Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak jest na początku starań
pamiętam jeszcze to rozczarowanie w pierwszym cyklu w którym się nie udało
obwiniałam wtedy cały świat a najbardziej teścia że przyjechał na weekend i wszystko nam zepsuł ;(
kolejny cykl był inny, @ się spóźniała ale nie wiedziałam jakich objawów mam szukać dlatego czekałam i bałam się zrobić test bo bałam się że moglo sie nie udac ale bałam się też że może się udało i tak zwlekałam z testem
no a jak było teraz to wiecie
Under owocnej owulki :*under_the_snow lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Lenka może to znak że na ten cykl mierzenia już wystarczy :*
trzymam za was kciuki dziewczyny
Gosiu...tak bardzo chciałabym w to wierzyć...gosia86 lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Dziękuje Wam dziewczyny za gratulacje.
To nie do końca tak ze dwa miesiące i ciąża. Po prostu od dwoch cykli bardzo liczyłam, uważałam i zabiegałam. Wcześniejsze 6 miesiecy lekkiego podjęcia do tematu nie dawało rezultatu. Mam tez za sobą poronienie wiec obawy wciaz sa.
Żałuje ze trafiłam do Was tak późno i nie zdążę sie zadomowić
Trzymam za Was wszystko kciuki :*
rah, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Też pamiętam swój pierwszy cykl starań... z standardowych 30 dni podchodziło pod 40 - mnóstwo wymyślonych objawów, a test negatywny. Na szczęście nie mam jeszcze takiego świra na punkcie robienia testów do tej pory grzecznie czekam na termin i póki co nie mam zawodów gdy widzę jedna kreskę chociaż i tak jest ciężko... w tym miesiącu jestem jakoś póki co pozytywnie nastawiona nawet na porażkę. Był urlop i super wypoczęłam nie hamowałam się przed wypicie piwka i zbytnim wysiłkiem fizycznym chociaż strasznie korci mnie przed zrobieniem testu, bo dziwnie pobolewa mnie podbrzusze - inaczej niż zwykle ale chyba jeszcze poczekam...
rah lubi tę wiadomość
-
magdalenka_ka wrote:Dzięki Wam za dobre słowa :*
Gosia widzę, że dostałaś wyniki badań? Jak się trzymasz?
Ewwiel życzę nam dwóch pięknych krech za 4 tygodnie! Mogę spytać, który to cykl? U mnie humor nadal wisielczy...
U mnie teraz 17 cykl...
Gratulacje MalinkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 22:20
-
Gratulacje Malinka
Doczytałam zaległości. Ja dziś ostatni dzień z DUPKIEM, nie wiem, czy robić jutro test dla pewności, czy olać i czekać na @ ... Cyce i jajniki mnie rwą od 3 dni, ale zawsze mam tak przed @ Ten Dupek "przyspieszy" mi okres zapewne, ale nie wiem czy robić testowanie i ew. dzwonić do gina, czy brać Dupka dalej ?
-
A który to dzień cyklu u Ciebie? Chyba coś kolo 27? Jak dobrze pamietam?
na test może być jeszcze za wcześnie niestety
ale mi giny mówiły że progesteron tak szybko nie spada nawet po odstawieniu dupka czy lutki i nie zaszkodzi ewentualnej ciąży
ale dla czystego sumienia i spokoju ducha i tak bym,zrobila test :*
Milego dnia -
gosia86 wrote:A który to dzień cyklu u Ciebie? Chyba coś kolo 27? Jak dobrze pamietam?
na test może być jeszcze za wcześnie niestety
ale mi giny mówiły że progesteron tak szybko nie spada nawet po odstawieniu dupka czy lutki i nie zaszkodzi ewentualnej ciąży
ale dla czystego sumienia i spokoju ducha i tak bym,zrobila test :*
Milego dnia
Si, 27 dc dziś. Dzięki za odp :*
No właśnie mi gin nic nie mówił o ew. braniu dalej Dupka - ale doczytałam tu na forum, że jest takie prawdopodobieństwo.
No zrobię test, mam jakis chyba jeszcze w szafce - tylko sprawdzę datę ważności, bo jest z czasów "poniosło nas bez gumy"Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 08:04
gosia86, rah, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
pierwszy raz piszę na forum, (na jakimkolwiek forum) więc z okazji debiutu chciałam napisać coś mądrego, ale nic odpowiedniego nie przychodzi mi do głowy. Chyba na razie chciałabym dołączyć do waszej społeczności, mądrości może przyjdą z czasem Od kilku dni namiętnie czytam wszystkie wątki i z jednej strony jestem trochę przerażona jak wielu rzeczy muszę się jeszcze o sobie nauczyć a z drugiej strony zrobiło mi się trochę lżej, że jest was tu tak dużo i że dajecie z siebie tak dużo. Będę codziennie zaglądać. Do zobaczenia.ewwiel, rah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witaj qska:) ja dopiero pierwszy cykl przeżywam z of, więc też się uczę
dziewczyny czy wy też, tak jak ja - maniakalnie zaglądacie na swój wykres w ciągu dnia, pomimo tego, że tam się nic nie zmieniło?
i czy to normalne, że nie mogę doczekać się porannego mierzenia temperatury?
rah lubi tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Hehe Dora a no niestety tak to jest z tym wykresem
gapisz się w niego i gapisz jakby dało się tam zobaczyć odpowiedź
miałam dokładnie tak samo
Cranberry jak u Ciebie?bo albo gdzieś nie doczytałam albo nie napisałaś:*
milego dnia
ja mam dzisiaj wizytę u gin ale nie wiem czy będzie z usg czy też niedora13 lubi tę wiadomość
-
Witam nowe koleżanki
Z wykresem tez tak mam,ze czaruje go wzrokiem ;p
A dzis mam mega beznadziejny dzien tempka spada na łeb, na szyje. Dokładnie jak w każdym poprzednim cyklu. Cała noc sie budzilam i padam na twarz...aż mi niedobrze ze zmęczenia...i do tego leje u nas, ciemno za oknem...
Miłego dnia chociaz Wam życzę
-
Hej dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było, niestety nie uda mi się nadrobić
Malinka gratulacje!!
Ja ten cykl spisuję na straty. Temperatura jakaś dziwna... Chyba znowu mi się wszystko pochrzaniło... Pewnie to przez stres około ślubny, zmianę klimatu itd. W czwartek czekam na @ Oby przyszła jak najszybciej!!rah lubi tę wiadomość