Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpisanie na wypowiedzeniu "redukcja etatów" skutkuje dla firmy zakazem zatrudnienia na to stanowisko innej osoby przez kolejne 6 miesięcy dla firmy to problem dla pracownika plus bo może iść na zasiłek dla bezrobotnych a po podpisaniu za porozumieniem stron jest w dupie bo się nic nie należy
Ale ostatnio mam wrażenie że firmy to bardziej patrzą jak dokopać...IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Aniu u nas też tak robia jak w Twoim przypadku z "zaskoczenia".
Nie powiem bo sama jestem brygadzistka i wiem jak to wyglada. Wręczanie na koniec zmiany wypowiedzenia. Całe szczęście że u mnie na projekcie to przyjmuja a nie zwalniaja bo mimo iż wymagajaca jestem to serce by mi pękło jakbym miała komuś wręczyć wypowiedzenie. -
U nas jest tak że jest kilkanaście projektów i jak jednemu spadaja zamówienia bo jest martwy miesiac lub powoli ten projekt się kończy to przeżucaja takiego pracownika na koszty tamtego projektu i moga zwolinić i problemu nie ma.
-
Troszkę skompliowane to jest wszystko. Te kodeksy prawa pracy. Ja jak mam problem z czymś i idę do kadr bymi coś wytłumaczyła to wychodzę głupsza niż tam weszłam. Zawsze wszystkich tak okręca że szkoda słów. Prędzej się dowiesz czegoś z neta lub od znajomych.
A teraz dziewczynki cieszcie się weekendem . Ja mam ostatnia nocunie i weekend tylko we dwojeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 17:34
-
Dziewczynki, żegnam się na jakiś czas. Dziś rozpoczęłam kolejny cykl i zdecydowałam, że niestety czytanie czy pisaniu tu na forum niestety mi nie pomaga, a jest wręcz odwrotnie - bardziej się tym wszystkim spinam... Prawdopodobnie długo nie wytrzymam i wrócę, ale póki co trzymam za wszystkie kciuki!
rah, Kati86, agatka196, aja lubią tę wiadomość
-
Rah, Under, MałaMyszko...laseczki kochane, dopóki wredna małpa się nie rozkręciła na dobre...wierzymy :* !!!
Rah silna kobieta jesteś! Czujne Oko Saurona widzi wszystko i wie
Ja wczoraj konałam, i myślałam, że się nie podniosę...ale się podniosłam.
Może mi tysiące osób ciśnienie podnosić...mogą mnie pracą zarypać...ale się kurna podniosę!
Kati86, aja, gosia86, under_the_snow lubią tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Dziewczyny, Lenka ma racje, dopóki małpy nie ma, nie tracimy nadziei!!
byłam na usg (dziś 13dc) i jest piękny pęcherzyk w prawym jajniku mam nadzieje, że pęknie w lewym też jest ale mniejszy. endo też podrosło pani doktor mnie rozbawiła powiedziała, że teraz mam "pracować" z mężem i to nie jeden raz tylko kilka razy w ciągu weekendu w poniedziałek mam przyjść na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł.gosia86 lubi tę wiadomość
-
To oczekiwanie na @ jest najgorsze, wtedy nie mogę sobie znaleźć zajęcia, tylko wpatruję się w ten wykres i szukam cudu...
Jednego dnia zmierzyłam temperaturę o godz.17, bo zwyczajnie zapomniałam rano. Wpisałam bez żadnego odejmowania, nie wiem czy dobrze. Przez to przesunęła mi się owulka o 2 dni do przodu. W sumie to nie jestem pewna czy ten wykres jest wiarygodny i jak go intepretować.
Teraz najchętniej interpretowałabym sangrie na wyspach kanaryjskich:P no cóż... weekend też musi wystarczyć
Damy radę dziewczyny!
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Kati86 wrote:Hmmm Agatka trochę mi to śmierdzi... kierownik to sobie może mówić... zaświadczenie od gin miałaś że jesteś zdolna do pracy ale chyba nie że w konkretnym dniu było poronienie... a takie zaświadczenie jest tylko do lekarza i w pracy nawet nie mieli prawa chcieć zobaczyć...
tutaj już PIP ma duuuuuuże pole do działania, tak samo z resztą jak u Ani bo zwolnić nie można za to że ktoś wziął urlop - po to kodeks pracy daje możliwość 4 takich dni by można było wziąć bez strachu...
ja musiałam takie dostarczyć -
aja wrote:Dziewczyny, Lenka ma racje, dopóki małpy nie ma, nie tracimy nadziei!!
byłam na usg (dziś 13dc) i jest piękny pęcherzyk w prawym jajniku mam nadzieje, że pęknie w lewym też jest ale mniejszy. endo też podrosło pani doktor mnie rozbawiła powiedziała, że teraz mam "pracować" z mężem i to nie jeden raz tylko kilka razy w ciągu weekendu w poniedziałek mam przyjść na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł. -
U mnie póki co żadnych bólów miesiączkowych, co zwykle już się pojawialo na 2-3 dni przed.
Piersi bolą mnie dzisiaj tak, że w pracy chodziłam do łazienki, zdejmowałam stanik na chwilę, żeby odpoczać. Najgorsza jednak ta biegunka co rano od tygodnia.
Nie załamuje się jeszcze. Kupiłam test innej firmy na poniedziałek. Prawdopodobnie to dopiero 8-9 dpo, więc jeszcze wcześnie. Kciukajcie za mnie bardzo mocnogosia86, Lenka@, aja, dora13 lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
dora13 wrote:To oczekiwanie na @ jest najgorsze, wtedy nie mogę sobie znaleźć zajęcia, tylko wpatruję się w ten wykres i szukam cudu...
Jednego dnia zmierzyłam temperaturę o godz.17, bo zwyczajnie zapomniałam rano. Wpisałam bez żadnego odejmowania, nie wiem czy dobrze. Przez to przesunęła mi się owulka o 2 dni do przodu. W sumie to nie jestem pewna czy ten wykres jest wiarygodny i jak go intepretować.
Teraz najchętniej interpretowałabym sangrie na wyspach kanaryjskich:P no cóż... weekend też musi wystarczyć
Damy radę dziewczyny!
-
Równowaga w przyrodzie...
Wygrałam weekendowe (2 noce) zaproszenie dla 5 osób do willi w Szklarskiej Porębie!
A wybierałam się tam od 2-3 lat...Bardzo lubię SzklarskąLenka@, Kati86, gosia86, aja lubią tę wiadomość
-
rah wrote:Równowaga w przyrodzie...
Wygrałam weekendowe (2 noce) zaproszenie dla 5 osób do willi w Szklarskiej Porębie!
A wybierałam się tam od 2-3 lat...Bardzo lubię Szklarską
Rah, przyda Ci się taki reset. Super sprawa...
Kiedy się wybierasz?
W sumie nawet pakowna jestem...to może bym się zmieściła do bagaża podręczngo
Lecę dziewczynki, jutro mam badania z rana.
Muszę być wypoczęta.
Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące :*
rah lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Chciałam tylko wpaść i powiedzieć, że ZERO bóli miesiączkowych, co jest ewenementem w mym przypadku (zwykle budziłam się rano ze skurczami takimi, że biegłam do łazienki przekonana, ze @ nadeszła).
Cały czas moja biegunka tylko daje znać o sobiegosia86, Lenka@, Kati86, aja, agatka196 lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.