Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No niestety, kasa zgadzać się musi...z resztą faktycznie czasami tak jest, że para się stara, wszystko jest ok, ale im po prostu nie wychodzi. A to akurat choroba, a to impreza, a to niepoliczone dni cyklu...A gdyby lekarz wierzył na słowo "tak staramy się ponad rok", to pewnie połowa by nie kłamała i faktycznie się starała, ale druga połowa po prostu stwierdziłaby, że wolą leczyć się na zapas niż czekać rok ;/ Wszystkim nie dogodzisz
-
Sandra: udostępnij wykres -> miniatura -> Twój link do miniatury na forum:
Skopiuj caaaaaaaały link i wklej w ustawienia -> społeczność -> podpis na forum -
Ja zawsze odrzucałam myśli o HSG.
Chyba uciekałam przed tym...że niby temat mnie nie dotyczy...
Ale może coś w tym jest...może w tym tkwi problem.
Cholera...chciałabym już być po tej wizycie.
Wiedzieć co mam robić.
To będą najdłuższe dwa tygodnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:49
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Też tak myślałam...i chciałam jeszcze trochę poczekać...jakież było moje dzisiejsze zdziwienie ogromne...a jednak problem dotyczy i mnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 18:04
-
Witam rocznik 86, 85 się wita przepraszam ze sie wtrącę ale powstrzymywałam się by sie nie odzywać jednak jest to silniejsze ode mnie;) aby udrożnić jajowody wykonuje sie laparoskopie a żeby ruszyć jajnik wykonuje się kauteryzację jajników również w czasie laparo. Dodatkowo jajnik stymuluje sie hormonami np. Clostilbegytem
rah do ivf jeszcze Ci daleko. Pozdrawiam, przepraszam za wtrącenie życzę szybko bobaska i uciekam :*rah, Ania1986, Kati86, szpilka, aja lubią tę wiadomość
-
Rah, tulę :* Słyszałam o metodzie dr Żenni, elektrostymulacja. Mojej mamie zmniejszyła po 3 zabiegach guzki tarczycy. Dość znacznie, bo z 19mm na 13 i 9mm. Słyszałam, że działa również na inne narządy. Poczytaj może, zanim kiedykolwiek podejmiesz decyzję o jakimś bardziej inwazyjnym badaniu/metodzie
Dziś przyszła @ A my jutro na wesele (z bolącym brzuchem), gdzie Państwo młodzi mają 4 miesięczną córeczkę. Wspaniały weekend się zapowiada...
Całusy dla Was!
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Iwka dzięki ja się bardzo cieszę że się myliłam
Miałaś może któreś z tych rzeczy robione?Iwka lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Cześć Dziewczyny, nie pisałam, ale was czytam. Niestety nie mam siły, bo "ogarniam" dom rodzinny, choć "ogarniam" to mało powiedziane. Raczej zrobiłam rewolucje i jestem zadowolona
Widzę dziewczyny, że też oglądałyście miasto kobiet ciesze się, że wreszcie ktoś mówi głośno o tym co myśli na temat niepłodności i leczenia z nią związanego. oglądając program też się tak unosiłam jak Dorota na panią bioetyk.
Kati, ja miałam rok temu laparo i pod wpływem wpuszczonego dwutlenku węgla udrożniły się jajowody. poza tym miałam kauteryzacje jajników. niby mówią, że po takim zabiegu powinno się w miarę szybko udać zajść w ciąże. ale mnie się nie udało.
i tak juz 3 lata starań za nami, ale mam nadzieje, że wreszcie idzie ku dobremu! byłam dziś zrobić progesteron - 22,70ng/ml. choć z wynikami progesteronu mam małe doświadczenia, to myślę, że jak na 20dc i naturalny cykl jest okIwka lubi tę wiadomość
-
Aja bardzo ładny progesteron owulka była na pewno trzymam kciuki :*
O co chodzi w tej kauteryzacji?aja, Iwka lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati, dzięki pierwszy raz wreszcie wiem, że miałam owulke
dla mnie to duży sukces
kauteryzacja jest wykonywana przy zespole policystycznych jajników. nakłuwa się jajnik /jajniki i niszczy te pęcherzyki, które otaczają jajnik/jajniki. to tak tłumacząc najprościejWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 22:37
rah, Kati86 lubią tę wiadomość
-
Kati86 wrote:Iwka dzięki ja się bardzo cieszę że się myliłam
Miałaś może któreś z tych rzeczy robione? -
Myszka, bo Cię "pacnę"!
Co miało być? uszka do góry!
"Rocznicowy" miesiąc jest idealny na przypadkową "wpadeczkę"
Widzę, że masz w opisie, że tylko obserwujesz, ale kto wie co się wydarzy.
Nie obchodź tego dnia jak 1 listoapda! Zrób coś "na cześć" swojego maluszka. Idź godzinkę pobiegaj, albo poćwicz, a może namaluj coś pięknego, albo poleż godzinkę w wannie, lub idź na imprezkę, do kina, posprzątaj piwnicę albo się nachlej za jego zdrowie Wymyśl coś fajnego, ale nie dołującego! i masz dzisiaj cały dzień na wykonanie "zadania".Kati86, aja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej kochane!
rah bedzie dobrze zobaczysz, tak jak szpilka pisała skontaktuj sie z my dream ona stosowała jakies ziółka i okłady z borowiny(moge podesłac ci link do niej )
aja trzymam mocno kciuki progesteron piekny!
małaMyszka tule mocno kochana
dora głowa do góry zaraz kolejna szansa:)
Kasiu jak twoj czworonożny klusek?
Ja dzis byłam zrobic panel tarczycowy co by miec na srodowa wizyte, obawiam sie ze sie potwierdza moje przypuszczenia ze tarczyca szaleje, no ale cóz bedziemy leczyc, moze w koncu waga w dol ruszy
do tego jestem zła bo nie wiem co jest grane z moja owulka, były testy pozyt, bol owulacyjny, teraz tez czuje sie jak po owulacji cycki i sutki bolą a tempka gra w ch*ja chyba przestane mierzyc -
Aniu bierz pod uwagę, że owulacja nie musi być w dniu bólu owulacyjnego. Może być (tak jak z testami) np. pół dnia przed, albo dzień po...Musiałabyś być non stop na usg żeby to sprawdzić Ja przy ostatnim monitoringu, miałam ból owulacyjny w piątek, a dopiero najprawdopodobniej w niedzielę owulację. Myślę, że owu zaznaczy Ci owulkę w dniu wczorajszym (spadek temperatury). Dziś tempka jest wyższa i pewnie jutro też będzie wyższa.
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrah wrote:Aniu bierz pod uwagę, że owulacja nie musi być w dniu bólu owulacyjnego. Może być (tak jak z testami) np. pół dnia przed, albo dzień po...Musiałabyś być non stop na usg żeby to sprawdzić Ja przy ostatnim monitoringu, miałam ból owulacyjny w piątek, a dopiero najprawdopodobniej w niedzielę owulację. Myślę, że owu zaznaczy Ci owulkę w dniu wczorajszym (spadek temperatury). Dziś tempka jest wyższa i pewnie jutro też będzie wyższa.
-
nick nieaktualny