Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, rozumiem, pewnie chciałby chociaż jednego dnia poleżeć przed tv z piwkiem ;p
Lenka, no to zbliża się szcześliwa 13 chyba co??Lenka@, Ania1986 lubią tę wiadomość
-
rah wrote:Hehe, rozumiem, pewnie chciałby chociaż jednego dnia poleżeć przed tv z piwkiem ;p
Lenka, no to zbliża się szcześliwa 13 chyba co??
Ehhh, oby
Pomimo tego, że 28 lat to wcale nie dużo...to jednak chciałabym się cofnąć 2 lata wstecz.
Ale jest postęp...pierwszy raz od początku starań, przyjęłam małpę bez większych smutków :*
Ania1986, rah, gosia86, Kati86 lubią tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
nick nieaktualnyrah wrote:Hehe, rozumiem, pewnie chciałby chociaż jednego dnia poleżeć przed tv z piwkiem ;p
Lenka, no to zbliża się szcześliwa 13 chyba co??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 12:26
-
Skoro ma zabronione to tym bardziej pewnie marzy żeby sobie je wypić
Pomimo starań, musisz pamiętać, że facet to też człowiek też może go to męczyć psychicznie, do tego zakazy, nakazy, dni gotowości w trakcie owu...skoro już "po wszystkim" i owulka pewnie była, to kup mu dziś piwko i coś co lubi, nawet jeśli jest niezdrowe. Do następnej owulacji daleko, jedno czy dwa piwa chyba nie zaszkodzą skoro nie pije ciągle, a jego głowa też "odpocznie". -
nick nieaktualnyrah wrote:Skoro ma zabronione to tym bardziej pewnie marzy żeby sobie je wypić
Pomimo starań, musisz pamiętać, że facet to też człowiek też może go to męczyć psychicznie, do tego zakazy, nakazy, dni gotowości w trakcie owu...skoro już "po wszystkim" i owulka pewnie była, to kup mu dziś piwko i coś co lubi, nawet jeśli jest niezdrowe. Do następnej owulacji daleko, jedno czy dwa piwa chyba nie zaszkodzą skoro nie pije ciągle, a jego głowa też "odpocznie".
mam niedoczynność tarczycy:( dostałam własnie wynik tsh i kolejne podejzenie ze to tarczyca winna biochemicznym, własnie pisłam z kolezanka i jej kuzynka tez miała 4 ciaze biochemiczne i wyszła niedoczynnosc, cyt"Jej endokrynolog powiedzial ze tarczyca po prostu zarodek traktowala jako cialo obce i sie przed nim bronila
Dlatego nastepowal odrzut"
zdołowało mnie to wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 13:38
-
Ania1986 wrote:o nie nie w srode ma badanie nasienia:P
mam niedoczynność tarczycy:( dostałam własnie wynik tsh i kolejne podejzenie ze to tarczyca winna biochemicznym, własnie pisłam z kolezanka i jej kuzynka tez miała 4 ciaze biochemiczne i wyszła niedoczynnosc, cyt"Jej endokrynolog powiedzial ze tarczyca po prostu zarodek traktowala jako cialo obce i sie przed nim bronila
Dlatego nastepowal odrzut"
zdołowało mnie to wszystko -
Lenka mam nadzieję, że teraz to będzie z górki i szybko zajdziesz w ciąże
Ania najważniejsze, że wiesz. Teraz trochę Cię podleczą, mąż poprawi swoje parametry i będzie ok
Ja jeszcze muszę czekać 3 miechy na jakiekolwiek badania..a raczej na skierowanie do kliniki. Uważam, że podstawowe badania powinny zostać robione po 6 miesiącach, nie po roku...rok to cholernie długoLenka@ lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Z drugiej strony podstawowe, czyli jakie?
USG, cytologia, morfologia, badanie nasienia? To wszystko spokojnie zrobisz na nfz nawet po miesiącu starań. Jeżeli chcesz robić badania hormonów, zawsze można iść prywatnie. Badania kosztują mniej niż 100 zł. -
Iwka wrote:Kochana miałam robione HSG i laparoskopie. Jutro opiszę co i jak dobranoc
HSG też miałam i wspominam miłoIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
aja wrote:Kati, dzięki pierwszy raz wreszcie wiem, że miałam owulke
dla mnie to duży sukces
kauteryzacja jest wykonywana przy zespole policystycznych jajników. nakłuwa się jajnik /jajniki i niszczy te pęcherzyki, które otaczają jajnik/jajniki. to tak tłumacząc najprościej
To ja bym wolała tego nie miećIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Ania1986 wrote:Kasiu jak twoj czworonożny klusek?
do tego jestem zła bo nie wiem co jest grane z moja owulka, były testy pozyt, bol owulacyjny, teraz tez czuje sie jak po owulacji cycki i sutki bolą a tempka gra w ch*ja chyba przestane mierzyc
Nasz klusek oficjalnie otrzymał imię Diesel za 4 tyg będzie u nas póki co powstrzymuję się od pisania do tej laski bo pomyśli że jakaś psychiczna jestem jak tylko Diesel stanie na nóżki to obiecała że wyśle fotki więc ja próbuję nie męczyć jej smsami i mailami
co do owulki to poczekaj co będzie z temp, może zaraz skoczy do góryIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Lenka, ja już przestałam liczyć, który to cykl starań, ale wychodzi, że coś koło 31 cykli za nami.
Aniu, też mam niedoczynność tarczycy. już od ponad roku jestem na euthyroxie. przez pierwsze pół roku tarczyca strasznie mi szalała, ale juz jest opanowana. wierz mi, ze będzie dobrze! lekarz zastosuje odpowiednią dawkę leku i będzie ok
wszystkie się doczekamy zdrowych i pięknych bobasów!
Kati, laparoskopie wykonuje się w znieczuleniu ogólnym, więc nic nie czułam. coś to chyba dało, bo jajniki mam praktycznie czyste. dlatego jak zmieniłam lekarza, to doktorka wykonując usg mówiła, że ona cech policystycznych jajników nie widzi. -
Rah sama wiesz, że hormony i nasienie sprawdzane są zazwyczaj po roku, tak jest w większości krajach. Jasne, że można zrobić prywatnie, ale ja nie mam takiej możliwości. Osobiście dla mnie 12 miesięcy to długo, bo ostatnio znalazłam na angielskiej stronie takie oto procentowe zestawienie szybkości zachodzenia w ciąże
75% par zachodzi w pierwszych 6 miesiącach
W ciągu kolejnych 6 miesięcy zajdzie kolejne 10% par, w ciągu nastepnych 12 miesięcy zajdzie kolejne 5%. Ze 100% par po 24 miesiącach 10% par nadal nie będzie w ciąży. Tak więc biorąc pod uwagę statystyki ja bym zaczęła badania po 6 miesiącach starań...to tylko moja opinia.
Żałuję tylko, że nie nakłamałam lekarzowi ile się staramy no nic poczekam 3 miesiące, zleci szybko[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
POMOCY!!!!! HELP!!!!!
od jutra zaczynam nocki i teraz mam wielki problemo jak ja mam teraz mierzyć temp?
Będę pracować na 3 zmiany i o ile na 1 i 2 mogę mierzyć o jednej godzinie to te nocki mi wszystko psująIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
magdalenka_ka wrote:Rah sama wiesz, że hormony i nasienie sprawdzane są zazwyczaj po roku, tak jest w większości krajach. Jasne, że można zrobić prywatnie, ale ja nie mam takiej możliwości. Osobiście dla mnie 12 miesięcy to długo, bo ostatnio znalazłam na angielskiej stronie takie oto procentowe zestawienie szybkości zachodzenia w ciąże
75% par zachodzi w pierwszych 6 miesiącach
W ciągu kolejnych 6 miesięcy zajdzie kolejne 10% par, w ciągu nastepnych 12 miesięcy zajdzie kolejne 5%. Ze 100% par po 24 miesiącach 10% par nadal nie będzie w ciąży. Tak więc biorąc pod uwagę statystyki ja bym zaczęła badania po 6 miesiącach starań...to tylko moja opinia.
Żałuję tylko, że nie nakłamałam lekarzowi ile się staramy no nic poczekam 3 miesiące, zleci szybko
Kochana ja nie kłamałam lekarzowi i powiedziałam że ponad rok i co odpowiedział - "najwyraźniej potrzebuje pani więcej czasu, spokojnie"... no KU*** rzeczywiście spokojnie... jakoś 5 lat minęło i dalej nic nie było...IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
A tak w ogóle to tak rozciągliwego śluzu to ja nigdy nie miałam... nawet w zeszłym miesiącu to "coś" co brałam za śluz płodny było mniej rozciągliwe... a tu dopiero 7dc i nam się chceIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualnyDziewczyny mam wyniki noi tylko tsh jest podwyzszone a ft3, ft4 w normie
TSH 6,36 µIU/ml normy:0,270-4,200
FT3 3,40pg/ml normy 2,00-4,40
FT4 1,28 ng/dl normy 0,93-1,70
tyle wyczytałam ze to subkliniczna niedoczynnosc i ze to sie obserwuje a ja chce leki na obnizenie cholerstwa mysle ze jak mu powiem ze sie staram o dzidzie to mi jednak daWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 19:15
-
Zależy jakie ma podejście, jeden lekarz od razu da np. eutyhyrox, inny powie że to się nie kwalifikuje do leczenia, bo nie ma co leczyć.
-
nick nieaktualnyrah wrote:Zależy jakie ma podejście, jeden lekarz od razu da np. eutyhyrox, inny powie że to się nie kwalifikuje do leczenia, bo nie ma co leczyć.