Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka siknij jeszcze na test jutro i po jutrze i jak ciemnieje to jest dobrze :* w Anglii w ogóle nie robi się bety. Test pozytywny = ciąża
i nie stresuj się niczym
Pójdę na te badania bez śniadanka. Myślę, że doktorek powinien wiedzieć co robi. przynajmniej mam nadzieje, ze tak jestagatka196 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
magdalenka_ka wrote:Ja dzisiaj odwiedziłam doktora i dostałam skierowanie na progesteron, lh i fsh, testosteron i coś tam jeszcze i glukoze.
Moje pytanie- on mi kazal zrobic wszystko 21dc. Czy lh, fsh też mogę wtedy zrobić? Glukoza ma coś wspólnego z pcos? Powinna być robiona na czczo? Lekarz powiedział, że wszystko tego samego dnia i glukoza nie musi być na czczo, ale zastanawiam się jak jest w Polsce?
Glukoza i poziom insuliny mają sporo wspólnego z PCOS - zbyt wysoki poziom cukru i zaburzenia wydzielania insuliny to jeden z czynników, które mogą wywoływać (lub być wywoływane przez) dysfunkcje w jajnikach.
Agatka trzymam kciuki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 15:55
agatka196 lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Czarnobylki, może Wy się znacie...
Właśnie odebrałam wyniki, m.in. morfologię. I wyszedł mi podwyższony poziom leukocytów.
Kurcze, nie wiem o co chodzi...nic mi nie jest. Jestem zdrowa, więc skąd taki poziom ?
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
vincaminor wrote:Glukoza na pewno na czczo - bez sensu jest badać po posiłku, dziwne, że lekarz tak powiedział. Mi przed krzywą cukrową i insulinową pięć razy chyba powtarzały pielęgniarki w szpitalu, że mam nic nie jeść od 18.00 dnia poprzedniego.
Glukoza i poziom insuliny mają sporo wspólnego z PCOS - zbyt wysoki poziom cukru i zaburzenia wydzielania insuliny to jeden z czynników, które mogą wywoływać (lub być wywoływane przez) dysfunkcje w jajnikach.
Agatka trzymam kciuki!!!
Vincaminor dzięki za odpowiedź :* a orientujesz się czy lh i fsh mogą być zrobione kiedykolwiek czy raczej 2-3 dc?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyaaaaaaaa Agata co za wieści!!!
trzymam mocno kciuki kochana! zwieksz sobie euthyrox do 50 tki(mi tak endo powiedział ze jak tylko test pozytywny to zwiększamy automtycznie o 25 i lecimy na tsh
)
Witam dziewczynki w tym roku, bo jeszcze chyba mnie tu nie bylo;) u mnie przyziebienie tak poszalalm ze teraz zycham katar i gardłoa wlasnie zbliza sie termin potencjalnej owu i pewnie dupa z tego bedzie bo sie przesunie albo wogule sie nie pojawi:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:15
agatka196 lubi tę wiadomość
-
magdalenka_ka wrote:Vincaminor dzięki za odpowiedź :* a orientujesz się czy lh i fsh mogą być zrobione kiedykolwiek czy raczej 2-3 dc?
Magdalenko, mnie lekarz badanie LH i FSH zawsze zlecał na początku cyklu.
magdalenka_ka lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Lenka@ wrote:Czarnobylki, może Wy się znacie...
Właśnie odebrałam wyniki, m.in. morfologię. I wyszedł mi podwyższony poziom leukocytów.
Kurcze, nie wiem o co chodzi...nic mi nie jest. Jestem zdrowa, więc skąd taki poziom ?
Lenka dużo podwyższone? Czasem może wskazywać na ukrytä infekcje (np. chory ząb), czasem podwyższają się po nadmiernym wysiłku, przy stresie i podobno naturalnie przy CIĄŻY! Czego Ci życzę :* (wujek google tak mówi, ale zapytaj jeszcze lekarza)
Lenka@ lubi tę wiadomość
-
magdalenka_ka wrote:Lenka dużo podwyższone? Czasem może wskazywać na ukrytä infekcje (np. chory ząb), czasem podwyższają się po nadmiernym wysiłku, przy stresie i podobno naturalnie przy CIĄŻY! Czego Ci życzę :* (wujek google tak mówi, ale zapytaj jeszcze lekarza
)
Magdalenka, no właśnie zęby zaleczone, wysiłku brak, teraz to raczej leniuchuję więc stresu brak... więc to dziwna sprawa.
Nie chcę się nakręcać,bo raczej jakoś nie chce mi się wierzyć, że po pierwszym cyklu z Clo by się udało...tym bardziej, że nie mam żadnych objawów (to też dziwne). Dziś 22dc, a owulka chyba była w 14dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:24
-
magdalenka_ka wrote:Vincaminor dzięki za odpowiedź :* a orientujesz się czy lh i fsh mogą być zrobione kiedykolwiek czy raczej 2-3 dc?
Lenka a dużo za dużo tych leukocytów? Jakiś stan zapalny możesz mieć, nawet głupstwo w stylu chorego zęba może w wynikach zamieszać.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
magdalenka_ka wrote:No właśnie tak też wyczytałam. Lipa, bo wszystko mam na jednym skierowaniu
Nie wiem, jak u Ciebie, ale w Diagnostyce w Polsce pomimo tego, że wszystkie badania miałam na jednym skierowaniu, umawiałam się z kobietkami w recepcji, że część badań muszę zrobić np. w drugiej fazie cyklu.
Może spróbuj
-
vincaminor wrote:W sumie nie wiem tego na pewno, ale zawsze miałam wytyczne o 2-5 dc.
Lenka a dużo za dużo tych leukocytów? Jakiś stan zapalny możesz mieć, nawet głupstwo w stylu chorego zęba może w wynikach zamieszać.
Lekko podwyższony. Norma jest do 10, a ja mam 11.
Wiem, że to niewiele...ale obejrzałam moje wszystkie wyniki sprzed roku. Zawsze miałam wartości od 6,5 do max 8,00...
Zęby wszystkie zaleczone
Ehhh, chyba powinnam ochłonąć. Poproszę kubeł zimnej wody dziewczyny !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:31
-
Lenka@ mi w moczu wyszła jakaś infekcja, której w żaden sposób nie odczuwam.
Dziś oddałam mocz na posiew zobaczymy.
Może akurat coś w tym jest?
Aniu1986 mi się właśnie ovulka przesuneła w tym cyklu tyle że od stresu a nie choroby. Choć życze Ci szybkiego powrotu do zdrowia. -
Kurcze, no właśnie dziewczyny, mocz też wyszedł ok.
Tylko te leukocyty w morfologii podwyższone...dziwna sprawa.
Teraz bez mierzenia temperatury, to nic a nic nie wiem co się tam dzieje...
I chyba lepiej mi z tym
Aniu, zdrowiej !
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Szpilka ja robiłam bete w Kcm. Rano bylam mocz zaniesc i tak mi przeszlo przez mysl ale wtedy jeszcze testu nie robilam. Sama p. Mówiła ze mogłam rano zrobić to by na wieczór wynik był a tak to weekend, później święto i dlatego tak późno.
A w poniedziałek ide na luxmed do Winkler-lach moze sama coś zadecyduje. -
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :* ironia losu, żeby lekarza sprawdzać
Lenka podpytam panie w laboratorium. Szczęśliwie mój lekarz rodzinny nie chce się mną zająć i bez względu na wyniki czy będą dobre czy nie za 2 tyg skieruje nas do kliniki nieplodnosci (ale to brzmi..)
Agatka bardzo bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki! :*
Lenka nie nakręcam, ale niech to będzie TO, a potem wszystkie nas pozarazajcieagatka196, Lenka@, gosia86 lubią tę wiadomość