X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielgachne :)
    Problem w tym, że ja w tym miesiącu całkowicie olałam mierzenie tempki. Dobrze, że chociaż kwas foliowy łykałam jak oszołom... :)
    O mamuniu, teraz nie wiem czy od jutra termometr w dłoń żeby kontrolować temperatury, czy może schować go do szuflady żeby się nie stresować... :)

Ania1986 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    A nie myśleliście nad przełożeniem ślubu wcześniej? są tzw martwe sezony i łatwo o salę w niższych cenach. Zaszalejcie np listopadem albo grudniem ;)

Ja Ci życzę wszystkie zdrowego ;) :* :)
    Myślimy, nawet dzwoniłam już na salę, którą mamy zarezerwowaną, bo wpłacony zadatek i to w kwocie 2 tysięcy, więc szkoda żeby przepadł. Cały grudzień mają wolny, zespół też :) Ale nauki przedmałżeńskie, wizyty w poradni... I co najważniejsze, czy ksiądz zgodzi się na ślub w grudniu i nie wymyśli jakiejś przeszkody...
    Chyba żeby wziąć sam cywilny, ale w sumie dla mnie to prawie nie jak ślub...
    Cholipka, w kieckę się nie wcisnę, nie ma mowy... Teraz jest na styk, a jest na suwaku :)
    Tak planuję, byle jaka praca, ważne żeby była umowa o pracę a nie śmieciówka i wtedy będę mogła odetchnąć, bo co dwie pensje, to nie jedna... :)

Otóż to Rih... Jak patrzyłam na Mojego K. gdy się tak uśmiechał, to chciało mi się wyć ze szczęścia. Bo równie dobrze moglibyśmy się starać latami i czekać na te dwie kreski jak na zbawienie. Ale chwilę później zapala mi się czerwona lampka - nie masz pracy, z czego będziecie żyć, nawet nie wiesz jakie miałaś TSH, a co jeśli z dzieckiem coś będzie nie tak (bo jak ta durna wnosiłam w tym tygodniu mikrofalówkę na 4 piętro, a to 2 zgrzewki wody mineralnej się do domu przyniosło :/ no szok, istna głupota...), co powiemy rodzicom, co ludzie powiedzą, co ze ślubem itp. itd. i zamiast wyć ze szczęścia, wyję z rozpaczy i żalu, że nie dopilnowałam zabezpieczeń...

Dziecka oboje chcieliśmy, nawet już dyskutowaliśmy o imionach, wózkach, wyprawce, dzieliliśmy się obowiązkami ;) Ale nie teraz... To był chyba najgorszy moment na nieplanowaną ciążę... Żeby to było 2 miesiące temu, to bym po porodzie doszła do siebie... Żeby to było w przyszłym roku... Albo chociaż w październiku, bo od października mamy wreszcie mieszkać razem i wtedy bym już jakąś pracę na oku miała...
    A tak to mam plik cv do rozniesienia i wątpliwości czy to moralne zatajać ciążę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:07

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Gosiu trzymam kciuki za Ciebie i nieśmiało wiruskuje :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9abd295797d.jpg
    sory laski ale nie mogę
    Aniu najpierw mi piszesz że nie dopuszczam do siebie myśli że moglo sie nie udac a teraz wyskakujesz ze zdjęciem testu
    mialaś na celu mnie wesprzeć czy raczej zdołować?
    bo czuję jakąś presję i rywalizację a chyba nie o to tu chodzi??

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    sory laski ale nie mogę
    Aniu najpierw mi piszesz że nie dopuszczam do siebie myśli że moglo sie nie udac a teraz wyskakujesz ze zdjęciem testu
    mialaś na celu mnie wesprzeć czy raczej zdołować?
    bo czuję jakąś presję i rywalizację a chyba nie o to tu chodzi??
    Gosiu a Ty znow atak;/ test byl dodany ogółem dla wszystkich, moze zle zrobilam , wklejajac go w post skierowany do Ciebie...
    ja tu z nikim nie rywalizuje bo to by było chore!
    a przepraszam bardzo za to ze sie ciesze ze przy tak marnych szansach sie udało i ze chciałam sie z Wami podzielic ta nowina...

• Izik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jakoś przez skórę czułam że ty nie będziesz tylko obserwować;-) Jakoś wiedziałam że niedługo wyskoczysz z taką wiadomością, kochana ciesz się tym co teraz napewno się ułoży grudzień to też dobry miesiąc na ślub będzie dobrze ściskam mocno i gratuluję;-)

gosia86 lubi tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to odebrałam niestety jako wyzwanie dla mnie i moglam to tak odebrać
    teraz chyba ja się powinnam unieść że co zlego to ja
    ale nie uważam że napisalam cos zlego
    po prostu czuję presję z Twojej strony w stosunku do mojej osoby

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam się do Ani i rozsyłam wiruski *********************** :)
    Dziewczyny, wyluzujcie :)

rah lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Eklerka jakoś przez skórę czułam że ty nie będziesz tylko obserwować;-) Jakoś wiedziałam że niedługo wyskoczysz z taką wiadomością, kochana ciesz się tym co teraz napewno się ułoży grudzień to też dobry miesiąc na ślub będzie dobrze ściskam mocno i gratuluję;-)
    Nawet ja tego nie wiedziałam :) Wydawało mi się, że wszystko mam pod kontrolą... A tu nagle wcześniejsza owulacja? Plemniki mutanty, które przegryzły gumkę? (sprawdzaliśmy je, żadna nie wyglądała na pękniętą) Śluzu jak na lekarstwo, pozycja nie taka jak być powinna, zero wspomagaczy...
    O ironio ;)
    Dziękuję bardzo :)
    gosia86 wrote:
    A Ty masz Kochana piękny wykres :) Mam nadzieję, że dołączysz do zaciążonych Czarnobylek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:13

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wykres to nie wszystko
    widziałam już typowo ciążowe takie ze na bank zielono powinno byc a i tak byla @ i takie gdzie nikt by nie pomyślał ze mogloby cos byc a jednak zielony finał
    to mój pierwszy cykl owulacyjny po poronieniu więc nie wiem jak wygladaja u mnie temperatury tuż przed okresem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    a mi to sie popostu zdaje ze czujesz złosc ze komus sie udało... sorry Gosia ale odpuść sobie bo chyba masz jakies nerwy i szukasz zaczepki..
    Nie sadziłam ze przesłanie "wiruskow" podziała na Ciebie jak płachta na byka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:22

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Eklerka wykres to nie wszystko
    widziałam już typowo ciążowe takie ze na bank zielono powinno byc a i tak byla @ i takie gdzie nikt by nie pomyślał ze mogloby cos byc a jednak zielony finał
    to mój pierwszy cykl owulacyjny po poronieniu więc nie wiem jak wygladaja u mnie temperatury tuż przed okresem
    Ja za to mam od tygodnia objawy typowe u mnie przed @. Co miesiąc bolały mnie piersi, co miesiąc bóle podbrzusza, smutek i zmęczenie. I w tym cyklu to samo. Wczoraj ten test zrobiłam tylko i wyłącznie dlatego, że po zalogowaniu się zobaczyłam "34 dzień cyklu" i pomyślałam "hola, powinna już być @". Z ciekawości nawet nie myśląc przez chwilę o pozytywnym wyniku siknęłam, zamoczyłam i wróciłam do wylegującego się narzeczonego by po 3 minutach dla formalności wrócić do pokoju i wrzucić negatyw do kosza. A tu zonk, jak zobaczyłam 2 kreski, ręce mi się tak trzęsły, że minęło kilka minut zanim się uspokoiłam...
    Obyś Ty przeszła przez to samo :)
    Ja bym z ręką na sercu nigdy nie przypuszczała, że to TEN cykl :)

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak oczywiscie zazdroszczę Ci
    jak każdej innej kobiecie której sie udało
    i Ty pewnie milion razy czulas to samo
    ale nidgy nie wkleilabym testu pod postem dziewczyny która czeka na wynik swoich starań
    tym bardziej o tym wiedząc
    chcesz mnie bardziej nakręcić czy co?
    czy tylko sprawić mi przykrość że Ty już wiesz a ja nadal czekam?
    pisalas mi że na test w 9 dpo za wcześnie a u Ciebie nie jest za wcześnie?

gratuluję, powodzenia
    KONIEC TEMATU

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja za to mam od tygodnia objawy typowe u mnie przed @. Co miesiąc bolały mnie piersi, co miesiąc bóle podbrzusza, smutek i zmęczenie. I w tym cyklu to samo. Wczoraj ten test zrobiłam tylko i wyłącznie dlatego, że po zalogowaniu się zobaczyłam "34 dzień cyklu" i pomyślałam "hola, powinna już być @". Z ciekawości nawet nie myśląc przez chwilę o pozytywnym wyniku siknęłam, zamoczyłam i wróciłam do wylegującego się narzeczonego by po 3 minutach dla formalności wrócić do pokoju i wrzucić negatyw do kosza. A tu zonk, jak zobaczyłam 2 kreski, ręce mi się tak trzęsły, że minęło kilka minut zanim się uspokoiłam...
    Obyś Ty przeszła przez to samo :)
    Ja bym z ręką na sercu nigdy nie przypuszczała, że to TEN cykl :)
    w moim przypadku to pierwszy cykl starań po poronieniu, bardzo liczyłam wczoraj na urodzinowy prezent w postaci II kresek, wyszedł negatyw, ale mam jeszcze czas do @ w poprzedniej ciąży test robilam 5 dni po terminie @
    bardzo bym chciala takiego zonka :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    No tak oczywiscie zazdroszczę Ci
    jak każdej innej kobiecie której sie udało
    i Ty pewnie milion razy czulas to samo
    ale nidgy nie wkleilabym testu pod postem dziewczyny która czeka na wynik swoich starań
    tym bardziej o tym wiedząc
    chcesz mnie bardziej nakręcić czy co?
    czy tylko sprawić mi przykrość że Ty już wiesz a ja nadal czekam?
    pisalas mi że na test w 9 dpo za wcześnie a u Ciebie nie jest za wcześnie?

gratuluję, powodzenia
    KONIEC TEMATU

przeciez Cie przeprosilam za to ze nie potrzebnie wklejałam test w poscie do Ciebie ze moglam osobno a ty dalej twierdzisz ze zrobilam to umyslnie, to ty masz jakis problem nie ja...i nie rob ze mnie potwora ktory chce Ci robic na złosc i Cie nakrecac..
    ja mam dzis 11 dpo i test jest z dzis...

rah lubi tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!!!

Eklerko Ty mega mega szczęściaro!!! Gratuluję Ci kochana z całego serca. Zobaczysz wszystko się jakoś ułoży. Najważniejsze, że ominęło Cię to co miesięczne wyczekiwanie i płakanie nad kolejną @...
    Ania Tobie też pocichutku gratuluję, mam nadzieję, że teraz już wszystko dobrze się skończy...

Jutro miałam testować, ale nie kupiłam testu, więc już spokojnie poczekam na @...dzisiaj znów się rozkleiłam i już pewnie tak będzie przed każdą @...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    w moim przypadku to pierwszy cykl starań po poronieniu, bardzo liczyłam wczoraj na urodzinowy prezent w postaci II kresek, wyszedł negatyw, ale mam jeszcze czas do @ w poprzedniej ciąży test robilam 5 dni po terminie @
    bardzo bym chciala takiego zonka :*
    Ściskam kciuki za Ciebie!!! <3

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Hej Dziewczynki!!!

Eklerko Ty mega mega szczęściaro!!! Gratuluję Ci kochana z całego serca. Zobaczysz wszystko się jakoś ułoży. Najważniejsze, że ominęło Cię to co miesięczne wyczekiwanie i płakanie nad kolejną @...
    Ania Tobie też pocichutku gratuluję, mam nadzieję, że teraz już wszystko dobrze się skończy...

Jutro miałam testować, ale nie kupiłam testu, więc już spokojnie poczekam na @...dzisiaj znów się rozkleiłam i już pewnie tak będzie przed każdą @...
    I to na razie jest jedyny powód do radości - ominęło nas przygnębiające oczekiwanie na pojawienie się drugiej kreski. Ale jest tyle wątpliwości, że na razie moja radość jest przytłumiona, bardzo przytłumiona...
    Oby u Ciebie test wykazał wymarzone dwie kreseczki :)
    Wiecie co? Przypomina mi się jak słyszałam na początku roku gdzieś w mediach informację, że dla naszego rocznika ten rok będzie wyjątkowo szczęśliwy. Dlaczego? Bo stanowi dokładne odwzorowanie kalendarza z roku '86 :) Co do dnia każda data się zgadza, a to ma miejsce raz na ileś tam lat :)
    Ten rok będzie należał do Czarnobylek!!!

magdalenka_ka, gosia86, rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a to prawda bo ja teraz mialam urodziny w sobotę i w sobotę tez się urodziłam:)

ale pogoda paskudna a ja mam dzisiaj wyprawę do miasta :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak Ci minął dzień urodzinowo-rocznicowy???

U mnie weekend był cudowny i ciepły. Poszalałam w sobotę na zakupach i się trochę obkupiłam, a wczoraj pojechaliśmy do lasu na 5 godzin. Nałaziliśmy się za wszystkie czasy, pies do teraz zmarnowany. Nawet na dwór nie chce iść z rana :) od piątku miałam mało czasu na ovu, dziś już powrót do normalności i wiem, że ten tydzień będzie ciężki - trzeba jakoś przetrwać.

Wczoraj spotkałam taką dalszą znajomą. Nie widziałam jej 2 lata, strasznie wścibska menda. Od razu wypaliła z pytaniem czy dzidziusia już mamy, zaprzeczyłam, a ona na to, czy sie zaczęliśmy starać?????? Powiedziałam, że jeszcze nie, bo jesteśmy pochlonieci remontem. A w środku aż mine skręciło z żalu :/

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci ludzie nie mają pojęcia o co wypada pytać o co nie. Czasem, aż się prosi powiedzieć, że niestety jesteśmy bezpłodni nie możemy mieć dzieci.
    Chciałabym widzieć ich minę !!! Oduczyli by się pytać o dziecko wszystkich chyba raz na zawsze !!!

Heh u mnie spadła temp więc czekam na tą francę :)

rah lubi tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ