X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    graphics-happy-new-year-396680.gif

aja, szpilka, ewelina27, agatka196, Kati86 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Czarnobylki! Sylwestra spędzam samotnie, mąż wałąsnie idzie do pracy na 18 ;/
    Aniu, też mamy takie samo postanowienie noworoczne :) poza tym skoro tego Sylwestra spędzam sama, to następnego we trójkę ;)

Kati, ja też mam takie myśli, też chciałabym być w ciąży i popieprzyć robote choć na jakiś czas. mój mąż też nie rozumie wielu rzeczy, jak za dużo piwkuje i ja się tym denerwuje, to mi cały czas tłumaczy, że nic złego nie robi itd. to tylko jeden z przykładów i to tych błahszych. Daj mężowi trochę czasu i nie poddawaj się kochana, zobaczysz, że wszystko się ułoży i będzie dobrze.

Kochane Czarnobylki, życzę nam na ten Nowy Roku siły, wytrwałości i cierpliwości. Oby nasze starania wreszcie zaowocowały :) życzę nam również zdrowia, radości, powodzenia w pracy, tym z nas, które jej nie mają oby znalazły satysfakcjonującą pracę. No i samych pogodnych dni :)

szpilka, ewelina27, agatka196, Kati86 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ten sylwester nie będzie udany, brzuszek boli, glowa boli masakra. A @ nie może się zdecydować kiedy ma przyjść

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki życzę wszystkiego dobrego i aby każdej z was spełniło sie upragnione marzenie więcej radości i pieniążków niż problemów w nowym roku do siego Papatki

agatka196, aja, szpilka, Kati86 lubią tę wiadomość

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Chyba ten sylwester nie będzie udany, brzuszek boli, glowa boli masakra. A @ nie może się zdecydować kiedy ma przyjść
    Ja mam to samo mam przekichany Sylwek: boli mnie brzuch, chce mi się spać, mam mdłości i strasznie mnie ciśnie na @, która pewnie jutro przyjdzie :/ Jeszcze do tego ciągle mi się odbija jedzenie i bolą mnie strasznie, ale to strasznie cycki
    :(

A Życzę Wam spełnienia marzeń, Jeszcze lepszego roku niż poprzedni i upragnionego <3 a zafasowanym lekkiego rozwiązania. Dla starających się motywacji nie użalania się, bo w końcu się uda :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 19:53

szpilka, ewelina27 lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Ja mam to samo mam przekichany Sylwek: boli mnie brzuch, chce mi się spać, mam mdłości i strasznie mnie ciśnie na @, która pewnie jutro przyjdzie :/ Jeszcze do tego ciągle mi się odbija jedzenie i bolą mnie strasznie, ale to strasznie cycki
    :(

A Życzę Wam spełnienia marzeń, Jeszcze lepszego roku niż poprzedni i upragnionego <3 a zafasowanym lekkiego rozwiązania. Dla starających się motywacji nie użalania się, bo w końcu się uda :):)
    like za zyczenia a samopoczucia współczuję

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf wkońcu skończył się ten paskudny rok :-)

A ja wypiłam 2 lampki szampana 2 szklaneczki whysky, a teraz mam małe wyrzuty sumienia bo @ brak, sutki pobolewaja, buzia moja dziwnie wysypana taka kaszka brzuszek pobolewa okresowo. Zastanawiajace to wszystko. Jak do piatku rana nie dostane @ to testuje.

A Wam moje czarnobylki kochane niech się dobrze śpi w Nowym Roku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 01:49

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko jakby sie udalo to i tak jeszcze alkohol nie mial szans zagrozic dzidzi, dopiero jak dziecko jest juz dobrze zagniezdzone czyli pare dni po terminie @

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Pierwszy mój taki udany Sylwester odkąd to wszystko się zaczęło - mam nadzieję, że to dobrze wróży na cały rozpoczynający się rok. :)

Kati dziękuję :* Mam jeszcze nadzieję, że moje marzenie spełni się wcześniej i kolejne Święta będą magiczne. :)

Wam wszystkim i każdej z osobna życzę tego, czego same byście sobie najbardziej życzyły a poza tym dużo spokoju ducha :) :)

szpilka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :D

Miałam się nawalić jak świnia a wyszło świńsko trzeźwo ;)

Narzekałam na męża ale od dziś zamierzam nie narzekać a dużo więcej rozmawiać :) takie postanowienie noworoczne ;D
    Wczoraj chciał ode mnie tel żeby sobie coś tak smsem wykupić w grze a że ja i tak nie wykorzystuje tego co mam na koncie to nie widziałam problemu. Weszłam na OF na chwilę po północy i co widzę? mój wykres ma kolory... no ale jak? myślałam że OF dał kilka dni Premium za darmo z okazji Nowego Roku, weszłam na Ustawienia-Abonament i mordeczka mi się uśmiechnęła :D mam premium do końca lutego :D
    ja: "kurde ale jak? nie mam wiadomości żeby OF coś sam dał"
    mąż: "przecież chciałaś :)"
    Doładował mi sam :) no ale czytam na spokojnie już i nagle szok! Mam Premium do końca lutego ale 2016!!!
    Pytam męża: "ale po co aż tyle?"
    mąż: "a Premium przenosi się na BBF?"
    ja: "tak"
    mąż: "to wykorzystasz tam ;D"

Zapytałam później dlaczego nic nie mówi o kolejnej IUI i w ogóle o staraniach. Odpowiedział że nie ma co planować i że jak wyjdę ze szpitala to będzie dopiero wiedzieć na czym stoimy i wtedy zaczniemy bo po co się rozczarować i załamywać że nic z planów nie wyszło bo np najpierw będę musiała brać leki miesiąc czy dwa...
    I wiecie co? ma rację.
    A o północy życzył mi/nam "rodzeństwa" dla Dieselka i aby co roku nas przybywało i "nie chodzi mi o kg". A kiedy na początku rozmawialiśmy o dzieciach to zawsze mówił dwójka i koniec, nawet jeśli <3 miałoby nie być w ogóle.

Vincaminor a co mi tam, niech będzie już nawet we wrześniu ;)

Szpilka nie wiem na kiedy masz termin ale może przyda Ci się taka inf ;) http://www.gruparmf.pl/rmf-fm-z-okazji-25-urodzin-funduje-wyprawki-dzieciom,article,753.html

DZIEWCZYNY TEN ROK JEST NASZ!!!!!!

magdalenka_ka, rah, ewelina27, gosia86, agatka196, szpilka, aja, Lenka@ lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • rah Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati kochana :) ale radosna nowina pierwszego :)
    Bo faceci tez maja uszy, tez maja uczucia i (czasem wbrew pozorom ;) ) tez maja mózgi ;p
    Dajmy im zyc, a odpłaca sie po stokroć :)
    Nie możemy ich codziennie zasypywać gadaniem o tym samym, czy narzekaniem, ale szczera, luźna rozmowa raz na jakis czas sie przydaje :)
    Bardzo mnie ucieszyło Twoje dzisiejsze super nastawienie :)

Ja od rana troche narzekam, "pyskuje" i juz zdążyliśmy sie ciut posprzeczać ;p
    Oczywiście o nic i tylko na minutkę, ale burcze i nie mam za dobrego humoru. @ sie dzis rozkręca i w połączeniu z niewyspaniem czuje jak opanowuje mnie dupny humor ;p

Kati86 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Ida Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Podczytuję Was regularnie, ale nie odzywam się, bo rozumiem, że ciężko się czasem czyta ciężarne... W każdym razi ciągle Wam kibicuję, każdej z osobna! :)

Wpadłam podziękować za życzenia Kati <3 Dzięki Kochana, że pamiętałaś. Życzę Ci, by to Wasze największe marzenie się spełniło, byście z mężem trwali w tym razem, pomimo wszystko. Zobaczysz, następnym razem się uda, na pewno! Staraj się być dobrej myśli, tak jak napisałaś dzisiaj, to działa, choć wiem, że to trudne.

Trzymajcie się wszystkie ciepło i bądźcie pełne nadziei, nawet jeśli przychodzi to z wielkim trudem i bólem.

rah, Kati86, szpilka, Izik lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati aż się popłakałam czytając Twoje życzenia :* kobieto nasza kochana masz wielkie serduszko :*
    Bardzo się cieszę z twojej rozmowy z mężem i wiem że dużo dla Ciebie musiało to znaczyć:*

Dziewczynki życzę Wam wszystkiego najlepszego w nowym roku a przede wszystkim urodzenia zdrowych bobasków w tym roku :*

rah lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah oczywiście że małe spięcie już było ale podobnie jak u Ciebie mały wybuch i koniec ;)

Ida jakbym mogła zapomnieć? dzieliło nas 3dni... Kochana ciężko się się czyta wpisy ciężanych która po 2 miechach panikują a o staraniach i ciąży nic nie wiedzą ;) Jak już zaglądniesz to pisz co tam u Was :) synek czy córcia?

Gosia ja mam takie serduch że moje dwa chłopaki mają tam boisko... przydałoby się jeszcze z trzech łobuzów ;) mogą też być z pisiorkami ;)

A my dziś kontynuujemy % i <3 .... podobno jaki nowy rok taki cały będzie :D ;D

gosia86, rah, aja lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ida Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Rah oczywiście że małe spięcie już było ale podobnie jak u Ciebie mały wybuch i koniec ;)

Ida jakbym mogła zapomnieć? dzieliło nas 3dni... Kochana ciężko się się czyta wpisy ciężanych która po 2 miechach panikują a o staraniach i ciąży nic nie wiedzą ;) Jak już zaglądniesz to pisz co tam u Was :) synek czy córcia?

Gosia ja mam takie serduch że moje dwa chłopaki mają tam boisko... przydałoby się jeszcze z trzech łobuzów ;) mogą też być z pisiorkami ;)

A my dziś kontynuujemy % i <3 .... podobno jaki nowy rok taki cały będzie :D ;D
    Synek! - jest w suwaczku ;) Choć po cichu liczyłam na dziewuszkę. Ale już tak się przyzwyczaiłam, że jakby miało być inaczej, to dziwnie bym się czuła :P

Ja rozumiem, że każda chce zajść jak najszybciej w ciążę, mi samej może nie zajęło to zbyt długo, bo 6 cykli, ale starałam się nie panikować, bo wiedziałam, że to nic nie da, a tylko pogorszy. Tym bardziej, że żadnych przesłanek co do tego, by coś miało być nie tak nie było. No i zaszłam w cyklu, w którym spisałam wszystko na straty, bo nawet seksu za bardzo nie było, od kolejnego chciałam iść na monitoring, a męża miałam wysłać na badanie nasienia.

Kati86 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo dziewczynki :-)

Kati piękne nastawienie w Nowym Roku, a męża masz poprostu cudownego <3

Ja tam dzisiaj leniuchuje. Robimy sobie seans filmowy.
    Coś mi chrupło w kolanie i strasznie mnie boli od 3 dni. Myślałam że przejdzie a tu boli coraz mocniej chyba nie obejdzie się bez lekarza.
    Wczoraj panikowałam że @ nie ma a dzis coraz bardziej brzuch boli więc góra jutro i przylezie. Mogła by przychodzić w terminie bo tylko stresuje człowieka. Strasznie sie rozlegurowały mi cykle od zabiegu.

Rah mój R ostatnio przeczytał gdzieś w necie że przeciętna para kłóci się przynajmniej 7 razy dziennie :-) Więc spoko. My też tak czasem sprzeczamy sie o nic, a głównie to ja prowokuje. No ale cóż taka ma uroda i w pęłni to akceptuje, a czasami mamy niezły ubaw z tych zaczepek. :-)

rah, Kati86 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati az sie poplakalam z Twojego dzisiejszego wpisu :) i to wcale nie ze wzgledu na wyprawke rmf (a wyslalam zgloszenie choc mlody wyjdzie jak wyjdzie, bo skubaniec szykuje a jeszcze ze 2 tyg moglby poczekac wg wykresu z of, bo wg miesiaczki to teoretycznie wczesniej bedzie bezpieczny) ciesze sie, ze sobie z mezem co nieco wyjasniliscie, i przypominaj to sobie za kazdym razem jak Cie wkurzy tak mocno, ze bedziesz chciala sie rozwiesc :) skopiuj sobie ten wpis czy cos, bo faceci potrafia doprowadzic do pasji a potem robia cos takiego jak Twoj wczoraj

gosia86, Kati86 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąg dalszy pozytywizmu....

http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/po-osmiu-latach-walki-z-bezplodnoscia-zostali-rodzicami-czworaczkow,502696.html

Ida nie zauważyłam tego w suwaczku ;)
    Ważne aby dziecię było zdrowe :) kolejna będzie córcia ;)

Agatka zaciskam kciuki :*

Szpilka w tym roku najpierw policzę do 100 i się przytulę a później jak nie przejdzie będę krzyczeć ;) bo przecież dzieci przychodzą tylko do szczęśliwych i kochających się rodziców ;)

Ania1986, szpilka lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Zrobiłam test jest cień cienia, jutro zrobie jeszcze raz jak wyjdzie pozytywny lece na bete :-)
    Brzuch boli mnie miesiaczkowo i nie wiem czy mam brać dupka.

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

• Anett Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy a mianowice czy jest mozliwosc ze tuz po skończonym okresie a mianowicie tego samego dnia kochalam sie z chlopakiem i spuscil sie we mnie , wiem ze mialam dni niepłodne wtedy i mam nie regularne dni miesiaczki . ale czytalam ze jest taka mozliwosc zajscia w ciaze , a zadnych lekow nie biore antykoncepcyjnych itp . co wy o tym myslicie ?

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ