X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 1 września :) hahaha później sobie o tej klątwie przypomniałam

wiem że ma rację teraz muszę myśleć o tym co jest i będzie i już nie wracac w przeszłości
    pewnie czeka mnie jeszcze jeden trudny dzień gdy będę musiała odebrać akt martwego urodzenia dziecka, ale przeżyję i to

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupio zaczynam sie nakrecac :/ nie chce kolejnego zawodu, a szanse były w tym miesiącu nikłe.
    Co do imienia, to my zostawimy to samo. Wszystko zależy od podejścia:) skoro uważamy, ze to ta sama duszyczka tylko w nowym, lepszym ciele, to dlaczego miałaby nie dostac tego samego imienia? :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to się nie nakręcaj ;) wiem ciężko bo temp ładna ;)
    Ja też wersji imion nie chcę zmieniać.
    Ale nie wiem co bym zrobiła gdybym miała zarejestrować maluszka i wpisać imię :/

O co chodzi z tą klątwą?

Lenka@ lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą klątwą podobno chodzi o to ze ta dziewczyna ktora założy watek na dany miesiąc w tym też miesiącu zachodzi w ciążę

nie wiem co zrobimy z imieniem rozmawiałam z mężem ale musimy oboje to przemyśleć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia może zrób sobie wcześniej test, tak jak pisalas mi to pomoglo trochę ochłonąć

rah lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką klątwą? Ja założyłam kilka wątków, to juz powinnam miec conajmniej trojaczki ;)

aja lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Gosiu, szykuje sie, ale bez przesady nie 7 dnia ;p bo wiadomo, ze bez względu na prawdę, to 7dpo to bedzie negatywny ;) jeszcze ze 3-4 dni poczekam ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam który to dzień, faktycznie jeszcze poczekaj choć wiem jak Ci trudno :*

hehe u mnie klątwa zadziwiała, może działa tylko na prawdziwe wiedźmy:D

rah lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Laseczki,

Ja tak z grubej rury...mój M włożył termometr rtęciowy do zbyt ciepłej wody (nie pytajcie proszę dlaczego) i niestety pękł :( Rtęć wylała się do szklanki z ciepłą wodą...

Mam schiza...co robić...wszystko wyrzucać?? Dodam, że to było na blacie w kuchni...Wypucowałam już domestosem i mleczkiem do czyszczenia...od rana się wietrzyło...

Ale pech...takich nerwów rano dostałam, że jeszcze teraz dochodzę...
    A może panikuję ?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia nie wiem co bym zrobila,
    szukalas czegoś w necie na ten temat?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiaku, coś tam czytałam...

Jedni piszą, żeby nie panikować, bo tam jest niewielka ilość itp...i dawniej można było nawet spotkać bawiące się dzieci kuleczkami rtęci...

Z kolei inni piszą, żeby wyrzucić te rzeczy, które miały bezpośredni kontakt, wywietrzyć mieszkanie...i kilka razy dobrze zmyć...

Ehhh, akurat wtedy kiedy skoczek ładny był...może to znak :(

Kupiłam dziś elektryczny z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i mam w nosie...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, zaglądam po dłuższej przerwie urlopowej...teraz w pracy gonitwa i nie mam kiedy do Was zajrzeć:( trzymam kciuki za powodzenie, ja przestałam się już nakręcać i szukać objawów, może teraz będzie łatwiej kiedy nie pojawi się zielony kropek.
    pozytywności przybywaj:)

c0f42ea092713d36454a47c502651866.png

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Gosiaku, coś tam czytałam...

Jedni piszą, żeby nie panikować, bo tam jest niewielka ilość itp...i dawniej można było nawet spotkać bawiące się dzieci kuleczkami rtęci...

Z kolei inni piszą, żeby wyrzucić te rzeczy, które miały bezpośredni kontakt, wywietrzyć mieszkanie...i kilka razy dobrze zmyć...

Ehhh, akurat wtedy kiedy skoczek ładny był...może to znak :(

Kupiłam dziś elektryczny z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i mam w nosie...
    Domowy, stary sposob - wciągnąć odkurzaczem (jesli masz workowy). Rtęć to kuleczki, łatwo mozna ja zebrać jesli nie jest mokra (wzorowana domestosem ;) płynem do naczyń itp)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ale skok! ;)

dora13 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rah, ale tak jak pisałam wcześniej rtęć się rozlała w szklance gorącej wody...więc nie zdążyły się wytrącić kuleczki...bo cały czas była to płynna ciesz...

Chyba muszę ochłonąć i nie panikować...

Teraz tylko będę miała różnice na wykresie...bo chyba temperatury będą nieco inne przy termometrze elektronicznym? Jak sądzicie?

• rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa...myslalam,ze czesc moze "wypadła". To ja bym cała szklankę wywaliła w worku do śmieci i juz ;)

Pewnie różnica bedzie,bo elektroniczny duzo dokładniejszy i czuły. Widac nawet drobne skoki. No ale co zrobisz:) dzieki temu masz lepszy termometr :) hehe
    A rtęcia sie juz nie martw. Jak byłam mała to wszyscy tłukli termometry i nikt nie panikowal, tylko każdy krzyczał "nie do buzi!", a poki sie jej nie jadło to było ok ;)
    Nic juz nie naprawisz ;) szkoda tracić czasu na zamartwianie, skoro jeszcze tak wierzyłas i szorowalas ;)

Lenka@, Kati86 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Aaaaa...myslalam,ze czesc moze "wypadła". To ja bym cała szklankę wywaliła w worku do śmieci i juz ;)

Pewnie różnica bedzie,bo elektroniczny duzo dokładniejszy i czuły. Widac nawet drobne skoki. No ale co zrobisz:) dzieki temu masz lepszy termometr :) hehe
    A rtęcia sie juz nie martw. Jak byłam mała to wszyscy tłukli termometry i nikt nie panikowal, tylko każdy krzyczał "nie do buzi!", a poki sie jej nie jadło to było ok ;)
    Nic juz nie naprawisz ;) szkoda tracić czasu na zamartwianie, skoro jeszcze tak wierzyłas i szorowalas ;)

Tak wypucowała, że dziś to Małgorzata Rozenek nie dowaliłaby się do niczego :P

Kati86 lubi tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tak w ogóle...Ewwiel, Magdalenko...tulę mocno.
    Mnie zawsze pomaga mega nerw, którego zawsze osiągam w takich sytuacjach po wysiłku...

Rah...nie nakręcamy się ! :)

rah, ewwiel lubią tę wiadomość

• Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Trafiłam tutaj bo od wczoraj łudzę sie nadzieją nie nadchodzącej @
    Staramy sie z Mężem od ok 2 cykli starania o nasze maleństwo.
    Boje sie myślec, ze moze sie udało.
    Póki co niby objawy jak na @. Ale nie do końca, bo np ból piersi miałam zawsze, ale teraz to jakaś masakra, a sutki stercza i szczypia prawie non stop :) do tego spać mogłabym na okrągło.

Chyba jutro bede testować :)

16udyx8d2hk0fycf.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Malinko:) ktory to dzien cyklu? I jak, robiłaś test? :)
    My tu wszystkie sie zawsze łudzimy;)
    2 cykl, to jeszcze "świezynka" bezstresowa jesteś ;) oby tak pozostało i oby sie szybko udało :D

gosia86 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ