X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczku - mój mąż też brał antybiotyki, ale wyczytałam, że akurat te nie mają wpływu na płodność. Sprawdź, bo może nie musicie rezygnować ze starań. Wszystko zależy od substancji. Te 3-4 miechy to tak orientacyjnie, a wiadomo, że każdy organizm ma swój czas.

Karmelku - tylko wytrzymaj w cierpliwości :)

lownko - pewnie, idź! Zawsze to lepiej niż czekać na @ bezczynnie.

Aniu - jak praca dzisiaj?

Ja 2 dzień @. Tym razem jest inna niż zawsze, zazwyczaj mam taką...bardziej gęstą, ze skrzepami. A teraz ciągle płynna krew leci... No ale najważniejsze jest to, że już mnie mniej boli i dziś zdecydowanie lepiej się czuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki!!!
    ja mam dzis lajcik bo mąż wczoraj posprzatał prawie cale mieszkanie, została tylko łazienka;)

Karmelku robilam dzis test ,ale miałam tylko pod reka pepino, jest krecha blada, no ale to felerne pepino;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 12:27

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, zrobiłam listę wszystkich Czarnobylek pojawiających się na naszym wątku. Postanowiłam policzyć ile tu się nas przewija jak do tej pory. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko? :)

Szpilka,
    karmelek,
    asioczek,
    lowka.
    Ania,
    Kora,
    Misia,
    Ania1986,
    Ewelinka,
    Manieczka86,
    Robotka,
    Aniulkab,
    Rudasek,
    ash,
    Beata86,
    Mysz86,
    Silkroad,
    Madziaro,
    Ewik,
    Ag...,
    Agrafka, <3
    gosiunia,
    Weronika86,
    Majka86,
    vincaminor,
    paulina28makuszek,
    Nayla,
    no i moja skromna osoba :)

Jest nas 28 :) Jak na razie oczywiście :) Myślę, że to ładny wynik jak na 11 dni istnienia wątku.

Tylko z zielonymi kropkami jeszcze u nas słabo. Jedynie Agrafka jest już szczęściarą :)

Tak więc działamy dalej :) Proszę o ujawnianie się i udział w rozmowach :)
    ZAPRASZAM :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 12:36

Kor_a, Manieczka86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wstaw Agrafce serducho:)

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ida wstaw Agrafce serducho:)
    Racja, już się poprawiłam :)

Ale nie chciałabym stwarzać kolejnej listy testerek, bo wiem, że nie każda tego chce. Rozumiem, że każda z nas ma swój plan działania i według niego chce iść, a takie listy i terminy też niestety trochę stresują. A tego nie chcę.

Będziemy się wspierać, rozmawiać, dzielić doświadczeniami, ale bez spiny, bez wyścigów. Stawiamy na luz, bo chyba on daje najwięcej :)

Wstawię listę na pierwszą stronę, ale jest ona zupełnie niezobowiązująca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 12:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna tam zaznaczac tylko serducha z data kiedy sie udało, bez terminow testow;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 12:50

Ida lubi tę wiadomość

• Iownka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę o niewpisywanie mnie na listę testerek, gdyż zazwyczaj nie testuję.
    Martwię się o ten brak @ strasznie. To u mnie naprawdę rzadkość takie spóźnienie. Tym bardziej, ze w ogóle nie czuję, żeby okres miał nastąpić.
    Ciąża to nie jest, bo test absolutnie negatywny...
    Jak nie dostanę, to zawitam do Invimedu w przyszłym tygodniu, bo może ta metformina mi namieszała :(

Przebiegłam na orbitreku 5 km i czuję się świetnie po takim wysiłku. Od poniedziałku już chodzę codziennie.
    Może jak zrzucę sadło, to się coś ruszy w moim życiu :/

Kupiłam sobie też błyszczyk i lakier do paznokci, chcę odkryć w sobie kobiecość, bo może to też coś ruszy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 13:02

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lownko, to nie lista testerek, a lista Czarnobylek, nas ogólnie na tym wątku. Chciałam zwyczajnie nas policzyć i zobaczyć ile nas tu jest do tej pory. Spokojnie, ja też nie jestem raczej za testowaniem na terminy ;)

Co do braku @ to ja miałam tak tym razem, że nie czułam jakby miała nadejść. Tylko piersi mnie bolały. No ale mi się spóźniała tylko 1 dzień, więc to znowu nie tak dużo. A Tobie ile?

A zmiana sposoby życia czy diety to zawsze dobre rozwiązanie :) Ja jak zaczynałam biegać 2 lata temu to czułam się jakbym mogła góry przenosić :D Szkoda, że przestałam, bo teraz brakuje mi ruchu... Może znów zaczniemy z mężem jogging, w sumie ciepło jest :)

Ooo, lakiety! Ja mam caaaałą kolekcję ;) Mąż mi ostatnio policzył i mam aż 64 sztuki :P

• Iownka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres powinnam była dostać dzisiaj rano. No ja te nie czuję, że nadejdzie i tylko piersi mnie bolą.
    Nie jestem zła, tylko i tak nie będę testować, dlatego nie chcę być na takiej liście :)
    Właśnie chcę coś zmienić, to też odwraca moją uwagę.
    To jest mój pierwszy lakier od chyba dwóch lat, bo niestety obgryzam paznokcie...

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może się jeszcze pojawi? Poczekaj jeszcze.
    Kochana, jeszcze raz podkreślam, ze to nie lista testowania, więc nie ma obaw :) Czy mimo to mam Cię z niej usunąć?
    Dokładnie, zmiany są często dobre. Czy to sposób odżywiania się, nowe hobby, zmiana stylu - myślę, że działa na nas dobrze :)
    Podobno pomalowane paznokcie to najlepsze antidotum na obgryzanie ;)

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądziłam, że jest już nas 28 :-) W kupie siła :-)

Ida lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zapewne się pojawi, jest to nawet bardziej prawdopodobne niż ciąża pomimo negatywnego testu :D
    Mogę być na tej liście, żaden problem ;)

Ida lubi tę wiadomość

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałabym Cię nakręcać w żaden sposób, ale czasami zdarza się, że test wychodzi pozytywnie dopiero po jakimś dłuższym czasie.
    W każdym razie musisz czekać.

• Iownka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nakręcisz mnie :)

Ida lubi tę wiadomość

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,ja też urodziłam się w 1986-roczniku czarnobylskim:) i staramy się o pierwszego Dzidziusia...Już 8 cykl starań...

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dużo nas jest tutaj i fajnie, że każdy swoje 3 grosze dorzuci :) mąż jak patrzy, że ja co chwilę na ovu siedzę, to lamentuje ;)

Lillith, Ida lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia moj tez lamentował, ale juz sie przyzwyczaił;P

• aniulkab86 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam właśnie troszkę wasze wypowiedzi i chyba macie rację: czas się troszkę PORUSZAĆ!!!! Może zapiszę się na Zumbę, podobno przyjemnie się ćwiczy w rytmach muzyki. Ja właśnie robię bigosik i tak biegam od garnka do laptopa :D

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pokaż nam ten teścik :)
    o i ja też jestem lakieomaniaczka :) też mam ich pełno choć ostatnio zaczęłam trochę wyrzucać ;) a obgryzać paznokci sobie nie wyobrażam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba sie przyjzec, na zywo lepiej widac:
    74915d07c3c60662m.jpg
    87483c187b0c2664m.jpg

Pepino dupino! a wiec nie ma co wierzyc no ale wyszła juz w 3 minucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 18:34

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ