Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Czarnobylki,

Rah, mocno tulę!
    Tatuaż świetny...i tekst piękny. Ja uwielbiam tatuaże, ale nigdy nie mogłam się na choć jeden malutki zdecydować...

Magdalenka, to może i dobrze, że nie masz czasu tak często myśleć o owu. Mały detoks dobrze robi...

Ja nie nastawiam się na testowanie...Po stłuczeniu termometru rtęciowego i przestawieniu na elektroniczny wykres jest po prostu dziwny i chyba odebrał mi całkowicie nadzieję.

rah lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, wiecej nadziei :)) bedzie dobrze! Ja tez wole rteciowe - podwedzilam rodzicom jeden :P

U mnie na razie dobrze. Tempka utrzymuje sie na wyzszym poziomie. Zadnego plamienia jak dotad, wmawiam sobie chyba tez inne objawy :P kciukajcie mocno :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Lenka, wiecej nadziei :)) bedzie dobrze! Ja tez wole rteciowe - podwedzilam rodzicom jeden :P

U mnie na razie dobrze. Tempka utrzymuje sie na wyzszym poziomie. Zadnego plamienia jak dotad, wmawiam sobie chyba tez inne objawy :P kciukajcie mocno :)

Under, no tak...przecież w tym miesiącu mają do nas mówić mamo... :*
    Też czekasz na 16-17 września tak samo mocno jak ja???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:33

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...

Wysłany: 10 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie!! Chyba zapomnialas :P

Czekam i nie czekam Troche boje sie znow rozczarowac. Dlatego staram sie jak najmniej myslec o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:39

syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    No wlasnie!! Chyba zapomnialas :P

Czekam i nie czekam Troche boje sie znow rozczarowac. Dlatego staram sie jak najmniej myslec o tym.

Musisz mi to częściej przypominać :*
    W sumie do końca trzeba mieć nadzieję ...

A z czekaniem mam tak samo. Niby staram się nie czekać i nie myśleć, ale od owu jest mega nerwowa.
    Jutro mam wizytę u ginka

under_the_snow lubi tę wiadomość

• aja Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochana! na endo moge Ci polecic dong quai mi po nim bardzo ładnie endo rosnie, tez miałam liche mimo ze probowalam i winka czerwonego, orzechow, mogdałow cudow niewidow i po tym słabo rosło a po dongu rewelka w dzien przed owulacja ostatnio miałam 10,6mm

Aniu, od którego dnia cyklu brałaś donga? po miesiączce czy już od pierwszego dnia miesiączki?

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Aniu, od którego dnia cyklu brałaś donga? po miesiączce czy już od pierwszego dnia miesiączki?
    jak tylko skonczylo sie krwawienie:)

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam za Was dziewczyny :)

aja, Lenka@ lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    jak tylko skonczylo sie krwawienie:)
    Dziękuję :) Aniu, widzę, że bierzesz estrogen. mogę zapytać dlaczego?

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
  • Anja_KB Debiutantka

Wysłany: 10 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja również rocznik 86, to nasz pierwszy cykl starań po prawie 2 letnie przerwie.
    Wcześniej się nie udawało więc odłożyliśmy starania w czasie bym mogła spokojnie skończyć kolejne studia.

rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

3b70a30e7b3debf79fd09b3df3616b8d.png
    "Kiedy kochasz to duszenie śpi, Kiedy kochasz to wiesz, że żyjesz"
    20101016580517.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Dziękuję :) Aniu, widzę, że bierzesz estrogen. mogę zapytać dlaczego?
    Kochana brałam estrogen w 2 polowie cyklu(2 cykle) bo bylo podejrzenie ze mi sie endometrium zmniejsza po owulacji i dlatego nie moze sie zagniezdzic a okazało sie co innego powodem.
    A szybciej tak zaznaczałam donga na wykresie jako estrogen bo to naturalny fitoestrogen jest ;)

• aja Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dziękuję!
    U mnie niestety endo w ogóle nie przyrosło :( dzis usg robił mi inny lekarz, bo mój na wyjeździe. i nawet się ciesze,że inny lekarz mi robił, bo przynajmniej coś więcej mi powiedział, ale niestety same złe wiadomości :( powiedział, że mam endometrium jak kobieta która juz od roku nie miesiączkuje i że endo mi zanika. a w jajnikach porobiły mi się torbiele i do tego dwukomorowe <załamka>

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
  • rah Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile sie nie rozmysłe, to zmieniam swoje podejście...juz nie zakładam, ze do końca 2014 roku zajdę w ciąże. Mam zamiar podokanczac rożne sprawy, wziąć sie za siebie -trening, zdrowe odżywianie. Spędzać duzo czasu ze znajomymi i nie "celować" w odpowiednie dni. Ewentualnie bede mierzyla tempkę w okolicy owu i przed okresem, zeby wiedzieć kiedy sie go spodziewać.
    Do końca roku przestaje o tym wszystkim myślec! Za tydzień ide ostatni raz do lekarza i koooooniec! :)

Ania1986, aja, Lenka@ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Aniu, dziękuję!
    U mnie niestety endo w ogóle nie przyrosło :( dzis usg robił mi inny lekarz, bo mój na wyjeździe. i nawet się ciesze,że inny lekarz mi robił, bo przynajmniej coś więcej mi powiedział, ale niestety same złe wiadomości :( powiedział, że mam endometrium jak kobieta która juz od roku nie miesiączkuje i że endo mi zanika. a w jajnikach porobiły mi się torbiele i do tego dwukomorowe <załamka>
    ojej :(

• rah Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja...;**

aja lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczęłam przygodę z of, ale czasami zastanawiam sie czy nie powinnam tego wszystkiego rzucić i wyluzować na maksa. Tempka spada na leb na szyję, a do tego jest mi ciągle zimno i chyba mnie przeziębienie bierze :-( Juz nie mówiąc jak mnie denerwuje mój brak fitnesu, bo wszyscy mówią, ze teraz nie mozesz, bo jest to niewskazane... Może za dużo o tym myślę...
    Trzymam za Was kciuki, mój cykl chyba już stracony.

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *

Wysłany: 11 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że najgorzej jest właśnie liczyć, oglądać, obserwować i potem przychodzi rozczarowanie.

Mój mąż każe mi wyluzować i myślę, że ma racje. Za 1,5 tyg wyjedziemy na urlop, zakazał mi brać termometru w ogole. Może go posłucham.

syy2cwa15lizurwm.png

• kamyczek86 Znajoma

Wysłany: 11 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje czy tez moze ktoras z Was ma przez jeden dzien plamienia tak jak na początku miesiaczki a potem krwawienie zanika i pojawiaja sie brazowe plamienia az do pierwszego dnia @ ?????? mam tak juz ok pol roku ze tydzien przed @ zaczynaja mi sie ciemne uplawy;-( bardzo mnie to martwi:-( a moj lekarz z bagatelizowal problem, stwierdził ze byc moze mam późne jajeczkowanie i nie mam sie czym martwic, zmieniam lekarza bede miec pierwsza wizyte za dwa tyg, doczekac sie nie moge bo moj poprzedni to porażka- kochane czy ktoras z Was ma badz miala takie ciemne uplawy?? Jesli tak to prosze napiszcie ♡♡

17 miesiecy staran o pierwsza dzidzie przytlacza coraz bardziej;-(juz trace nadzieje kochane....

Wysłany: 11 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam takie. Musze z lekarzem o tym pogadac tez

syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Mi się wydaje, że najgorzej jest właśnie liczyć, oglądać, obserwować i potem przychodzi rozczarowanie.

Mój mąż każe mi wyluzować i myślę, że ma racje. Za 1,5 tyg wyjedziemy na urlop, zakazał mi brać termometru w ogole. Może go posłucham.

Under i to jest klucz do sukcesu...
    Tylko na prawdę nie łatwo jest się przestawić na "nie-myślenie". Ale próbować trzeba.

Ja dziś byłam u nowego ginka.
    Fizjologicznie wszystko jest ok. Owulacja była, odziwo z lewego jajnika,a zazwyczaj jest z prawego...piękne ciałko żółte.
    Niestety nic nie widać, bo do okresu jeszcze niespełna tydzień...a głupia się łudziłam...

Jak żyć Panie Premierze... :)

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ