X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Eklerko baardzo serdecznie gratuluje i rozumiem Twoj stan emocji jaki teraz przechodzisz. Wiem co czujesz nie majac pracy i jak sie martwisz. Mimo wszystko jestem pewna,ze wszystko jaakos sie Wam ulozy i bedzie dobrze. Daj sobie czas i przetrwasz ten kalejdoskop uczuc emocji itp.stanow. ja weszlam juz w 11 tydz. I ciagle mam takie stany raz radosci albo strachu
    Skąd ja to znam... Według mnie czas starań, a czas oczekiwania na dziecko i ciąża to jak dwa różne światy, czuję się jakbym weszła do zupełnie innej bajki. To, co wcześniej wydawało i się tak proste i łatwe, teraz czasami bywa trudne. Chodzi o to że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Staramy się, czekamy i pragniemy ciąży, ale kiedy już się pojawi to często emocje są bardzo różne. Sama od kilku dobrych lat pragnęłam dziecka, ale teraz często mam napady dziwnych myśli, łącznie z tymi czy to aby na pewno dobry czas... Także rozumiem CIę Eklerko.

A tym, co powiedzą ludzie Ty się przejmujesz? Nie żartuj! Poza tym dlaczego ksiądz miałby się nie zgodzić zrobić ślubu kiedy indziej niż 'sezon'? Każda pora jest dobra.

Co do pracy to wiadomo, dobrze by było jakbyś ją miała. Jak to planujesz? Bo nawet jak znajdziesz teraz jakąś, to nie dostaniesz od razu umowy na czas nieokreślony, tylko pewnie na czas próbny, najczęściej na 3 miesiące, potem może kolejny okres itd. I co powiesz pracodawcy po tych, powiedzmy, standardowych 3 miesiącach próbnych? Bo widać już pewnie będzie. Życzę Ci, by Ci się poukładało, ale wiem też jaka jest sytuacja na rynku pracy... A może a nuż się uda...

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Skąd ja to znam... Według mnie czas starań, a czas oczekiwania na dziecko i ciąża to jak dwa różne światy, czuję się jakbym weszła do zupełnie innej bajki. To, co wcześniej wydawało i się tak proste i łatwe, teraz czasami bywa trudne. Chodzi o to że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Staramy się, czekamy i pragniemy ciąży, ale kiedy już się pojawi to często emocje są bardzo różne. Sama od kilku dobrych lat pragnęłam dziecka, ale teraz często mam napady dziwnych myśli, łącznie z tymi czy to aby na pewno dobry czas... Także rozumiem CIę Eklerko.

A tym, co powiedzą ludzie Ty się przejmujesz? Nie żartuj! Poza tym dlaczego ksiądz miałby się nie zgodzić zrobić ślubu kiedy indziej niż 'sezon'? Każda pora jest dobra.

Co do pracy to wiadomo, dobrze by było jakbyś ją miała. Jak to planujesz? Bo nawet jak znajdziesz teraz jakąś, to nie dostaniesz od razu umowy na czas nieokreślony, tylko pewnie na czas próbny, najczęściej na 3 miesiące, potem może kolejny okres itd. I co powiesz pracodawcy po tych, powiedzmy, standardowych 3 miesiącach próbnych? Bo widać już pewnie będzie. Życzę Ci, by Ci się poukładało, ale wiem też jaka jest sytuacja na rynku pracy... A może a nuż się uda...

Ida - "w czasach zakazanych zabaw hucznym nie urządzać"
    ale uwaga!!! obecnie obowiązuje to w piątki i Wielkim Poście ;) Adwent chyba ma już pozwolenie ;)

Co do pracy to obecnie nawet jeśli dostanie umowę na czas próbny powyżej miesiąca i koniec 3 miesiąca upłynie przed końcem umowy to taka umowa jest przedłużana z automaty do dnia porodu! A jeśli w dzień porodu jesteś na umowie to macierzyński też się należy!
    Proszę mi tutaj Eklerki nie straszyć ;)

gosia86, Lenka@, Ida lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczynki, nie róbmy adwokatury :)
    Każda z nas jest dorosła ;)

Eklerko, Gosiu, Aniu, ogromnie się cieszę, że Wam się udało...
    Nawet sobie tego nie wyobrażacie...
    Nie znam Was osobiście, dlatego życzę Wam szczęśliwego finału, poukładania sobie życia...i żeby ten okres był dla Was wyjątkowy i cudowny...
    Tak od serca :*

gosia86 lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 59,82 <3

Lenka teraz Twoja kolej :* wrzesień będzie Twój tylko musisz w to mocno wierzyć

Lenka@, Kati86, Cranberry, ewwiel lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia coś sobie znalazłam i przygotowałam....

Kati86 wrote:

Gosia pięknie frunie do góry :) Twoja wygrana w tym cyklu będzie dla mnie znakiem że jednak nie warto się poddawać :*

Teraz rośnijcie zdrowo :*

gosia86, Lenka@ lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kasiu :*
    ostatnio cos szybko się wzruszam :*

Kati86 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Ida - "w czasach zakazanych zabaw hucznym nie urządzać"
    ale uwaga!!! obecnie obowiązuje to w piątki i Wielkim Poście ;) Adwent chyba ma już pozwolenie ;)

Co do pracy to obecnie nawet jeśli dostanie umowę na czas próbny powyżej miesiąca i koniec 3 miesiąca upłynie przed końcem umowy to taka umowa jest przedłużana z automaty do dnia porodu! A jeśli w dzień porodu jesteś na umowie to macierzyński też się należy!
    Proszę mi tutaj Eklerki nie straszyć ;)
    Kochana, mylisz się, w kwesti macierzyńskiego. Jeśli umowa upływa przed terminem porodu (ta prawdziwa, nie przedłużana przez ciążę), to macierzyński się nie należy niestety... Wiem to na 100%, bo analizowałam to prawo kiedy byłam właśnie na takiej umowie na czas określony i zastanawiałam się nad staraniami o dziecko. Pensję będzie otrzymywała do dnia porodu, ale później może starać się jedynie o zzasiłek macierzyński.

rah lubi tę wiadomość

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Chciałabym dołączyć do rocznika 86 starającego się o dziecko :) To już nasz 3 cykl starań z mężem.

gosia86, rah lubią tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Lady :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Gosiu :* :)

gosia86 lubi tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cranberry a jaki finał u Ciebie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coraz więcej dziewczyn nas opuszcza :( ;) w końcu sama zostanę... mam nadzieje, że teraz z clo uda się nam. juz nie mam pomysłu co jest nie tak, skoro tsh, prl unormowane, nasienie w miare ok. no chyba, że jajeczka nie pękają, ale to się dopiero okaże. we czartek ide do lekarz żeby sie na monitorowanie cyklu umówić. nam jak się nie uda do końca roku, to w przyszłym roku inseminacja.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Was nie opuszczam
    będę trwała przy Was :*

aja lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    coraz więcej dziewczyn nas opuszcza :( ;) w końcu sama zostanę... mam nadzieje, że teraz z clo uda się nam. juz nie mam pomysłu co jest nie tak, skoro tsh, prl unormowane, nasienie w miare ok. no chyba, że jajeczka nie pękają, ale to się dopiero okaże. we czartek ide do lekarz żeby sie na monitorowanie cyklu umówić. nam jak się nie uda do końca roku, to w przyszłym roku inseminacja.
    Tez tu ciagle trwam. Podobnie jak ty kokejny cykl man z Clo I monitoringiem. Lekarz w sobote powiedzial, ze moje wyniki nie sa tragiczne, przy odpowiednim leczeniu I odeobinie szczescia powinno sie udac. Tylko jak tu liczyc na szczescie jak max tylko co drugi weekend w domu :-( jakiegos dola lapie...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i ja tutaj też zostaje :) od rana mam takie małpowate bóle i co mnie zaboli, to mam łzy w oczach z żalu, że to jeszcze nie teraz...wy chociaż się leczycie, badacie a ja muszę czekać z tym do nowego roku :(

Gosiu, Aniu i Eklerko jeszcze raz mocno gratuluję :*

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Gratuluję i trzymam kciuki za nowe Mamusie :)

U mnie niestety raczej mniej niż bardziej wesoło, po dzisiejszej wizycie u gina mam już w garści skierowanie na laparoskopię. W programie usuwanie torbieli i HSG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 22:38

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aju, i ja też tu nadal trwam :*

aja lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Cranberry a jaki finał u Ciebie?
    Heh póki co żaden...
    Nie testuje, @ jeszcze nie ma ale nadchodzi czuję...ledwo ściągnęłam obrączkę wieczorem i apetyt wilczy :)
    No ale wiesz... ja mam rocznicę ślubu pod koniec września więc liczę, że to wrzesień będzie szczęśliwy :)
    Cieszę się, że Tobie się udało !!!

gosia86, rah, fi0lka lubią tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam aby wrzesień był wasz :*

Anooosiak86, ewwiel, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedługo rocznicę ślubu, więc też moim marzeniem jest, aby wrzesień był tym szczęśliwym miesiącem :D

gosia86, rah, Cranberry lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ