X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko, masz rację. Ja staram się brać wszystko na zdrowy rozsądek, ale ciąża to wyjątkowy stan i trochę się boję. Tym bardziej że nie mam objawów, a dzisiejsza kreseczka nie była mocniejsza... No ale powtarzam sobie, że skoro jest to to oznacza tylko jedno, bo nigdy tak nie miałam.

Magdalenko - dziękuję :) Wiesz, zajęlo to nam 6 cykli, czasowo 7, więc sądzę że i tak w miarę szybko. Do tego nie mieliśmy żadnych problemów medycznych, ja miałąm owulację, wszystkie badania ok. Tylko mężowi coś tam wyszło u urologa, leczyl to antybiotykami 3 razy i nie podziałało, lekarz kazał zrobić badanie nasienia, bo twierdził że mógłby być problem z plemnikami. Bardzo się o to bałam, ale z badaniem czekaliśmy aż minie odpowiedni czas po lekach i właśnie na dniach mieliśmy się umawiać, a tu dwie kreseczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 12:15

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idunia jak już zobaczyłaś dwie kreseczki, to wydaje się niedługo, ale w trakcie starań, każdy miesiąc przynosi co raz większe obawy czy się uda, czy wszystko z nami ok... Ale sprawdziło się to, że odpoczynek od ovu przyniósł oczekiwany rezultat :)

My jesteśmy w trakcie zaprzestania starań do października, ale jak tu wchodzę to sama nie wiem czy to dobra decyzja...

Ida lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś moja kreseczka też była blada kreseczka dopiero pozniej za 2,3 dni pokazala sie grub krecha wiec nie ma co sie martwic tak samo jest z usg nie zawsze wszystko widac na smym poczatku.

U mnie odpukac ale na razie dzisiaj czuje sie wzglednie tylko ten upal doskwiera brzuch duzo mniej uwiera niz wczoraj i plmienie sie zmiejszylo

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko, masz rację - bo już od pierszego cyklu można czuć zniecierpliwienie. Ja na samym początku, tak do 4 cs byłam spokojna, ale od momentu, kiedy mąż wrócił od urologa i było poważne podjrzenie, że jego gulka i żylaki mogą nam zaszkodzić w zajściu w ciążę bałąm się i nawet na chwilę się załamałam. Potem odzyskała wiarę, ale przyszła nowa praca w perspektywnie i też myślałam o zaprzestaniu starań przynajmniej do września, aż zacznę. Zrobiliśmy sobie jeden miesiąc przerwy, bo byłam chora i mieliśmy oboje dużo pracy. Ale ostatecznie nie zrezygnowaliśmy ze starań, bo uznaliśmy, że nie wiadomo kiedy się w końcu uda, tym bardziej że nie mieliśmy jeszcze badań nasienia, które miały wyjść nienajlepiej według urologa. Marzyłam, by to się stało max do końca roku, ale nie sądziłam, że już teraz się uda. Z jednej strony dziękuję Bogu, że nie musiałam czekać tyle ile staraczki niektóre na Ovu - kilka lat. Już dawno chcieliśmy dzieciątko. Ale jakby patrzeć od innej strony, to termin mam na początek kwietnia, czyli nowego roku szkolnego nie doprowadzę do końca, a tak mi na tym zależało... No trudno. Nadzieja w tym, że nowy dyrektor nie będzie robił problemów i tą umowę na rok da. Skorzystam wtedy spkojnie z macierzyńskiego i oczywiście do pracy wrócę. Myślę, że nie powinno być z tym problemów. Tak więc nie jestem też w beznadziejnej sytuacji. Cieszę się, ale na razie nadal jestem oszołomiona i oczywiście już martwię się jak to będzie...

Ewik - ja planuję powtórzyć test jutro rano albo nawet pojutrze. Nie ma sensu wcześniej, skoro 3 różnych firm wychodziły pozytywnie. Cieszę się, że u Ciebie ok :) Kochana, nie jestem na bieżąco, ale czy byłaś już na wizycie? Na kiedy masz termin?

A wszystkim Czarnobylkom przesyłam moc wirusków!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&& :) Zobaczycie - uda się, prędzej czy później. ja zawsze tak myślałam. Mnie pomógł odwyk od Ovu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łapie wiruski oby pomogły sie zarazic spokojnej niedzieli życzę każdej

Ewik lubi tę wiadomość

• Gusia28 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też dolaczam do rocznika 86:) 1 cykl z ovf, 2 cykl staran i jest zielono:)

Ida, Ewik, ewwiel, rah lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś byłam na wizycie w środę było widać pęcherzyk z ciałkiem żółtym, wczoraj byłam w szpitalu bo dostałam plamienia i wiedzać,ze mam problemy z progesteronem juz mialam stresa co sie dzieje. Mam sie oszczedzac do nastepnej wizyty 4 sierpnia i sie zobaczy jakie zalecenia beda. Mam zwiekszona dawke letroxu dupka i jestem pewna,ze musi byc dobrze.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w upalną niedzielę:*
    my dzisiaj spędziliśmy dzień nad wodą:)

Ewik na pewno wszystko będzie ok

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Iduś byłam na wizycie w środę było widać pęcherzyk z ciałkiem żółtym, wczoraj byłam w szpitalu bo dostałam plamienia i wiedzać,ze mam problemy z progesteronem juz mialam stresa co sie dzieje. Mam sie oszczedzac do nastepnej wizyty 4 sierpnia i sie zobaczy jakie zalecenia beda. Mam zwiekszona dawke letroxu dupka i jestem pewna,ze musi byc dobrze.
    Ja dzwonię jutro i zobaczymy na który termin mnie umówią. Wiem, że teraz jest za wcześnie, ale na czekanie na serduszko chyba nie wytrzymam, chcę chociaż wiedzieć, że jest ten pęcherzyk. Chociażby po to, by móc coś pokazać Rodzicom, bo już ledwo wytrzymujemy z mężem, by się nie wygadać :P

Kiedy widać serduszko? Wg belly jestem w 5 tyg, ale mam późnąowulację (17-19 dc) i u mnie to wszystko później może wyjść.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja dzwonię jutro i zobaczymy na który termin mnie umówią. Wiem, że teraz jest za wcześnie, ale na czekanie na serduszko chyba nie wytrzymam, chcę chociaż wiedzieć, że jest ten pęcherzyk. Chociażby po to, by móc coś pokazać Rodzicom, bo już ledwo wytrzymujemy z mężem, by się nie wygadać :P

Kiedy widać serduszko? Wg belly jestem w 5 tyg, ale mam późnąowulację (17-19 dc) i u mnie to wszystko później może wyjść.
    byłam w 6 t 5 d wg om a wg zagniezdzenia z moich przeczuc to chyba 6t1d juz bylo serduszko
    generalnie pojawia sie jakies 14 dni po zagiezdzeniu, ale nie zawsze jest juz widoczne na usg bo jest bardzo malutkie i bardzo zalezy to od jakosci sprzetu i umiejetnosci lekarza

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, czyli najwcześniej za 2 tyg byłoby coś widać. Bo teraz mam 4t+4d. No nic, zobaczę jakie są terminy u dokora. Dla mnie teraz najważniejsze, by potwierdził, to co mówią testy :) Bo czuję, że wszystko będzie w porządku :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokldnie tak jak pisze Szpileczka u mnie bylo widac juz pecherzyk bo tk jak mowil lekarz beta pokazna i jakosc sprzetu byla dobra ale lepiej byc przygotowanym,ze nie zawsze wszystko widac. Z serduszkiem tez roznie bywa u kazdego inaczej. Mi lekarz mowil,ze za 2 tygodnie.czyli gdzies 6 tydz.byc moze bedzie juz widac

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z kolejnej bety. Do 13 jakoś muszę wytrzymać :/

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu no to czekamy razem ja też byłam i czekam do 14 :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum belly na kwietniówkach jest jeszcze Sylwia ;) więc czekamy we 3 :D

Mam nadzieję że urośnie bo pierwszy wynik pomimo że pozytywny to trochę mnie zmartwiło że tylko 53,99 :/

ewwiel lubi tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak coś Wam napiszę to padniecie tak jak ja dzisiaj

tak jak pisałam w piątek tydzień temu po pozytywnym teście poleciałam na bete i mnie panie zrobiły w konia bo nie powiedziały,że na wynik muszę czekac tydzień czasu więc we wtorek poszłam do innego lab.i beta wyszła 2569 dzisiaj byłam powtórzyć zgodnie z zaleceniem gina. byłam niedaleko tego drugiego lab.i pomyślałam podejdę i dla formalności odbiorę wynik bo przecież za to płaciłam a i tak jestem po wizycie u lekarza zachodzę pani daje mi wynik i mówi no niestety nie jest pani w ciąży ja gały jak spodki od szklanki i się głupia pytam może pani powtórzyć babka daje mi wynik a tam pisze hcg wolna jednostka <2,00 ng/ml patrze kiedy to bylo wykonane a tam materiał pobrano 18 lipca badanie wykonano 22 akurat wtedy kiedy robiłam w innym lab. i mówie do babki to teraz ja pani cos pokaze wyciagam wynik tamten i mowie no jak nie jestem jak jestem. A pani no bo to trzeba potwierdzic przez lekarza itp. szopka normalnie

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszłam z tego lab.jak w amoku jakbym nie byłam u lekarza 23 w srode i na izbie przyjec w sobote to juz bym miala mega stresa

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Ale zobacz jak ładnie Ci skoczyło albo partacze w laboratorium. Trochę to dla mnie dziwne że tyle czasu czekali w ogóle żeby zabrać się za krew :/

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 4 dzien dopiero zbadali krew i wogole jakies dziwne te normy czy tam zakres mieli nie tak jak w innych lab.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik nigdy więcej tam nie idź ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ