SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, dawno się tu nie udzielałam ale czytam Was regularnie. W tym cyklu zaczynam ponowne starania. Gratuluje tym którym się udało i trzymam kciuki za wszystkie pozostałe staraczki.

gosia86, szpilka, rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis życzę owocnych starań :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze sporo nas tu z wrześniową rocznicą ślubu :) Nasza piąta już. Jakby się udało to wreszcie przestałabym słuchać, ze to już tyle lat po ślubie i dorobiliśmy się tylko dwóch kotów :P Aż sama sobie się dziwię, że tak pźno zaczęliśmy sie starać, ale praca, mieszkanie i jakos tak... A teraz człowiek wypatruje, wyczekuje :)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie panie witam i żegnam na dobranoc ;)

Lady, ja sie nie dziwie, moze brzmi to czasem"strasznie" , 28 lat, ileś lat po ślubie i bez dzieci...nasi rodzice zazwyczaj mieli juz jedno, a nawet dwójkę dzieci...ale czasy sie zmieniają i wydaje mi sie, ze nie tylko pod względem standardów życia itp.mamy sie zmienilysmy, nasz rocznik oraz inne...ja nie raz sama czuje sie jak mała dziewczynka i wcale sie nie dziwie, ze ktos moze jeszcze nie zaczął sie starać.:) bo człowiek myśli sobie młody jestem, mam czas...ale robi wielkie oczy dopiero gdy pomyśli mam juz prawie 30 lat! I co? I nadal nic;)
    Nie wiem czy nadającie o co mi chodzi;) hehehe
    Miłego wieczoru Czarnobylki;)

mała.mi, gosia86, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho się tu zrobiło jak nie wiem co...Cranberry zaglądasz tutaj jeszcze? Zastanawiam się jaki finał u Ciebie?

Ja nadal czekam, zrobiłam test, ale tak jak się spodziewałam jest -...a byłam pewna, że się udało, bo mam ciagniecia w brzuchu i piersi zaczęły bolec...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Eklerko baardzo serdecznie gratuluje i rozumiem Twoj stan emocji jaki teraz przechodzisz. Wiem co czujesz nie majac pracy i jak sie martwisz. Mimo wszystko jestem pewna,ze wszystko jaakos sie Wam ulozy i bedzie dobrze. Daj sobie czas i przetrwasz ten kalejdoskop uczuc emocji itp.stanow. ja weszlam juz w 11 tydz. I ciagle mam takie stany raz radosci albo strachu
    Oj żebyś wiedziała, wczoraj pół dnia przepłakałam a dziś jestem wesolutka od rana :)
    Anooosiak86 wrote:
    Eklerko gratuluję! :)

Oby teraz się posypały nowe wieści - w końcu jak piszecie ten rok, ma być szczęśliwy! :)
    Dzięki wielgachne :) Wiruskuję :) **************

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 11:25

Anooosiak86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    My załatwiliśmy wszystko w niecałe 3 miesiące właśnie w martwym sezonie ;)
    Nauki są też weekendowo-wyjazdowe i wtedy to chyba w 1 weekend załatwiają ;)
    Sukienkę możesz do krawcowej, dobra krawcowa po prostu wypruje suwak i zrobi wiązanie ;)
    Z księdzem może być najgorzej bo to adwent :/ ale jesteście z Marią w podobnej sytuacji więc może będzie dyspensa ;) nie no żarcik jakoś tak przyszło mi do głowy ;) ale na poważnie możesz po prostu powiedzieć (trochę skłamać) że wesela nie będzie.

Trzymam mocno kciuki żeby Wam się udało poukładać wszystko po Waszej myśli :)

Oj niestety co do sukni, jej się nie da przerobić, bo cała góra wykonana jest z koronki obszywanej koralikami i wstawienie nawet płachty materiału na plecach niczego tu nie załatwi... Wstawiałam już zdjęcia sukni na fora krawcowych, zaniosłam ją do najlepszej krawcowej w mieście, ale każdy twierdzi, że to tylko zniszczy suknię i straci cały swój urok :(
    A jest naprawdę wyśniona, wymarzona i od maleńkiej Eklerki właśnie o takiej sukni myślałam. Gdy ją dostałam w swoje łapki, nie mogłam się napatrzeć i codziennie wyciągałam ją z pokrowca...

Ustaliliśmy, że w grudniu weźmiemy sam cywilny, a we wrześniu przyszłego roku kościelny :) Nie będziemy aż tak szaleć żeby migiem wszystko przyspieszać :)

Dziękuję, oby było tak jak piszesz :)

rah lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko, a kiedy powinnaś dostac okres? Moze to jeszcze za wcześnie na testowanie...

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Magdalenko, a kiedy powinnaś dostac okres? Moze to jeszcze za wcześnie na testowanie...

Przez ostatni rok cykle były 27-28 dniowe, dziś jest 31 dc...test o czułości 5. Jajniki mnie bolały od 13 do 16 dc, więc teoretycznie najpoźniej powinnam dostać dzosiaj. Pytanie tylko, czy w ogóle miałam owulacje...może jeszcze dziś @ przyjdzie...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki melduję, że odebrałam wyniki bety :) 1038! Co według tabelki oznacza 5 tydzień ciąży (normy od 217 do 7138) :)

Gosiu, wielkie gratulacje!!! :) <3 Coś niesamowitego dzieje się od świąt ;)

rah, gosia86, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    ja na Was czekam po fioletowej stronie :*
    maj/czerwiec 2015 będzie nasz <3

dziękuję że pytasz Edzia :*
    na tym etapie chyba mam typowe objawy czyli senność, senność i jeszcze raz senność, moje wcześniejsz 10-15 minutowe drzemki zmieniły się w 1,5- 2 godziny
    a o 21 to mnie już nie ma :)
    jakieś tam bóle brzucha do przeżycia i zgaga
    ale jest ok, dziękuję Bogu za każdy objaw a zwłaszcza za spanie :)

dzisiaj beta 156,20 progesteron 38,26 <3

Ja mam to samo. Chodzę nieprzytomna, od rana do wieczora ziewam i po obiedzie obowiązkowo drzemka :)
    Zaciskam kciukasy :)

Widzę, że badałaś progesteron. Jaki powinien być jego poziom? :) Jutro ponownie śmigam na betę, TSH i progesteron :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 13:55

5fjzaeq.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Przez ostatni rok cykle były 27-28 dniowe, dziś jest 31 dc...test o czułości 5. Jajniki mnie bolały od 13 do 16 dc, więc teoretycznie najpoźniej powinnam dostać dzosiaj. Pytanie tylko, czy w ogóle miałam owulacje...może jeszcze dziś @ przyjdzie...
    W takim razie anielskiej cierpliwości życzę :) moze jednak @ nie przyjdzie i okaże sie, ze piękna owulka była :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, piękna beta! :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Cicho się tu zrobiło jak nie wiem co...Cranberry zaglądasz tutaj jeszcze? Zastanawiam się jaki finał u Ciebie?

Ja nadal czekam, zrobiłam test, ale tak jak się spodziewałam jest -...a byłam pewna, że się udało, bo mam ciagniecia w brzuchu i piersi zaczęły bolec...
    Hej hej :) no u mnie 33 dzień cyklu i zaczęło się plamienie od wczoraj...
    Muszę wybrać się po @ do gina za długie te cykle mam coś mi się zdaje a okresy takie 2 dni przed bardzo skromne plamienia 2 dni obfite potem tylko plamienie...

Ale u Ciebie jak zazwyczaj masz krótsze cykle faktycznie dziwnie...

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Jestem w domu już od wtorku popołudniu :/

To było straszne i naprawdę jak na świniobiciu ;(
    dostałam tabletki ale lekarzowi nie chciało się czekać i zabrał nas na zabieg zanim cokolwiek się zaczęło (było nas 2).

Niestety trafiłam w szpitalu na tego lekarza który niecały rok temu leczył mnie na menopauzę :(

O 13 zabrali mnie na zabieg, o 13.40 już szykowali mi wypis a 2h później wracałam do domu :/

Do 15 leżałam i płakałam, z bólu psychicznego i fizycznego. O coś przeciwbólowego prosiłam 3 razy :/

Po tym co przeszłam jeszcze bardziej boję się kolejnej ciąży i nie wiem czy kiedykolwiek się zdecyduję ;(

Bardzo się cieszę z Waszych pozytywnych testów i pięknych HCG :)
    Mam nadzieję że Wasze bobaski rozwijają się zdrowo i bardzo Wam tego życzę!

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kasiu...to fatalnie, ze trafiłaś na niezbyt fajne "towarzystwo"...mam nadzieje, ze jednak ta trauma szybko minie i przestaniesz sie bać.:* moze to głupie porównanie! ale wszystkiedziewczyny! które znam! mówiły po porodzie ze nigdy wiecej! I "z przyjemnością" zachodziły w kolejne ciąże...:) troszke zapomnisz...a teraz odpoczywaj, spróbuj zając sie czymś innym...
    Tule mocno!!!;***

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja mam to samo. Chodzę nieprzytomna, od rana do wieczora ziewam i po obiedzie obowiązkowo drzemka :)
    Zaciskam kciukasy :)

Widzę, że badałaś progesteron. Jaki powinien być jego poziom? :) Jutro ponownie śmigam na betę, TSH i progesteron :)
    progeteron w pierwszym trymestrze normy ma 9-47 ng/ml
    śliczną masz betę :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu kochana to straszne przez co przeszłaś, szczerze już chyba ten szpital w brochowie lepszy
    tulę Cię mocno

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Magdalenko, nadzieja umiera ostatnia :*
    Być może jeszcze zbyt wcześnie na test...trzeba czekać :*

Kasieńka..teraz musisz dużo wypoczywać, zająć czymś umysł...
    Wiadomo, że początku są ciężkie...ale zobaczysz, zapomnisz. Ja głęboko w to wierzę :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Dziewuszki melduję, że odebrałam wyniki bety :) 1038! Co według tabelki oznacza 5 tydzień ciąży (normy od 217 do 7138) :)

Gosiu, wielkie gratulacje!!! :) <3 Coś niesamowitego dzieje się od świąt ;)

Eklerko, piękna beta...gratuluję :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ