X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć

Gratuluję i trzymam kciuki za nowe Mamusie :)

U mnie niestety raczej mniej niż bardziej wesoło, po dzisiejszej wizycie u gina mam już w garści skierowanie na laparoskopię. W programie usuwanie torbieli i HSG.
    Tulę i pocieszam! :* bedzie dobrze jak juz Ci wszystko "naprawią" urodziwa pięknego bobaska!

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah ja właśnie nie jestem już taka pewna... jeszcze nigdy tak się nie zdarzyło, żebym miała na raz na jajniku kilka torbieli - a on na usg wyglądał wczoraj jak bańki mydlane. :/ Dwa miesiące temu była tylko jedna, a teraz... :/
    No i się boję, że przez tą lekarską olewkę, jaką mnie raczono przez prawie 10 lat, kiedy te torbiele w kółko rosły nowe to może się okazać, że któryś jajnik już się w ogóle do niczego nie nadaje. :(

...no i narkozy się boję jak jasna ch... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:20

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel -_-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:20

h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor dasz radę! Narkoza nie jest już taka zła jak kiedyś i po zabiegach człowiek szybciej do siebie dochdzi. Będzie dobrze! Od czego te dziadowskie torbiele się robią??? Policystyczne jajniki czy coś jeszcze?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem od czego, bo są za duże na typowe PCO (chociaż i to g...no mnie nie omija). :( Mój gin mówi, że takie jajniki nadgorliwe i chwilowo nic innego nie poradzimy. Mogłabym dostać clo na stymulację owulacji, ale to by mogło jeszcze większego bigosu teraz narobić...
    Z jednej strony dobrze, że tam pozaglądają, ale jakoś tak się czuję jakbym weszła na kolejny poziom wyżej w kierunku "ostateczności". :/
    Już po prostu mi siły brakuje - od trzech lat ciągły stres w tym temacie, a jeszcze otoczenie sprawy nie ułatwia.

h84fi09kllurhqo8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze głupia się łudzę, że może jednak to skierowanie zostanie nieużyte, bo wyjdą zdrowe dwie kreski w tym miesiącu jeszcze. A przecież nie było owulacji. :/ No nic tylko się rozpędzić a jakaś ściana sama się znajdzie. :/

h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co powiedzieć, bo chyba na nic moje pocieszanie. Tylko mogę sobie wyobrazić co przeszlaś przez te 3 lata :( chciałabym, żeby ktoś dał nam gwarancję, że kiedyś się uda i doczekamy się maluszka... Masz już wyznaczony jakiś wstępny termin na zabieg?

Fakt, otoczenie nie pomaga...wśród znajomych tylko my bez dzieci. Reszta już ma, albo sa w stanie blogosławionym :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na @ i wtedy dzwonię na oddział się umawiać. Będę tak próbować to ustawić, żeby pójść do szpitala w poniedziałek 15.09 - mam trochę zobowiązań wcześniej.

h84fi09kllurhqo8.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Rah ja właśnie nie jestem już taka pewna... jeszcze nigdy tak się nie zdarzyło, żebym miała na raz na jajniku kilka torbieli - a on na usg wyglądał wczoraj jak bańki mydlane. :/ Dwa miesiące temu była tylko jedna, a teraz... :/
    No i się boję, że przez tą lekarską olewkę, jaką mnie raczono przez prawie 10 lat, kiedy te torbiele w kółko rosły nowe to może się okazać, że któryś jajnik już się w ogóle do niczego nie nadaje. :(

...no i narkozy się boję jak jasna ch... :(
    Przykro mi...i brutalnie mówiąc, zawsze musi byc ten pierwszy raz. Ale naprawdę jak wszystko Ci ładnie "wyczyszczą", podadzą antybiotyk itp. to powinno ładnie ruszyć. Nie bój sie, bedzie dobrze. A narkoza naprawdę nie jest juz taka tragiczna. Pewnie ze 3 -4 godzinki potem jeszcze pośpisz i bedzie po wszystkim :)
    Ja niestety tez miewam torbiele i tez nie wiem dlaczego. Nawet lekarz mi kiedyś wspomniał, ze ciagle rosną mi takie duże pęcherzyki ze nie nadążają sie wchlaniac :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję 2 kresek i trzymam kciuki za resztę

nie bylo mnie 2 dni bo powrot do pracy i inne cyrki, bedzie mnie mniej, ale czytam i myślę o Was nawet jak mnie mniej sie udzielam, na razie wciągnie mnie praca na jakiś czas

gosia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a co u CIEBIE??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przepraszam, że długo się nie odzywałam, ale nie bardzo miałam czas. Nowa praca w nowej szkole i 1 klasa sześciolatków. Póki co bardzo mi się podoba tylko nie wiem czy te dzieciaczki tak mnie nastroiły, bo właśnie siedzę, płaczę... i słucham "Kołysanki dla Okruszka". Już się niby pogodziłam ze stratą, ale to wraca, czasem tylko na chwilę, ale z ogromną siłą... :-(
    Przepraszam za wprowadzanie takiego nastroju

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli sprawa jest świeża,to normalne ze wraca z duza siła:(
    Jutro"rocznica" odejścia mojego Aniolka...4 lata...przykro mi, smutno...ale to juz nie boli tak jak kiedyś...

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor przykro mi z powodu Twoich problemów, szczerze nawet nie wiem co napisać:(

Mała Mi mi praca pomogła wrócić do normalności, chociaż tam mogłam zapomnieć na kilka godzin
    ale Ty przez wykonywany zawód masz znacznie gorzej, ale mam nadzieję że tylko ten jeden dzień był gorszy, że teraz porwie Cię wir obowiązków i przestaniesz myśleć o tym co się stało:*

Kasiu myślę o Tobie:* na pewno jesteś mega dzielna :*

mała.mi lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rah, Mała.mi...czasem żadne słowa nie oddadzą tego co człowiek chciałby przekazać...zrobić, aby było lepiej. A tym bardziej nie odejmą bólu.

Napiszę po prostu, że strasznie Was podziwiam i tulę za siłę i odwagę... :*
    Ja sama chyba rozpadłabym się całkowicie

Gosiu, jak się dziś Kochana czujesz? Kiedy wizyta u lekarza :) ?

Kasiu...przytulam mocno :*

gosia86, rah, mała.mi lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was próbuje nadrabiać w miarę możliwości wieczorami, ale prawda jest taka, żę wieczorami wolę już dać oczkom odpocząć od kompa :)

Lenka! My wchodzimy w decydującą fazę o "mamo" na koniec września :)

Lenka@, gosia86, rah lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Ja Was próbuje nadrabiać w miarę możliwości wieczorami, ale prawda jest taka, żę wieczorami wolę już dać oczkom odpocząć od kompa :)

Lenka! My wchodzimy w decydującą fazę o "mamo" na koniec września :)

Dokładnie Under, ja czekam na odbicie...ale widzę, że u Ciebie już odbija :)
    Cóż za wykresowa synchronizacja :) ;)

Działamy, działamy, działamy

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na Was czekam po fioletowej stronie :*
    maj/czerwiec 2015 będzie nasz <3

dziękuję że pytasz Edzia :*
    na tym etapie chyba mam typowe objawy czyli senność, senność i jeszcze raz senność, moje wcześniejsz 10-15 minutowe drzemki zmieniły się w 1,5- 2 godziny
    a o 21 to mnie już nie ma :)
    jakieś tam bóle brzucha do przeżycia i zgaga
    ale jest ok, dziękuję Bogu za każdy objaw a zwłaszcza za spanie :)

dzisiaj beta 156,20 progesteron 38,26 <3

Lenka@, szpilka, magdalenka_ka, Eklerka, Cranberry, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cudnie objawy :)
    Też takie będę miała !!!! ;) :)
    I co ważne progesteron też bardzo ładny, o becie nie wspomnę

Under, a Ty już intensywnie działasz...czy tylko brazylijskie poślady robisz ;):)??

gosia86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz brazylijskie pośladki :P mąż wróci ok 23 :P

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ