Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:Dziewczynki chce któraś testy owu? Jutro mogę wysłać bo będę na poczcie pytałam już wcześniej ale nie było zainteresowania
Aja masz rację Under się struła
Gosiu, ja się zastanowię nad tymi testami owulacyjnymi :*
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Under śliczne 2 krechy
Lenka nie smutaj tulimy mocno, jutro będzie lepszy dzień.
A u mnie dziewczyny to R wrócił i cała w skowronkach chodzę jakbym nie widziała go co najmniej rok. A zaraz trzeba szykować się do tyrki zamiast tulać się do ukochanego
Miłego wieczorku życzęLenka@ lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczynki...
Byłam na mega długim spacerze po pracy i nawet troszkę ze mnie zeszło...
Jakoś tak ostatnio moje życie wygląda jak domino...jak jeden klocek ruszysz to inne się od razu sypią....
Agatka, to wytulaj się ile tylko możesz :*
Under...6 cykl...idealna połóweczka. Czekamy na pozytywne wieści :*
agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
W końcu wchodzę i czytam dobre wieści:)
Czekamy under jutro na grube kreski!!
Dziś byłam na badaniach hormonów pozbyłam się tym samym 214 zł i wyniki jutro.
No i mąż idzie na badanie w poniedziałek tzn mam nadzieję bo w sumie jutro będę dzwonić czy można w pon "przynieść" dorobek...
-
Cześć dziewczyny!
Lencia tulę mocnooooooo ;*****
Widzę, że i tu się wiele dzieje, a ja chciałam się wygadać i dodać swoje 3 grosze ;p
Aż nie wiem czy wypada się tak rozpisywać... W ogromnym skrócie, bez opisywnia uczuć, myśli itd. ;p
Zacznę może od tego, że w tym miesiącu miałam monitoring cyklu+porządną dawkę antybiotyku - co przypuszczam przesunęło o 2 dni owulację. Teraz nie wiem, czy @ też się przez to przesunie, cz tylko faza l. się skróciła, a @ przyjdzie w terminie. Jak widać po moim wykresie, od wielu dni mam problem z cyckami (ale to brzmi) ;p a dokładnie z sutkami, które bolały strasznie, nawet dotyk koszulki bolał. Wczoraj tempka była wysoka, ale dziś znacząco spadła. Wczoraj sutki trochę mniej bolały i pojawiło się leciuteńkie, brązowe plamienie. Potem jak była mw sklepie, byłam pewna, że przyszła @ i coś mi poleci. Szybko biegłam do wc a tam nic...Co się okazało, lekkie plamienie mocno czerwoną krwią przyszło wieczorem. Ale też jednorazowe. Szyjka była zamknięta (bardzo leciuteńko sprawdziłam). Dzisiaj od rana sutki prawie nie bolały, ale za to piersi są wrażliwe przy dotyku. Pojawiło się jednorazowe, czerowne plamienie (malutkie) i wieczorem małe brązowe. Pobolewa podbrzusze jak na okres, ale też (dosłownie) 2 razy w ciągu dnia.
Robiłam dziś test, ale wyszła tylko jedna megakrecha.Robiłam go nie w nadziei na ciążę, ale żeby wybić ją sobie z głowy i trochę przestać o tym myśleć zejść na ziemię
No ale pomimo, że sobie nie wkręcam - teraz jestem prawie pewna, że czuję się jak na okres, to dziwią mnie troszkę te objawy. Są nieco inne niż zawsze przed @ i nie wiem czy antybiotyk mógł aż tak coś rozregulować? A może to po prostu przypadek, zbieg okoliczności...Może z jakiegoś powodu np. progesteron mi mocniej skoczył i cycki bolały. Mam trochę takie objawy jak te, które miałam zaczynając łykać Duphaston.Lenka@ lubi tę wiadomość
-
Rah myślałam dzisiaj o Tobie i zaglądałam na wykres
Może to podświadomości splatała Ci psikusa
Albo moza wcześnie jeszcze na test
Oby to drugie
Też się cieszę z luxmedu teraz to spora oszczędności
Agatka to nie fajnie ze strony pracodawcy bardzo nie ładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:57
rah lubi tę wiadomość
-
agatka196 wrote:Gosiu u nas urlop na żadanie= brak premii.
Nie wiem czy to tak zgodne z prawemIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Rah zaglądałam na Twój wykres i mocno trzymała kciuki ale nic nie pisałam żeby Cie właśnie nie nastawiać
temp niby ładna pomimo że spadła ale jakby nie było nadal 37 na początku :* cycki to zazwyczaj dobry znak, u mnie się sprawdziło ale niestety przy ładnym progesteronie też dają znać o sobie
ból podbrzusza jak na @ też jest normalne...
kurcze ale było by świetnie gdybyście tak jedna po drugiej teraz się rozmnażały
A nie wypada to z gołą dupą po mieście biegać :*gosia86, under_the_snow, aja lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Dzięki dziewczynki, ale jakoś tak czuję, że naprawdę @ idzie...ja ostatnio zawsze mam taki skok do góry kilka dni przed @, a potem powolutku spada...Teraz, im bardziej czuję swoje podbrzusze, tym mniej bolą cycki, już prawie w ogóle. A jak coś odchodzi jak ręką odjął, to zawsze znak szybkiego spadku hormonu i @
Pewnie się nigdy nie dowiem co to za dziwne bóle były w piersiach i sutkach...
Dobranoc dziewuszki :* -
Właśnie mam przerwę.
U nas sprawa wyglada tak mamy po 800 zł premii- 400 za wydajność i 400 za dyspozycyjność. A urlop na żadanie to brak 400 zł.
Ale mam inny problem. A więc dziś dzień wypłaty i strasznie zła jestem bo brakuje Mi jakieś 450 zł. Sprawdzam na fiszce a tam tak:
od 1 września do 11.09- płatne 100%
od 12.09 do 24.09 płatne 80%.
I teraz moje pytanie:
zwolnienie ciażowe z kodem B miałam od 28 sierpnia do 24 września czyli 100% płatne. 11 września poroniłam. I korzystałam z tego zwolnienia do 24.09 bo lekarz mówił że to nie ma znaczenie.
I czy oni maga mi płacić 80% zwolnienia jeżeli był tam kod B?
Czy to z automatu po poronieniu przechodzę na 80%? -
Agatko ja miałam zwolnienie ciążowe do 14.05.15 poroniłam 09.05.14 i od tego dnia musiałam dostarczyć nowe zwolnienie bez kodu B
Dodatkowo żądali ode mnie zaświadczenie o poronieniu
Myślę że zrobili to zgodnie z prawem w Twoim przypadku
Oj taka różnica w kasie musi boleć -
Dziękuję Gosiu.
Boli strasznie brak tych pieniażków. Bo jakbym wiedziała że będa płacić mi 80% to na zwolnieniu bym była do 30.09 a nie do 24.09 bo i tak bez premii i tak. Zła jestem strasznie bo pp rozmawiałam z kadrowa i kierownikiem i pytałam się właśnie jak to będzie wygladać to zostałam zapewniona że będzie 100% płatne i premia. A tu mnie w balona zrobili i zadarmo się ścierałam.
Głowa mnie z nerwów rozbolała i spać nie mogę.
-
agatka196 wrote:Właśnie mam przerwę.
U nas sprawa wyglada tak mamy po 800 zł premii- 400 za wydajność i 400 za dyspozycyjność. A urlop na żadanie to brak 400 zł.
Ale mam inny problem. A więc dziś dzień wypłaty i strasznie zła jestem bo brakuje Mi jakieś 450 zł. Sprawdzam na fiszce a tam tak:
od 1 września do 11.09- płatne 100%
od 12.09 do 24.09 płatne 80%.
I teraz moje pytanie:
zwolnienie ciażowe z kodem B miałam od 28 sierpnia do 24 września czyli 100% płatne. 11 września poroniłam. I korzystałam z tego zwolnienia do 24.09 bo lekarz mówił że to nie ma znaczenie.
I czy oni maga mi płacić 80% zwolnienia jeżeli był tam kod B?
Czy to z automatu po poronieniu przechodzę na 80%?
Skąd wiedzieli o poronieniu? dawałaś jakieś zaświadczenie lub inf na piśmie? bo jeśli nie to pisz odwołanie od źle naliczonej wypłaty.
Jeśli na zwolnieniu masz kod B to z automatu jest to 100%. Ja miałam zwolnienie ze szpitala i też z kodem B pomimo że już niby ciąży nie byłoIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019