X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super beta, nie martw się, ona sie tak mega szybko podwaja, ze wcale nie musi oznaczać blizniąt, jesli nie bedzie jeszcze nic widac u gina to sie nie przestrasz, bo to wczesnie i moze jeszcze nie byc pecherzyka widocznego i jakbys na jakiegos debila trafiła, ktory zacznie krzyczec ze on nic nie widzi i to nie jest ciąża to Twoja beta mówi Ci wyraźnie w co masz wierzyc
    mam nadzieje, że trafisz na normalnego, ale wolałam Cię uprzedzić, bo nie jednej dziewczynie stresu narobili a to w ciąży najgorsze

Ewik, rah lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia gratulacje :* slicza beta

ja mam zjebany dzien :(
    nawet chwile nie usiadlam na dupie w domu caly czas zalatana, a w pracy nie,lepiej,bo,mnie,wkurzył taki tępy gość
    na dodatek czuję zbliżający się okres
    przynajmniej takie pocieszenie
    niech szybko,przychodzi kończy się a później już nie wraca

rah lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje serdecznie :)

Szpileczko dziękuje za ogromne wsprcie i cenne rady.

Czarnobylki sa super

gosia86, aja lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czarnobylki, nie radzę sobie z tym wszystkim... :(
    Jak mam zrobić żebym była twarda :( ???

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kati, mimo wszystko, cały czas liczę, że Tobie się uda...a bladziutka kreska będzie mega gruba :*:*:*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to chyba byś musiała przespać czas od owu do,przewidywanej @ i obudzić się w dniu w,którym,wszystko będzie jasne
    niestety cierpliwość i tylko cierpliwość nam pozostała

szpilka, Lenka@ lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane każda ma prawo do dołków, płaczów i nieradzenia sobie, bo czasem lepiej trzy dni przepłakać i wtedy znaleźć siłę niż cały czas sobie mówić, że muszę być silna i tylko czuć się jeszcze gorzej, bo nie dość, że wszystko sie wali to nie umiem być silna. Siła się pojawi i będziemy twarde w najmniej spodziewanym momencie a w końcu i tak dojdziemy do celu i wszystko się wreszcie ułoży, bo nie ma tak, że jest tylko źle, po żle zawsze przychodzi dobrze chociaż na chwilę. będzie dobrze i każda z nas w końcu doczeka sie dziedziusia, zobaczycie

gosia86, Kati86, Lenka@, Ewik, rah, aja lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati masz jeszcze dwa dni

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Płaczę, buczę dosłownie jak małe dziecko. Po co ja tyle nadziei wkładałam w ten cykl? Wmawiałam sobie, że dziwnie się czuję... :(

Dziś jestem słaba, jak dziecko. Nie ma już nadziei po tak gwałtownym spadku. Brzuch pobolewa jak na @. Kwestia czasu... Nawet nie ma co testu robić...

A w tym miesiącu kochaliśmy się w idealne dni...bez spinki. Było tyle razy na pieska, potem poduszka pod brzunio. I leki biorę. I po co ? :(

A druga taka wyrzuci bobasa na śmietnik...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lenka przytulam Cię
    wypłacz się wyrzuć,z,sbiebie wszystko
    i jutro będzie lepiej :*

Lenka@ lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Płaczę, buczę dosłownie jak małe dziecko. Po co ja tyle nadziei wkładałam w ten cykl? Wmawiałam sobie, że dziwnie się czuję... :(

Dziś jestem słaba, jak dziecko. Nie ma już nadziei po tak gwałtownym spadku. Brzuch pobolewa jak na @. Kwestia czasu... Nawet nie ma co testu robić...

A w tym miesiącu kochaliśmy się w idealne dni...bez spinki. Było tyle razy na pieska, potem poduszka pod brzunio. I leki biorę. I po co ? :(

A druga taka wyrzuci bobasa na śmietnik...

Lenka, doskonale Cię rozumiem... Czułam się idealnie tak samo w poprzednim cyklu. wszytskie objawy miałam... lekarz nawet na bete skierował i nic... eyczałam jak głupia. Ale chwile słabości miną i z kolejnym cyklem powróci chęć walki i nowe nadzieje. Trzymam za Ciebie kciuki :-) I za resztę oczywiście tez :-)

Ewik, gratuluję z całego serca i pozarażaj nas swoim szczęściem :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 18:00

Lenka@ lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane każda z nas ma takie chwile,że ma dość ale musimy to przetrwać bo jak nie my kobiety to kto? Wiem,że moje słowa dla niektórych będą zwyczajnie głupie bo zakończyłam wykres zieloną kropką ale dokładnie przechodziłam to samo przez ostatnich kilkanaście cykli ten był 9 z lekarzami lekami badaniami ale na dziecko byłam gotowa dużo dużo wcześniej niż mąż i mimo tego,że się niby nie staraliśmy to za każdym okresem który dostawałam panicznego ataku płaczu.

Zobaczycie nadejdzie taki czas,że każdej się uda. Jedni zachodzą wcześniej inni później niestety takie jest już życie i nic innego nie możemy zrobić. trzeba się wspierać i iść do przodu.

Lenka przytulam mocno mocno :)

Lenka@, gosia86 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj spadek temperatury. ZNów jestem załamana, pewnie @ tuż-tuż. Jeszcze wczoraj się dowiedziałam, że moja kuzynka zaszła w ciąże z drugim dzieckiem.

A ja wciąż chyba nic :(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 18:19

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wiem dziewczyny, że będę musiała się podnieść...jak co miesiąc...
    I znów uzbroić się w nadzieję..ale do dupy to wszystko. Czuję się taka wybrakowana...

Ehhh, gdyby nie mój mąż, już chyba daaawno temu bym się załamała :(
    Na prawdę, mam cudownego męża :* Choć tyle mi się w życiu udało.

Ewik, cudna beta :* Gratuluję :*
    Under, przytulam mooocno :*

• Ewik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka kochanie uda Ci się wszystko zobaczysz :) w najmniej oczekiwanym momencie kiedy nie będziesz się spodziewać będzie zielona kropeczka tak jak u mnie, zrobiłam test od niechcenia bo "musiałam" tak jak kazała mi moja ginekolog a później byłam tak zryta,że nie wiedziałam co począć bo się tego nie spodziewałam wręcz mówiłam do męża,że odpuszczam na kilka cykli żeby wyprostować swoje sprawy

szpilka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki głowa do góry :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... Ewik 9 cykli jak to ładnie brzmi ;) my już 60 więcej i raczej będzie i 70cs :/

Gratuluję Ci z całego serca i na prawdę szczerze ale też po cichu zazdroszczę szybkiego sukcesu ;)

Może u nas też byłoby inaczej gdyby na początku mnie lekarze nie zbywali "spokojnie, potrzeba czasu" albo po prostu po chamsku "trzeba schudnąć" :/

Mam nadzieję, że wszystkim nam się uda i to jak najszybciej ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję Ewik :* Na prawdę się dziś fatalnie czuję...ale dobrze, że już po łzach (grrr, nie lubię siebie płaczącej ;/ ).

Mam cichą nadzieję, że Kati się jednak uda...jej cykl nie jest mimo wszystko stracony :* Także Kochana, kciukam :*

Dziewczynki, a wiecie może o ile może wzrosnąć temperatura w ciągu dnia? Rano miałam 36,70 a ok. 17.30 wynosiła 37,10...

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka właśnie przeglądałam wykresy ciążowe na OF i jest kilka ze spadkiem temp ;) nie wiem ale coś dziwnego mnie trzyma przy dobrych myślach o Tobie również <3 ja nigdy nie miałam żadnych objawów @ dopiero jak już była.

Ja się jeszcze pocieszam faktem, że przecież znowu zmieniłam termometr więc może w tym problem ;)

I mam chęć na <3 ale boję się powtórki po sobocie i tego że to nie będzie tylko straszak i że już zostanie :/

Oj laski jakie my baby jesteśmy szurnięte ;)

A na rozweselenie napisze Wam co mój małżonek wymyślił od nośnie naszego porannego mierzenia:
    "ale po co Wy w ogóle mierzycie?... już wiem bo Wy zboczone jesteście i lubicie sobie z rana coś wsadzić"
    Myślałam, że się posikam ze śmiechu ;) mam nadzieję, że Was również to rozbawi i nie pogniewacie się na tego mojego Oszołomka ;)

Lenka@, rah lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja kiedyś mierzyłam o 6 rano a później ok 9 a wstałam tylko na siku i było o 0,3 więcej więc najlepiej nie mierzyć o innych godzinach bo można się pogubić :/

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ