Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to i ja wyrzucę swoje 3 grosze do tematu glupich porad i tekstów. Usłyszałam od szwagra ( który zaliczył wpadkę), że zastanawiał się, czemu jeszcze nie mamy dzieci, dodając, że to nie jego sprawa, ale strasznie nam współczuje, bo najgorszy ból dla MATKI, to to, że nie może zajść w ciąże!!! Na jego szczęście powiedział to, jak byłam jeszcze bardzo anty dzieciowa
Od teścia usłyszałam, że prawdziwą kobietą będę wtedy jak urodzę dziecko...
Szkoda słow...[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Magdalenka a sikasz na stojąco czy musisz jeszcze siedzieć?
Te teksty to chyba każdy kolejny ciekawszy...
Ja wiem że teraz milczeć już nie będę jak tylko padnie znów jakiś milusi tekścik...IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kubasinska ja tez pisze z komórki a komp leży obok ale wolę fona
a szwagier to na pewno wie jak czuje się matka
ja mam goscia w pracy który twierdzi ze kobieta póki nie urodzi to nie jest 100% kobieta bo tak samo krowa jest tylko jałówką a jak się ocieli dopiero wtedy staje się krową
ciekawe prawda????magdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
Kati86 wrote:Magdalenka a sikasz na stojąco czy musisz jeszcze siedzieć?
Te teksty to chyba każdy kolejny ciekawszy...
Ja wiem że teraz milczeć już nie będę jak tylko padnie znów jakiś milusi tekścik...
Pewnie mu się skojarzyła przemiana jałòwki w krowę ale tekst z tamponem też super nie ma to jak dobre rady, zwłaszcza od tych co nie uważali i zaciążyli...ja to ogólnie potrafię wybuchnąć, więc niech się mają na baczności. Zdarzyło mi się powiedzieć, do kogoś, że to moja macica i nic im do niej na szczęście od kiedy się staramy, nikt nie dokucza pytaniami. Pewnie po cichu współczują nam, że bezpłodni jesteśmy...a ja im jeszcze pokażę[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja mam niestety kontakt z bratem tylko jak przyjeżdża do ojca i jadę zobaczyć się z chrześniakiem czyli jakieś 2x w roku
My jak braliśmy ślub to już podejrzenia były że pewnie w ciąży... później tak jak z resztą u mojego kuzyna że jak od razu nie było dziecka to na pewno bezpłodni... chociaż wiele razy było żebyśmy może po prostu przestali się zabezpieczać bo lata lecą...
A co do facetów to ciekawe że oni są mężczyznami... skąd taka pewność? kobieta zawsze wie że to jej dziecko ale facet? przecież nie musi być jego facet mężczyzną staje się dopiero jak zmieni dziecku pieluchę?
I co to w ogóle za porównanie do krowy?gosia86 lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Gosiu niestety ja Ci nie pomogę przeczytaj ulotkę. Ale słyszałam że niby apap bezpieczny, chociaż na ból brzucha nie wiem czy coś daIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
gosia86 wrote:Kubasinska ja tez pisze z komórki a komp leży obok ale wolę fona
a szwagier to na pewno wie jak czuje się matka
ja mam goscia w pracy który twierdzi ze kobieta póki nie urodzi to nie jest 100% kobieta bo tak samo krowa jest tylko jałówką a jak się ocieli dopiero wtedy staje się krową
ciekawe prawda????
Gosia, a czy Ty czasem nie pracujesz z moim teściem ???
A na brzuszek jak najbardziej możesz wziąć nospę, bo nie szkodzi w ciąży tak samo jak i paracetamol...ach sama jestem ciekawa, czy coś się u Ciebie wykluwa
Przeżyłam pierwszy dzień w pracy po długim weekendzie. Zleciało szybko, ale atmosfera cosik napięta...jutro dziewuszki mam ważny dzień, bo mam rozmowę w collegu, chyba od września wracam do szkoły![link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Gosia weź sobie to nospę jeśli lekarka Ci wtedy pozwoliła. Po co masz się męczyć? Im więcej nerwów i stresów tym gorzej a jakby nie było ciągnący się ból powoduje właśnie nerwy i stres.
A awatar masz boski marzy Ci się córcia?IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Madzia wszystko możliwe
Kasia w pierwszej ciązy czułam że to była dziewczynka (ciekawe co wykażą badania??)
teraz po prostu pragnę dziecka a awatarek daje nadzieję, chciałam mieć z rodzinką i znalazłam właśnie taki
boże jak ja bym chciała już coś wiedzieć co tam u mnie się dzieje -
Czytam i nie wierze...to chyba jestem szczęściara...oprócz niezrozumienia takiego ogólnego, poczucia samotności, to nikt mnie bardziej nie dołowal raczej...w rodzinie tylko dziadki cos wspominają,ze nie doczekają sie chyba prawnukow. I to tak co roku mówią. Ale nie jestem sama w wysluchiwaniu i nie jest to kierowane bezpośrednio do mnie
A ze złotych rad, to wszystkie były sprawdzone i na serio, a nie składanie tampona
Współczuje takich tekstów... -
Gosiu jeszcze trochę musisz poczekać przynajmniej te 5 dni
Ja czułam że synek chociaż mąż upierał się że córcia ale my się nie dowiemy nigdyIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Oj dziewczynki. Teksty są nieziemskie...
Raz od teściowej w nerwach usłyszałam, że co ja to mogę wiedzieć o rodzinie i jak się wychowuje dzieci...jak sama się jeszcze nie dorobiłam swojej.
Hallooooo. A ja i mój M to nie rodzina ????
Ostatnio na weselu też co rusz słyszałam teksty typu: "Kiedy weźmiecie się do roboty???" albo: "Jakbyś już miała swoje to by się ładnie z innymi dziećmi bawiło, a tak to będzie samo..."
A teskt typu: "Edzia, nie pijesz?? Ooooo, czyli fasoleczka mała już rośnie"
Ludzie litości...beczeć mi się wtedy chce !!!!!!!!!!!
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
A tak w ogóle ja już po wizycie.
Lekarz kazał oszczędzać nogę. Dostałam L4 do końca tygodnia.
Pytanie do Was. Wiecie może, czy koniecznie muszę wykorzystać to zwolnienie? Czy nie muszę oddawać do miejsca pracy i normalnie pójść pracować?
Pytam, bo teraz mam wyższą pensję, a dowiedziałam się, że zasiłek macierzyński liczony jest z 12 ostatnich miesięcy...ale nie wliczają się miesiące gdzie się było na L4, ponoć.
Prawda to? Zna się może któraś?
Wycałuję moooooooocnoooo za informację
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Edzia i obyś się do nich nie przyzwyczaiła... ja po 6 latach jeszcze czuję kłocie przy tych tekstach więc chyba dłużej trzeba słuchać aby spływało
Ja po jednej imprezie się rozryczałam i powiedziałam teściom że mam dość że jeśli chodzi o łóżko i o to czy się bierzemy do roboty to mój teść mógłby się wiele nauczyć i pokazywać nie musi! powiedziałam że już nie raz przez te wieczne teksty się kłócimy w domu i często nie mam ochoty tam jeździć; że nawet sobie sprawy nie zdają jakie to jest miłe słuchanie tego. Oj było następnego dnia drętwo a mój teść prawie się nie odzywał, ale to było raz i o dziwo nie piłam wtedy więc waliłam co myślę na trzeźwo...
Trzeba było jej powiedzieć że żyjesz z jej wychowankiem i lepiej żeby się też nie wypowiadała bo jest wiele do poprawy a niech myśli swoje
A mówią że teściowe to tylko zięciom dokuczająIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Lenka@ wrote:A tak w ogóle ja już po wizycie.
Lekarz kazał oszczędzać nogę. Dostałam L4 do końca tygodnia.
Pytanie do Was. Wiecie może, czy koniecznie muszę wykorzystać to zwolnienie? Czy nie muszę oddawać do miejsca pracy i normalnie pójść pracować?
Pytam, bo teraz mam wyższą pensję, a dowiedziałam się, że zasiłek macierzyński liczony jest z 12 ostatnich miesięcy...ale nie wliczają się miesiące gdzie się było na L4, ponoć.
Prawda to? Zna się może któraś?
Wycałuję moooooooocnoooo za informację
Prawda to! i nie musisz zanosić zwolnienia.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019