Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem zadowolona.
Odebrałam wyniki TSH - 1,2 więc super się utrzymuje
Dziś 23dc i cycuchy zaczynają powoli pobolewać...
gosia86, agatka196, rah, aja lubią tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Nie było mnie tu dawno a tu tyle stron do nadrobienia i tyle informacji!
Agatka gratuluję tłustych kresek na teście! Beta to już teraz formalność niemniej jednak nadal trzymam mocno kciuki
Ja od tygodnia tak się smarkam że nos mi odpada ;( leczę się syropem z cebuli, miodem cytryną i woda morską zamiast kropli ale nic mi nie pomaganie chcę brać nic mocniejszego bo oczywiście mam nadzieje że @ nie przyjdzie. Wczoraj poszłam na badania i tak:
Tsh 2,3 uIU/ml
Progesteron 9.03 ng/ml
Prl 17.33 ng/ml
Patrząc na normy wszystko mieści się w widelkach, prolaktyna wreszcie w normie, może progesteron troszkę mały ale może dlatego że robiłam w 6 dzień po owu. W każdym razie w nowy rok wkroczyła bez hiperprolaktynemi i strasznie mnie to cieszyagatka196, rah, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
Agatka, gratulacje
powodzenia i spokojnych 9ciu miesięcy
też bym się nie obraziła jakbym miała bliźniakiagatka196 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Dawno tu nie zaglądałam, chyba z miesiąc więc nie będę nadrabiać zaległości bo piszecie jak szalone. Wszystkim zafasolkowanym gratuluję i życzę nudnej ciąży
Już się usprawiedliwiam dlaczego mnie nie było. Pewnie już pisałam, że odpuszczam nadchodzący cykl (nadal trwający). Nie mierzyłam tempki, nie brałam kwasu - całkiem mi to wyleciało z głowy. Totalnie mieliśmy odpuścić ale się nie udało
Samo tak wyszło, zachciało się przytulania i to akurat w dniach płodnych. A jak już raz się poprzytulaliśmy, to doszliśmy do wniosku, że jak coś ma z tego wyniknąć to wyniknie więc bez sensu jest się dalej zabezpieczać. Dziwne to wszystko - mówiąc, że odpuszczamy cykl serduszek nie brakuje na wykresie
Zobaczymy, może właśnie w cyklu, który odpuściliśmy będzie fasolina
Będzie śmiesznie. Także jestem znowu z Wami. Taaadaaam
ewwiel, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rah wrote:A u mnie kolejna paskudna, okropnie bolesna @
25 cykl starań zaczęty...nie licząc tych, których po prostu wczesniej nie liczyłam
Czekam na laparoskopię w lutym. Jakos przestałam wierzyć, ze sie uda...rah lubi tę wiadomość
-
Madkenka, bardzo podobne podejscie mam teraz. Jestem w trakcie leczenia raka tarczycy, więc nie nastawiam się na zielony final, ale też się nie zabezpieczam. U mnie wiele jeszcze do leczenia i wiele przeszkód do pokonania w zaplanowanych staraniach, wiec jeśli uda mi się w czasie kiedy nie diagnozuje się ginekologicznie to będzie cud.
-
szpilka, gosia86, vincaminor, agatka196, magdalenka_ka, Lenka@, rah, aja lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
ewwiel wrote:Madkenka, bardzo podobne podejscie mam teraz. Jestem w trakcie leczenia raka tarczycy, więc nie nastawiam się na zielony final, ale też się nie zabezpieczam. U mnie wiele jeszcze do leczenia i wiele przeszkód do pokonania w zaplanowanych staraniach, wiec jeśli uda mi się w czasie kiedy nie diagnozuje się ginekologicznie to będzie cud.
3mam kciuki żeby leczenie przebiegło szybko i sprawnie. Twój wykres zapowiada się ciekawie. Ale zadbaj o siebie najpierw bo fasolka musi mieć zdrową mamusie
ewwiel, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
ewwiel wrote:Madkenka, bardzo podobne podejscie mam teraz. Jestem w trakcie leczenia raka tarczycy, więc nie nastawiam się na zielony final, ale też się nie zabezpieczam. U mnie wiele jeszcze do leczenia i wiele przeszkód do pokonania w zaplanowanych staraniach, wiec jeśli uda mi się w czasie kiedy nie diagnozuje się ginekologicznie to będzie cud.
nie wiedziałam, że walczysz z rakiem
trzymam kciuki, żeby jak najszybciej odszedł! trzymaj się i bądź dzielna :*
ewwiel lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Oj ja dziś leniwie spędziłam popołudnie. Najpierw sprzatałam po szafkach, komodach, układałam papiery. Toż to masakra co człowiek trzyma w domu i najlepsze jest to że robi to nieświadomie
Po wielkim sprzataniu padłam i spałam 2h, a teraz ogladamy filmy.
Rah- moja kochana po laparoskopi napewno będziesz sikać na zielono bo nie ma innrj opcji - Nie zgadzamy się na inna opcje!
Lenka@- piękne masz Tsh- też bym chciała takie mieć. A cycuchy niech bola ale jako oznaka fasoli
Jojo- oby to chorubsko wstrętne poszło.
Blondik, Aja, lenka daj boże wam bliźniaki a nawet trojaki
Madlenka myślę że to dobry pomysł z tym odpuszczeniem. Termometr i obserwacje to tylko w kat. Psychika odpocznie i sikaj na zielono
Kati twój syneczek jest uroczy. Mordka to taka prosto do całowania.
Ewwiel jesteś silna kobieta wiec walcz bo masz o co. życzę Tobie by wszysyko poszło po twojej myśli i a by to świństwo znikło raz a na zawsze.
Oj tak to jest jak nie czyta się Was na bieżaco. Mój R goni mnie od tableta bo mówi że jestem uzależniona. Robi mi odwyk.ewwiel, madlenka, JoJo86, Lenka@, rah, aja lubią tę wiadomość
-
Wstałam z rańca zajrzeć do książek. Egzamin mam za tydzień i włączyła mi się panika i przy okazji 'niechcemisie'. Dzis lub jutro owulka, ale do konca nie wiem, bo rzuciłam testy owulacyjne (juupi). I zamiast sie uczyc rozmyslam, z rozmyslania zrodziło się pytanie:
A więc na stronie angielskiego 'nfz' przeczytalam, że, aby zarodek miał szanse na zagnieżdżenie, to progesteron musi być wyższy niż 30. Poniżej 30 wskazuje, że owulacja była, ale nie ma dogodnych warunków do zagnieżdżenia (było wspomniane coś, że to może wskazywać na zbyt małe endometrium). Co dziewczyny o tym myślicie? Może któraś z Was podpytała by jakiegoś doktora przy okazji?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Witam się Czarnobylki niedzielnie :*
Ewwiel, Ty strasznie silna babka jesteś!
Wypieramy choróbsko, a kysz ! A kysz ! :*
ewwiel lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
U mnie prosze pogonic @! Nie przyszla dzis, wiec nie chce jej widziec!
ewwiel, Lenka@, magdalenka_ka, madlenka, agatka196, rah, aja lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under, a kysz wredna małpo...a kyszPrzeganiam Cię najmocniej jak się da
Który to dzień cyklu???
Ewwiel, podoba mi się Twoje podejście
Jesteś teraz pod kontrolą lekarza, tak?
Wytyczył Ci jakiś plan działania?
-
Lenka@ wrote:Ewwiel, podoba mi się Twoje podejście
Jesteś teraz pod kontrolą lekarza, tak?
Wytyczył Ci jakiś plan działania?
Wroclawscy lekarze skierowali mnie do Gliwic - najlepszy ośrodek u Polsce w tej dziedzinie. Po uruchomieniu znajomości w rodzinie udalo mi się tam dostać. Na wylana rękę próbowałam i nic, dopiero przez pośredników się udalo i to w expresowym tempie, bo po kilku dniach mialam wizytę w klinice umowiona. USG wykazało ze wszystko w porządku teraz, nic się nie dzieje. Następna wizyta 26 stycznia. Do tego czasu na konsylium lekarskim zdecydują co ze mną dalej robić.
Łatwiej mi z tym walczyć bo wiem ze ten rak mimo ze złośliwy to nie daje przerzutów i w 95% jest calkowicie wyleczalny
Dlatego żyje nadzieja ze będzie dobrze i za jakiś czas wrócę pod kontrole gina
Under, trzymam mocno kciuki, żeby się nie pojawiłaLenka@, agatka196, rah lubią tę wiadomość
-
Ewwiel, jesteś wspaniałą i silną osobą.
Jestem przekonana, że wszystko się dobrze zakończy.
Trzeba się wspierać, kochać i łapać każde szczęście :*
Życzę Ci, aby wszelkie marzenia urzeczywistniły się i to już niebawem...
ewwiel, gosia86 lubią tę wiadomość