X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisanie na wypowiedzeniu "redukcja etatów" skutkuje dla firmy zakazem zatrudnienia na to stanowisko innej osoby przez kolejne 6 miesięcy ;) dla firmy to problem dla pracownika plus bo może iść na zasiłek dla bezrobotnych a po podpisaniu za porozumieniem stron jest w dupie bo się nic nie należy :/
    Ale ostatnio mam wrażenie że firmy to bardziej patrzą jak dokopać...

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu u nas też tak robia jak w Twoim przypadku z "zaskoczenia".
    Nie powiem bo sama jestem brygadzistka i wiem jak to wyglada. Wręczanie na koniec zmiany wypowiedzenia. Całe szczęście że u mnie na projekcie to przyjmuja a nie zwalniaja bo mimo iż wymagajaca jestem to serce by mi pękło jakbym miała komuś wręczyć wypowiedzenie.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak że jest kilkanaście projektów i jak jednemu spadaja zamówienia bo jest martwy miesiac lub powoli ten projekt się kończy to przeżucaja takiego pracownika na koszty tamtego projektu i moga zwolinić i problemu nie ma.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę skompliowane to jest wszystko. Te kodeksy prawa pracy. Ja jak mam problem z czymś i idę do kadr bymi coś wytłumaczyła to wychodzę głupsza niż tam weszłam. :-) Zawsze wszystkich tak okręca że szkoda słów. Prędzej się dowiesz czegoś z neta lub od znajomych. :-)

A teraz dziewczynki cieszcie się weekendem :-D . Ja mam ostatnia nocunie i weekend tylko we dwoje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 17:34

• fi0lka Debiutantka

Wysłany: 10 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, żegnam się na jakiś czas. Dziś rozpoczęłam kolejny cykl i zdecydowałam, że niestety czytanie czy pisaniu tu na forum niestety mi nie pomaga, a jest wręcz odwrotnie - bardziej się tym wszystkim spinam... Prawdopodobnie długo nie wytrzymam i wrócę, ale póki co trzymam za wszystkie kciuki! :)

rah, Kati86, agatka196, aja lubią tę wiadomość

ec8003cda2.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia kochana! ;*

A ja nadal siedzę z humorem zupełnie do dupy... :(

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rah, Under, MałaMyszko...laseczki kochane, dopóki wredna małpa się nie rozkręciła na dobre...wierzymy :* !!!

Rah silna kobieta jesteś! Czujne Oko Saurona widzi wszystko i wie :) ;)

Ja wczoraj konałam, i myślałam, że się nie podniosę...ale się podniosłam.
    Może mi tysiące osób ciśnienie podnosić...mogą mnie pracą zarypać...ale się kurna podniosę!

Kati86, aja, gosia86, under_the_snow lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wierzę...ból narasta, w nocy pewnie się zacznie...jednak punktualnie...

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Ja już nie wierzę...ból narasta, w nocy pewnie się zacznie...jednak punktualnie...

:* :* :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • aja Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Lenka ma racje, dopóki małpy nie ma, nie tracimy nadziei!!

byłam na usg (dziś 13dc) i jest piękny pęcherzyk w prawym jajniku :) mam nadzieje, że pęknie :) w lewym też jest ale mniejszy. endo też podrosło :) pani doktor mnie rozbawiła :D powiedziała, że teraz mam "pracować" z mężem :D i to nie jeden raz tylko kilka razy w ciągu weekendu :D w poniedziałek mam przyjść na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł.

gosia86 lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oczekiwanie na @ jest najgorsze, wtedy nie mogę sobie znaleźć zajęcia, tylko wpatruję się w ten wykres i szukam cudu...
    Jednego dnia zmierzyłam temperaturę o godz.17, bo zwyczajnie zapomniałam rano. Wpisałam bez żadnego odejmowania, nie wiem czy dobrze. Przez to przesunęła mi się owulka o 2 dni do przodu. W sumie to nie jestem pewna czy ten wykres jest wiarygodny i jak go intepretować.
    Teraz najchętniej interpretowałabym sangrie na wyspach kanaryjskich:P no cóż... weekend też musi wystarczyć ;)
    Damy radę dziewczyny!

a1f033a280a272461528445cbdcff86b.png

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Hmmm Agatka trochę mi to śmierdzi... kierownik to sobie może mówić... zaświadczenie od gin miałaś że jesteś zdolna do pracy ale chyba nie że w konkretnym dniu było poronienie... a takie zaświadczenie jest tylko do lekarza i w pracy nawet nie mieli prawa chcieć zobaczyć...
    tutaj już PIP ma duuuuuuże pole do działania, tak samo z resztą jak u Ani bo zwolnić nie można za to że ktoś wziął urlop - po to kodeks pracy daje możliwość 4 takich dni by można było wziąć bez strachu...
    Kati zakład pracy ma prawo żądać zaświadczenie o ciązy i o poronieniu
    ja musiałam takie dostarczyć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Dziewczyny, Lenka ma racje, dopóki małpy nie ma, nie tracimy nadziei!!

byłam na usg (dziś 13dc) i jest piękny pęcherzyk w prawym jajniku :) mam nadzieje, że pęknie :) w lewym też jest ale mniejszy. endo też podrosło :) pani doktor mnie rozbawiła :D powiedziała, że teraz mam "pracować" z mężem :D i to nie jeden raz tylko kilka razy w ciągu weekendu :D w poniedziałek mam przyjść na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
    Aja pozostaje życzyć owocnego weekendu :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co żadnych bólów miesiączkowych, co zwykle już się pojawialo na 2-3 dni przed.

Piersi bolą mnie dzisiaj tak, że w pracy chodziłam do łazienki, zdejmowałam stanik na chwilę, żeby odpoczać. Najgorsza jednak ta biegunka co rano od tygodnia.

Nie załamuje się jeszcze. Kupiłam test innej firmy na poniedziałek. Prawdopodobnie to dopiero 8-9 dpo, więc jeszcze wcześnie. Kciukajcie za mnie bardzo mocno :)

gosia86, Lenka@, aja, dora13 lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora13 wrote:
    To oczekiwanie na @ jest najgorsze, wtedy nie mogę sobie znaleźć zajęcia, tylko wpatruję się w ten wykres i szukam cudu...
    Jednego dnia zmierzyłam temperaturę o godz.17, bo zwyczajnie zapomniałam rano. Wpisałam bez żadnego odejmowania, nie wiem czy dobrze. Przez to przesunęła mi się owulka o 2 dni do przodu. W sumie to nie jestem pewna czy ten wykres jest wiarygodny i jak go intepretować.
    Teraz najchętniej interpretowałabym sangrie na wyspach kanaryjskich:P no cóż... weekend też musi wystarczyć ;)
    Damy radę dziewczyny!

a1f033a280a272461528445cbdcff86b.png
    Jak o 17:00 to ani to nie jest rano, ani po spaniu pewnie ;) Powinnaś zaznaczyć, żeby ovu nie brał tej temperatury pod uwagę. Mi w ciągu dnia tempka wielokrotnie skacze i różnice są czasem baaaaardzo duże...A ja ksama widzisz, poprzesuwały Ci się zaznaczenia na wykresie przez błędną tempkę, czyli masz zafałszowany cały wykres ;/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równowaga w przyrodzie... ;)
    Wygrałam weekendowe (2 noce) zaproszenie dla 5 osób do willi w Szklarskiej Porębie! ;D
    A wybierałam się tam od 2-3 lat...Bardzo lubię Szklarską :)

Lenka@, Kati86, gosia86, aja lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Równowaga w przyrodzie... ;)
    Wygrałam weekendowe (2 noce) zaproszenie dla 5 osób do willi w Szklarskiej Porębie! ;D
    A wybierałam się tam od 2-3 lat...Bardzo lubię Szklarską :)

Rah, przyda Ci się taki reset. Super sprawa...
    Kiedy się wybierasz?
    W sumie nawet pakowna jestem...to może bym się zmieściła do bagaża podręczngo ;)

Lecę dziewczynki, jutro mam badania z rana.
    Muszę być wypoczęta.

Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące :*

rah lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRawo Rah, daj znac coz to za willa co takie nagrody rozdaje

UNder, Lenka ciesze sie, ze Wam sie samopoczucie poprawilo

Lenka@ lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko wpaść i powiedzieć, że ZERO bóli miesiączkowych, co jest ewenementem w mym przypadku (zwykle budziłam się rano ze skurczami takimi, że biegłam do łazienki przekonana, ze @ nadeszła).

Cały czas moja biegunka tylko daje znać o sobie :(

gosia86, Lenka@, Kati86, aja, agatka196 lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja wychodzę z założenia że póki krew nie zaleje jest jeszcze nadzieja:*

Lenka@, Kati86, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ