X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem zadowolona.
    Odebrałam wyniki TSH - 1,2 więc super się utrzymuje

Dziś 23dc i cycuchy zaczynają powoli pobolewać...

gosia86, agatka196, rah, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, ja tez bym chciała bliźniaki;)

drugi dzien boli mnie brzuch,o rety

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu dawno a tu tyle stron do nadrobienia i tyle informacji!
    Agatka gratuluję tłustych kresek na teście! Beta to już teraz formalność niemniej jednak nadal trzymam mocno kciuki :)
    Ja od tygodnia tak się smarkam że nos mi odpada ;( leczę się syropem z cebuli, miodem cytryną i woda morską zamiast kropli ale nic mi nie pomaga :( nie chcę brać nic mocniejszego bo oczywiście mam nadzieje że @ nie przyjdzie. Wczoraj poszłam na badania i tak:
    Tsh 2,3 uIU/ml
    Progesteron 9.03 ng/ml
    Prl 17.33 ng/ml
    Patrząc na normy wszystko mieści się w widelkach, prolaktyna wreszcie w normie, może progesteron troszkę mały ale może dlatego że robiłam w 6 dzień po owu. W każdym razie w nowy rok wkroczyła bez hiperprolaktynemi i strasznie mnie to cieszy ;)

agatka196, rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, gratulacje :) powodzenia i spokojnych 9ciu miesięcy :)

też bym się nie obraziła jakbym miała bliźniaki ;)

agatka196 lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dawno tu nie zaglądałam, chyba z miesiąc więc nie będę nadrabiać zaległości bo piszecie jak szalone. Wszystkim zafasolkowanym gratuluję i życzę nudnej ciąży :) Już się usprawiedliwiam dlaczego mnie nie było. Pewnie już pisałam, że odpuszczam nadchodzący cykl (nadal trwający). Nie mierzyłam tempki, nie brałam kwasu - całkiem mi to wyleciało z głowy. Totalnie mieliśmy odpuścić ale się nie udało :) Samo tak wyszło, zachciało się przytulania i to akurat w dniach płodnych. A jak już raz się poprzytulaliśmy, to doszliśmy do wniosku, że jak coś ma z tego wyniknąć to wyniknie więc bez sensu jest się dalej zabezpieczać. Dziwne to wszystko - mówiąc, że odpuszczamy cykl serduszek nie brakuje na wykresie :) Zobaczymy, może właśnie w cyklu, który odpuściliśmy będzie fasolina :) :) :) Będzie śmiesznie. Także jestem znowu z Wami. Taaadaaam :)

ewwiel, Lenka@ lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka gratulacje a dla was dziewczynki wytrwałosci i dwóch kreseczek

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    A u mnie kolejna paskudna, okropnie bolesna @
    25 cykl starań zaczęty...nie licząc tych, których po prostu wczesniej nie liczyłam :(
    Czekam na laparoskopię w lutym. Jakos przestałam wierzyć, ze sie uda...
    Rah, my tu wszystkie cie wspieramy i kibicujemy Tobie. Po laparo musi być juz zielono :-)

rah lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madkenka, bardzo podobne podejscie mam teraz. Jestem w trakcie leczenia raka tarczycy, więc nie nastawiam się na zielony final, ale też się nie zabezpieczam. U mnie wiele jeszcze do leczenia i wiele przeszkód do pokonania w zaplanowanych staraniach, wiec jeśli uda mi się w czasie kiedy nie diagnozuje się ginekologicznie to będzie cud.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój "syneczek" w wieku 5tyg i 3miesięcy :D

83f9082fd37ea95am.jpg

szpilka, gosia86, vincaminor, agatka196, magdalenka_ka, Lenka@, rah, aja lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Madkenka, bardzo podobne podejscie mam teraz. Jestem w trakcie leczenia raka tarczycy, więc nie nastawiam się na zielony final, ale też się nie zabezpieczam. U mnie wiele jeszcze do leczenia i wiele przeszkód do pokonania w zaplanowanych staraniach, wiec jeśli uda mi się w czasie kiedy nie diagnozuje się ginekologicznie to będzie cud.

3mam kciuki żeby leczenie przebiegło szybko i sprawnie. Twój wykres zapowiada się ciekawie. Ale zadbaj o siebie najpierw bo fasolka musi mieć zdrową mamusie :)

ewwiel, Lenka@ lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Ewwiel strasznie mi przykro :( nie wiedziałam, że walczysz z rakiem :( trzymam kciuki, żeby jak najszybciej odszedł! trzymaj się i bądź dzielna :*

ewwiel lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja dziś leniwie spędziłam popołudnie. Najpierw sprzatałam po szafkach, komodach, układałam papiery. Toż to masakra co człowiek trzyma w domu i najlepsze jest to że robi to nieświadomie :-)
    Po wielkim sprzataniu padłam i spałam 2h, a teraz ogladamy filmy.

Rah- moja kochana po laparoskopi napewno będziesz sikać na zielono bo nie ma innrj opcji - Nie zgadzamy się na inna opcje!
    Lenka@- piękne masz Tsh- też bym chciała takie mieć. A cycuchy niech bola ale jako oznaka fasoli :-)
    Jojo- oby to chorubsko wstrętne poszło.
    Blondik, Aja, lenka daj boże wam bliźniaki a nawet trojaki :-) :-)
    Madlenka myślę że to dobry pomysł z tym odpuszczeniem. Termometr i obserwacje to tylko w kat. Psychika odpocznie i sikaj na zielono
    Kati twój syneczek jest uroczy. Mordka to taka prosto do całowania.
    Ewwiel jesteś silna kobieta wiec walcz bo masz o co. życzę Tobie by wszysyko poszło po twojej myśli i a by to świństwo znikło raz a na zawsze.

Oj tak to jest jak nie czyta się Was na bieżaco. Mój R goni mnie od tableta bo mówi że jestem uzależniona. Robi mi odwyk. :-)

ewwiel, madlenka, JoJo86, Lenka@, rah, aja lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam z rańca zajrzeć do książek. Egzamin mam za tydzień i włączyła mi się panika i przy okazji 'niechcemisie'. Dzis lub jutro owulka, ale do konca nie wiem, bo rzuciłam testy owulacyjne (juupi). I zamiast sie uczyc rozmyslam, z rozmyslania zrodziło się pytanie:

A więc na stronie angielskiego 'nfz' przeczytalam, że, aby zarodek miał szanse na zagnieżdżenie, to progesteron musi być wyższy niż 30. Poniżej 30 wskazuje, że owulacja była, ale nie ma dogodnych warunków do zagnieżdżenia (było wspomniane coś, że to może wskazywać na zbyt małe endometrium). Co dziewczyny o tym myślicie? Może któraś z Was podpytała by jakiegoś doktora przy okazji?

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się Czarnobylki niedzielnie :*

Ewwiel, Ty strasznie silna babka jesteś!
    Wypieramy choróbsko, a kysz ! A kysz ! :*

ewwiel lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prosze pogonic @! Nie przyszla dzis, wiec nie chce jej widziec!

ewwiel, Lenka@, magdalenka_ka, madlenka, agatka196, rah, aja lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze byc silna. W końcu chce jeszcze kiedyś nosić swój skarbeczek pod sercem :-)

Lenka@, gosia86, agatka196, rah, aja lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    U mnie prosze pogonic @! Nie przyszla dzis, wiec nie chce jej widziec!
    Super! Trzymam kciuki! :)

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Under, a kysz wredna małpo...a kysz :) Przeganiam Cię najmocniej jak się da :)
    Który to dzień cyklu :)???

Ewwiel, podoba mi się Twoje podejście :)
    Jesteś teraz pod kontrolą lekarza, tak?
    Wytyczył Ci jakiś plan działania :) ?

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Ewwiel, podoba mi się Twoje podejście :)
    Jesteś teraz pod kontrolą lekarza, tak?
    Wytyczył Ci jakiś plan działania :) ?

Wroclawscy lekarze skierowali mnie do Gliwic - najlepszy ośrodek u Polsce w tej dziedzinie. Po uruchomieniu znajomości w rodzinie udalo mi się tam dostać. Na wylana rękę próbowałam i nic, dopiero przez pośredników się udalo i to w expresowym tempie, bo po kilku dniach mialam wizytę w klinice umowiona. USG wykazało ze wszystko w porządku teraz, nic się nie dzieje. Następna wizyta 26 stycznia. Do tego czasu na konsylium lekarskim zdecydują co ze mną dalej robić.
    Łatwiej mi z tym walczyć bo wiem ze ten rak mimo ze złośliwy to nie daje przerzutów i w 95% jest calkowicie wyleczalny :-)
    Dlatego żyje nadzieja ze będzie dobrze i za jakiś czas wrócę pod kontrole gina :-)

Under, trzymam mocno kciuki, żeby się nie pojawiła :-)

Lenka@, agatka196, rah lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewwiel, jesteś wspaniałą i silną osobą.
    Jestem przekonana, że wszystko się dobrze zakończy.
    Trzeba się wspierać, kochać i łapać każde szczęście :*

Życzę Ci, aby wszelkie marzenia urzeczywistniły się i to już niebawem...

ewwiel, gosia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ