Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Under piesio przeuroczy
My dziś sporo spraw do załatwienia na mieście mieliśmy, a zmarzłam strasznie. Teraz pod kocykiem grzeje dupcie.
No i najważniejsze że załatwiłam sobie na Dziś wizyte u endokrynologa na 19.50 więc jestem przeszczęśliwa że udało się tak szybko
I jeszcze bardzo dziękuję z polubienie mojego pytania. Bardzo mi zależy na odpowiedzi, choć wiem że czasu nie cofne.ewwiel, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
Kati trzymaj sie i badz dzielna! Psychologiem nie jestem, ale moze mezowi ciezko wrocic do staran, albo nie mowi o tym, bo nie chce Cie zranic? Szkoda, ze faceci nie chca gadac tak jak my, mysle, ze to mogloby rozwiazac polowe naszych problemow...
Under psiak cudny! Nie pomylcie go z dywanikiem
Lenka@ lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kati myślę że Madzia ma rację odnośnie męża
Na przykładzie mojego męża i mojego przyjaciela wiem ze facetom też nie jest łatwo dla nich rozwiązaniem problemu jest to że się o tym nie mówi
Przyjaciel powiedział mi że sam nie poruszał tego tematu jako pierwszy bo nie chciał przypominać żonie o bólu i o tym co się stało
Mój mąż też nie wracał sam do tego tematu co mnie doprowadzało do szału bo wydawało mi się że on przeszedł to jak gdyby nigdy nic
Ale to nie prawda
Zrozumiałam to po rozmowie z przyjacielem
Faceci po prostu do tego nie wracają aby nie przysparzać nam bólu
Oczywiście jeśli potrzebujesz o tym porozmawiać z mężem to myślę że powinnaś spróbować podjąć taką rozmowę
I może warto zamknąć stary rok wraz ze starymi zmartwieniami a w nowy wkroczyć z otwarta kartą i nadzieją na lepsze jutro :*
Under nie mogę otworzyć linka do zdjęć w telefonie ale na pewno piesek musi być cudny :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:45
rah, Lenka@, magdalenka_ka, Kati86 lubią tę wiadomość
-
I wiecie co jeszcze
Dopiero po wczorajszym poście dotarło do mnie że tak naprawdę zrozumiałam że mąż też to przeżywa <oczywiście na swój pokrętny chłopski sposób > po rozmowie z przyjacielem który też stracił dziecko
I dziwne to że nie potrafiłam zrozumieć męża wcześniej ale chyba jest tak że od najbliższych osób zawsze oczekuje się więcejrah, Lenka@, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
-
Witam się Czarnobylki!
Mnie dziś humor dopisuje...chyba ulepię bałwana
Jak tam Wasze samopoczucie?
Lepicie ze mną? Zapraszam
!
rah, agatka196, aja lubią tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Lepmy! Ja dzis zaslablam rano. Czuje sie jakby mnie ktos polknal, przerzil, wyplul i uznal, ze mu nie smakowalam. Ale moze swieze powietrze mi pomozematko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Lepimy bałwana
Ja dziś ledwo wstałam taka jakaś zmęczona. Ale ogarnełam się i posprzatałam całe mieszkanie by w nowy rok mieć czysto. Teraz problem mam z obiadem. Nie mam pojęcia co tu ugotować.
Wczoraj byłam na wizycie w luxmed u tzw. " specjalisty od tarczycy"- gówno a nie specjaslista to był zwykły internista a mało tego na pieczatce ma napisasne "diabetolog". Po zrobierniu mi usg tsrczycy niby nic nie pokazało nie ma zmian ogniskowych ale p dr stwierdził Hasimoto!
Masakra już po nowym roku pójde do normalnego i prawdziwego endo. -
Hello Dziewczeta!
Lenka zbuduj balwana i wlep nam jego zdjecie! Ja nie moge, a tak baaaardzo bym chciala! Po pierwsze brak sniegu - po drugie utknelam w pracy
Under uwazaj na siebie :* i nie slabnij juz
Agatka wychodzi na to, ze polowa problemu zajscia w ciaze to wina lekarza, bo albo nas zbywaja albo nie potrafia leczyc. Moj maz jeszcze nie mial badania robionego, a lekarz kaze mi przyjsc samej, zeby zbadac tylko progesteron - zamiast wziac sie za nas oboje na raz - to oczywiscie wszystko bedzie rozwleczone w czasie. Rece i cycki opadaja...
Dziewczyny robicie postanowienia Nowo Roczne?Ja tak - jak co roku. Pewnie w polowie stycznia o nich zapomne haha. Standardowo - zrzucic kilka kilogramow, jesc zdrowiej, ruszac sie wiecej i jedno dodatkowe - zadbac o nasz zwiazek - boje sie, ze to moze byc dla nas ciezki rok...
agatka196, Kati86 lubią tę wiadomość
-
Magdalenka szkoda słów z tymi lekarzami wogóle z cała służba zdrowia. Dla mnie wszystko powinno być darmowe, badania lekarze, a nie człowiek się zastanawia czy go będzie stać na wizytę i na badania. Wrrrr mam złość przeogromna na to.
Wczoraj tak z R rozmawiałam o lekarzach i miedzy innymi o tym z wczorajszej wizyty to doszłam do wniosku że tu nie ma chyba normalnych lekarzy.
Jak nie zapłacisz to nic nie będziesz mieć.
Ja postanowienia noworoczne mam ale pewnie też o połowie zapomne szybko.
taki standardzik
-
Gosiu mój mąż jest z tych co jak nie zobaczy to "to" nie istnieje... niestety... niby coś tam do niego dociera ale i tak jest cały czas wielce zdziwiony dlaczego płaczę jak słyszę że gdzieś dziecko zmarło albo nie podobają mi się chamskie kawały o ciąży i porodach...
Tak sobie myślę że to iż tak mam serdecznie dość wszystkiego ostatnio ma swoje źródełko w pracybyło na prawdę świetnie i uśmiechem szłam do pracy, teraz rzucają mną gdzie się da i niby w 1 jeden dzień mam się nauczyć pracy na innych stanowiskach... a da się tak w ogóle? No i chodzę taka rozdrażniona
Dziś wróciłam z nocki razem z G położyliśmy się spać - o dziwo nawet psiur położył się z nami, i co? telefon od mojego lidera... niestety są kolegami i mają nr do siebie a do mnie nie ma no i w związku z tym dzwonił do małżona... miałam mieć wolne od dziś aż do 5 stycznia no ale coś tam nie tak wyszło i muszę iść już 2 na nockęwigilia miała być wolna i co? i do pracy musiałam iść...
No i po troszku znów ciąża staje się potrzebna by oderwać się od rzeczywistości. WIEM! STRASZNIE TO BRZMI
Zawsze chciałam, chcę i będę chciała nasze ludzkie szczenię i bardzo nie chcę aby stało się walką o wolność od nerwów w pracy
Myślicie że to ze mną jest źle? czy to przeze mnie jest taka atmosfera w domu?
Im dłużej piszę tym bardziej się utwierdzam że to ja zołza jestem
Co do bałwana to u mnie za mało śniegu niestety jeszcze
A w sylwestra nawalę się jak świnia z nadzieją że to będzie ostatnia szansa/okazja kiedy mi wolnoAnia1986, gosia86 lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualnyKasia lubię tylko ostatnie zdanie zeby nie było;)
Hej kochane ja juz wolne znow , ide dopiero 7 stycznia ahh;)
A moje postanowienie noworoczne to takie oczywiście schudnąć choć troszeczkęnoi aby sylewster 2015/2016 był juz w 3
nawet moze byc opcja ze ten 3 członek rodzinki bedzie jeszcze w brzuszku ale zeby był!
gosia86, aja lubią tę wiadomość
-
Wiesz Kasiu dla mnie ciąża też była ucieczką od pracy więc w tej kwestii też Cię rozumiem
Żeby nie brzmiało to źle
Sytuacja była taka że niby miałam fajną pracę ale nie układało mi sie z liderką
Cały czas myślałam o zmianie na coś innego ale oczywiście najpierw załatwialiśmy kredyt na budowę domu, potem budowa i zmiana pracy to niekoniecznie dobre połączenie. Potem cały czas była nadzieja że mąż się zdecyduje na dziecko wiec trzymala mnie tam umowa o pracę i pakiet w luxmed
Jedyne co przyznam to to że powrót do pracy po stracie dziecka pozwolił mi jakos sie pozbierać i przetrwać czas oczekiwania na wznowienie starań o dziecko
Z facetami tak jest że w nich uczucia rodzicielskie budzą się dopiero jak dostaną dziecko na ręceKati86 lubi tę wiadomość
-
Witajcie i wybaczcie, ze mało sie odzywam.
Moje noworoczne postanowienia staram sie wybierać z tych realnych
W przyszlym roku obiecuje:
- nie posprzątać piwnicy
- nie udawać gdy cos jest zle
- nie zmuszać sie do tego czego nie chce
Kati86, gosia86, szpilka, magdalenka_ka, JoJo86, aja lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki kochane ponieważ wieczorkiem będziecie upijać się wszystkie po raz ostatni to żadna tu nie będzie zaglądać więc ja Wam już życzę wszystkiego co najlepsze w tym nowym roku, oby ten sylwester był ostatni w 2 i ostatni kiedy mamy szansę nawalić się jak świnie
życzę Wam wiele miłości małżeńskiej i rodzicielskiej
Lenka niech te Clo zmienią się w Lenkę za 9 miesięcy:*
Rah niech te Twoje jajowody nie przeszkodzą Ci w tym największym szczęściu :*
Under oby Wasz "dywanik" podziałał na Was rozrodczo:*
Agatka do 3 razy sztuka za 4 naukateraz maluszek zostanie z Wami
:*
Ania "co jeszcze?" zdrowe trojaczki w 2015:*
Magdalenka a może szczęśliwa 13? no chyba ze wolisz 12:*
Jojo pięknych 2 kresek za tydzień:*
Ewelina 27 niech Twój nowy lekarz okaże się tym co pomoże spełnić marzenie:*
vincaminor grudzień 2013 nie był wymarzony, niech grudzień 2015 będzie miesiącem narodzin Twojego największego szczęścia:*
Aja niech Twój czworonóg będzie miał kogo ciągać na sankach w kolejną zimę:*
Ani86 niech Twój avatar zmieni się w zdjęcie w albumie rodzinnym:*
ewwiel niech na tej styczniowej wizycie będzie dla Was inf o zielonym światełku a kolejny cykl okaże się szczęśliwym :*
Szpilka spokojnego porodu za lada dzień, zdrowego maluszka który da Ci pełnię szczęścia, niech rośnie zdrowy i nie łapie żadnych choróbsk:*
małaMyszka, Gosia, Ida, sa-rna
Dziewczynki spokojnych ciąż oraz porodów i zdrowych bobasków. Niech nie dają Wam zapomnieć o sobie i w dzień i w nocyniech łobuzują i rozwijają się tak pięknie by innym gula skoczyła jakie macie cudne dzieciaczki :*
A jak już urodzicie to niech kolejna pociecha nie każe na siebie znowu czekać
Mam nadzieję że żadnej czarnobylki nie pominęłam a jeśli tak to oczywiście życzę tego samego:
PRZEJŚCIA NA FIOLETOWĄ STRONĘ I TO SZYBCIUTKO:*
magdalenka_ka, Ani86, agatka196, rah, Ania1986, szpilka, aja, gosia86, ewelina27, Ida, ewwiel, Lenka@ lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati piękne życzenia :*
Ja również chciałabym Wam i sobie życzyć, aby rok 2015 był lepszy :* Staraczkom życzę szybkich kreseczek na teście, a za 9 miesięcy zdrowych Dzidziusiów a oczekującym bezproblemowego porodu i ślicznych, zdrowych Bobasków :*
Dziewczyny życzé Wam szampańskiej zabawy i jak macie ochotę schlać się jak świnieto zróbcie to! Kto wie, może to ostatnia okazja przed długą abstynencją
buziaki dla Was wszystkich!!!
Kati86, szpilka, agatka196, aja, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻyczę wszystkim moim rówieśniczkom spełnienia tego największego marzenia, czyli ujrzenia dwóch pięknych kreseczek w Nowym Roku. Obyśmy wszystkie miały szansę zostać mamami w 2015. Szampańskiej zabawy dziewczyny! :*
Kati86, magdalenka_ka, szpilka, agatka196, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
Kati piękne życzenia
Pozwolę sobie do nich dołączyć, bo czego innegomozna nam tu życzyć, niz tego co napisałaś
Wszystkim wszystkiego co najlepsze!
Kati, nigdy sie nie poddawaj, szczerz zeby w radosnym uśmiechu - zawsze i mimo wszystko!
Kati86, szpilka, magdalenka_ka, agatka196, aja, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane szcześcia dużo i marzen spełnienia, zdrowych dzieciaczków, spokojnych ciąż, zajścia w zdrowe ciąże, zwierzaczków, które nie chorują a niosą mnóstwo radości (no czasem złości jak pogryzą nowe szpilki, ale o tym cii), dużo wytrwalości i miłośći w Nowym Roku
(czasem odpuścic jak trzeba, ale nie poddawać mi się)magdalenka_ka, agatka196, aja, Kati86 lubią tę wiadomość
-
Kati dziękujemy za piękne życzenia. Oby się spęłniły ☺
A Wam moje drogie Czarnobylki życzę dużo zdrowia, szczęścia i pogody ducha.
Oby Nowy Rok był dla Nas bardziej łaskawy i spęłnił nasze najskrytsze marzenia. Wszystkiego dobrego !!!!Ania1986, szpilka, aja, ewelina27, Kati86 lubią tę wiadomość