X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah, niestety sypialnia jest na antresoli i na oknach połaciowych jeszcze nie zrobiliśmy tych wewnętrznych rolet. Ale ma to swoje plusy - czasem widać masę gwiazd:)
    Dziewczyny poproszę o jakiś taniec/odprawianiec przy ognisku. Tempka spada:(

c0f42ea092713d36454a47c502651866.png

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kiedys miałam okno nad głowa i to z dała od centrum miasta :) pięknie było :)

Juz lecę tańczyć! Wkoło krzesła moze byc????? Chwilowo nie mam nic innego:/
    Ja dzisiaj to w ogole wariuje:/ znowu sie w nocy budzilam, liczyłam i było to ok. 12 razy. Przestałam tylko od 22 do 23:40...
    Boli mnie głowa, od komputera w pracy zrobiło mi sie niedobrze. Z godzinę sie kręciłam, piłam wodę itp. zanim mi przeszło. Teraz chwile tu grzebie i juz mi mdło. Wczoraj jak zjadlam szybko obiad tez od razu zbierało mi sie...
    Tak jak mówiłam, nie wierze w ciąże w tym miesiącu, ale martwią mnie dziwne objawy. Nie wiem czy to nie jest moze związane z braniem euthyroxu. Przed chwila sie naczytałam, ze ogolnie to prawie nigdy sie go nie powinno brać i moze tylko zaszkodzić. Ze lekarze bez względu na przyczynę problemu wpychają lek i z głowy....ze euthyrox powinni brać tylko ci, którzy maja wyciera tarczycę...

dora13 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daeneris wrote:
    Cześć dziewczyny! jestem z rocznika 86' i dwa cykle temu zaczęliśmy starania o potomka.Jestem przerażona..boję się bo już raz trzy lata temu poroniłami nie chcę przeżywać tego drugi raz. Bardzo długo i ciągle biore kwas foliowy i magnez z witaminą b6. jestem strasznie niecierpiwa...jakbym mogła to bym z chęcią robiła testy co drugi dzień:)
    Czesc Deaneris! Wybacz ale umknal mi Twój wpis:/ ale sobie skomplikowany przydomek wymyśliłas ;) skąd jestes?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rah, wiesz co, euthyrox raczej nie powinien dawać takich skutków. Ja biorę od 2 miesięcy i czuję się po nim dobrze.
    Jedynie co, to po bromku mnie zmiotło całkowicie w pierwszym tygodniu.

Nie nakręcam...ale...życzę szczęścia!

Witam nowe Czarnobylki!

rah lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze szukam wiarygodnych źródeł, badan itp. ale akurat nie moge znalezc tych, które czytałam .na szybko znalazłam taka stronkę a'la blog:
    http://www.tlustezycie.pl/2013/12/niedoczynnosc-tarczycy-jak-znalezc.html

Juz wczesniej czytałam, ze czesto przy zbyt niskiej lub w ogole złe dobranej dawce, występują bóle głowy, kołatanie serca, uczucie takiej niemocy i cos w stłuczkę mdłości/duszności. Nawet na owu dziewczyny czesto pisały o skutkach ubocznych.:/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej malo mnie bo od powrotu do pracy jedynie udaje mi sie podczytywac na komorce
    wczoraj bylismy na polowkowych i wszytsko dobrze z potwierdzonym Synusiem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki!
    miałam dziś pierwszy raz monitoring przy pierwszym stymulowanym cyklu, no i niestety cykl idzie na marne :( jestem przestymulowana :( dziś ma 11dc a w prawym jajniku mam dwa pęcherzyki 17,9mm i 19mm, a moje endo tylko 3,6mm. pęcherzyki piekne, ale endo mnie załamało. lekarz stwierdził żebym się skonsultowała co z tym zrobić z lekarzem prowadzącym z Krakowa. eh... jak sie wreszcie dodzwoniłam, to usłyszałam, że konieczna bedzie zmiana leku i zebym przyszła. wiec mu mówie skąd dzwonie i czy nie da sie przez tel skonsultować. powiedział zebym napisała do niego maila. napisze. ale mam dość. znowu od annasza do kajfasza i kolejny zmarnowany cykl. musze sobie zrobic przerwe. nie dość, że praca mnie wykańcza, a wolną sobotę będe mieć dopiero w ostatni weekend września to jeszcze mnie mąż wkurza. zamiast być dla mnie wsparciem, to jeszcze się na mnie złości i nabuzowany jest.. mam dość wszystkiego. pójdę jeszcze na te usg, które mam opłacone, zrobię jeszcze estradiol, tak jak mi miejscowy lekarz kazał i daje sobie siana ze staraniami. mam tylko nadzieje, że mi się torbiele nie porobią. musze sobie tu na miejscu lekarza inne znaleźć, bo takie leczenie na ogległość mija się z celem... przepraszam za moje narzekanie i wisielczy humor. musiałam się wygadać.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • aja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygrzebałam jeszcze w papierach swoje usg z przed 3 lat, i tam też miałam kiepskie endo (6,63mm) a to był 17dc, a pęcherzyk miał 19,8mm i 13,8mm. eh, może u mnie trzeba podratować endo i dać coś na pękanie a nie stymulowanie?

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    C mam dość wszystkiego. pójdę jeszcze na te usg, które mam opłacone, zrobię jeszcze estradiol, tak jak mi miejscowy lekarz kazał i daje sobie siana ze staraniami. mam tylko nadzieje, że mi się torbiele nie porobią. musze sobie tu na miejscu lekarza inne znaleźć, bo takie leczenie na ogległość mija się z celem... przepraszam za moje narzekanie i wisielczy humor. musiałam się wygadać.

Aja, nie poddawaj sie. Wiem, ze to ciezko, ale bez ciaglego podnoszenia sie z dolkow nie damy rady :)

Ja za 8 dni powinnam dostac @. Oby nie! Za duzo o tym mysle chyba. Musze wyluzowac i.. moze brazylijskie posladki ♡ ;)

rah, aja lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    hej malo mnie bo od powrotu do pracy jedynie udaje mi sie podczytywac na komorce
    wczoraj bylismy na polowkowych i wszytsko dobrze z potwierdzonym Synusiem
    Super! Gratuluje :) imię wybrane?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Cześć Czarnobylki!
    miałam dziś pierwszy raz monitoring przy pierwszym stymulowanym cyklu, no i niestety cykl idzie na marne :( jestem przestymulowana :( dziś ma 11dc a w prawym jajniku mam dwa pęcherzyki 17,9mm i 19mm, a moje endo tylko 3,6mm. pęcherzyki piekne, ale endo mnie załamało. lekarz stwierdził żebym się skonsultowała co z tym zrobić z lekarzem prowadzącym z Krakowa. eh... jak sie wreszcie dodzwoniłam, to usłyszałam, że konieczna bedzie zmiana leku i zebym przyszła. wiec mu mówie skąd dzwonie i czy nie da sie przez tel skonsultować. powiedział zebym napisała do niego maila. napisze. ale mam dość. znowu od annasza do kajfasza i kolejny zmarnowany cykl. musze sobie zrobic przerwe. nie dość, że praca mnie wykańcza, a wolną sobotę będe mieć dopiero w ostatni weekend września to jeszcze mnie mąż wkurza. zamiast być dla mnie wsparciem, to jeszcze się na mnie złości i nabuzowany jest.. mam dość wszystkiego. pójdę jeszcze na te usg, które mam opłacone, zrobię jeszcze estradiol, tak jak mi miejscowy lekarz kazał i daje sobie siana ze staraniami. mam tylko nadzieje, że mi się torbiele nie porobią. musze sobie tu na miejscu lekarza inne znaleźć, bo takie leczenie na ogległość mija się z celem... przepraszam za moje narzekanie i wisielczy humor. musiałam się wygadać.
    Z endo niestety (albo na szczęście) nie miałam problemów i nie potrafię nic powiedzieć...przytulam...

aja lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie wybrane ;) tylko wczoraj jedne body kupilismy a tak to malo, ze jestesmy ze wszystkim w proszku to chyba jeszcze dlugo tak zostanie, ale jestem teraz na etapie no stress

rah lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze :) dobrej nocy!

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, piękny tatuaż :) Mnie też kiedyś kręciły takie malunki, ale nigdy bym nie miała odwagi :)

Szpilka, super! Rośnijcie zdrowo :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jestem tydzien za Tobą. U mnie dzisiaj równo 5 tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:28

16udyx8d2hk0fycf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Cześć Czarnobylki!
    Hej kochana! na endo moge Ci polecic dong quai mi po nim bardzo ładnie endo rosnie, tez miałam liche mimo ze probowalam i winka czerwonego, orzechow, mogdałow cudow niewidow i po tym słabo rosło a po dongu rewelka w dzien przed owulacja ostatnio miałam 10,6mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje znać ze żyję , pamiętam o Was i znikam :)

rah, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Rah, piękny tatuaż :) Mnie też kiedyś kręciły takie malunki, ale nigdy bym nie miała odwagi :)

Szpilka, super! Rośnijcie zdrowo :)
    Dziekuje ;)

To moj trzeci ;p prawdą jest, ze coniektorych to wciąga.;p. Pierwszy zrobiłam jak miałam 22 lata. I dzielnie ze soba walczyłam, myslalam, czekałam na niego ze 2 lata zeby miec pewność, ze mi sie nie zmieni. Drugi był pod wpływem chwili, wymyślony i wykonany w 2 tygodnie ;) no a trzeci, tu widoczny, czekał 3lata od śmierci naszego kropka. Dopiero we wrześniu rok temu go zrobiłam. Wszystkie tattoo mam takie, ze moge je łatwo zakryć. Dwoch prawie nigdy nie widac (chyba, ze w bikini), a ten na nadgarstku moge schować po pierwsza, lepsza bransoletka ;)

U mnie dzis spadek temp i plamienie, brzucho boli i nic z tego nie bedzie w tym cyklu....:(

magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Dziewczęta! Widzę, że nasz wątek znów zwalnia tempo...ja ostatnio nie miałam weny do pisania. Chyba małpowate dni wpływają na mnie co raz gorzej ;) w poniedziałem rozpoczęłam szkołę i o jezusicku jest tyle wkuwania, że hoho. Już nie sprawdzam ovu co 5 minut, tylko wgapiam się w cyferki. Muszę jakoś przeorganizować me życie, bo dnia mi brakuje w tym tygodniu!

A jak kobitki u Was? Która następna sika na test???

Lenka@ lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah przytulam..

rah lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ