X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka w drugiej połowie cyklu z hormonami raczej nie poszalejesz - na progesteron lekko za wcześnie ten 16-17 dc, to ja bym prolaktynę zrobiła tylko. Ale tarczycę można zrobić, zawsze to jeden kłopot z głowy. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Hej Dziewczynki :) fajnie, ze mozna sie tak wspierac i wymieniac doswiadczeniami. Jestescie bezcenne, dlatego potrzebuje Waszych rad i porad...

Miotam sie od samego rana i nie wiem co ze soba zrobic. Za jakis czas bede w pl, wiec sie zastanawiam czy isc do gina i czy zrobic jakies badania, bede w 16 badz 17 dc. Jest jakis sens umawiac sie? I jakie badania moge zrobic? Czy lepiej odpuscic i czekac do nowego roku tutaj na miejscu i nie mieszac sobie w glowie? Help!!! Bo ja sama juz bym sie skierowala na wszystkie hormony, tarczyce, hsg i laparo. Ominelam moze cos ;)???

Jest jeszcze plan B - zamiast biegac po lekarzach i laboratoriach moge sie odstresowac i upic. Wiec co robic???
    kochana mozesz zrobic takie badania jak , prl, panel tarczycowy, testosteron, amh, usg, hsg zawsze to cos noi rowniez mozesz zrobic glukoze, morfologie, mocz, krzywa insulinowa jest troche tego ale moze cos w nich wyjsc co bys mogła juz teraz leczyc. A noi jesli Twoj mąż nie miał badania nasienia to tez moze zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja biorę Glucophage 2x850mg - gin mnie ostrzegał, że początek może być słaby to jakoś przetrwałam no i dobrze się stało. Dzięki tym lekom wiem przynajmniej jak to jest zobaczyć te dwie niefałszywe kreseczki. :)
    oby i u mnie tak w koncu sie stało aby te krechy zostały juz na zawsze;)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Też bym sobie życzyła, ale już raczej teraz nie mam szans - oby chociaż po tel laparoskopii się ruszyło... już wiem, że przed kolejnymi urodzinami mamą nie zostanę ale może chociaż jeszcze przed 30-tką się uda...

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za podpowiedzi :) zobacze, co mi się uda zalatwic jak bede w pl :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja biorę Glucophage 2x850mg - gin mnie ostrzegał, że początek może być słaby to jakoś przetrwałam no i dobrze się stało. Dzięki tym lekom wiem przynajmniej jak to jest zobaczyć te dwie niefałszywe kreseczki. :)
    Witaj w klubie. Biorę ten dam lek tylko dawka 2x1000. Wcześniej metgormax byl 2x850. Też jestem szczupła, ale też tluszczyk odklada die w talii, owlosienie zwiększone. Moj endo-gin na pierwsi rzut oka powiedzial co podejrzewa u mnie a badania to potwierdzily.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Trzymam kciuki :-) może nie na zawsze, ale te 9 miechów niech sobie te 2 kreski sa :-) u mnie zaczął sie cykl wielkiej wagi. Jesli się teraz nie uda, to juz na przedłużenie zatrudnienie nie będzie szans...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Trzymam kciuki :-) może nie na zawsze, ale te 9 miechów niech sobie te 2 kreski sa :-) u mnie zaczął sie cykl wielkiej wagi. Jesli się teraz nie uda, to juz na przedłużenie zatrudnienie nie będzie szans...
    no to trzymamy mocno kciuki!!!

ewwiel lubi tę wiadomość

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laseczki :)

Ja jestem u rodziców, bo przyjechałam do swojego fryzjera trochę włosy skrócić przed urlopem. Jeszcze tylko ten tydzień i uciekamy leżeć i pachnieć :) mam cichą nadzieję, że na urlopie będę miała już kategoryczny zakaz spożywania drinków :PP ten tydzień będzie decydujący :) dla mnie i dla Lenki chyba :) obym za tydzień była najszczęśliwsza na ziemi!

Lenka@, gosia86, rah lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie mega brak czasu, ale czytam i kibicuje bardzo

Aniu wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale ciesze się, ze ten lekarz "coś znalazł" a nie tylko spoczeli na laurach ze wzgledu na nasienie, teraz unormujesz wszystko i bedzie juz dobrze

wlasnie pomalowalam pazury bo idziemy na wesele i czekam przy kompie az wyschna :)
    w przyszlym tyg mam nadzieje ze bedzie mnie wiecej aby Was wspierac

Lenka@, rah lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny!

Siedzę jak na bombie zegarowej...Under, ten tydzień będzie dla mnie również decydujący...

Piersi mnie bardzo bolą, mam tak jakby takie zakwasy pod pachami...ale miewałam już tak wcześniej choć nie tak intensywnie, więc to niestety żaden objaw. Pryszcze wyskoczyły, ale to też może być objaw tłustego jedzenia ostatnimi czasy.

Tempką się nie sugeruję (a raczej dołuję), bo wykres przy zmianie termometru ewidentnie wskazuje na porażkę. Podbrzusze lekko z lewej strony (tam gdzie była owulka) od czasu do czasu kłuje.

Oszaleć można...ale wierzyć będę do końca :*

Jakie plany na weeeknd? Szpilka, udanego wesela :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under Lenka :* mocno za Was kibicuję:*

Lenka@ lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 13 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki gosia!

U mnie temperatura dzisij skoczyła do 37,10, ale wolę się nie nastawiać. No i nie było żadnego plamienia w tym cyklu. Trochę boli mnie podbrzusze, ale nie wiem na ile mnie boli, a na ile chcę, żeby bolało :P

No nic :) do środy wszystko powinno być jasne :)

syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję Gosiaku :* :*
    Musze wierzyć do samego końca...że wrzesień będzie dla mnie kolejny raz magiczny.

Under, u mnie też myślę, że w środę się wyklaruje...max w czwartek.
    Cykam jak bomba zegarowa, gdybym mogła to bym eksplodowała :)
    Masz jakieś objawy???

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • rah Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, Wy objawy ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Ehhh, Wy objawy ;p

Ehh Rah, człowiek to sobie wszystko wmówi.
    A przecież objawy przed @ są niemalże identyczne jak w początkowej fazie ciąży...albo czasem w ogóle ich nie ma :)

Ot, taki paradoks :)

Wysłany: 13 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka nie wiem w sumie, odczuwam pobolewania w podbrzuszu, ale takie raczej kłucie. Ostatnio jak miałam dostać okres, to nawet tydzień przed czasami występowały jakieś plamienia. Dziś temperatura poszła w górę do 37.10, przejrzałam poprzednie cykle, w podobnym okresie zaczynała już spadać. Ciekawostką jest to, że wczoraj pierwszy raz w życiu miałam zgagę :D ale za to winię zamówionego chińczyka w pracy.

Ale tak jak mówię, nie nastawiam się na nic. Co ma być to będzie, a jak już będzie to ze wszystkim trzeba się zmierzyć :)

idę poćwiczyć :P

rah, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under, Lenka, dołączam się do tykajacych bomb, we wt lub śr, max czw powinno się wyjaśnić, chociaż ta temperatura tak dziwnie skacze...
    Kciuki do góry:-)

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapytam, sugerowałyście się kiedyś detektorem? Pokazuje mi na dziś 54% szans i nie wiem czy się cieszyć, czy przejmować czy olać :-P

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora13 wrote:
    A jeszcze zapytam, sugerowałyście się kiedyś detektorem? Pokazuje mi na dziś 54% szans i nie wiem czy się cieszyć, czy przejmować czy olać :-P
    hehe detektor mówisz? on mi 94% pokazywał przy wykresie bezowulacyjnym ;P

rah lubi tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ