X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 1 września :) hahaha później sobie o tej klątwie przypomniałam

wiem że ma rację teraz muszę myśleć o tym co jest i będzie i już nie wracac w przeszłości
    pewnie czeka mnie jeszcze jeden trudny dzień gdy będę musiała odebrać akt martwego urodzenia dziecka, ale przeżyję i to

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupio zaczynam sie nakrecac :/ nie chce kolejnego zawodu, a szanse były w tym miesiącu nikłe.
    Co do imienia, to my zostawimy to samo. Wszystko zależy od podejścia:) skoro uważamy, ze to ta sama duszyczka tylko w nowym, lepszym ciele, to dlaczego miałaby nie dostac tego samego imienia? :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to się nie nakręcaj ;) wiem ciężko bo temp ładna ;)
    Ja też wersji imion nie chcę zmieniać.
    Ale nie wiem co bym zrobiła gdybym miała zarejestrować maluszka i wpisać imię :/

O co chodzi z tą klątwą?

Lenka@ lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą klątwą podobno chodzi o to ze ta dziewczyna ktora założy watek na dany miesiąc w tym też miesiącu zachodzi w ciążę

nie wiem co zrobimy z imieniem rozmawiałam z mężem ale musimy oboje to przemyśleć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia może zrób sobie wcześniej test, tak jak pisalas mi to pomoglo trochę ochłonąć

rah lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką klątwą? Ja założyłam kilka wątków, to juz powinnam miec conajmniej trojaczki ;)

aja lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Gosiu, szykuje sie, ale bez przesady nie 7 dnia ;p bo wiadomo, ze bez względu na prawdę, to 7dpo to bedzie negatywny ;) jeszcze ze 3-4 dni poczekam ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam który to dzień, faktycznie jeszcze poczekaj choć wiem jak Ci trudno :*

hehe u mnie klątwa zadziwiała, może działa tylko na prawdziwe wiedźmy:D

rah lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Laseczki,

Ja tak z grubej rury...mój M włożył termometr rtęciowy do zbyt ciepłej wody (nie pytajcie proszę dlaczego) i niestety pękł :( Rtęć wylała się do szklanki z ciepłą wodą...

Mam schiza...co robić...wszystko wyrzucać?? Dodam, że to było na blacie w kuchni...Wypucowałam już domestosem i mleczkiem do czyszczenia...od rana się wietrzyło...

Ale pech...takich nerwów rano dostałam, że jeszcze teraz dochodzę...
    A może panikuję ?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia nie wiem co bym zrobila,
    szukalas czegoś w necie na ten temat?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiaku, coś tam czytałam...

Jedni piszą, żeby nie panikować, bo tam jest niewielka ilość itp...i dawniej można było nawet spotkać bawiące się dzieci kuleczkami rtęci...

Z kolei inni piszą, żeby wyrzucić te rzeczy, które miały bezpośredni kontakt, wywietrzyć mieszkanie...i kilka razy dobrze zmyć...

Ehhh, akurat wtedy kiedy skoczek ładny był...może to znak :(

Kupiłam dziś elektryczny z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i mam w nosie...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, zaglądam po dłuższej przerwie urlopowej...teraz w pracy gonitwa i nie mam kiedy do Was zajrzeć:( trzymam kciuki za powodzenie, ja przestałam się już nakręcać i szukać objawów, może teraz będzie łatwiej kiedy nie pojawi się zielony kropek.
    pozytywności przybywaj:)

c0f42ea092713d36454a47c502651866.png

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Gosiaku, coś tam czytałam...

Jedni piszą, żeby nie panikować, bo tam jest niewielka ilość itp...i dawniej można było nawet spotkać bawiące się dzieci kuleczkami rtęci...

Z kolei inni piszą, żeby wyrzucić te rzeczy, które miały bezpośredni kontakt, wywietrzyć mieszkanie...i kilka razy dobrze zmyć...

Ehhh, akurat wtedy kiedy skoczek ładny był...może to znak :(

Kupiłam dziś elektryczny z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i mam w nosie...
    Domowy, stary sposob - wciągnąć odkurzaczem (jesli masz workowy). Rtęć to kuleczki, łatwo mozna ja zebrać jesli nie jest mokra (wzorowana domestosem ;) płynem do naczyń itp)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ale skok! ;)

dora13 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rah, ale tak jak pisałam wcześniej rtęć się rozlała w szklance gorącej wody...więc nie zdążyły się wytrącić kuleczki...bo cały czas była to płynna ciesz...

Chyba muszę ochłonąć i nie panikować...

Teraz tylko będę miała różnice na wykresie...bo chyba temperatury będą nieco inne przy termometrze elektronicznym? Jak sądzicie?

• rah Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa...myslalam,ze czesc moze "wypadła". To ja bym cała szklankę wywaliła w worku do śmieci i juz ;)

Pewnie różnica bedzie,bo elektroniczny duzo dokładniejszy i czuły. Widac nawet drobne skoki. No ale co zrobisz:) dzieki temu masz lepszy termometr :) hehe
    A rtęcia sie juz nie martw. Jak byłam mała to wszyscy tłukli termometry i nikt nie panikowal, tylko każdy krzyczał "nie do buzi!", a poki sie jej nie jadło to było ok ;)
    Nic juz nie naprawisz ;) szkoda tracić czasu na zamartwianie, skoro jeszcze tak wierzyłas i szorowalas ;)

Lenka@, Kati86 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Aaaaa...myslalam,ze czesc moze "wypadła". To ja bym cała szklankę wywaliła w worku do śmieci i juz ;)

Pewnie różnica bedzie,bo elektroniczny duzo dokładniejszy i czuły. Widac nawet drobne skoki. No ale co zrobisz:) dzieki temu masz lepszy termometr :) hehe
    A rtęcia sie juz nie martw. Jak byłam mała to wszyscy tłukli termometry i nikt nie panikowal, tylko każdy krzyczał "nie do buzi!", a poki sie jej nie jadło to było ok ;)
    Nic juz nie naprawisz ;) szkoda tracić czasu na zamartwianie, skoro jeszcze tak wierzyłas i szorowalas ;)

Tak wypucowała, że dziś to Małgorzata Rozenek nie dowaliłaby się do niczego :P

Kati86 lubi tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tak w ogóle...Ewwiel, Magdalenko...tulę mocno.
    Mnie zawsze pomaga mega nerw, którego zawsze osiągam w takich sytuacjach po wysiłku...

Rah...nie nakręcamy się ! :)

rah, ewwiel lubią tę wiadomość

• Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Trafiłam tutaj bo od wczoraj łudzę sie nadzieją nie nadchodzącej @
    Staramy sie z Mężem od ok 2 cykli starania o nasze maleństwo.
    Boje sie myślec, ze moze sie udało.
    Póki co niby objawy jak na @. Ale nie do końca, bo np ból piersi miałam zawsze, ale teraz to jakaś masakra, a sutki stercza i szczypia prawie non stop :) do tego spać mogłabym na okrągło.

Chyba jutro bede testować :)

16udyx8d2hk0fycf.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Malinko:) ktory to dzien cyklu? I jak, robiłaś test? :)
    My tu wszystkie sie zawsze łudzimy;)
    2 cykl, to jeszcze "świezynka" bezstresowa jesteś ;) oby tak pozostało i oby sie szybko udało :D

gosia86 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ