Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ściskam ciepło w kolejny deszczowy dzień
Super szczeniaczek! My też się zabieramy za przygarnięcie malucha. Rozmawiamy o tym od jakiegoś czasu, ale ostatnie 3 tygodnie to już na 100% pewnie jesteśmy. Tylko, że chcemy adoptować pieska ze schroniska (takiego do 2 latek), dlatego najpierw musimy pozałatwiać wszystkie sprawy wyjazdowe i organizacyjne, bo nie będziemy mieli 2 miesięcy (jak ze szczeniaczkiem). Ale myślę, że za 2-3 tygodnie będzie już u nas. Mamy kilka upatrzonych, ale zdecydowaliśmy, że pójdziemy osobiście, to od razu będziemy wiedzieli, który jest "nasz".
Ja swojego ukochanego psiaka pochowałam 3 lata temu i do tej pory nie sądziłam, że keidykolwiek będę chciała innego...Miałam ją od 11 roku życia:)
Ale chyba nadszedł ten czas, że damy "szansę" nowemu maluchowi. Gdyby nie fakt, że ma być ze schroniska, i jak żaden inny potrzebuje domku, to nie wiem czy bym się zdecydowała...
Ciekawa jestem jaki będzie miał charakterek i czy szybko się zaaklimatyzuje...Kati86, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
Rah ja jak zobaczyłam w ogłoszeniu te szczeniaki to mi się oczy zaświeciły a jak przeczytałam że jeśli nikt nie weźmie to maluszki niestety czeka schronisko to stwierdziłam że muszę im jakoś pomóc
a do schroniska nie dałabym rady bo tam za dużo słodkich ryjków
serce by mi pękło że mam wziąć tylko jednego... nawet teraz byłabym najszczęśliwsza gdybym mogła zabrać 2
rah, magdalenka_ka, szpilka lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Dlatego ja przeglądam fotki na stronie (ile łez już wylałam....), idę zobaczyć kilka konkretnych, biorę któregoś i wychodzę. Nie chcę chodzić, oglądać, zastanawiać się, odiwedziać itp....
Kati86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
-
rah wrote:Dlatego ja przeglądam fotki na stronie (ile łez już wylałam....), idę zobaczyć kilka konkretnych, biorę któregoś i wychodzę. Nie chcę chodzić, oglądać, zastanawiać się, odiwedziać itp....
Ja się cieszę że w decyzji którego bierzemy brał udział mąż bo ja to każdego jakiego widziałam już chciałam brać
Już to widzę jaki będzie rozpieszczanyIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Ja mam 2 psy. Suczka amstaf i pies kundel zmieszany z shitsu. Kochane sa. Nie wyobrażam sobie życia bez nich. A najlepsze to jak się bawia lub całuja. Słodkie.
Dziś dopiero odebrałam wynik histopatologiczny bo maja taki burdel w tych szpitalach że szkoda słów. Przecież zaginał mój wynik a jak się okazało to wpisali mi inne nazwisko wogóle nie przypominajace mojego.
I dziś też wizyta na 19.00. Mam streasa. Nowy gin i ciekawa jestem co na wynik powie. Bo przestudiowałam cały net i chodze nakręcona jak katarynka. -
Cześć Czarnobylskie sunie...
Odnośnie psów...to ja po stracie mojego wyłam chyba ze dwa dni...
Był z nami prawie 18 lat, i traktowaliśmy go jak członka rodziny.
Kati, już się nie mogę doczekać kiedy będziesz miała małego szkraba u siebie :*
Agatka, jaki wynik? 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę.
Magdalenka, aj owszem...mogę i Tobie takiego kopa zasadzić
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
agatka196 wrote:Kosmki o zwykłej budowie, w doczesnej gabczastej- ogniskowa reakcja
Arias-Stella
Coś takiego pisze
Agatka, wierzę, że lekarz na dzisiejszej wizycie Cię uspokoi :*
Laski, ale miałam dziś paskudny dzień w robocie.
Piwko by się przydało...i jakaś niezdrowa przekąska!
O tak!
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Lenka@ wrote:Laski, ale miałam dziś paskudny dzień w robocie.
Piwko by się przydało...i jakaś niezdrowa przekąska!
O tak!
z tym piwkiem to mogę dołączyćIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
agatka196 wrote:Kosmki o zwykłej budowie, w doczesnej gabczastej- ogniskowa reakcja
Arias-Stella
Coś takiego pisze
Za bardzo się nie znam ale masakry nie ma, jak dla mnie to nawet nie jest źle ale daj znać co na to ginekolog.IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
A u mnie dziewczyny wielki znak zapytania...
wzięliśmy kartkę i oboje napisaliśmy kilka imion dla psiaka, każdy po 6...
nawzajem wykreślaliśmy te co się nam nie podoba - ja u męża a On u mnie
Zostały nam dwa - DIESEL i VITO.... Conan odpadło prawie na początku
więc - de VITO czy vin DIESEL?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:03
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Vito - nie ze względu na upodobania, ale na prostotę. Łatwiej będzie psa zawołać. Imię jest krótkie i piesek będzie na nie dobrze reagował.
-
zdecydowanie Vito
my też straciliśmy ukochanego psa Dino, zdechł 7mcy po śmierci mamy. zresztą po jej śmierci strasznie sposępniał i w ogóle zaczął chorować. było z nim źle, potem coś lepiej, aż w końcu zdechł. a teraz od półtora miesiąca mamy w domu rodzinnym Maxiakochany łobuz z niego:) najchętniej bylibyśmy z nim cały czas, ale się nie da. w sumie chcielibyśmy psa, ale na czwartym piętrze sobie tego nie wyobrażam. nie chce żeby się pies męczył w takich warunkach.
odbiegając od tematu, nici z moich studiów podyplomowychdzwoniłam na uczelnie, bo wczoraj miało być ogłoszenie w wyników, a ty nic na stronie, nic pocztą nie przyszło. a dziś się okazało, że nie uruchomili kierunku, bo za mało chętnych buuu...
-
Kati86 tak jak pisałaś masakry nie ma. Ogólnie wszystko jest w porzadku
.
Wszystko ładnie się zagoiło ale musimy odłożyć serduszkowanie i poczekać na małpe ze względu na to że mam śliczne pęcherzyki w macicy, a nie wskazane teraz zajść w ciaże. Do tego lista badań i jak wszystko będzie dobrze to wtedy da nam zielone światło.
Byłam pierwszy raz u tego gina prywatnie. Wrażenia super, a mina mojego R. bezcenna. Pierwszy raz był ze mna w środku i patrzył jak mnie badał. Mówi że szok przeżył. I dostałam 2 pudełka tabletek antykoncepcyjnych.
magdalenka_ka, Kati86 lubią tę wiadomość
-
Kati86 wrote:A u mnie dziewczyny wielki znak zapytania...
wzięliśmy kartkę i oboje napisaliśmy kilka imion dla psiaka, każdy po 6...
nawzajem wykreślaliśmy te co się nam nie podoba - ja u męża a On u mnie
Zostały nam dwa - DIESEL i VITO.... Conan odpadło prawie na początku
więc - de VITO czy vin DIESEL?
A mi się podoba Diesel, kojarzy mi się z ciuchamia Vito z dużym samochodem. Diesel jak dla mnie jest taki 'dizajnerski',
Kati86 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
A mnie dzisiaj przykrość spotkała
taka moja, przez nikogo niezamierzona. Zwierzyła się koleżance, że się staramy i nie wychodzi. Dzisiaj się dowiedziałam, że oni zaczynają się starać teraz, bo boją się, że nie będzie im wychodzić jak nam
przykro mi się zrobiło, że nie tylko ja o sobie myślę, że jestem bezpłodna....dodaję, że nasikałam na test i wyszła jedna piękna krecha
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
magdalenka_ka tak to już jest z tymi koleżankami. Zero współczucia, tylko od razu pomysły jak dowalić, żeby bolało. Nie martw się, kiedyś nam się uda.