X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah, niestety sypialnia jest na antresoli i na oknach połaciowych jeszcze nie zrobiliśmy tych wewnętrznych rolet. Ale ma to swoje plusy - czasem widać masę gwiazd:)
    Dziewczyny poproszę o jakiś taniec/odprawianiec przy ognisku. Tempka spada:(

c0f42ea092713d36454a47c502651866.png

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kiedys miałam okno nad głowa i to z dała od centrum miasta :) pięknie było :)

Juz lecę tańczyć! Wkoło krzesła moze byc????? Chwilowo nie mam nic innego:/
    Ja dzisiaj to w ogole wariuje:/ znowu sie w nocy budzilam, liczyłam i było to ok. 12 razy. Przestałam tylko od 22 do 23:40...
    Boli mnie głowa, od komputera w pracy zrobiło mi sie niedobrze. Z godzinę sie kręciłam, piłam wodę itp. zanim mi przeszło. Teraz chwile tu grzebie i juz mi mdło. Wczoraj jak zjadlam szybko obiad tez od razu zbierało mi sie...
    Tak jak mówiłam, nie wierze w ciąże w tym miesiącu, ale martwią mnie dziwne objawy. Nie wiem czy to nie jest moze związane z braniem euthyroxu. Przed chwila sie naczytałam, ze ogolnie to prawie nigdy sie go nie powinno brać i moze tylko zaszkodzić. Ze lekarze bez względu na przyczynę problemu wpychają lek i z głowy....ze euthyrox powinni brać tylko ci, którzy maja wyciera tarczycę...

dora13 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daeneris wrote:
    Cześć dziewczyny! jestem z rocznika 86' i dwa cykle temu zaczęliśmy starania o potomka.Jestem przerażona..boję się bo już raz trzy lata temu poroniłami nie chcę przeżywać tego drugi raz. Bardzo długo i ciągle biore kwas foliowy i magnez z witaminą b6. jestem strasznie niecierpiwa...jakbym mogła to bym z chęcią robiła testy co drugi dzień:)
    Czesc Deaneris! Wybacz ale umknal mi Twój wpis:/ ale sobie skomplikowany przydomek wymyśliłas ;) skąd jestes?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rah, wiesz co, euthyrox raczej nie powinien dawać takich skutków. Ja biorę od 2 miesięcy i czuję się po nim dobrze.
    Jedynie co, to po bromku mnie zmiotło całkowicie w pierwszym tygodniu.

Nie nakręcam...ale...życzę szczęścia!

Witam nowe Czarnobylki!

rah lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze szukam wiarygodnych źródeł, badan itp. ale akurat nie moge znalezc tych, które czytałam .na szybko znalazłam taka stronkę a'la blog:
    http://www.tlustezycie.pl/2013/12/niedoczynnosc-tarczycy-jak-znalezc.html

Juz wczesniej czytałam, ze czesto przy zbyt niskiej lub w ogole złe dobranej dawce, występują bóle głowy, kołatanie serca, uczucie takiej niemocy i cos w stłuczkę mdłości/duszności. Nawet na owu dziewczyny czesto pisały o skutkach ubocznych.:/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej malo mnie bo od powrotu do pracy jedynie udaje mi sie podczytywac na komorce
    wczoraj bylismy na polowkowych i wszytsko dobrze z potwierdzonym Synusiem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki!
    miałam dziś pierwszy raz monitoring przy pierwszym stymulowanym cyklu, no i niestety cykl idzie na marne :( jestem przestymulowana :( dziś ma 11dc a w prawym jajniku mam dwa pęcherzyki 17,9mm i 19mm, a moje endo tylko 3,6mm. pęcherzyki piekne, ale endo mnie załamało. lekarz stwierdził żebym się skonsultowała co z tym zrobić z lekarzem prowadzącym z Krakowa. eh... jak sie wreszcie dodzwoniłam, to usłyszałam, że konieczna bedzie zmiana leku i zebym przyszła. wiec mu mówie skąd dzwonie i czy nie da sie przez tel skonsultować. powiedział zebym napisała do niego maila. napisze. ale mam dość. znowu od annasza do kajfasza i kolejny zmarnowany cykl. musze sobie zrobic przerwe. nie dość, że praca mnie wykańcza, a wolną sobotę będe mieć dopiero w ostatni weekend września to jeszcze mnie mąż wkurza. zamiast być dla mnie wsparciem, to jeszcze się na mnie złości i nabuzowany jest.. mam dość wszystkiego. pójdę jeszcze na te usg, które mam opłacone, zrobię jeszcze estradiol, tak jak mi miejscowy lekarz kazał i daje sobie siana ze staraniami. mam tylko nadzieje, że mi się torbiele nie porobią. musze sobie tu na miejscu lekarza inne znaleźć, bo takie leczenie na ogległość mija się z celem... przepraszam za moje narzekanie i wisielczy humor. musiałam się wygadać.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • aja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygrzebałam jeszcze w papierach swoje usg z przed 3 lat, i tam też miałam kiepskie endo (6,63mm) a to był 17dc, a pęcherzyk miał 19,8mm i 13,8mm. eh, może u mnie trzeba podratować endo i dać coś na pękanie a nie stymulowanie?

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    C mam dość wszystkiego. pójdę jeszcze na te usg, które mam opłacone, zrobię jeszcze estradiol, tak jak mi miejscowy lekarz kazał i daje sobie siana ze staraniami. mam tylko nadzieje, że mi się torbiele nie porobią. musze sobie tu na miejscu lekarza inne znaleźć, bo takie leczenie na ogległość mija się z celem... przepraszam za moje narzekanie i wisielczy humor. musiałam się wygadać.

Aja, nie poddawaj sie. Wiem, ze to ciezko, ale bez ciaglego podnoszenia sie z dolkow nie damy rady :)

Ja za 8 dni powinnam dostac @. Oby nie! Za duzo o tym mysle chyba. Musze wyluzowac i.. moze brazylijskie posladki ♡ ;)

rah, aja lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    hej malo mnie bo od powrotu do pracy jedynie udaje mi sie podczytywac na komorce
    wczoraj bylismy na polowkowych i wszytsko dobrze z potwierdzonym Synusiem
    Super! Gratuluje :) imię wybrane?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Cześć Czarnobylki!
    miałam dziś pierwszy raz monitoring przy pierwszym stymulowanym cyklu, no i niestety cykl idzie na marne :( jestem przestymulowana :( dziś ma 11dc a w prawym jajniku mam dwa pęcherzyki 17,9mm i 19mm, a moje endo tylko 3,6mm. pęcherzyki piekne, ale endo mnie załamało. lekarz stwierdził żebym się skonsultowała co z tym zrobić z lekarzem prowadzącym z Krakowa. eh... jak sie wreszcie dodzwoniłam, to usłyszałam, że konieczna bedzie zmiana leku i zebym przyszła. wiec mu mówie skąd dzwonie i czy nie da sie przez tel skonsultować. powiedział zebym napisała do niego maila. napisze. ale mam dość. znowu od annasza do kajfasza i kolejny zmarnowany cykl. musze sobie zrobic przerwe. nie dość, że praca mnie wykańcza, a wolną sobotę będe mieć dopiero w ostatni weekend września to jeszcze mnie mąż wkurza. zamiast być dla mnie wsparciem, to jeszcze się na mnie złości i nabuzowany jest.. mam dość wszystkiego. pójdę jeszcze na te usg, które mam opłacone, zrobię jeszcze estradiol, tak jak mi miejscowy lekarz kazał i daje sobie siana ze staraniami. mam tylko nadzieje, że mi się torbiele nie porobią. musze sobie tu na miejscu lekarza inne znaleźć, bo takie leczenie na ogległość mija się z celem... przepraszam za moje narzekanie i wisielczy humor. musiałam się wygadać.
    Z endo niestety (albo na szczęście) nie miałam problemów i nie potrafię nic powiedzieć...przytulam...

aja lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie wybrane ;) tylko wczoraj jedne body kupilismy a tak to malo, ze jestesmy ze wszystkim w proszku to chyba jeszcze dlugo tak zostanie, ale jestem teraz na etapie no stress

rah lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze :) dobrej nocy!

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, piękny tatuaż :) Mnie też kiedyś kręciły takie malunki, ale nigdy bym nie miała odwagi :)

Szpilka, super! Rośnijcie zdrowo :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jestem tydzien za Tobą. U mnie dzisiaj równo 5 tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:28

16udyx8d2hk0fycf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Cześć Czarnobylki!
    Hej kochana! na endo moge Ci polecic dong quai mi po nim bardzo ładnie endo rosnie, tez miałam liche mimo ze probowalam i winka czerwonego, orzechow, mogdałow cudow niewidow i po tym słabo rosło a po dongu rewelka w dzien przed owulacja ostatnio miałam 10,6mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje znać ze żyję , pamiętam o Was i znikam :)

rah, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Rah, piękny tatuaż :) Mnie też kiedyś kręciły takie malunki, ale nigdy bym nie miała odwagi :)

Szpilka, super! Rośnijcie zdrowo :)
    Dziekuje ;)

To moj trzeci ;p prawdą jest, ze coniektorych to wciąga.;p. Pierwszy zrobiłam jak miałam 22 lata. I dzielnie ze soba walczyłam, myslalam, czekałam na niego ze 2 lata zeby miec pewność, ze mi sie nie zmieni. Drugi był pod wpływem chwili, wymyślony i wykonany w 2 tygodnie ;) no a trzeci, tu widoczny, czekał 3lata od śmierci naszego kropka. Dopiero we wrześniu rok temu go zrobiłam. Wszystkie tattoo mam takie, ze moge je łatwo zakryć. Dwoch prawie nigdy nie widac (chyba, ze w bikini), a ten na nadgarstku moge schować po pierwsza, lepsza bransoletka ;)

U mnie dzis spadek temp i plamienie, brzucho boli i nic z tego nie bedzie w tym cyklu....:(

magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Dziewczęta! Widzę, że nasz wątek znów zwalnia tempo...ja ostatnio nie miałam weny do pisania. Chyba małpowate dni wpływają na mnie co raz gorzej ;) w poniedziałem rozpoczęłam szkołę i o jezusicku jest tyle wkuwania, że hoho. Już nie sprawdzam ovu co 5 minut, tylko wgapiam się w cyferki. Muszę jakoś przeorganizować me życie, bo dnia mi brakuje w tym tygodniu!

A jak kobitki u Was? Która następna sika na test???

Lenka@ lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah przytulam..

rah lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ