X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, dawno się tu nie udzielałam ale czytam Was regularnie. W tym cyklu zaczynam ponowne starania. Gratuluje tym którym się udało i trzymam kciuki za wszystkie pozostałe staraczki.

gosia86, szpilka, rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis życzę owocnych starań :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze sporo nas tu z wrześniową rocznicą ślubu :) Nasza piąta już. Jakby się udało to wreszcie przestałabym słuchać, ze to już tyle lat po ślubie i dorobiliśmy się tylko dwóch kotów :P Aż sama sobie się dziwię, że tak pźno zaczęliśmy sie starać, ale praca, mieszkanie i jakos tak... A teraz człowiek wypatruje, wyczekuje :)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie panie witam i żegnam na dobranoc ;)

Lady, ja sie nie dziwie, moze brzmi to czasem"strasznie" , 28 lat, ileś lat po ślubie i bez dzieci...nasi rodzice zazwyczaj mieli juz jedno, a nawet dwójkę dzieci...ale czasy sie zmieniają i wydaje mi sie, ze nie tylko pod względem standardów życia itp.mamy sie zmienilysmy, nasz rocznik oraz inne...ja nie raz sama czuje sie jak mała dziewczynka i wcale sie nie dziwie, ze ktos moze jeszcze nie zaczął sie starać.:) bo człowiek myśli sobie młody jestem, mam czas...ale robi wielkie oczy dopiero gdy pomyśli mam juz prawie 30 lat! I co? I nadal nic;)
    Nie wiem czy nadającie o co mi chodzi;) hehehe
    Miłego wieczoru Czarnobylki;)

mała.mi, gosia86, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho się tu zrobiło jak nie wiem co...Cranberry zaglądasz tutaj jeszcze? Zastanawiam się jaki finał u Ciebie?

Ja nadal czekam, zrobiłam test, ale tak jak się spodziewałam jest -...a byłam pewna, że się udało, bo mam ciagniecia w brzuchu i piersi zaczęły bolec...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Eklerko baardzo serdecznie gratuluje i rozumiem Twoj stan emocji jaki teraz przechodzisz. Wiem co czujesz nie majac pracy i jak sie martwisz. Mimo wszystko jestem pewna,ze wszystko jaakos sie Wam ulozy i bedzie dobrze. Daj sobie czas i przetrwasz ten kalejdoskop uczuc emocji itp.stanow. ja weszlam juz w 11 tydz. I ciagle mam takie stany raz radosci albo strachu
    Oj żebyś wiedziała, wczoraj pół dnia przepłakałam a dziś jestem wesolutka od rana :)
    Anooosiak86 wrote:
    Eklerko gratuluję! :)

Oby teraz się posypały nowe wieści - w końcu jak piszecie ten rok, ma być szczęśliwy! :)
    Dzięki wielgachne :) Wiruskuję :) **************

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 11:25

Anooosiak86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    My załatwiliśmy wszystko w niecałe 3 miesiące właśnie w martwym sezonie ;)
    Nauki są też weekendowo-wyjazdowe i wtedy to chyba w 1 weekend załatwiają ;)
    Sukienkę możesz do krawcowej, dobra krawcowa po prostu wypruje suwak i zrobi wiązanie ;)
    Z księdzem może być najgorzej bo to adwent :/ ale jesteście z Marią w podobnej sytuacji więc może będzie dyspensa ;) nie no żarcik jakoś tak przyszło mi do głowy ;) ale na poważnie możesz po prostu powiedzieć (trochę skłamać) że wesela nie będzie.

Trzymam mocno kciuki żeby Wam się udało poukładać wszystko po Waszej myśli :)

Oj niestety co do sukni, jej się nie da przerobić, bo cała góra wykonana jest z koronki obszywanej koralikami i wstawienie nawet płachty materiału na plecach niczego tu nie załatwi... Wstawiałam już zdjęcia sukni na fora krawcowych, zaniosłam ją do najlepszej krawcowej w mieście, ale każdy twierdzi, że to tylko zniszczy suknię i straci cały swój urok :(
    A jest naprawdę wyśniona, wymarzona i od maleńkiej Eklerki właśnie o takiej sukni myślałam. Gdy ją dostałam w swoje łapki, nie mogłam się napatrzeć i codziennie wyciągałam ją z pokrowca...

Ustaliliśmy, że w grudniu weźmiemy sam cywilny, a we wrześniu przyszłego roku kościelny :) Nie będziemy aż tak szaleć żeby migiem wszystko przyspieszać :)

Dziękuję, oby było tak jak piszesz :)

rah lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko, a kiedy powinnaś dostac okres? Moze to jeszcze za wcześnie na testowanie...

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Magdalenko, a kiedy powinnaś dostac okres? Moze to jeszcze za wcześnie na testowanie...

Przez ostatni rok cykle były 27-28 dniowe, dziś jest 31 dc...test o czułości 5. Jajniki mnie bolały od 13 do 16 dc, więc teoretycznie najpoźniej powinnam dostać dzosiaj. Pytanie tylko, czy w ogóle miałam owulacje...może jeszcze dziś @ przyjdzie...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki melduję, że odebrałam wyniki bety :) 1038! Co według tabelki oznacza 5 tydzień ciąży (normy od 217 do 7138) :)

Gosiu, wielkie gratulacje!!! :) <3 Coś niesamowitego dzieje się od świąt ;)

rah, gosia86, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    ja na Was czekam po fioletowej stronie :*
    maj/czerwiec 2015 będzie nasz <3

dziękuję że pytasz Edzia :*
    na tym etapie chyba mam typowe objawy czyli senność, senność i jeszcze raz senność, moje wcześniejsz 10-15 minutowe drzemki zmieniły się w 1,5- 2 godziny
    a o 21 to mnie już nie ma :)
    jakieś tam bóle brzucha do przeżycia i zgaga
    ale jest ok, dziękuję Bogu za każdy objaw a zwłaszcza za spanie :)

dzisiaj beta 156,20 progesteron 38,26 <3

Ja mam to samo. Chodzę nieprzytomna, od rana do wieczora ziewam i po obiedzie obowiązkowo drzemka :)
    Zaciskam kciukasy :)

Widzę, że badałaś progesteron. Jaki powinien być jego poziom? :) Jutro ponownie śmigam na betę, TSH i progesteron :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 13:55

5fjzaeq.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Przez ostatni rok cykle były 27-28 dniowe, dziś jest 31 dc...test o czułości 5. Jajniki mnie bolały od 13 do 16 dc, więc teoretycznie najpoźniej powinnam dostać dzosiaj. Pytanie tylko, czy w ogóle miałam owulacje...może jeszcze dziś @ przyjdzie...
    W takim razie anielskiej cierpliwości życzę :) moze jednak @ nie przyjdzie i okaże sie, ze piękna owulka była :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, piękna beta! :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Cicho się tu zrobiło jak nie wiem co...Cranberry zaglądasz tutaj jeszcze? Zastanawiam się jaki finał u Ciebie?

Ja nadal czekam, zrobiłam test, ale tak jak się spodziewałam jest -...a byłam pewna, że się udało, bo mam ciagniecia w brzuchu i piersi zaczęły bolec...
    Hej hej :) no u mnie 33 dzień cyklu i zaczęło się plamienie od wczoraj...
    Muszę wybrać się po @ do gina za długie te cykle mam coś mi się zdaje a okresy takie 2 dni przed bardzo skromne plamienia 2 dni obfite potem tylko plamienie...

Ale u Ciebie jak zazwyczaj masz krótsze cykle faktycznie dziwnie...

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Jestem w domu już od wtorku popołudniu :/

To było straszne i naprawdę jak na świniobiciu ;(
    dostałam tabletki ale lekarzowi nie chciało się czekać i zabrał nas na zabieg zanim cokolwiek się zaczęło (było nas 2).

Niestety trafiłam w szpitalu na tego lekarza który niecały rok temu leczył mnie na menopauzę :(

O 13 zabrali mnie na zabieg, o 13.40 już szykowali mi wypis a 2h później wracałam do domu :/

Do 15 leżałam i płakałam, z bólu psychicznego i fizycznego. O coś przeciwbólowego prosiłam 3 razy :/

Po tym co przeszłam jeszcze bardziej boję się kolejnej ciąży i nie wiem czy kiedykolwiek się zdecyduję ;(

Bardzo się cieszę z Waszych pozytywnych testów i pięknych HCG :)
    Mam nadzieję że Wasze bobaski rozwijają się zdrowo i bardzo Wam tego życzę!

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kasiu...to fatalnie, ze trafiłaś na niezbyt fajne "towarzystwo"...mam nadzieje, ze jednak ta trauma szybko minie i przestaniesz sie bać.:* moze to głupie porównanie! ale wszystkiedziewczyny! które znam! mówiły po porodzie ze nigdy wiecej! I "z przyjemnością" zachodziły w kolejne ciąże...:) troszke zapomnisz...a teraz odpoczywaj, spróbuj zając sie czymś innym...
    Tule mocno!!!;***

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja mam to samo. Chodzę nieprzytomna, od rana do wieczora ziewam i po obiedzie obowiązkowo drzemka :)
    Zaciskam kciukasy :)

Widzę, że badałaś progesteron. Jaki powinien być jego poziom? :) Jutro ponownie śmigam na betę, TSH i progesteron :)
    progeteron w pierwszym trymestrze normy ma 9-47 ng/ml
    śliczną masz betę :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu kochana to straszne przez co przeszłaś, szczerze już chyba ten szpital w brochowie lepszy
    tulę Cię mocno

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Magdalenko, nadzieja umiera ostatnia :*
    Być może jeszcze zbyt wcześnie na test...trzeba czekać :*

Kasieńka..teraz musisz dużo wypoczywać, zająć czymś umysł...
    Wiadomo, że początku są ciężkie...ale zobaczysz, zapomnisz. Ja głęboko w to wierzę :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Dziewuszki melduję, że odebrałam wyniki bety :) 1038! Co według tabelki oznacza 5 tydzień ciąży (normy od 217 do 7138) :)

Gosiu, wielkie gratulacje!!! :) <3 Coś niesamowitego dzieje się od świąt ;)

Eklerko, piękna beta...gratuluję :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ