przepisała? Miałaś niski progesteron?

Ewik lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki! Nie było mnie chwilę a tu kilka stron w plecy jestem i tyle się dzieje! Do mnie nieszczęsna ciotka przyjechała i wczorajszy dzien przesiedziałam w kiblu :/

Kati,nie martw sie na zapas. Po pierwsze to dopiero cień kreski wiec, nie zapeszając!!!, moze gdybys zrobiła test za kilka dni to by jej wcale nie było...ja po tył urazach nakręcania się wolę teraz nie wiedzieć za wcześnie i nie robić sobie nadziei. 2 razy miałam druga kreskę i nic. Musiał sie nie zaimplantowac dobrze, ale w ogole...ale jezeli Twoja fasolka sie dobrze przykleila, to żaden seksik jej nie oderwie. Nie martw sie na zapas. :) Plamienie w okolicy terminu przewidywanego miesiączki jest normalne. Niektóre kobiety maja tak nawet cała ciąże.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki :)

Nasturcja tak miałam za niski progesteron teraz tez go biorę za radą szpileczki żeby nie było plamienia i kropek miał dobrze :)

Nasturcja lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a można wiedzieć jaki miałaś wynik progesteronu? Robiłaś w 7 dpo?

Ewik lubi tę wiadomość

• aja Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę mnie tu nie było, a tu się ciąże sypią! :) gratulacje dziewczyny :)
    Ewik, dajesz mi nadzieje, że ze słabszymi parametrami nasienia można zaciążyć :) wyślij dużo wirusków :)
    ja mam płodniak, test owulacyjny wychodził prze dwa dni pod rząd pozytywny, więc jestem w szoku, bo zawsze negatywny był. a tym razem pierwsza kreska ciemniejsza od drugiej :)oby się udało....

Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja więc do dzieła kochane :) a ja zaciskam kciuki kochana. Ja odpuściłam od samego początku ten cykl wręcz miałam wstręt do kochania i mówiłam tylko co tam i tak się nie uda wiec oszczędzę sobie rozczarowań.

Nasturcja ja już nie pamiętam kiedy robiłam coś 2 razy mi kazała badać jeden chyba przed a drugi po ale w zasadzie jak mnie zawsze badała na wizycie i po wykresach mowila od razu ze niski progesteron bo endometrium slabe itp. a pozniej po wynikach wyszlo kiepskawo jak znajde to Ci napisze co i jak.

Dziewczynki dorwałam test w innej aptece zrobiłam teraz i dwie grube krechy. Dalej dochodze do siebie.

Nasturcja, gosia86, Kati86, szpilka, magdalenka_ka, Lenka@, ewwiel, rah, aja, ulaa8 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka jeszcze raz gratulacje :-)
    U mnie bez zmian, czekam na @ a jej nie ma, żadnych objawów by miala sie zblizac, juz sie wkurzam :-( udalo mi sie umowic na 1.08 do gin na wizyte, ciekawe co tym razem powie i co nowego wymysli -:-/
    Milego wieczorku dziewczyny :-)
    Trzymam kciuki za dziewczyny z bladymi kreskami :-)

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie leje i leje ale dobrze, bedzie czym oddychac. ja mam ostatnio wielka ochote na s e k s ... weekend był leniwy ale aktywny choć chciałabym wiecej cwiczeń i roweru. muszę zrobić choć troche porzadku z opona na brzuchu za dwa tyg urlop cały czas pracuje ale jak to u kobiety co zjade ze dwa kilo to zaraz jakies lody obiady i znowu wraca ech.... Ewiku jestem brdzo za twoją szczęśliwą kropką, ja już nie mogę się doczekać stymulacji może coś urośnie i będę grubaaaa

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik pytałam o ten poziom progesteronu, bo ja miałam 13. Niby jest ok, ale tu dziewczyny mówiły, że za niski. Nie byłam z tym u gina. Robiłam to na własną rękę.

Jeszcze raz gratuluję drugiej, ciemnej kreseczki :)

Ewik lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik to jeszcze raz gratulacje :**

u mnie rewelacyjny weekend:) już dawno takiego nie było :)

Ewik, rah lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja znalazłam wyniki miałam niespełna 12 z haczykiem. Być może w tym cyklu pomógł duphaston bo jak pokazywałam na ostatniej wizycie wykres powiedziała,że bardzo ładnie się normuje i widać że ten progesteron jednak był za niski. dodatkowo piłam w 2 fazie cyklu pokrzywę właśnie na progesteron i endometrium

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja ja w ciąży mialam 10,23 bardzo niski
    teraz w 19 dc 0,495 w 24 dc 0,517
    dlatego też będę brała dupka od kolejnego cyklu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elciu temp.masz nadal wysoka więc może zołza nie przyjdzie?

elcia86, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dziewczyny myślicie, że wynik 13 jak na 7 dpo jest za niski?

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Elciu temp.masz nadal wysoka więc może zołza nie przyjdzie?
    Sadze ze przyjdzie tylko z opoznieniem. Stres i upały pewno wpłynęły. ostatnio mam roznych dlugosci cykle jako nie chca sie unormowac. Wczesniej byly regularne. Wrr alez my koviety jestesmy skomplikowane :-)
    Jutro ide na badania, bo we wtorek mam wizyte u endo.

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik jeszcze raz gratuluję :*

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Dziewczynki wieczorową porą!

Weekend, weekend i po weekendzie. Padam. Upał strasznie mnie osłabił.
    W ogóle dziwnie się od wczoraj czuję.
    Tempka gwałtowanie wzrosła do 37,22...od początku cyklu takiej nie miałam...
    Nie nakręcam się, bo pewnie i tak może jeszcze gwałtownie spaść.

Kati, 3mam za Ciebie mocno kciuki :* !!
    Gosiu, tule mocno.
    Ewik, jeszcze raz gratuluję dwóch grubych kresek!
    Elcia, Aja, kochane...życzę zieloności. :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniu, kochana, kciukam równie mocno za Ciebie :* !

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam tuż przed pracą!

Ehhh, chciałam tylko napisać, że niestety tempka spadła :( o dwie kreski. Niby dalej tuż powyżej 37...ale chyba faktycznie z tego cyklu nici :(
    @ ma przyjść najwcześniej 23 :(

DO tego ta pogoda...
    To nie mój dzień!

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ