X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ dziękuję :-*

Lenka@ lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under wyganiam Twoją @! A niech idzie sobie stąd, daleko, a kysz, na 9 miesięcy :) a po drodze niech zabierze ze sobą moją @ która w sumie ma przyjść za tydzień, to gdzieś po drodze może ją spotka. A jak inne objawy? Coś odczuwasz? Jak temperatura?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Under, pisz tu szybko, który to dzień cyklu kochana :)

Ja dziś mam takiego lenia, że hej.
    Ale chyba muszę się jakoś zmobilizować...a nawet może ciasto upichcę :D
    Mam nadzieję, że mieszkanie pozostanie w całości :D

U mnie chyba dziś szczyt progesteronowy. Cyce bolą mega :D

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under @ a kysz. Oby nie przylazła. Kciukam mocno.

Ewwiel "Nie możesz wiedzieć, co Bóg dla Ciebie zaplanował. Ale zaufaj Mu i nie trać nadziei - nawet pośród najtrudniejszych okoliczności pamiętaj, że najlepsze jeszcze przed Tobą!"

rah, magdalenka_ka, ewwiel, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 28dzien, ostatnio cykli mam 27 dniowe od jakiegos czasu. Najgorsze, ze skonczyla mi sie luteina, wiec jak przerwe, a jestem jakims cudem w ciazy, to moge wywolac @, dobrze mysle?

Nie mierze temperatury w tym cyklu, wiec nie wiem jak to sie zachowuje. Bola mnie piersi i mam takie ciagniecie w jajnikach. Ale staram sie nie myslec nawet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:52

agatka196, magdalenka_ka, ewwiel lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za dobre słowo. Nie wchodzę tu ostatnio zbyt czesto, ale cały czas Was czytam i trzymam kciuki za dobre zakończenia kolejnych cykli. W 2015 musi byc super! :)
    Przy okazji witam wszystkie nowe i "stare nowe" dziewczynki, których jeszcze nie kojarzę :)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel na szczęście rak to nie wyrok. Nasz przyjaciel właśnie dowiedział się, że jest czysty. Po roku chemii i trzech operacjach (jelito grube z przerzutem na wątrobę). Chłopak w naszym wieku. Niesamowite jak medycyna poszła do przodu :) mam nadzieję że w Twoim przypadku wystarczy operacja :) odpoczywaj dużo a my będziemy trzymać kciuki za pozytywne wieści do kolejnej wizyty :*

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under trzymam kciuki, rano testuj i do gina po luteine na wszelki wypadek, ale taki jednorazowy brak nie powinien zaszkodzic, bo to nie jest raczej jakas wielka dawka, ale dobrze byloby jesli bedzie jakis cien cienia natychmiast kupic lub znalezc apteke, ktora Ci wyda a potem doniesiesz recepte

Magdalenka nawet z nizszym progesteronem ok 20 chyba mozna spokojnie utrzymac ciaze oczywiscie im wyzszy tym wieksze szanse

Ewwiel dobrze, ze to zdiagnozowali i jakkolwiek niefortunnie to brzmi, to cale szczescie, ze nie zaszlas w 1 cyklu staran tylko robilas badania
    wszystko bedzie dobrze i jak tylko poradzisz sobie z tym paskudem zajdziesz w zdrowa ciaze i urodzisz upragnionego malucha

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under odstawienie może być groźne we wczesnej ciąży, ale nie musi. Jak brałam to lekarz kazał zawsze robić test ostatniego dnia brania. Więc może siknij i jeżeli jest fasolinka to biegnij po recepte :)

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak uczynie, jak jutro rano nic sie nie pojawi.

Myslicie, ze internista w ostatecznosci tez moze wypisac recepte na luteine?

syy2cwa15lizurwm.png

• JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka zmartwilas mnie tym progesteronem :( ja mam tylko 9 :(

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under nie znam sie, ale wydaje mi sie ze internista nie wypisze. Chyba, ze chodzisz do gina np. w tej samej przychodni i jakos mu wytłumaczysz, ze tamtego nie ma czy cos...
    Lekarze maja listy leków, ktore moga przepisywać. Nie jest tak, ze każdy lekarz moze wypisać receptę na każdy lek :(

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, w razie czego zawsze jakus gin w krakowie sie znajdzie :)

syy2cwa15lizurwm.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under mozesz sprobowac wydaje mi sie, ze moze dac, ale pelnoplatna przy czym to chyba nie jest duzo pieniedzy

JO to jest troche malo, ale jestes pewna, ze robilas ok tyg po owulacji, moze sie przesunela, no i na takie sytuacje jest wlasnie luteina i duphaston w razie czego sa wstanie podtrzymac ciaze, badz dobrej mysli, jeszcze sie nie martw i idz z wynikami do gina

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka masz taki piękny podpis....."oznacza, ze dziecko jest juz donoszone" :) az mam łzy w oczach....tak Ci zazdroszczę :* juz niedługo zobaczysz swojego skarba :). Gotowa? :) jak sie czujesz?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under albo poszukaj tutaj czy jakaś dziewczyna z forum nie ma na zbyciu a mieszka niedaleko.
    Ja mam zapas i mogłabym Ci wysłać ale jutro w pracy cały dzień więc najwcześniej to byś miała dopiero w czw-pt :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 13:48

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o Twoich problemach z zębami. Poprawiło sie cos?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam 6 dni po ovu która była potwierdzona testami i skokiem temp. Słyszałam jednak ze poziom progesteronu zmienia się w ciągu doby i jeden pomiar nie jest wiarygodny. No nic i tak muszę znaleźć wreszcie jakiegoś mądrego gina który wreszcie mnie porządnie przebada, mam już dość się sama diagnozowac..do tego od owulacji bardzo mnie kluje jajnik :-(
    Under trzymam kciuki żeby @ nie przyszła,a jak masz jakiegoś sprawdzonego gina w Krk to daj proszę znać;-)

uwo943r8xa2yg4kz.png

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86 wrote:
    Magdalenka zmartwilas mnie tym progesteronem :( ja mam tylko 9 :(

JoJo nic się nie martw, tak jak Szpilka pisze da się to naprawić. Ja jeszcze się gubię w tych wszystkich teoriach. A tym bardziej, że jestem w innym kraju i tutaj czasem mają inne podejście. Ja na progesteron i inne badania idę za tydzień. Z wynikami za dwa to podpytam o wszystko, tylko już nie wierzę temu lekarzowi. Tak to jest jak rodzinny jest od wszystkiego :(

Szpilka jak się czujesz w ostatnich dniach przed porodem? Nadal żyjesz aktywnie? Od dzisiaj to już musisz dziennie się meldować, bo inaczej będziemy miały wizje Ciebie na porodówce ;)

Rah zobaczysz my też tak będziemy miały ;) naprawią Ci jajcory w lutym a w marcu sikniesz na zielono :* pomyśl, że po laparo to już z górki :)

rah, JoJo86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za porady! Czuje Wasze wsparcie :)

syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ