X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mówisz, podobno ;)
    Ale jest wielu lekarzy, a nawet ginekologów, którzy nie zbijają, bo nie popierają tej "teorii". Na ovu jest trochę dziewczyn, które miały nawet 5-6tsh ale reszta w normie i musiały czekać, bo lekarze mówili, ze to może chwilowe i za pare miechów przejdzie. Sama usłyszałam od 2 lekarzy, że nie ma co zbijać na siłę. Fakt, u mnie tsh nieco poniżej 4.
    Mam nadzieję, że chociaż na coś się to Twoje wysokie tsh przyda ;) i dzięki temu od razu dostaniesz lek na zbijanko :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Dobrze mówisz, podobno ;)
    Ale jest wielu lekarzy, a nawet ginekologów, którzy nie zbijają, bo nie popierają tej "teorii". Na ovu jest trochę dziewczyn, które miały nawet 5-6tsh ale reszta w normie i musiały czekać, bo lekarze mówili, ze to może chwilowe i za pare miechów przejdzie. Sama usłyszałam od 2 lekarzy, że nie ma co zbijać na siłę. Fakt, u mnie tsh nieco poniżej 4.
    Mam nadzieję, że chociaż na coś się to Twoje wysokie tsh przyda ;) i dzięki temu od razu dostaniesz lek na zbijanko :)
    kochana ja nie odpuszcze:P nie wyjde bez recepty ! :) a jak cos pojde do innego, albo udam sie do mojej lekarki z kliniki , tylko najpierw ide do lux medu bo tam mam opłacony pakiet i mam za darmo wizyty

rah lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Myszka, bo Cię "pacnę"! ;)

Co miało być? uszka do góry!
    "Rocznicowy" miesiąc jest idealny na przypadkową "wpadeczkę" :)
    Widzę, że masz w opisie, że tylko obserwujesz, ale kto wie co się wydarzy. ;)

Nie obchodź tego dnia jak 1 listoapda! Zrób coś "na cześć" swojego maluszka. Idź godzinkę pobiegaj, albo poćwicz, a może namaluj coś pięknego, albo poleż godzinkę w wannie, lub idź na imprezkę, do kina, posprzątaj piwnicę albo się nachlej za jego zdrowie ;) Wymyśl coś fajnego, ale nie dołującego! i masz dzisiaj cały dzień na wykonanie "zadania". :)

:D cały dzień praktycznie spędziliśmy na zakupach. Mój M. kupił sobie tyle ciuchów, że muszę szafę dobudować hahahaha ale jestem zadowolona :D taki właśnie miałam plan :D jechać, kupić, nie myśleć... i muszę Wam powiedzieć, że nie widziałam chyba żadnej ciężarnej... przynajmniej nie zauważyłam :D :D :D :D :D

rah, aja lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    POMOCY!!!!! HELP!!!!!

od jutra zaczynam nocki i teraz mam wielki problemo :/ jak ja mam teraz mierzyć temp?

Będę pracować na 3 zmiany i o ile na 1 i 2 mogę mierzyć o jednej godzinie to te nocki mi wszystko psują :(

ja w tym cyklu będę mierzyć normalnie o 5:30, ale będę zaznaczać, żeby OF nie brał jej pod uwagę. U mnie po 12 godzinach bez snu, zmęczenie, stres, siedzenie tak naprawdę w jednej pozycji i czasami duży spadek temperatury w biurze powoduje, że marznę. Dlatego tak od tego cyklu będę zaznaczać

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimne piwko - warka radler... czekałam na to cały miesiąc

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja mialam 3 z kawalkiem i dostalam na zbicie, ladnie zeszlo i wtedy tez androgeny mi pospadaly i zaszlam :)

Ania1986 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gdzies w poradach jest napisane na temat mierzenia przy pracy w nocy poczytaj sobie
    Ale wydaje mi się że w tygodniu w którym masz nocki powinno się mierzyć o jednej godzinie i wykres wtedy wygląda trochę inaczej
    Np załóżmy że przy 1 i 2 zmianie mierzysz o 5 a na nockach Np o 12

Magdalenka witaj po urlopie :*

Lenka niech 13 będzie szczęśliwa:*

Lenka@ lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    :D cały dzień praktycznie spędziliśmy na zakupach. Mój M. kupił sobie tyle ciuchów, że muszę szafę dobudować hahahaha ale jestem zadowolona :D taki właśnie miałam plan :D jechać, kupić, nie myśleć... i muszę Wam powiedzieć, że nie widziałam chyba żadnej ciężarnej... przynajmniej nie zauważyłam :D :D :D :D :D
    No to masz kolejne zajęcie - rozbudowanie szafy ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    No to masz kolejne zajęcie - rozbudowanie szafy ;)

od razu urządzę nam sypialnie, właśnie szukam jakichś projektów, mebli itp.

rah lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu,spokojnie, ja miałam tsh w pierwszym badaniu 4,329 (ft3 i ft4 wbyło w normie) i dostałam lek na zbicie. potem ft4 zjechało mi poniżej normy i dostałam mocniejszą dawkę leku. powiedz edno o swoich staraniach o dziecko. ja pokrótce opowiedziałam mu cała swoja historię, zrobił usg tarczycy i nie było problemu z przepisaniem leku. myślę, że spokojnie dostaniesz lek i wszystko będzie dobrze :) tylko jak przy każdym leku trzeba czasu żeby zaczął działać. w moim przypadku zadziałał aż za bardzo, bo z niedoczynności wpadłam w nadczynność, potem znów w niedoczynność, aż wreszcie się unormowało :)

Ania1986 lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za dobre słowo <3
    a u mnie nadal nie wiadomo co wykres wyglada na bezowulacyjny a raczej na LUF bo czułam pecherzyki ze sa:( teraz uwiera mnie tylko z lewej strony a z prawej miałam ból owulacyjny, do tego od 4 dni okropnie bolą mnie skutki i cycki do tego krzyz, do tego jakis katar sie przyplatał, i nie wiem o co chodzi bo temp dalej dramat..

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny.

Ja zaczęłam badania po pół roku starań. Robiłam na początku te najbardziej podstawowe (morfologia, TSH, prolaktyna, progesteron). Wszystko wychodziło ładnie w normie (jedynie prolaktyna w górnej granicy, ale od razu dostałam leki). Ale dalej nie zachodziłam...

Potem inne badania hormonów, nawet rezonans magnetyczny głowy. Podglądanie rosnących pęcherzyków, sprawdzanie tempki, testy owulacyjne, dieta, badanie nasienia męża...i dalej nic.

Owulacje są, cykle regularne...więc o co kaman?

Mąż będzie powtarzał badanie nasienia, a ja jutro powtarzam FSH, LH i estradiol.
    Robiła może któraś z Was badanie tych hormonów? Jakie miałyście wyniki?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny - Czarnobyliny :) Jakby ktoś nie wiedział - to ja - Wasza Założycielka :)

Doszły mnie słuchy, że pojawiło się sporo serduch, a że ja, najpierw wskutek przerwy, a potem ciąży przestałam bywać po różowej stronie tak często, to proszę Was starsze i nowsze koleżanki o informację komu dopisać <3 i w ogóle kogo dopisać do listy na pierwszej stronie wątku. Miałam tego nie robić, ale widzę, że wątek nadal się trzyma, więc nie zostawię Was tak i chociaż tą listę uzupełnię :)

Pozdrawiam te, które znam, jak i te, z którymi się nie znam :)

szpilka, małaMyszka, Ania1986, aja lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol robiony w marcu w2dc był na poziomie 0, czyli za mało!!!

W sierpniu estradiol 7 dni po owu:
    268,47 pg/ml
    Normy to u mnie w labo:
    Faza folikularna 27 - 122
    Środek cyklu 95 - 433
    Po menopauzie 20 - 40

Fsh i lh zawsze miałam w normie.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Estradiol robiony w marcu w2dc był na poziomie 0, czyli za mało!!!

W sierpniu estradiol 7 dni po owu:
    268,47 pg/ml
    Normy to u mnie w labo:
    Faza folikularna 27 - 122
    Środek cyklu 95 - 433
    Po menopauzie 20 - 40

Fsh i lh zawsze miałam w normie.

Asiu, a FSH miałaś w dolnej, środkowej czy górnej granicy normy?

Ja niby też mam w "normie" ale FSH nieco w górnej granicy (robione w 4dc).
    Lekarz niby powiedział, że jednostkowy wynik o niczym nie świadczy, i że jest dobrze, ale i tak trochę się boję...
    Jutro chcę ponowić badania (3dc).

Mega się denerwuję...

gosia86 lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Asiu, a FSH miałaś w dolnej, środkowej czy górnej granicy normy?

Ja niby też mam w "normie" ale FSH nieco w górnej granicy (robione w 4dc).
    Lekarz niby powiedział, że jednostkowy wynik o niczym nie świadczy, i że jest dobrze, ale i tak trochę się boję...
    Jutro chcę ponowić badania (3dc).

Mega się denerwuję...
    Miałam dać cytuj zamiast lubię wybacz kochana:*

Lenuś nie denerwuj się
    Prolaktynę też powtarzasz?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.2013 2dc
    Fsh 7,12 miu/ml (2,9-9 norma)
    Lh 6,0 miu/ml (2,4-12,6 norma)

03.2014 inne lab 3dc
    Fsh 6,41 (3,85-8,78)
    Lh 4,24 (2,12-10,89)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiu, nic nie szkodzi.
    Robię jutro jedynie FSH, LH, estradiol, wit.D i morfologię.
    Tylko tych badań mi brakuje do wizyty u lekarza...

Rah, to masz niemalże idealne wyniki FSH i LH :*
    Ja miałam niestety sporą dysproporcję między FSH i LH...niby norma, a jednak...

Tak bardzo pragnę, żeby jutrzejsze wyniki były o niebo lepsze :(

• rah Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki:) w koncu musza byc lepsze ;)

Lenka@ lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Oszalałbym bez Was... :*

Powiem Wam dziewczyny, że jakby mi ktoś powiedział jeszcze dwa lata temu, że będę miała problemy z zafasolkowaniem...to chyba bym go wyśmiała.

Nigdy bym nie przypuszczała, że to akurat mnie spotka, tym bardziej, że oprócz sporadycznych infekcji grzybiczych, nigdy nie miałam większych problemów kobiecych...

Jeszcze teraz pamiętam nasz pierwszy raz bez zabezpieczenia...to podekscytowanie, że pewnie się udało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 14:03

małaMyszka, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ