X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielgachne :)
    Problem w tym, że ja w tym miesiącu całkowicie olałam mierzenie tempki. Dobrze, że chociaż kwas foliowy łykałam jak oszołom... :)
    O mamuniu, teraz nie wiem czy od jutra termometr w dłoń żeby kontrolować temperatury, czy może schować go do szuflady żeby się nie stresować... :)

Ania1986 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    A nie myśleliście nad przełożeniem ślubu wcześniej? są tzw martwe sezony i łatwo o salę w niższych cenach. Zaszalejcie np listopadem albo grudniem ;)

Ja Ci życzę wszystkie zdrowego ;) :* :)
    Myślimy, nawet dzwoniłam już na salę, którą mamy zarezerwowaną, bo wpłacony zadatek i to w kwocie 2 tysięcy, więc szkoda żeby przepadł. Cały grudzień mają wolny, zespół też :) Ale nauki przedmałżeńskie, wizyty w poradni... I co najważniejsze, czy ksiądz zgodzi się na ślub w grudniu i nie wymyśli jakiejś przeszkody...
    Chyba żeby wziąć sam cywilny, ale w sumie dla mnie to prawie nie jak ślub...
    Cholipka, w kieckę się nie wcisnę, nie ma mowy... Teraz jest na styk, a jest na suwaku :)
    Tak planuję, byle jaka praca, ważne żeby była umowa o pracę a nie śmieciówka i wtedy będę mogła odetchnąć, bo co dwie pensje, to nie jedna... :)

Otóż to Rih... Jak patrzyłam na Mojego K. gdy się tak uśmiechał, to chciało mi się wyć ze szczęścia. Bo równie dobrze moglibyśmy się starać latami i czekać na te dwie kreski jak na zbawienie. Ale chwilę później zapala mi się czerwona lampka - nie masz pracy, z czego będziecie żyć, nawet nie wiesz jakie miałaś TSH, a co jeśli z dzieckiem coś będzie nie tak (bo jak ta durna wnosiłam w tym tygodniu mikrofalówkę na 4 piętro, a to 2 zgrzewki wody mineralnej się do domu przyniosło :/ no szok, istna głupota...), co powiemy rodzicom, co ludzie powiedzą, co ze ślubem itp. itd. i zamiast wyć ze szczęścia, wyję z rozpaczy i żalu, że nie dopilnowałam zabezpieczeń...

Dziecka oboje chcieliśmy, nawet już dyskutowaliśmy o imionach, wózkach, wyprawce, dzieliliśmy się obowiązkami ;) Ale nie teraz... To był chyba najgorszy moment na nieplanowaną ciążę... Żeby to było 2 miesiące temu, to bym po porodzie doszła do siebie... Żeby to było w przyszłym roku... Albo chociaż w październiku, bo od października mamy wreszcie mieszkać razem i wtedy bym już jakąś pracę na oku miała...
    A tak to mam plik cv do rozniesienia i wątpliwości czy to moralne zatajać ciążę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:07

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Gosiu trzymam kciuki za Ciebie i nieśmiało wiruskuje :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9abd295797d.jpg
    sory laski ale nie mogę
    Aniu najpierw mi piszesz że nie dopuszczam do siebie myśli że moglo sie nie udac a teraz wyskakujesz ze zdjęciem testu
    mialaś na celu mnie wesprzeć czy raczej zdołować?
    bo czuję jakąś presję i rywalizację a chyba nie o to tu chodzi??

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    sory laski ale nie mogę
    Aniu najpierw mi piszesz że nie dopuszczam do siebie myśli że moglo sie nie udac a teraz wyskakujesz ze zdjęciem testu
    mialaś na celu mnie wesprzeć czy raczej zdołować?
    bo czuję jakąś presję i rywalizację a chyba nie o to tu chodzi??
    Gosiu a Ty znow atak;/ test byl dodany ogółem dla wszystkich, moze zle zrobilam , wklejajac go w post skierowany do Ciebie...
    ja tu z nikim nie rywalizuje bo to by było chore!
    a przepraszam bardzo za to ze sie ciesze ze przy tak marnych szansach sie udało i ze chciałam sie z Wami podzielic ta nowina...

• Izik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jakoś przez skórę czułam że ty nie będziesz tylko obserwować;-) Jakoś wiedziałam że niedługo wyskoczysz z taką wiadomością, kochana ciesz się tym co teraz napewno się ułoży grudzień to też dobry miesiąc na ślub będzie dobrze ściskam mocno i gratuluję;-)

gosia86 lubi tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to odebrałam niestety jako wyzwanie dla mnie i moglam to tak odebrać
    teraz chyba ja się powinnam unieść że co zlego to ja
    ale nie uważam że napisalam cos zlego
    po prostu czuję presję z Twojej strony w stosunku do mojej osoby

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam się do Ani i rozsyłam wiruski *********************** :)
    Dziewczyny, wyluzujcie :)

rah lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Eklerka jakoś przez skórę czułam że ty nie będziesz tylko obserwować;-) Jakoś wiedziałam że niedługo wyskoczysz z taką wiadomością, kochana ciesz się tym co teraz napewno się ułoży grudzień to też dobry miesiąc na ślub będzie dobrze ściskam mocno i gratuluję;-)
    Nawet ja tego nie wiedziałam :) Wydawało mi się, że wszystko mam pod kontrolą... A tu nagle wcześniejsza owulacja? Plemniki mutanty, które przegryzły gumkę? (sprawdzaliśmy je, żadna nie wyglądała na pękniętą) Śluzu jak na lekarstwo, pozycja nie taka jak być powinna, zero wspomagaczy...
    O ironio ;)
    Dziękuję bardzo :)
    gosia86 wrote:
    A Ty masz Kochana piękny wykres :) Mam nadzieję, że dołączysz do zaciążonych Czarnobylek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:13

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wykres to nie wszystko
    widziałam już typowo ciążowe takie ze na bank zielono powinno byc a i tak byla @ i takie gdzie nikt by nie pomyślał ze mogloby cos byc a jednak zielony finał
    to mój pierwszy cykl owulacyjny po poronieniu więc nie wiem jak wygladaja u mnie temperatury tuż przed okresem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    a mi to sie popostu zdaje ze czujesz złosc ze komus sie udało... sorry Gosia ale odpuść sobie bo chyba masz jakies nerwy i szukasz zaczepki..
    Nie sadziłam ze przesłanie "wiruskow" podziała na Ciebie jak płachta na byka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:22

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Eklerka wykres to nie wszystko
    widziałam już typowo ciążowe takie ze na bank zielono powinno byc a i tak byla @ i takie gdzie nikt by nie pomyślał ze mogloby cos byc a jednak zielony finał
    to mój pierwszy cykl owulacyjny po poronieniu więc nie wiem jak wygladaja u mnie temperatury tuż przed okresem
    Ja za to mam od tygodnia objawy typowe u mnie przed @. Co miesiąc bolały mnie piersi, co miesiąc bóle podbrzusza, smutek i zmęczenie. I w tym cyklu to samo. Wczoraj ten test zrobiłam tylko i wyłącznie dlatego, że po zalogowaniu się zobaczyłam "34 dzień cyklu" i pomyślałam "hola, powinna już być @". Z ciekawości nawet nie myśląc przez chwilę o pozytywnym wyniku siknęłam, zamoczyłam i wróciłam do wylegującego się narzeczonego by po 3 minutach dla formalności wrócić do pokoju i wrzucić negatyw do kosza. A tu zonk, jak zobaczyłam 2 kreski, ręce mi się tak trzęsły, że minęło kilka minut zanim się uspokoiłam...
    Obyś Ty przeszła przez to samo :)
    Ja bym z ręką na sercu nigdy nie przypuszczała, że to TEN cykl :)

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak oczywiscie zazdroszczę Ci
    jak każdej innej kobiecie której sie udało
    i Ty pewnie milion razy czulas to samo
    ale nidgy nie wkleilabym testu pod postem dziewczyny która czeka na wynik swoich starań
    tym bardziej o tym wiedząc
    chcesz mnie bardziej nakręcić czy co?
    czy tylko sprawić mi przykrość że Ty już wiesz a ja nadal czekam?
    pisalas mi że na test w 9 dpo za wcześnie a u Ciebie nie jest za wcześnie?

gratuluję, powodzenia
    KONIEC TEMATU

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja za to mam od tygodnia objawy typowe u mnie przed @. Co miesiąc bolały mnie piersi, co miesiąc bóle podbrzusza, smutek i zmęczenie. I w tym cyklu to samo. Wczoraj ten test zrobiłam tylko i wyłącznie dlatego, że po zalogowaniu się zobaczyłam "34 dzień cyklu" i pomyślałam "hola, powinna już być @". Z ciekawości nawet nie myśląc przez chwilę o pozytywnym wyniku siknęłam, zamoczyłam i wróciłam do wylegującego się narzeczonego by po 3 minutach dla formalności wrócić do pokoju i wrzucić negatyw do kosza. A tu zonk, jak zobaczyłam 2 kreski, ręce mi się tak trzęsły, że minęło kilka minut zanim się uspokoiłam...
    Obyś Ty przeszła przez to samo :)
    Ja bym z ręką na sercu nigdy nie przypuszczała, że to TEN cykl :)
    w moim przypadku to pierwszy cykl starań po poronieniu, bardzo liczyłam wczoraj na urodzinowy prezent w postaci II kresek, wyszedł negatyw, ale mam jeszcze czas do @ w poprzedniej ciąży test robilam 5 dni po terminie @
    bardzo bym chciala takiego zonka :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    No tak oczywiscie zazdroszczę Ci
    jak każdej innej kobiecie której sie udało
    i Ty pewnie milion razy czulas to samo
    ale nidgy nie wkleilabym testu pod postem dziewczyny która czeka na wynik swoich starań
    tym bardziej o tym wiedząc
    chcesz mnie bardziej nakręcić czy co?
    czy tylko sprawić mi przykrość że Ty już wiesz a ja nadal czekam?
    pisalas mi że na test w 9 dpo za wcześnie a u Ciebie nie jest za wcześnie?

gratuluję, powodzenia
    KONIEC TEMATU

przeciez Cie przeprosilam za to ze nie potrzebnie wklejałam test w poscie do Ciebie ze moglam osobno a ty dalej twierdzisz ze zrobilam to umyslnie, to ty masz jakis problem nie ja...i nie rob ze mnie potwora ktory chce Ci robic na złosc i Cie nakrecac..
    ja mam dzis 11 dpo i test jest z dzis...

rah lubi tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!!!

Eklerko Ty mega mega szczęściaro!!! Gratuluję Ci kochana z całego serca. Zobaczysz wszystko się jakoś ułoży. Najważniejsze, że ominęło Cię to co miesięczne wyczekiwanie i płakanie nad kolejną @...
    Ania Tobie też pocichutku gratuluję, mam nadzieję, że teraz już wszystko dobrze się skończy...

Jutro miałam testować, ale nie kupiłam testu, więc już spokojnie poczekam na @...dzisiaj znów się rozkleiłam i już pewnie tak będzie przed każdą @...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    w moim przypadku to pierwszy cykl starań po poronieniu, bardzo liczyłam wczoraj na urodzinowy prezent w postaci II kresek, wyszedł negatyw, ale mam jeszcze czas do @ w poprzedniej ciąży test robilam 5 dni po terminie @
    bardzo bym chciala takiego zonka :*
    Ściskam kciuki za Ciebie!!! <3

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Hej Dziewczynki!!!

Eklerko Ty mega mega szczęściaro!!! Gratuluję Ci kochana z całego serca. Zobaczysz wszystko się jakoś ułoży. Najważniejsze, że ominęło Cię to co miesięczne wyczekiwanie i płakanie nad kolejną @...
    Ania Tobie też pocichutku gratuluję, mam nadzieję, że teraz już wszystko dobrze się skończy...

Jutro miałam testować, ale nie kupiłam testu, więc już spokojnie poczekam na @...dzisiaj znów się rozkleiłam i już pewnie tak będzie przed każdą @...
    I to na razie jest jedyny powód do radości - ominęło nas przygnębiające oczekiwanie na pojawienie się drugiej kreski. Ale jest tyle wątpliwości, że na razie moja radość jest przytłumiona, bardzo przytłumiona...
    Oby u Ciebie test wykazał wymarzone dwie kreseczki :)
    Wiecie co? Przypomina mi się jak słyszałam na początku roku gdzieś w mediach informację, że dla naszego rocznika ten rok będzie wyjątkowo szczęśliwy. Dlaczego? Bo stanowi dokładne odwzorowanie kalendarza z roku '86 :) Co do dnia każda data się zgadza, a to ma miejsce raz na ileś tam lat :)
    Ten rok będzie należał do Czarnobylek!!!

magdalenka_ka, gosia86, rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a to prawda bo ja teraz mialam urodziny w sobotę i w sobotę tez się urodziłam:)

ale pogoda paskudna a ja mam dzisiaj wyprawę do miasta :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak Ci minął dzień urodzinowo-rocznicowy???

U mnie weekend był cudowny i ciepły. Poszalałam w sobotę na zakupach i się trochę obkupiłam, a wczoraj pojechaliśmy do lasu na 5 godzin. Nałaziliśmy się za wszystkie czasy, pies do teraz zmarnowany. Nawet na dwór nie chce iść z rana :) od piątku miałam mało czasu na ovu, dziś już powrót do normalności i wiem, że ten tydzień będzie ciężki - trzeba jakoś przetrwać.

Wczoraj spotkałam taką dalszą znajomą. Nie widziałam jej 2 lata, strasznie wścibska menda. Od razu wypaliła z pytaniem czy dzidziusia już mamy, zaprzeczyłam, a ona na to, czy sie zaczęliśmy starać?????? Powiedziałam, że jeszcze nie, bo jesteśmy pochlonieci remontem. A w środku aż mine skręciło z żalu :/

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci ludzie nie mają pojęcia o co wypada pytać o co nie. Czasem, aż się prosi powiedzieć, że niestety jesteśmy bezpłodni nie możemy mieć dzieci.
    Chciałabym widzieć ich minę !!! Oduczyli by się pytać o dziecko wszystkich chyba raz na zawsze !!!

Heh u mnie spadła temp więc czekam na tą francę :)

rah lubi tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ