X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    A mi się podoba Diesel, kojarzy mi się z ciuchami :) a Vito z dużym samochodem. Diesel jak dla mnie jest taki 'dizajnerski', ;)

Wiedziałam że znajdzie się tutaj jakaś "modnisia" i "blachara" ;) bez urazy Magdalenka :*

Vito był moim pomysłem a Diesel męża a ja coraz bardziej skłaniam się na Diesel ;) ale jak w niedziele zobaczymy naszą krówkę to może się jeszcze wszystko zmienić ;)

Jestem tak podniecona faktem że psiaka będziemy mieli że nie ogarniam całej reszty tzn życia codziennego ;) a zarazem w końcu mam ochotę robić wszystko i jestem tak napalona na pracę że szok :D

rah, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Kati86 tak jak pisałaś masakry nie ma. Ogólnie wszystko jest w porzadku :-).
    Wszystko ładnie się zagoiło ale musimy odłożyć serduszkowanie i poczekać na małpe ze względu na to że mam śliczne pęcherzyki w macicy, a nie wskazane teraz zajść w ciaże. Do tego lista badań i jak wszystko będzie dobrze to wtedy da nam zielone światło.
    Byłam pierwszy raz u tego gina prywatnie. Wrażenia super, a mina mojego R. bezcenna. Pierwszy raz był ze mna w środku i patrzył jak mnie badał. Mówi że szok przeżył :-D . I dostałam 2 pudełka tabletek antykoncepcyjnych.

A po co tabletki dostałaś? Może lepiej inne zabezpieczenie? to jednak hormony :/
    Cieszę się że jest ok :)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    A mnie dzisiaj przykrość spotkała :( taka moja, przez nikogo niezamierzona. Zwierzyła się koleżance, że się staramy i nie wychodzi. Dzisiaj się dowiedziałam, że oni zaczynają się starać teraz, bo boją się, że nie będzie im wychodzić jak nam :( przykro mi się zrobiło, że nie tylko ja o sobie myślę, że jestem bezpłodna....dodaję, że nasikałam na test i wyszła jedna piękna krecha :(

Nie myśl negatywnie :* pomyśl że może pomogłaś komuś bo rzeczywiście może mieć ten sam problem, coraz więcej par trafia ten problem ale ludzie zauważają to dopiero jak ktoś znajomy się z tym zmaga :/ Gorzej byłoby gdyby powiedziała że oni jeszcze poczekają bo na pewno uda im się od razu...

Tulam Cię i nie smutaj :* jeszcze im wszystkim pokażemy ;)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, bo najważniejsze to mieć chciaż jakiś mini mini sensik w życiu ;) A nie tylko dom, praca, dom,praca ;p
    Bardzo się cieszę z Twojego psiaka i sama czuję dreszczyk oczekiwania! ;D

Kati86 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati jeżeli chodzi o prezerwatywy to odpada. Nie ma mowy.

U mnie dziś okropny ból głowy. I jeszcze chciałam się pochwalić, że weekend u mnie uważam za otwarty :-).

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • fi0lka Debiutantka

Wysłany: 2 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    odbiegając od tematu, nici z moich studiów podyplomowych :( dzwoniłam na uczelnie, bo wczoraj miało być ogłoszenie w wyników, a ty nic na stronie, nic pocztą nie przyszło. a dziś się okazało, że nie uruchomili kierunku, bo za mało chętnych buuu...[\QUOTE]

Nie martw się... ja mam to samo, czasem mam wrażenie, że wszystko dzieje się jak na złość. Z drugiej strony miała studiować w innym mieście i może to znak żebym z dzidzią nie podróżowała? :-) trzeba szukać pozytywów :-)
    Możesz zawsze poszukać jeszcze czegoś innego. Część rekrutacji jest otwarta do połowy października.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:07

ec8003cda2.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak przeczytałam o psiakach, to od razu mi się przypomniało nasze marzenie, buldożek francuski w kolorze błękitnym:) Psiaki dają tyle radości:)
    już myślałam, że ten cykl pójdzie na straty, dopiero dzisiaj wyszedł mi pozytywny test owulacyjny. dziwne, że tak późno. może to przez te imprezy:P ale pięknym prezentem byłyby 2 kreseczki na święta... ehh

Pozdrawiam Was dziewczyny!

a1f033a280a272461528445cbdcff86b.png

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam dziewczynki!

Czuję sie jak nowonarodzona. Wakacje bez termometru, bez badania śluzu, szyjki, gorąco polecam :) wzięłam tylko testy owulacyjne, ale i bez nich niewiele by się zmieniło, bo nasze serduszkowanie wreszcie było bardziej serduszkowaniem niż nastawieniem na prokreacje :) Serio odpoczęłam.

Dostałam skierowanie przed wyjazdem od gina na progesteron i receptę na luteinę. Ale chyba poczekam do następnego cyklu, bo nie chcę sobie teraz psuć nastroju. Chyba pierwszy raz od kilku miesięcy nie myślałam obsesyjnie o dziecku i zajściu w ciążę. Rozmawialiśmy o tym, owszem, ale bardzo na luzie, bez spiny. Polecam :)

Cranberry, Kati86, magdalenka_ka, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati Ty jesteś dobrą duszą tego forum :* już nie myślę negatywnie. Chyba miałam gorszy dzień, dzisiaj już jest lepiej :) niestety wczoraj przyszła małpa...

Dziewczyny chciałam napisać, że jestem żywym przykładem na to, że testy owu mnie oszukały. Owulacja musiała być w 13dc, nie w 10 jak obstawiałam, a testy nie wyszły. Druga kreseczka była ledwo widoczna, a owulacja jednak była, bo lekarz widział ślad po niej na usg. Już więcej tych testów nie zrobię, wygląda na to, że najważniejsze dni przegapilismy, bo jak testy pokazały, że nie ma owulacji, to mi się odechcialo serduszkowania!

Under fajnie, że wrociłaś i jesteś wypoczeta :) gdzie byliście? Uwielbiam wszelakie wyjazdy hotelowe, nasz urlop już za tydzień...

Cześć Morisek :)

I witam fiolkę :) dawno nie zaglądałaś do nas :) oj nieładnie, bo nam wątek zaczął podupadać ;) w kupie siła ;)

Miłego dnia dziewczyny!

Kati86, Lenka@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Cześć Dziewczyny, ja też jestem Rocznikiem Czarnobyla i też się staram.Jak do tej pory bez rezultatu.

Witamy :)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Wróciłam dziewczynki!

Czuję sie jak nowonarodzona. Wakacje bez termometru, bez badania śluzu, szyjki, gorąco polecam :) wzięłam tylko testy owulacyjne, ale i bez nich niewiele by się zmieniło, bo nasze serduszkowanie wreszcie było bardziej serduszkowaniem niż nastawieniem na prokreacje :) Serio odpoczęłam.

Przypomniał mi się nasz urlop z zeszłego roku... <3 tylko raz było ale bawiliśmy się jak dzieciaki i nawet @ mi wtedy nie przeszkodziła. Byliśmy nad morzem i wolałam co godzinę nawet biegać do wc i tampona wymieniać niż marnować chociaż chwilę ;) ale jak w 4dniu urlopu nie było jeszcze @ w 45dc to poleciałam do apteki ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Byliśmy w Meksyku :)

Kati86, magdalenka_ka, gosia86, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

Wysłany: 3 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Hej :) Byliśmy w Meksyku :)

Ale egzotycznie :) super!

Wysłany: 3 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to Dziewczynki porabiają, że tu tak cicho???

Ja mam dziś wolne, poszłam na poszukiwanie jesieni i znalazłam :) pięknie się zrobiło w parkach, no i co najważniejsze psica zaliczyła bardzo długi spacer a teraz zmęczona śpi.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    A co to Dziewczynki porabiają, że tu tak cicho???

Ja mam dziś wolne, poszłam na poszukiwanie jesieni i znalazłam :) pięknie się zrobiło w parkach, no i co najważniejsze psica zaliczyła bardzo długi spacer a teraz zmęczona śpi.

i dlatego psiak mi potrzebny ;) wyciągnie mnie ktoś w końcu częściej na spacerek ;) a może nawet pobiegać :D ;) już widzę te moje lecące kg :D

gosia86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Laseczki...umieram...kaca mam jak stąd do Meksyku ( cześć Under :P )

W pracy myślałam, że skonam...
    Tak to jest, jak się imprezy firmowe robi w tygodniu :P

Weekend rozpoczęty!! Yupi!!!!!!!!!!!

Kati, jestem za VITO. Podoba mi się :)

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny opowiem Wam moja dzisiejsza historie.

Mój gin do którego chodzę prywatnie kazał mi zrobić pewne badania, które to właśnie mam w pakiecie. Po co mam robić prywatnie tak sobie pomyślałam.

Poszłam więc na luxmed. Pani doktor nowa i dziś pierwszy dzień w pracy i ja pierwsza pacjentka- na pewno zapamięta sobie mnie do końca życia :-)
    Pani doktor usłyszawszy że mam za sobą 3 poronienia i zespół antyfosfolipidowy powiedziała mi tak: "Pani nigdy w życiu przy takim schorzeniu nie urodzi dziecka. Powinna pani wybrać się do specjalistycznej kliniki bezpłodności i przejść zabieg invitro! Że szans żadnych nie ma "

Ja usłyszawszy to zebrałam wszystkie swoje dokumenty, powiedziałam: " dziękuję za wizytę i że nigdy w życiu nie słyszałam gorszych bzdur".

No tak mnie zdenerwowała że jeszcze dochodzę do siebie. Jeszcze raz w poniedziałek idę na luxmed ale do innej gin. Poleciła mi sama babka z rejstracji bo też miała problemy w ciaży.

Lekarz lekarzowi nie równy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 16:44

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agatka, tulę mocno! Bzdury jakich mało :*
    Cholera, a mówi się, że kobieta kobietę powinna bardziej zrozumieć i być bardziej delikatna.

Nikt nikomu nie powinien zabierać nadziei i wiary, że wszystko będzie dobrze!

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Agatka co za jeb...ta doktorka przechodzi to po prostu ludzkie pojęcie
    Kiedyś lekarze w luxmed to byli lekarze z prawdziwego zdarzenia
    A teraz poziom coraz gorszy
    Ja po poronieniu odwiedziłam prawie wszystkich w najbliższych mi placówkach i też jakiegoś wielkiego wow nie było
    W sumie to zdecydowałam u kogo nie chcę się leczyć czy tez prowadzić ciąży
    Obecnie chodzę do doktorka mi nie do końca on odpowiada choć niby bada delikatnie zleca wszystkie badania usg robi
    Ale zawiodłam się na nim na wizycie po poronieniu bo bylo 6 tygodni okresu nie miałam a on nawet mnie nie zbadał ani nic powiedział że okres przyjdzie
    No ale mężowi on się podoba jego podejście i upiera się że mam do niego chodzić

Mam nadzieję że w poniedziałek trafisz do lekarza z prawdziwego zdarzenia takiego pełną gębą

Oj Lenka Ty mój kacu :*

Under reset zrobiony

Lenka@ lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka w ogóle nie przejęłam się jej słowami!

Mój lekarz twierdzi co innego i zresztą jest wiele kobiet, które z tym zespołem rodzi zdrowe dzieci. A Do kliniki bezpłodności nie mam po co jechać bo płodni jesteśmy oboje tylko ciąży nie możemy utrzymać.
    Ja będąc u niej w gabinecie to miałam wrażenie że ona na niczym się nie zna. jak mi jeszcze zaproponowała że mnie zbada to kategorycznie odmówiłam!

Ale ciśnienie mi podniosła.

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ