X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Nie wiem czy iść na betę. Do najbliższej przychodni mam 30 km, a tam ona kosztuje 50 zł. A czytałam, że skoro dwa niezależne testy wyszły pozytywnie, to nie ma takiej potrzeby. Poza tym chyba bym się mocno stresowała wynikiem. Właśnie rozmawiałam z koleżanką która rodzi w październiku i ona mówi to samo - jeśli apteczne testy wychodzą pozytywne, to nie ma innej opcji jak ciąża :) Oczywiście nie jestem przeciwna becie, ale ja chyba sobie daruję.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Nie wiem czy iść na betę. Do najbliższej przychodni mam 30 km, a tam ona kosztuje 50 zł. A czytałam, że skoro dwa niezależne testy wyszły pozytywnie, to nie ma takiej potrzeby. Poza tym chyba bym się mocno stresowała wynikiem. Właśnie rozmawiałam z koleżanką która rodzi w październiku i ona mówi to samo - jeśli apteczne testy wychodzą pozytywne, to nie ma innej opcji jak ciąża :) Oczywiście nie jestem przeciwna becie, ale ja chyba sobie daruję.
    nie dziwie Ci się beta tak naprawde jest potrzebna gdy nie wierzymy testom, gdy chcemy sprawdzic przyrost, gdy mamy debilnie pozny termin u lekarza i chcemy w razie czego miec jakies potwierdzenie gdyby cos się działo lub gdy mamy wziac przestac brac jakies leki
    a jeszcze jak jest taki koszt to nie ma po co

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    nie dziwie Ci się beta tak naprawde jest potrzebna gdy nie wierzymy testom, gdy chcemy sprawdzic przyrost, gdy mamy debilnie pozny termin u lekarza i chcemy w razie czego miec jakies potwierdzenie gdyby cos się działo lub gdy mamy wziac przestac brac jakies leki
    a jeszcze jak jest taki koszt to nie ma po co
    Tak myślę. W ogóle zauważyłam, że sporo dziewczyn tu z Ovu na betę chodzi, a takim 'z ulicy' wystarczą testy, a później wizyta u lekarza. Kiedyś to w ogóle nie było testów... ;) W każdym razie mimo iż jestem nadal w szoku mam przeświadczenie, że będzie dobrze :) I że to nie sen ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 22:55

szpilka, Miśkaa lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed ovu nawet nie wiedzialam ze sobie mozna ot tak zrobic takie badanie, tzn wiedzialam ze ciaze potwierdza test z krwi, ale myslalam ze to lekarz moze zlecic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki gratuluje nowym mamusiom zarażajcie każdą po kolei ja sama w środę biorę ostatnią dawkę dupka i nie wiem co robić czy test 25 czy betę z krwi wiarygdniejsza beta może dla odmiany ja właśnie zrobię

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka wlasnie w takich przypdkch jak my beta jest lepsza bo Ci da mirodjny wynik czy odstwiic dupk czy nie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A najśmieszniejsze jest to, że nie mam żadnych objawów ciążowych! Wszystkie te, co zawsze przed okresem - ból piersi, ale lżejszy, czuję macicę, ale takie ciągnięcie troszkę, w sumie tak jak na @, miałam mdłości, ale po najedzeniu się zawsze mam. Poza tym NIC. A to nie pozwala mi na spokój w głowie. Też tak miałyście?

Ida oczywiście wielkie gratulacje!
    Ja oprócz wielkiego bólu piersi i bólu podbrzusza jak w trakcie miesiączki to tylko czasem zgaga która upierdliwa też nie jest ;)
    Myślałam, że oznaki ciąży to jak na filmach - wymioty, zawroty głowy i omdlenia a tu taki szok ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    to się worek z ciążami rozwiązał:) i niech nikt nie waży się go zawiązać!

Gosiu a nie mówiłam że tak będzie? :D

gosia86 lubi tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    My chcieliśmy na jakąś specjalną okazję poczekać a w zanadrzu były swieta wielkanocne w sumie to przez 3 tygodnie nie powiedzieliśmy prawie nikomu
    a w święta powiedzieliśmy rodzicom

Też chciałam zawsze powiedzieć w jakąś specjalną okazję ale teraz z tymi okazjami to jakaś lipa :/ według belly niby u mnie ok 7 sierpnia powinno był widać serduszko i jeśli wytrzymam to może dopiero wtedy.

Ewik lubi tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu jestesmy praktycznie na tym samym etapie mi tez tak pokazuje. U nas juz chyba sami pdejrzewja juz cos bo od rana mialam tel.od tesciow z zaproszeniem na obiaad i od mojej mamy bo taki przyjemny dzien itp.i jakos nijak mi wymowka nie wychodzila

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik zapraszam na forum belly na kwietniówki 2015 ;)

No ja właśnie nie wiem jak mam ściemniać teściów, że w weekend nie przyjedziemy, tzn wymówke mam bo mam system pracy weekendowy - piątek sobota i niedziela ale i tak siedzę na zwolnieniu na kręgosłup o czym nie wiedzą i jak już mamy jechać to muszę kombinować i z mężem zeznania ustalać ;) myślę czy nie powiedzieć że od pon idę na kręgosłup a o ciąży powiedzieć jak już serducho będzie ;)

Widzę że Ty też spać nie możesz ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziękuje za zaproszenie.

Oj tak nie mam spania dzisiaj bo obudziłam się żeby wziasc leki i juz nie moglam usnac. Mamy sypilnie tak ustawiona,ze od rana zaglada sloneczko wiec tym bardziej.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy kupnie mieszkania patrzyliśmy na to właśnie przede wszystkim ;) i mamy od północnej, w dzień nie ma gorączki w mieszkaniu a rano można pospać ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie rozwzamy zeby sypialnie przeniesc do innego pokoju a w tym zrobic salon. I tak plnujemy maly remont bo trzeb juz odmalowac i zmienic jakies rury w kominie w kuchni wiec przy okazji za jednym zmachem. Maz tylko sie smieje Ty wymyslasz a ja sam bede robil.

szpilka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak patrzę i widzę, że mamy terminy bardzo podobne :) Kurcze, niesamowicie :) Mi wg belly wychodzi 2 kwietnia.

Robiłam dzisiaj rano test i pozytywny, niezaprzeczalnie. Liczyłam tylko na ciemniejszą kreskę, a była podobna do wczorajszej. Pewnie na przyrost hcg trzeba poczekać do jutra albo najlepiej pojutrza.

Ja jestem strasznym śpiochem, a od kilku dni burzę się rano i nie mogę dalej spać.

Idę na śniadanko. Zastanawiam się tylko czy kawę mogę pić. Ja piję zawsze słabą z mlekiem (więcej mleka niż kawy). Jakoś nie odrzuca mnie a wręcz przeciwnie ;) Chyba mi nie zaszkodzi?

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dziewczyny, tak patrzę i widzę, że mamy terminy bardzo podobne :) Kurcze, niesamowicie :) Mi wg belly wychodzi 2 kwietnia.

Robiłam dzisiaj rano test i pozytywny, niezaprzeczalnie. Liczyłam tylko na ciemniejszą kreskę, a była podobna do wczorajszej. Pewnie na przyrost hcg trzeba poczekać do jutra albo najlepiej pojutrza.

Ja jestem strasznym śpiochem, a od kilku dni burzę się rano i nie mogę dalej spać.

Idę na śniadanko. Zastanawiam się tylko czy kawę mogę pić. Ja piję zawsze słabą z mlekiem (więcej mleka niż kawy). Jakoś nie odrzuca mnie a wręcz przeciwnie ;) Chyba mi nie zaszkodzi?
    Witajcie Kochane
    jeżeli chodzi o ciemniejąca kreskę na wczesnym etapie ciąży to różnice mozna zaobserwować, ale wtedy gdy mamy testy tej samej firmy, bo czasem może nam z jakiejś innej wyjśc słabsza i tylko niepotrzebny stres i chyba co 2-3 dni najlepiej widać różnicę
    Jak nie będziesz pić kawy litrami to nie powinno byc problemu, a już szczególnie taką rozcieńczoną

widziała, że się troche martwicie brakiem objawów, nie martwcie się one przyjdą a nawet jeśli nie to wcale nie oznacza nic złego

w pierwszej moje krótkiej ciąży już 3 dni od testu miałam mdłości i mega apetyt
    tym razem mdłosci pojawiły sie dużo później a wymioty dopiero w 11tc czyli wtedy gdy większości takie rewelacje przechodzą, co do zmeczonia to owszem bylo, ale że ja z reguły jakaś mega aktywna nie jestem to owszem była lekka różnica dla mnie ale dla ludzi z zewnatrz żadna a ból piersi to wiele razy miałam gorszy przed @ niz na poczatku ciąży
    nadwrazliwosc na zapachy tez u mnie niestandardowa w kuchni mam jakiś smrodek wyczuwalny tylko dla nie zawsze nawet po wyniesieniu smieci umyciu wszystkiego i zasypaniu zlewu kretem a w sklepach kocham dział z proszkami do prania :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko, to mnie uspokoiłaś :) Nie zamierzam się zamartwiać, ale wiesz jak to jest ;)

• rah Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę, patrzę i kolejna ciąża!!!' Gratuluje!! Faktycznie woreczek ze spelnionymi marzeniami sie rozwiązał ;) pięknie, dobre wiadomości od rana :)

gosia86 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Szpilko, to mnie uspokoiłaś :) Nie zamierzam się zamartwiać, ale wiesz jak to jest ;)
    wiem najpierw wielka radość a zaraz czlowiek się zastanawia czy na pewno wszytsko ok i czy to co czuje to jeszcze jest w normie czy juz nie

tak samo co do rzeczy ktore wolno/nie wolno trezba tez zachowac zdrowy rozsadek bo co sie nie otworzy jakiejs porady na necie to one sie wrecz wykluczaja, jeden lekarz pozwala pic do 3 srednich kaw dziennie a kto inny drze sie jak mozna wypic cappuccino raz w tygodniu, bo to kofeina
    tak samo z cola itp szczególnie w razie mdłosci lub zgagi jeżeli dwa łyki pomagają to lepsze dwa łyki słodkiej chemicznej coli i wzglednie normalne odzywianie w ciagu dnia niz meczenie sie cały dzień (akurat cole podawałam, ale wiele jjest takich kontrowersyjnych sposobów na pomaganie sobie)
    jesli sie z czyms bardzo meczymy a cos nam ewidentnie pomaga to czasem warto to wykorzystac oczywiście nie przesadzamy tez w druga strone tzn 2 litrowa butelka dziennie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida gratuluję Ci kochana :) w końcu się doczekałaś <3

Ida lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ