Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Coś mi się formatowanie spierdzieliło:) Odpowiedź jest oczywiście taka :
Wodnik! Ha! To pewnie stąd ta chwilowa niezgodność
Ja z drugiej połowy stycznia, ale jeszcze koziorożec
Moja będzie Lenka...BĘDZIE, mówię wam !!! Podoba mi się jeszcze Oliwka...ale i Livia brzmi dźwięcznie
Na chłopca się nie mogę zdecydować...ehhhInni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
W takim razie miło Cię poznać Asincjo
Gosiu, zaintrygowałaś mnie tą tajemnicą
Aniu, czy wszystkie Edzie jakie znałaś były też "zdrowo kopnięte" jak ja ?
Oj dziewczyny, z Wami to z płaczu w śmiech :*Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Do czegoš sie chociaz przydamy nie? ;p
A ja znam same wariatki Edzie! Wszystkie odbiegają od tzw. "normalności" i "standardów" ;pgosia86, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
My chcieliśmy Witrorię i Sebastiana ale jest teraz problem bo kuzyn ma syna Sebastiana mało się z nim widuję więc może się jednak zdecydujemy. Z Witorią też problem bo mąż zanim się poznaliśmy kupił samochód OPEL VECTRA i mówił Wikunia więc teraz będą się śmiać w rodzinie, że zakochany w samochodzie i dziecku dał tak na imię
dla dziewczynki to się jeszcze może zmienić ale z chłopcem to już byłby problem wymyślić inne
No i dochodzi fakt, że mąż nie wymawia R i wiele imion przez to odpadarah, Lenka@ lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Nią ja też mam Edzie w pracy wesola z niej babeczka
Lenko mamy wybrane imie dla dziewczynki na 200% z
tak miala mieć na imię nasza córeczka gdyby to dziecko które straciłam bylo dziewczynką
podoba mi się dominkia ale sadiadka tak nazwala swoją córkę a ja tej sąsiadki nie znoszę i nie chce żeby moje dziecko mialo takie samo imię jak jej
będę robić badania genetyczne określające plec dziecka tego które poroniłam
to jeśli będzie chłopiec to chyba Adam bo tez mi się podoba a dziewczynka może Kinga -
To ja się wypowiem odwrotnie bo znam tylko dwie Edzie ;P jednej nienawidzę dwulicowa sucz a druga to moja kuzynka,córka chrzestnej i nasza świadkowa w jednym ale ona to raczej spokojna jest
Lenka@ lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
u nas dziewczynka bedzie Amelka, Anielka lub Michalinka. A chlopiec- Antek, Fryderyk albo Henio. Smialismy sie, ze chlopiec bedzie Nikon, bo ja jestek fanatyczna fotografka, a dziewczynka Meriva ze wzgledu na model naszego pierwzzego samochodu ;P
rah lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
rah wrote:Gosiu, da się określić płeć poronionego dziecka? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam to co napisałaś.
trzeba wypożyczyć z laboratorium gdzie bylo robioen badanie histopatologiczne kostki parafinowe i znaleźć laboratorium,które podejmie się badań genetycznych określających płeć z tego materiału -
Dziewczyny przepraszam za dosłowność pytania
ale jewmacie taki śluz który jest jakby lepki ale aż suchy to jak,go zaznaczacie?
nie wiem jak to wytłumaczyć
jest ten śluz ale na,bieliźnie zostaje slas jakby po poudrze czy cos takiego
a na papierze czasem tylko kuleczka lub nitka ni żółta ni biała -
gosia86 wrote:Dziewczyny przepraszam za dosłowność pytania
ale jewmacie taki śluz który jest jakby lepki ale aż suchy to jak,go zaznaczacie?
nie wiem jak to wytłumaczyć
jest ten śluz ale na,bieliźnie zostaje slas jakby po poudrze czy cos takiego
a na papierze czasem tylko kuleczka lub nitka ni żółta ni biała
takiego jeszcze nie miałam, z resztą na sprawdzam śluz przy badaniu szyjkiIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Gosiu, pierwsze słyszę o takich sposobach. Bardzo ciekawy temat, ale sama bym się już tego nie podjęła....po co myślec co by było gdyby...ważne co będzie.
Odnośnie sluzu ciezko mi zrozumieć o jaki Ci chodzi. Ja tylko przed okresem zaznaczam brak. Zazwyczaj nawet jesli jest go mało, ale sie lepi to zaznaczam jako lepki. Wykres ma służyć mi, wiec czesto w notatkach opisuje swoje spostrzeżenia odnośnie sluzu, samopoczucia, szyjki macicy czy nawet myśli. -
To i ja się dołączę, tez jestem fanką imienia Adam. Zawsze podobało mi się imię Maciej, no i mam męża Macieja. Synka chciałam Filipa, ale kuzynka mi to imię sprzatneła, więc na razie stanęło na Adamie, choć przyszły szwagier też Adam.... Co do dziewczynki to moja córa ma na imię Nadia (jak ją urodziłam i powiedziałam, ze chcę Nadię, to cała rodzina mi odradzała - mama, ciotki itp., ale ja sie uparłam, pamietam jak po porodzie podczas wahań nastrojów ryczałam jak głupia, bo chciałam Nadie a wszyscy mi to z głowy wybijali), a jeśli kiedyś miałabym mieć druga córkę, to nie wiem na jakie imię się zdecydujemy. Myślałam nad Anastazją, Kają lub Marysią.
-
ale się rozpisałyście!
Ewik, wyzarażaj nas tu szybko wszystkie dbaj o siebie i spokojnych 9ciu miesięcy kochana
Kati, my się długo juz staramy, bo trzy lata. jak się do końca tego roku nam nie uda, to będziemy podochodzić do inseminacji.
Gosia, ja jak mam taki śluz, to zaznaczam lepki, a jak już nie ma kuleczek czy nitek to wybieram opcje suchy.
My tez mamy imiona. dziewczynka będzie Karolinka, a chłopiec Dawid, choć podoba mi się imię Fryderyk. jak kiedyś powiedziałam o tym mężowi, że może Fryderyk, Frycuś, to powiedział, że nie ma mowy. Więc już dla żartu argumentowałam tym, że będzie miał imię po sławnym Freddim Mercurym, którego bardzo lubi, to popatrzył na mnie i nie skomentowałgosia86, rah lubią tę wiadomość