X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie miałam problemów typu infekcje....

Lenka@ lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja mam tak samo, też myślałam, że ten problem mnie nigdy nie będzie dotyczył. Jak sobie pomyśle ile testów zrobiłam biorąc tabletki to mi się chce śmiać, albo jak panicznie bałam się wpadki :)

Dziewczyny boję się, że mam początki jakiejś deprechy albo nerwicy. Nic mi się nie chce, nic nie cieszy, w nocy co chwilę się budzę, śpię niespokojnie. I nie wiem co z tym robić. Jakoś od miesiąca mnie wszystko przerasta i wybucham z byle powodu...help, bo nie wiem co robić :( macie tak samo?

Lenka@ lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • rah Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesień kochana...jak zobaczyłam rano ciemność za oknem, miałam ochotę skoczyć z mostu :/ tez słabo ostatnio śpię, a wieczorem nie moge zasnąć. Zaczęłam ćwiczyć zeby troche endorfin wyprodukować :) polecam:) trzymaj sie i pisz w razie załamki :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 20 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah może i jesień...jakoś tak cholernie ciężko mi na duszy :( nie będę smęcić, bo będzie mi i nie tylko mi gorzej. Postaram się więcej poruszać, może i mi endorfinki pomogą :) a jak nie to przybiegne do Was troszkę się pożalić...

A co Czarnobylki porabiają?

Lenka masz już wyniki?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U mnie też jest jakieś przesilenie jesienne i do tego zaczynaja wracać złe wspomnienia. Nie sypiam prawie wcale i wszystko mnie złości.
    Wczoraj byłam na cmentarzu zapalić świeczki na grobie dziadziusia mojego R i poprosiłam by zaopiekował się moimi i waszymi Aniołkami.
    Zaraz jadę do szpitala do babci mojego R. źle jest z nia. Jest po 3 zawałach i teraz już 2 rqzy miała stan przed zawałowy. Jutro będzie miała zabieg. Daj Boże by było wszystko dobrze to taka dobra i serdeczna kobieta. W listopadzie będzie miała 93 lata.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, to jak z tą listą? Dopisuje się któraś? Ile serduch i komu mam wstawić?

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochane, to jak z tą listą? Dopisuje się któraś? Ile serduch i komu mam wstawić?

Ja poproszę o dopisanie, niestety już bez serduszka :(

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Sandra0 Debiutantka

Wysłany: 20 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze o dopisanie :)

e9e951d9fd632ef264d3414c651b72fe.png
  • Sandra0 Debiutantka

Wysłany: 20 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis rano zmierzylam tem a tam spadek na łeb i szyje...w południe plamienie wiec juz zabezpieczylam sie na zblizający @ (mimo ze termin za 4 dni a cykle mam zawsze 28/29 dni) a tu tylko leciutkie plamienie jak sie okazało i wszytsko przeszło i nie czuje zblizającej sie @ wiec znów dopadła mnie nadzieja...i siedze i mysle i szperam w internecie, miałam juz o tym wogóle nie myslec i wyluzowac ale nie dam rady...

e9e951d9fd632ef264d3414c651b72fe.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra0 wrote:
    Ja dzis rano zmierzylam tem a tam spadek na łeb i szyje...w południe plamienie wiec juz zabezpieczylam sie na zblizający @ (mimo ze termin za 4 dni a cykle mam zawsze 28/29 dni) a tu tylko leciutkie plamienie jak sie okazało i wszytsko przeszło i nie czuje zblizającej sie @ wiec znów dopadła mnie nadzieja...i siedze i mysle i szperam w internecie, miałam juz o tym wogóle nie myslec i wyluzowac ale nie dam rady...

też dziś zaliczyłam spadek tempki,ale dopóki @ nie przyjdzie zawsze jest nadzieja :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    ja poproszę, ale na razie bez <3

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png

Wysłany: 20 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miejmy nadzieję, że to jesienne przesilenie i , że szybko minie...ja zaraz idę na godzinny spacerek z piesem, a jak wrócę to wskakuje w piżamkę i włochate skarpety a do tego odpale sobie zapachową świeczuszkę :) tylko taką lubię jesień!

Ida ciężko mi uwierzyć, że już 17 tydzień u Ciebie :) jak się czujesz?

agatka196 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Dziewczyny miejmy nadzieję, że to jesienne przesilenie i , że szybko minie...ja zaraz idę na godzinny spacerek z piesem, a jak wrócę to wskakuje w piżamkę i włochate skarpety a do tego odpale sobie zapachową świeczuszkę :) tylko taką lubię jesień!

Wyobraź sobie że ja już po kompieli w ciepłej piżamce i w szlafroku do tego świeczuszka o zapachu pigwy.
    To jest to...

magdalenka_ka, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ida, poproszę o wpisanie. Bez serduszka...jeszcze...

Odebrałam dziewczynki wyniki.
    Strasznie się cieszę, bo...FSH jest poniżej 9 :)

3dc:
    FSH 8,4 mlU/ml
    LH 4,4 mlU/ml
    Estradiol 45 pg/ml

Może stosunek LH do FH nie jest porywający...ale...tak się cieszę, że FSH spadło...i że jest poniżej 9 mlU/ml

Morfologia, jak to powiedziała Pani laborantka..."piękna" ;)
    Czekam jeszcze na wynik wit. D (słyszałam gdzieś, że jej niedobór może również rzutować na wynik FSH, tzn podwyższyć jego poziom).

agatka196, Kati86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka, dietetyk mówi, że prawie wszyscy u nas mają niedobory wit. D, więc jakby co nie martw się specjalnie wynikiem ;)
    Lenka@ wrote:
    Czekam jeszcze na wynik wit. D (słyszałam gdzieś, że jej niedobór może również rzutować na wynik FSH, tzn podwyższyć jego poziom).

W środę melduję się w szpitalu, w czwartek czeka mnie laparoskopia, usuwanie torbieli i HSG także poproszę o kciuki. :)

Lenka@, Kati86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Ja w ogole nie miałam problemów typu infekcje....

Rah, Ty masz zawsze tak piękne skoki temperatur...
    Wierzę głęboko kochana, że to HSG Wam pomoże :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 19:45

rah lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Moja koleżanka, dietetyk mówi, że prawie wszyscy u nas mają niedobory wit. D, więc jakby co nie martw się specjalnie wynikiem ;)

W środę melduję się w szpitalu, w czwartek czeka mnie laparoskopia, usuwanie torbieli i HSG także poproszę o kciuki. :)

Vincaminor, kciukam zatem mocno, mocno, mocno.
    Bądź dzielna...jak wszystkie tu Czarnobylki :) :*

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc patrząc na cały ostatni rok mam już serdecznie powyżej uszu bycia dzielną ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Szczerze mówiąc patrząc na cały ostatni rok mam już serdecznie powyżej uszu bycia dzielną ;)

Wyobrażam sobie...

Wiesz ile razy ja bywałam w dołku i ile razy pytałam się...dlaczego akurat ja?
    Miliony...
    Muszę być "dzielna"...innego życia nie otrzymam :*

Także kochana, głowa do góry...a ja zaciskam za Ciebie mocno kciuki.
    Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać...

• Ida Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Dzięki Magdalenko, że pytasz :)

Ja też nie mogę uwierzyć, że jutro zacznę 5 miesiąc ciąży :) Niesamowite jest to, jak teraz czas szybko płynie.
    A ja czuję się dobrze, w I trymestrze było źle, bo miałam mega mdłości i wymioty, ale w sumie niedługo. Wszystko jest w porządku, nie ma żadnych komplikacji. Mały (bo mam przeczucie, że to ON), ma obecnie koło 10 cm :) Od jakiegoś tygodnia widać mi już powoli brzuszek :) No i obecnie czekam na ruchy :)

Pozdrawiam Was wszystkie :)

Lenka@, Izik, aja lubią tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ