Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rah chcę wierzyć, że nam wszystkim się uda! Ania trzymam kciuki za wyniki, oby się poprawiły
My na Sylwestra idziemy na domówkę - kupiłam super sukienkę i już się nie mogę doczekaći przynajmniej będę przed owulacją to bede mogła napić się wina i szampana.
Ania1986, rah, ewelina27, gosia86, Lenka@, aja lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyWitam kochane u mnie po swietach spokojnie jestem w trakcie płodziaków choć nerwa mam jak przed @ plany na sylwestra jeszcze w praniu nie wiem gdzie co i jak zobaczymy Trzymam za was kciuki aby każdej sie udało w następnym roku moze i mi sie w końcu udaa co do Pani z trzymiesięcznym stażem staran to Niech dziekuje Bogu ze sie udało i błaga żeby nie straciła maleństwa a my długodystansowe babki to twarde sztuki jesteśmy pozdrwiam kazda z was
Ania1986, rah, magdalenka_ka, agatka196, ewwiel, Lenka@, aja lubią tę wiadomość
-
Magdalenka my dwa lata temu przestalismy się zabezpieczac i żyliśmy z myślą co ma być to będzie. Nie byłam na początku jakoś bardzo nakręcono na ciążę ale dało mi do myślenia jak co miesiąc przychodziła @. Hiperolaktyne miałam wykryta z 10 lat temu, rezonans nic nie wykazał. Ówczesna endo stwierdziła że to na tle nerwowym i kazała się nie stresowac. W grudniu rok temu zaczęliśmy się starać na poważnie, byłam u endo, która stwierdziła, że skoro @ od dłuższego czasu jest regularna i nie ma żadnych objawów hiperprolaktynemi i owulacja jest to nie ma potrzeby brać bromergon. Posłuchalam jej. W marcu miałam test pozytywny ale beta niska i po dwóch dniach spadła i zaczęłam krwawic. Myślę że to przez za wysoka prolktyne
zmieniłam gina ale ona też w sumie żadnych badań nie zleciła przepisała mi bromergon wiec go biorę. Na własną rękę zrobię za tydzień progesteron, tsh i zobacze czy prl spadła. Mam pecha do lekarzy, każdy każe się starać i tyle. Naliczylam 8 cykli starań. Teraz jest pierwszy na bromergonie. Podobno ładnie się po tym zachodzi w ciążę więc zobaczymy
magdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
JoJo to tak jak i my. Nie zabezpieczamy się już 3,5 roku. Po braniu tabletek 'uważaliśmy'. Staraliśmy się unikać płodziaków. W tym czasie było kilka cykli 'co będzie, to będzie', ale nic z tego nie wyszło.nie przejmowałam się tym, bo się nie starliśmy. Świadomie i liczonych z rzędu to 11 cykl. Boję się, że skoro wcześniej nie zaliczyliśmy wpadki, to coś jest z nami nie tak. Dlatego tak cholernie się boję tych wszystkich badań, a najbardziej tego jak przetrwamy ten czas...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Ale jeśli rzeczywiście jest jakiś problem to lepiej jak najszybciej go znaleźć prawda. Może to jakaś pierdoła. A jeśli coś poważniejszego to znajdziecie specjalistę który Wam pomoże. Najważniejsze to wiedzieć z czym się walczy. Wierzę, że się boisz a za granicą tez nie masz ułatwionego życia. Badania planujesz robić w polszy czy u siebie? Jesteś w Irlandii tak?
magdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
Ewelina i Ania dzięki za dobre słowa! Muszę dać radę, tak jak i Wy
raz będzie lepiej a raz gorzej, ale powtarzam sobie, że z każdym miesiącem jesteśmy bliżej fasolki
Ja jestem w Anglii i badania będę robić tutaj, bo w Polsce jesteśmy średnio raz w roku. A niestety tutaj wszystko bardzo długo trwa, kolejki kosmiczne do klinik. I ogólnie procedury inne niż w Polsce. Ale nie chcę zbyt daleko wybiegać w przyszłość, będę informować na bieząco
Ewelina a Ty na jakim teraz jesteś etapie starań? Działacie coś z doktorkami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 19:31
ewelina27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki ja też mam nadzieję, że rok 2015 będzie dla nas rokiem szczęśliwym. Cały czas tli się we mnie nadzieja że się uda i wszystkie utulimy upragnione dzieciaczki.
Jojo ja też zmieniałam lekarzy bo żadnych badań mi nie robili wręcz nawet jedna p. Dr powiedziała mi prosto w twarz że nie lubi dziwnych przypadków.Inna że nic mi mie pozostaje jak invitro, nie przegladajac mojej historii.
Mimo iż mam pakiet z luxmedu i opłacam go regularnie a czasem łaske lekarze robia by dać skierowanie na podstawowe badania.
Zawsze z każdej strony sa jakieś potknięcia i problemy.
U mnie teraz okazało się że mam tarczyce i to prawdopodobnie nie od dziś.
Ciekawa jestem też prolaktyny. Chyba zrobię w poniedziałek. Przed ciaża miałam 35,5
rah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:My niestety w tym roku w sylwestra zostajemy w domu tymbardziej że to termin @ i wolimy nie rysykować bo od czasu zabiegu źle znoszę okres.
Kupiłam szampana i z R się upijeagatka196, rah lubią tę wiadomość
-
JoJo86 wrote:Ahh Anglia! Przepraszam coś mi się pomieszało
trzymam kciuki i czekam na info
Ano AngliaJoJo Tobie tež dzięki :* łatwiej jakos walczyc, jak sie wie, ze sa osoby, ktore kibicuja
uda sie nam wszystkim
Czarnobylki jesteście nieziemskie :*
agatka196, JoJo86, ewwiel lubią tę wiadomość
-
Cześć
Już nic nie będę dokładać, bo właściwie wszystko co mogłabym sama napisać to już zostało napisane. Wkur...zyłam się i tyle, bo w sumie jak inaczej można zareagować. Nie ważne, nie będę sobie psuć humoru, już i tak doły świąteczne mnie nie ominęły...
Pierwszy cykl z CLO napędził mi nadziei, @ się spóźniła ale oczywiście przyszła. Tyle w tym dobrego, że zdążyła przyjść zanim popędzana przedłużającą się FL popędziłam na betę - przynajmniej zaoszczędzone parę groszy.
Na Sylwestra rzucam leki, podrinkujemy sobie z Mężem w domowym zaciszu i mam nadzieję upić się na wesoło a nie na smutno.
Pozdrawiam Was.Ania1986, ewwiel, agatka196, rah lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Czesc Kochane!
Piesek zajal nas tak, ze nie mialsm czasu do Was wpadacale mysle intensywnie o nas wszystkich. Nie ma co gadac na temat wyzej poruszany, nikt, komu cos przyszlo latwo, nie zrozumuie tego, kto, zeby spelnic marzenia musi sie porzadnie napocic.
Damy rade kochane! Wszystkie. Jak wlacze komputer to wrzuce Wam zdjecia mojego psiakaniektore z Was widzialy juz Hoffiego na fb
rah, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:tak kochana tu jest tzw"centrum" z grupa fb sie nie udało bo nie wszystkie z nas maja fb albo nie chciały sie ujawniac;)
swego czasu sama bałam się dołączyć przez jej nazwę, bo bałam się, że znajomi wypatrzą, że się staramy. Teraz to mam w nosie co oni powiedzą :p
Dziewczynki jaki miałam wczoraj nudny dzien. Cały dzień leniuchowania. Pies był na dwo4ze yylko 20min! Dzisiaj zapowiadało sie tak samo, wiec postanowilam, ze pojedziemy do lasu na dlugi spacer a wieczorem mamy gosci. Chyba już nie umiem nic nie robic